Wat is Tinder Gold?

Wat is Tinder Gold?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Tinder. De dating app is niet meer weg te denken in het landschap van online dating mogelijkheden. Op menig smartphone staat de app geïnstalleerd en er wordt wat afgeveegd in de loze uurtjes ‘s avonds op de bank, in de trein of in de wachtkamer bij de dokter.

De app is in principe geheel gratis te gebruiken, maar voor hen die meer willen ontwikkelde Tinder al de Plusvariant en sinds een tijdje kun je zelfs Gold-member worden. Wat dat precies inhoudt en wat je kunt met Tinder Gold, ontdek je in onderstaand artikel!


blank

De wereld van Tinder

Het is praktisch onmogelijk dat je de dating app niet kent. Zelfs als je er zelf nog nooit gebruik van hebt gemaakt kan de aanwezigheid van de app feitelijk niet langs je heen zijn gegaan. Je vrienden of vriendinnen gebruiken ‘m (en delen de mooiste verhalen met je), een familielid heeft de liefde van zijn of haar leven via de app ontmoet of je hebt er ergens over gehoord of gelezen in de media. Kan haast niet anders….

Op zich biedt de gratis variant van Tinder voldoende mogelijkheden om de liefde van je leven te vinden, een leuke date te scoren of een avondje plezier te regelen. Wie van z’n online dating avontuur echter meer succes wilt maken kan overstappen op een betaald account. Daarbij heb je twee opties: Tinder Plus of Tinder Gold. De één was er al een lange tijd, de ander is nog relatief nieuw. Maar wat is dan precies het verschil tussen beide betaalde diensten van Tinder?


blank

Verschil Tinder Plus en Tinder Gold

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: piepklein. Er zijn slechts twee verschillen tussen beide abonnementen, namelijk de “Likes You Feature” en het onbeperkt tonen van en swipen door “Top picks”. Voor de rest beschik je als Gold-member over alle functionaliteiten die een Plus abonnement al biedt. Op zich niet gek, want je kunt alleen een Gold-abonnement afsluiten als je al een Tinder Plus-account hebt.

Je wordt Plus-member door in de app de “Get Plus” knop aan te klikken. Hoeveel het Plus-abonnement precies kost bij Tinder verschilt per persoon. Je leeftijd bepaalt namelijk wat de prijs is die je betaalt voor een premium account. Ben je boven de 30, dan betaal je al gauw 2 keer zoveel als iemand van onder de 30. Tinder gaat er namelijk vanuit dat je in die fase van je leven meer financiële middelen ter beschikking hebt dan de arme student die elk dubbeltje moet omdraaien. Valt wat voor te zeggen natuurlijk.

Tinder Plus-leden kennen voordelen ten opzichte van de gratis gebruikers en onderzoek toont aan dat betalende leden over het algemeen 6 maal zoveel likes ontvangen dan niet-betalende leden. Ben je serieus op zoek via Tinder, dan loont het dus wellicht om over te stappen op een premium account. Je krijgt dan de volgende functionaliteiten:

 • Onbeperkt swipen
 • Geen advertenties meer
 • 5 gratis superlikes per dag
 • 1 boost per maand om extra onder de aandacht te komen
 • Rewind-functie waarmee je een verkeerde swipe ongedaan kunt maken
 • Passport-functie waarmee je je locatie kunt aanpassen naar elke plek hier op aarde
 • Je locatie, leeftijd en status verbergen voor andere gebruikers
 • Kiezen door wie je gezien wilt worden (standaard of alleen door mensen die jij zelf leuk vindt)
 • Kiezen wie je wilt zien (standaard of alleen actieve profielen)

De “Likes You” feature

Eén van de verschillen tussen een Plus- en Gold-abonnement bij Tinder vind je dus in de “Likes You” functie. Met deze functionaliteit binnen de app kun je zien wie jou al reeds naar rechts heeft geveegd zodat je makkelijker kunt matchen. Het is een extra functie die ook al te zien was bij datingsite Badoo waar je ook tegen betaling te zien krijgt wie jou al leuk heeft gevonden.

Op zich een handige functie als je snel wilt matchen met overige leden of bang bent om iemand die jou wél ziet zitten naar links te swipen, maar voor wie er plezier uit haalt om eindeloos door profielen te swipen heeft de functie niet al teveel toegevoegde waarde.

blank

Onbeperkt toegang tot “Top Picks”

De nieuwste toevoeging binnen de Tinder-app luistert naar de naam “Top Picks”. Een ideale functie voor hen die juist geen zin hebben om uren door profielen te bladeren binnen de app. Tinder toont je profielen waarvan zij denken dat het een goede match zou zijn. Je krijgt een foto te zien en soms een aanvullende motivatie waarom Tinder deze gebruiker voor je geselecteerd heeft, bijvoorbeeld omdat ze creatief is of omdat hij ook een wereldreiziger is.

Als Plus-member krijg je slechts een gedeelte van al je Top Picks te zien en kun je er slechts één van naar rechts swipen of een Superlike geven. Als Gold-member krijg je de volledige selectie Top Picks voor die dag te zien en kun je elk profiel naar rechts swipen als je dat wilt. Na 24 uur wordt er een nieuwe selectie gemaakt en krijg je compleet nieuwe profielen te zien. Je zult dus snel actie moeten ondernemen om een bepaald lid niet mis te lopen.

Als Gold-member kun je overigens onbeperkt nieuwe Top Picks krijgen gedurende de dag, maar deze zul je dan wel moeten kopen. Momenteel wordt “Top Picks” getest in 10 landen over de gehele wereld, waaronder dus Nederland. De kans bestaat dat de functie her en der nog wordt aangepast tijdens deze testperiode als Tinder beter leert begrijpen hoe gebruikers de functie gebruiken en ervaren.


Is Tinder Gold de upgrade waard?

Een lastige vraag, want het antwoord is voor eenieder verschillend. Voor wie serieus werk wilt maken van z’n online dating avonturen is een betaald account bij Tinder sowieso wel een goed idee. Je hebt er meer mogelijkheden mee dan met een gratis account en statistisch gezien heb je dus meer kans op likes en matches. Maar nóg een keertje extra betalen, terwijl je al (fors) betaalt om online te kunnen daten via de app? Er komt namelijk al gauw een paar euro per maand bij als je Gold-member wilt worden. En wat je er momenteel voor terug krijgt is nu ook weer niet héél spectaculair. Ja, de “zien-wie-je-leuk-vindt-functie” is handig, maar op zich geen échte aanvulling als je toch al met plezier door de profielen bladert op Tinder. Het verwijdert namelijk ook dat sprongetje dat je hart maakt als er in beeld verschijnt “It’s a match!” bij een swipe van iemand die je zelf wel erg ziet zitten.

Anderzijds is de “Top Picks Feature” juist wél een goede aanvulling binnen de app, zeker als je zelf niet al teveel tijd wilt besteden aan het swipen door profielen. Het ligt voor de hand dat Tinder de functie in de loop der tijd alleen nog maar zal verbeteren en je “Top Picks” dus ook steeds beter aan zullen sluiten bij het type dame of heer dat je zoekt binnen de app. De mogelijkheid om oneindig door je “Top Picks” te swipen als Gold-lid is daarmee dus wellicht wél die paar euro per maand extra waard. Het grote voordeel: je kunt je Plus- en/of Gold-membership op elk desgewenst moment stopzetten bij Tinder. Je zou het dus een maandje kunnen proberen en aan de hand van je ervaringen afwegen of je Gold-member blijft of niet. Uiteindelijk blijft niet geschoten tenslotte altijd mis, toch?


Voordelen Tinder Gold

 • Dagelijkse partnervoorstellen met Tinder Picks
 • Matchen zonder te swipen (tijdbesparend)
 • Je kunt meerdere profielen tegelijk swipen bij ‘Likes You’ (wederom tijdbesparend)
 • Boost en Super Like brengen je profiel meer onder de aandacht
 • Je kunt afstand en leeftijd verbergen

Nadelen Tinder Gold

 • Het is geen magische toverstaf die je veranderd in een begeerlijke god(in). Je moet nog steeds zelf moeite doen op je profiel te optimaliseren en de juiste berichten versturen.
 • Het grootste voordeel aan Tinder Gold (kunnen zien wie jou al hebben geliked) kun je ook met de gratis versie van Tinder (door zelf te swipen)
 • Er is een grote kans dat je betaald voor functies die je niet gebruikt of niet nodig hebt (bv. locatie/leeftijd veranderen). Als je profiel sowieso al niet veel likes krijgt, kan een Tinder Gold abonnement extra frustrerend werken.


foto auteur Tony Wassenaar
Dit artikel is geschreven door Tony Wassenaar

In 2018 gooide Tony het roer om. Hij leverde de sleutels van zijn appartement in Rotterdam in, verkocht al z’n overbodige spullen en vertrok met zijn omgebouwde Volkswagen camperbus om als digitale nomade de wereld te ontdekken. Sindsdien schrijft hij onderweg artikelen voor onder andere Dik.nl.

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2022 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag