Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Wat is een goede openingszin via Tinder? 9 tips

Wat is een goede openingszin via Tinder? 9 tips

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

In dit artikel ga je niet vinden wat je zoekt. Dat wil zeggen: als je op zoek bent naar een aantal simpele openingszinnen waardoor vrouwen direct op je vallen, dan ga je niet vinden wat je zoekt. Dat is overigens geen reden om direct weg te klikken, want die zinnen ga je ook niet op een andere website vinden. Die zinnetjes bestaan namelijk helemaal niet.

Is dit artikel dan compleet waardeloos? Zeker niet. In dit artikel geven we je tips zodat je zelf aan de slag kunt om een goede openingszin te verzinnen. Dat doen we echter niet voordat we je hebben uitgelegd waarom standaardzinnetjes niet werken.


blank

1. Het gevaar van standaard openingszinnen

Wie op Google intikt “openingszinnen tinder” krijgt een lijst met resultaten waar iedere Tinderaar blij van zou worden. Het ene resultaat is nog fantastischer dan het andere. Er zijn kennelijk openingszinnen waarbij je altijd een reactie krijgt en er zijn zinnen die ‘BIZAR EFFECTIEF’ zijn. Natuurlijk bestaan dat soort zinnen helemaal niet. In het beste geval werken ze slecht en in het slechtste geval werken ze tegen je.

Hoe komt dat? Waarschijnlijk ben je niet de enige match die je potentiële gesprekspartner heeft. Hij of zij heeft al die standaardzinnen waarschijnlijk al een keer gehoord. In het beste geval denkt degene met wie je een gesprek wilt starten: “echt origineel is hij of zij niet”. In het slechtste geval denkt hij of zij: “hij of zij neemt niet eens de moeite om een originele openingszin te bedenken.”

Daarom gaan we in dit artikel eens niet wat copy-paste-zinnen voor je op een rijtje geven, maar we gaan je tips geven om zelf een leuke openingszin te bedenken.


2. Neem adviezen niet te letterlijk

Het lezen van dit artikel is echter niet zonder risico’s. Het gevaar bestaat een beetje dat je dit artikel te letterlijk gaat volgen. Dat is onverstandig. Waarom? Ieder mens is uniek en ieder mens vindt andere dingen grappig of leuk. Als je dit artikel te letterlijk volgt kom je niet echt tot een goed resultaat. Daarom is het verstandig om vooral je instinct te gebruiken en een zin te typen die je zelf zou gebruiken.

Dat wil echter niet zeggen dat er niet bepaalde dingen zijn die je beter wel en niet kunt doen. Die tips gaan we nu echt voor je op een rijtje zetten.


blank

3. Een goede openingszin op basis van onderzoek

Hinge is een datingapp en lijkt een beetje op Tinder. Hinge heeft een experiment gedaan met meer dan 100 verschillende openingszinnen en heeft de resultaten van dit onderzoek gepubliceerd. En daar kan jij, Cupido, van profiteren.

Mensen met een verschillende leeftijd houden van verschillende openingszinnen

Het eerste inzicht wat het Hinge-experiment heeft opgeleverd is dat het verschil maakt of je een 18 tot 23-jarige aanspreekt, of dat je iemand die ouder is dan 35 aanspreekt. Hinge maakt een onderscheid tussen vier verschillende leeftijdscategorieën en onderscheidt vier verschillende openingsonderwerpen:

  • De groep van 18 tot 23 jaar: begin met een nieuwsgierige vraag over je match
  • De groep van 24 tot 28 jaar: begin met een vraag over iemands persoonlijke leven. Hou je van sport, of hoe ziet jouw ideale zaterdag eruit?
  • De groep van 29 tot 34 jaar: vraag iemand om iets te vertellen over zijn persoonlijke leven
  • De groep van mensen boven de 35: vraag iets over popmuziek

Het is wel belangrijk om je te realiseren dat de kans op een reactie het grootst is bij deze onderwerpen, maar onthoud: spontaniteit gaat boven alles. Als je op de foto’s van je potentiële gesprekpartner al kunt zien dat haar leven om muziek draait, dan is dat waarschijnlijk, ongeacht de leeftijdscategorie, een goed onderwerp.


4. Sneller reageren is beter

Het Hinge-experiment toont ook nog iets anders aan: het is beter om sneller te reageren. Als een vrouw er langer dan zes uur over doet, dan daalt de kans dat hij reageert met maar liefst 25%. Mannen (uitgaande van een heteroseksuele setting) hebben het in die zin makkelijker, omdat vrouwen geduldiger zijn. Vrouwen verliezen hun interesse slechts in 5% van de gevallen als een man niet binnen zes uur iets stuurt.


blank

5. Humor is altijd goed (maar ook tricky)

Humor doet het altijd goed. Maar humor is ook gevaarlijk. Je match heeft niet altijd door dat je een grapje maakt, of misschien vindt ze je humor gewoon totaal niet leuk. Niet ieder grapje komt even leuk over via een schermpje. Daarom is het goed om het volgende in je achterhoofd te houden:

  • Humor is zelden leuk als je iedere keer dezelfde zin naar iedere match stuurt
  • Maak duidelijk dat het om een grapje gaat door bijvoorbeeld een emoticon of een andere tekencombinatie te gebruiken (A).
  • Personaliseer je humor, refereer bijvoorbeeld naar het profiel of de foto’s van je match
  • Stop met humor als het niet werkt. Merk je dat je geen reacties krijgt om je semi-humoristische opmerkingen? Stop er dan maar mee. Sommige humor komt gewoon niet over via een scherm. Sarcasme en ironie zijn hele leuke stijlfiguren, maar werken digitaal bijvoorbeeld totaal niet.

6. Beetje aandacht en een beetje slijmen

Goed vrouwen/mannenverslinder in spé let goed op, want we gaan de diepte in. Een goede openingszin bestaat eigenlijk uit drie componenten. Humor, aandacht en slijmen. Aangezien humor niet voor iedereen is weggelegd moet je openingszin in ieder geval aan twee andere voorwaarden voldoen. Je openingszin moet laten zien dat je aandacht hebt getoond (personalisatie van je openingszin) en over het algemeen moet je ook een beetje slijmen.

Het aantonen dat je aandacht in je gesprekspartner hebt getoond, dat is meestal nog wel te doen. Kijk of je bijvoorbeeld iets leuks op haar profiel kan ontdekken wat je aanspreekt, of refereer aan een gedeelde interesse. Een klein beetje aandacht doet het altijd wel goed.

Daarnaast doet een openingszin met een compliment er in het ook altijd wel goed. Bijna niemand vindt het vervelend als zijn of haar ego gestreeld wordt. Complimenten werken daarom meestal en er is in de regel niks mis met een klein beetje slijmen. Het is alleen lastig om de balans te vinden: te veel slijmen laat je wanhopig overkomen en werkt alleen maar averechts. Probeer hier dan ook een beetje mee te experimenteren. Al doende leert men immers!


blank

7. Durf op je bek te gaan!

Het is meestal veel leuker om een spontaan berichtje te krijgen, dan om een vooraf ingestudeerd riedeltje te moeten lezen. Het nadeel van spontane berichtjes is dat het ook verkeerd kan uitpakken. Het is in zekere zin minder veilig. Neem dat risico maar, er zijn immers zat potentiële gesprekspartners die zitten te springen om jouw spontane berichtje! (En zo zijn we weer bij het begin van dit artikel: blijf in vredesnaam jezelf!)


8. Als je het helemaal niet meer weet

Het kan natuurlijk zo zijn dat je na het lezen van dit artikel nog steeds niet echt weet wat je als openingszin moet gebruiken. In dat geval is er altijd een makkelijk laatste redmiddel: zeg gewoon waarom je naar rechts wilde swipen. Een beetje subtiliteit komt in dergelijke gevallen altijd van pas. Vervang: “wat ben jij een lekker wijf” bijvoorbeeld eens met “wat heb je mooie ogen”. Is het origineel? Nee! Maar uiteindelijk zijn de meeste mensen gewoon ontzettend gevoelig voor complimentjes.


9. Dingen die je absoluut niet moet zeggen

Hoewel er geen standaardzinnetjes zijn waarmee je altijd een reactie krijgt, zijn er wel zinnetjes waarbij je bijna nooit een reactie krijgt. In de meeste gevallen gaan seksuele toespelingen fout. Vrijwel iedere gesprekspartner vindt het leuk om eerst een normaal gesprek te voeren, voordat hij of zij te horen krijgt wat voor een badgirl of badboy je wel niet bent. (In de meeste gevallen verdient het overigens aanbeveling dit hele gedeelte achterwege te laten).

Seksuele toespelingen doen het meestal niet goed, maar ook hele korte openingszinnen/openingswoorden werken bijna nooit. “Hey” is bijvoorbeeld meer een aanspreekvorm voor een paard dan voor een leuke man of vrouw. Dat kan je dus beter niet doen.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag