Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Wat is Tinder Select?

Wat is Tinder Select?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Wanneer je gebruik maakt van Tinder om online te daten weet je hoe leuk dat kan zijn en dat je ook nog eens een reële kans maakt op een leuke date of relatie. Maar valt het aantal reacties je toch wat tegen of vind je dat je als aantrekkelijke single wel wat leukere profielen te zien zou moeten krijgen?

Dan is Tinder Select wellicht een optie voor jou, want wanneer je kans ziet om uitgenodigd te worden voor deze speciale versie van Tinder voor VIPS krijg je veel meer matches. Maar wat is Tinder Select nu precies en hoe kun je zorgen dat je een uitnodiging krijgt om mee te doen?


blank

Verborgen Tinder versie voor VIPS

Tinder Select is een geheime versie van Tinder die speciaal is bedoeld voor VIPS: beroemde, rijke en heel knappe mensen die als single enorm in trek zijn. Het bestaan van deze speciale VIP-versie van de populaire datingapp wordt door Tinder zelf angstvallig geheim gehouden. Er wordt bijvoorbeeld nooit ruchtbaarheid aan gegeven via de officiële kanalen van Tinder en ook wanneer je er een vraag over stelt bij de helpdesk wordt die zonder uitzondering volledig genegeerd.

Omdat Tinder Select zo geheim is kun je ook niet zomaar lid worden. Om toegang te krijgen moet je er speciaal voor uitgenodigd worden en alleen bepaalde leden hebben de capaciteit gekregen om die uitnodigingen te versturen. Dat maakt het dus bepaald niet makkelijk om een zogenaamde Tinder Select invite te ontvangen. Toch is het enkele mensen gelukt die daarna bereid waren om hun bevindingen met de buitenwereld te delen. Zo weten we dus bijvoorbeeld hoe deze versie eruit ziet en hoe je er gebruik van kunt maken


Hoe ziet Tinder Select eruit?

blankblank

Toegang krijgen tot Tinder Select is niet zomaar voor iedereen weggelegd, dat zou namelijk het idee teniet doen van een datingapp die voornamelijk door VIPS gebruikt wordt. Slechts zelden is iemand die zich toegang heeft weten te verschaffen bereid om details met de buitenwereld te delen, maar af en toe komt er toch wat informatie over naar buiten. Dit zijn de drie belangrijkste aspecten van Tinder Select die we zo inmiddels te weten zijn gekomen:

  1. Tinder Select is een gepimpte versie van de normale Tinder met andere kleuren (het standaard oranje uiterlijk is vervangen door donkerblauw) maar heeft eigenlijk geen extra opties. De app is dus wel degelijk te herkennen als een aparte versie van Tinder maar je kunt er niet heel veel meer mee.
  2. De VIPS die je tegenkomt zijn niet de grote namen die je zult herkennen als beroemde acteurs uit films en series, muzikanten en popsterren en andere beroemdheden. Het zijn meer de zakenmannen en vrouwen van deze wereld en andere mensen met een hoge functie, met name in technische beroepen en binnen de PR- en reclamewereld. Wanneer je dus via Tinder Select hoopt een relatie te kunnen vinden met iemand van het kaliber Justin Bieber of Taylor Swift kom je van een koude kermis thuis.
  3. Je krijg als VIP ook nog gewoon dezelfde profielen te zien als anders. Het is dus niet zo dat VIPS via Tinder Select exclusief daten met andere VIPS. Wel is te zien welke gebruikers de andere VIPS zijn, door middel van een apart ‘VIP’ stickertje bij het profiel. Volgens hen die al van Tinder Select gebruik hebben gemaakt is het vrij zeldzaam om andere Select gebruikers tegen te komen.

Zo enorm verschillen bieden versies dus niet van elkaar. Toch heeft het Tinder Select wel een heel groot voordeel voor de gebruiker die binnen heeft weten te komen.


Het voordeel van Tinder Select

Ook al verschilt het daten via Tinder Select nu ook weer niet zoveel van de gewone Tinder, toch is er een groot voordeel ten opzichte van de standaard app. Er lijkt namelijk gebruik te worden gemaakt van een andere algoritme waardoor je veel meer matches krijgt dan bij de normale Tinder app. Volgens meerdere gebruikers van Tinder Select zou dit kunnen komen doordat je als VIP gebruiker van Tinder Select altijd bovenaan de lijst van andere gebruikers komt te staan wanneer je hen naar rechts hebt geswiped.

Of dat inderdaad zo werkt is echter niet bevestigd door Tinder zelf, aangezien die hun algoritmes liever geheim houden. Maar het is niet uitzonderlijk om na een uurtje swipen de volgende morgen wel 10 tot 20 nieuwe matches te hebben. Dat is veel meer dan je normaal gesproken zou mogen verwachten. Dat is dus een goede reden om te proberen ook binnen te komen bij Tinder Select, want wie wil er nu niet nog meer leuke matches om uit te kiezen?


blank

Hoe krijg je toegang als VIP?

Er lijken twee verschillende manieren te zijn om toegang te krijgen tot Tinder Select. Beiden zijn op basis van uitnodiging dus je hebt er zelf nooit 100% controle over. Welke twee verschillende opties zijn er om te worden uitgenodigd als VIP-gebruiker?

Automatische uitnodiging op basis van je populariteit

Volgens een aantal verschillende bronnen zou je als uitzonderlijk populaire Tinder-gebruiker kans maken op een automatische uitnodiging voor Tinder Select. Dit zou gebaseerd zijn op het aantal likes en super likes dat je ontvangt op je profiel. Die beïnvloeden namelijk je zogenaamde ELO-score op een positieve manier. Wanneer heel veel andere singles jouw profiel leuk vinden gaat het algoritme van Tinder er (waarschijnlijk terecht) vanuit dat je een aantrekkelijke single bent. Komt je ELO-score daardoor boven een bepaald niveau, dan word je automatisch uitgenodigd voor het Select platform omdat je andere VIPS echt wat te bieden zou kunnen hebben.

Handmatige nominatie door een andere VIP

Een andere manier om toegang te verkrijgen is om niet automatisch uitgenodigd te worden maar handmatig. Je wordt dan door een bestaande gebruiker van de geheime versie genomineerd. Niet elk lid kan echter zomaar dergelijke invites versturen, dat blijkt namelijk alleen voorbehouden aan bepaalde gebruikers. De kans is groot dat het daarbij gaat om de echte insiders, bijvoorbeeld medewerkers van Tinder, vrienden van de makers van de app of zeer gewaardeerde en vertrouwde gebruikers. Wat de exacte vereisten zijn blijft echter gissen voor de buitenwacht, maar je hoeft er dus niet op te hopen om – eenmaal binnen – ook direct al je vrienden uit te kunnen nodigen.


Zelf uitgenodigd worden voor Select

Omdat de Select optie van Tinder zo in nevelen is gehuld en je bijvoorbeeld alleen op uitnodiging toegang krijgt is het maar de vraag of het de meeste gewone Tinderaars ooit zou lukken om tot VIP te worden opgewaardeerd. Een handmatige uitnodiging lijkt daarbij de minst hoopvolle optie.

De enige realistische mogelijkheid is om te proberen je eigen score binnen Tinder zo te verbeteren dat je mag hopen op een automatische uitnodiging. Dat betekent helaas wel simpelweg dat je enorm aantrekkelijk moet zijn, want uiteindelijk blijft Tinder wel een beetje een vleeskeuring waarbij alleen de mooiste mensen op heel veel likes en/of super likes mogen hopen.


Tips voor een betere ELO-score binnen Tinder

Of je nu woest aantrekkelijk bent of een heel normaal uiterlijk hebt, zelf kun je vaak ook veel doen om je ELO-score op te schroeven. Zo is ook de presentatie van je profiel heel belangrijk, maar zijn er nog wel meer dingen die je kunt doen om je score te verbeteren.

Aantrekkelijke profielfoto

Kies een aantal verschillende foto’s waarop je er geweldig uitziet en als het kan ook in allerlei verschillende aansprekende situaties. Laat je belangrijkste profielfoto desnoods door een professionele fotograaf maken en haal echt alles uit de kast. Ga dus naar de kapper voor de fotoshoot en huur desnoods iemand in voor de make-up. Kijk altijd recht in de camera, zorg dat de foto alleen om jou draait en dat de foto een mooie dieptewerking heeft waardoor de focus helemaal op jou ligt.

Al je biografische gegevens invullen

Vul alle gegevens in die Tinder van je vraagt want daarmee straal je vertrouwen uit. Ook daaruit blijkt vervolgens hoe gewild je bent, want wanneer je een hoge opleiding hebt genoten of een goede functie hebt telt dit mee voor je score. Koppel je account ook aan Instagram als je daar een mooi profiel hebt met relatief veel volgers, want dit lijkt ook te helpen om je score omhoog te pushen.

Schrijf een goede profieltekst

Ook een begeleidende profieltekst is van groot belang, want daarmee kun je mensen die twijfelen over een like alsnog over de streep trekken. Spendeer hier net zoveel van je tijd en aandacht aan als nodig is om de perfecte profieltekst te vinden. Hou het kort en bespreek vooral wat aantrekkelijke kanten van jezelf zoals je baan, reisplannen, interessante hobby’s, enz.

Zet je Tinder profiel in de spotlight

Tot slot moet je er ook voor zorgen dat heel veel mensen dat mooie profiel te zien krijgen, dus wees ook niet benauwd om regelmatig jezelf in de spotlight te zetten. Dat kan met een Tinder Boost, waarbij je een half uur lang voorrang krijgt op andere profielen. Gemiddeld krijgen zo tien keer meer leden jouw profiel te zien dan normaal. Bij Tinder Plus of Tinder Gold krijg je elke maand al automatisch een dergelijke boost maar je kunt ze ook per keer kopen. De beste tijd om dit te doen is tussen 8 en 10 ‘s avonds of overdag in het weekend.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag