9 tips om het meeste uit Tinder te halen

9 tips om het meeste uit Tinder te halen

Laatst bijgewerkt: 17 december 2018

Tinder, wie kent het niet? Deze mobiele dating applicatie is in Nederland (en daarbuiten trouwens ook) immens populair. Er zijn inmiddels zo’n twintig miljard mensen die een profiel hebben op Tinder! Je hebt vast wel eens succesverhalen gehoord van vrienden die elkaar hebben gewoon op deze dating app, of van kennissen die wel eens een leuk nachtje hebben beleefd met een match. Heb jij ook al Tinder of ga je je er toch maar eens aan wagen? In dit artikel lees je negen Tinder tips om het meeste uit Tinder te halen. Of je nou een man of een vrouw bent, wij hebben de beste tips voor je om de match van je dromen op naar jouw profiel te lokken!


Wat is Tinder nou eigenlijk?

Nog even kort over Tinder: wat is het nou precies? Via deze dating app kun je vanaf je luie stoel op je smartphone de liefde van je leven (of voor een nacht) vinden. Door middel van geolocatie kun je zien welke leuke mannen of vrouwen er zich in jouw buurt bevinden: je kunt zelf de maximale straal in kilometers invullen. Ook kun je bepalen of je op zoek bent naar mannen, vrouwen of allebei en hoe oud deze dan moeten zijn. Vervolgens krijg je een hoop potentiële matches op het scherm van je telefoon, die je vervolgens naar rechts kunt swipen (dan vind je diegene leuk) of naar links (dan vind je diegene niet leuk). Als de dame of heer in kwestie jou dan ook naar rechts swipte, heb je een match! Dan kun je met elkaar chatten om af te spreken of telefoonnummers uit te wisselen. Om een leuke match te vinden heb je natuurlijk een beetje geluk nodig, maar je kunt met deze tips ook zelf het heft in handen nemen.


Tinder tips om als man het meeste uit Tinder te halen

Om je zo goed mogelijk te helpen om het meeste uit Tinder te halen, hebben we dit artikel in tweeën gedeeld: je vind hier Tinder tips voor mannen en voor vrouwen. Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus: die zin ken je vast wel. Daarom hebben we tips speciaal voor dames en voor heren. Zo kun je wel het meeste uit Tinder halen, en meteen even stiekem spieken bij de tips voor het andere geslacht.. We beginnen eerst met de beste tips om een leuke match te scoren als vent: ga ervoor!

Tinder tip 1 (man) – First things first: ga voor de beste profielfoto

Dat je profielfoto één van de belangrijkste zaken op deze dating app is, staat buiten kijf. Het is natuurlijk het eerste wat je eventuele match te zien krijgt! Het is daarom cruciaal om een goede foto van jezelf in je profiel te plaatsen. Je kunt natuurlijk meerdere foto’s op je profiel zetten, maar de foto die een eventuele match ziet als ze naar rechts of naar links wilt swipen is het allerbelangrijkste. Wij snappen best dat dat wat zenuwslopend kan zijn, want welk kiekje van jezelf kies je nou uit? Ga je voor een selfie, of juist die leuke foto van je vriendengroep? Geen zorgen, wij slepen je er doorheen met de volgende tips.

Ga voor de waist-up foto

Je zult misschien denken dat een selfie de kansen op een leuke match zal verhogen. Niets is minder waar, want het blijkt dat een foto waar de taille en je gezicht op staat het grootste succes zal boeken! Zorg dus voor een profielfoto waar je bovenlichaam op staan om snel een match te krijgen.

Kijk vooral niet in de camera

Als er een foto van je wordt gemaakt, kijk je bijna automatisch met een glimlach in de camera. Hartstikke leuk natuurlijk, maar niet de allerbeste keuze voor op je Tinder profiel. Wist je dat vrouwen een blik in de verte ontzettend aantrekkelijk vinden? Er gaat dan van alles in ze om: hoe stoer jij bent, waar je nou aan denkt, wie is die mysterieuze man? Ga daarom voor een foto waarbij je wegkijkt van de camera met een beetje een gepeinsde blik. Dit zal je erg interessant maken voor een eventuele match!

Laat je bril even achterwege

Nu je de mysterieuze blik hebt geoefend voor je profielfoto, hebben wij de volgende tip: zet je bril even af voor de foto. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen een foto van een man zonder bril sneller liken dan een foto van een man met bril. Je hoeft natuurlijk niet je bril van al de foto’s op je profiel te verbannen, maar kies voor de eerste profielfoto toch voor een kiekje zonder bril.

Lachen is niet nodig op de eerste profielfoto

Ga jij altijd breed glimlachend op de foto? Maak dan maar een nieuwe, want vrouwen vinden mannen die veel emoties tonen minder seksueel aantrekkelijk dan een wat mysterieuze man. Zorg er daarom voor dat je naast het in de verte kijken ook je mond neutraal houdt. Je hoeft nu wederom niet alle foto’s waarop je lachend staat te verwijderen, maar zorg ervoor dat je eerste profielfoto een serieuze uitstraling heeft. Don’t say cheese, dus!

Doe dit vooral NIET

Geen zin om een nieuwe foto speciaal voor Tinder te maken? Geen probleem, maar vermijdt dan zeker de volgende kiekjes: die foto die je in de badkamer maakte om de voortgang van je buikspieren bij te houden, die groepsfoto van al je vrienden waarbij niet duidelijk is wie jij nou bent of de foto van je grootste schatje: je auto. Je potentiële match wil jou zien!


Tinder tip 2 (man) – Zorg voor een toffe bio

Op Tinder kun je niet een heel uitgebreid profiel maken, maar kun je in een paar zinnen jezelf beschrijven in je biografie. Omdat je niet al te veel woorden hebt, kun je er beter voor zorgen dat je er wat leuks van maakt: sla het schrijven vooral niet over, want je match wil graag iets meer informatie voordat ze naar rechts swipen. Hou je bio persoonlijk maar ook een beetje neutraal. Je wilt niet overkomen als een arrogante macho, maar ook niet als een watje. Zorg er daarom voor dat je met wat humor iets over jezelf vertelt. Check ook nog even op spelfouten! Extra tip: zet een vraag in je bio, zodat je meteen wat te bespreken hebt met een potentiële match.


Tinder tip 3 (man) – Wees uniek met je openingszin

Yes, je hebt een match! Nu komt het volgende struikelblok: je wilt natuurlijk niet dat het gesprek tegenvalt. Die hé, alles goed? is niet heel origineel. Zorg er daarom voor dat je een unieke openingszin klaar hebt staan, en niet begint met een standaard zin die ze al honderd keer heeft gehoord.

Zoek een aanknopingspunt op haar profiel

Open daarom haar profiel en zoek een aanknopingspunt (bijvoorbeeld één van haar hobby’s) om een gesprek te beginnen. Zie je bijvoorbeeld dat ze gek is op basketbal? Open het gesprek door haar te vragen wat ze laatst van die spannende wedstrijd vond. Of staat er in haar bio dat ze op zoek is naar een man die van paardrijden houdt? Stuur haar een foto van jou op een paard. Succes gegarandeerd!

Laat haar nadenken over haar antwoord

Zorg ervoor dat ze echt even moet nadenken over haar antwoord en niet gedachteloos een heel gesprek met je kan aangaan. Jij zal waarschijnlijk niet haar enige match zijn, dus geef haar een openingszin waar ze niet direct een antwoord op klaar heeft. Zo blijf je zeker in haar hoofd zitten!

Plagen is kusjes vragen

Oja: plagen is kusjes vragen. Dat deed je vroeger op het schoolplein toch ook met succes? Een beetje plagen bij je openingszin mag dus best, zolang je haar maar niet beledigt!


4.  Hou het gesprek zelf ook net zo spannend (man)

Ha, je hebt een match, je hebt je openingszin gehad, kat in ’t bakkie! Denk er nog niet zo over na, want het is ook belangrijk dat je het gesprek draaiende houdt. Zorg er daarom voor dat je ook na een aantal dagen chatten interessant en grappig blijft. Lastig? Wij helpen je natuurlijk graag op weg.

Gebruik niet te veel smileys

Door het gebruik van verschillende smileys kun je vaak best wat verwarring zaaien. Want wat bedoelt zij nou precies met dat minzaam lachende poppetje? Of dat hartje, dat is wel een beetje te snel? Iedereen interpreteert smileys weer anders. Zorg er daarom voor dat je niet te veel smileys gebruikt, tenzij het echt nodig is om je woorden kracht bij te zetten. Naast dat het je heel wat verwarring scheelt, zul je ook veel minder wanhopig overkomen: ze zal je mysterieus vinden en meer van je willen weten.

Toon interesse, maar vuur geen vragenvuur op haar af

Zie je potentiële match een beetje als een aankoop die je gaat doen: je wilt natuurlijk wel weten of diegene goed bij jou past. Net alsof je een nieuw vloerkleed koopt: je wilt weten of hij wel goed in je huiskamer past en aan jouw wensen voldoet. Focus je daarom niet alleen op hoe jij overkomt, maar ook op wat jij uit deze match wilt halen. Passen jullie wel goed bij elkaar? Vraag daarom alles wat je wilt vragen, maar zorg er wel voor dat je niet in één keer een heel vragenvuur op haar afvuurt. Ze moet natuurlijk niet het gevoel hebben dat ze verhoord wordt.. Ook vragen over de toekomst, zoals kinderen, trouwen en dat soort onderwerpen, kun je misschien het beste na een paar dates pas stellen.

Laat niet alles over jezelf los

Zoals je hierboven al las is het belangrijk om te kijken of je goed bij elkaar past. Ook zij ‘shopt’ op Tinder en wil waarschijnlijk alles over je weten. Kijk wel uit dat je nog niet alles over jezelf meteen los laat: het moet natuurlijk wel een beetje spannend blijven! Geef daarom wel antwoord op haar vragen, maar blijf tegelijkertijd een beetje mysterieus. Het meest ideale is om te antwoorden met een wedervraag: zo ga je als een spelletje ping pong heen en weer en zul je niet opeens een hele monoloog over je leven houden. Zo blijf je interessant en heeft ze vast zin om gauw met je af te spreken!


Tips om als vrouw het meeste uit Tinder te halen

In dit gedeelte van het artikel geven we tips om als vrouw het beste uit Tinder te maken. Om een leuke mannelijke match te scoren, kun je weer op hele andere dingen letten dan waar een man naar kijkt. Om je profiel zo aantrekkelijk mogelijk te maken, kun je de volgende tips ter harte nemen. Zo heb je binnen no time een leuke, passende match!

5.  Kijk eerst of je gezamenlijke vrienden hebt (vrouw)

Het blijkt uit onderzoek dat vrouwen vele malen vaker een like op hun profiel krijgen dan mannen. De keuze is reuze, dus! Tussen die likes kunnen best wat kerels zitten die je misschien niet helemaal vertrouwt. Als vrouw is het altijd een goed idee om toch wat voorzichtig te zijn voordat je met een vreemde man in gesprek gaat en misschien zelfs wel afspreekt. Check daarom eerst of je gezamenlijke vrienden hebt. Zo kun je via jullie connecties alvast bekijken wat voor vlees je in de kuip hebt. Handig!


6.  Laat je profielfoto uitstralen wat jij wilt (vrouw)

Ook voor jou als vrouw is je profielfoto op Tinder zeer belangrijk. Het is waar: een sexy foto zorgt voor meer likes. Maar ga jij niet liever voor kwaliteit boven kwantiteit? Bepaal daarom eerst wat je graag wilt uitstralen op je profielfoto. Om de perfecte profielfoto voor Tinder te realiseren, kun je ook op de volgende dingen letten:

Niet sexy, maar verleidelijk

Je wilt natuurlijk dat jouw eventuele date je sexy vindt. Ga op je foto niet per se voor sexy, maar voor verleidelijk: laat niet te veel bloot zien, want dan kun je misschien ordinair overkomen. Kies voor jouw profielfoto voor een mooi jurkje waar je rondingen mooi in uitkomen of werp een verleidelijke blik in de camera.

Draag vrolijke kleuren op je profielfoto

Wist je dat profielfoto’s waar de vrouw grijze of bruine kleding draagt minder snel worden geliked dan foto’s waar ze vrolijke kleuren aan heeft? Zorg er daarom voor dat je profielfoto een kleurig geheel is. Rood staat bijvoorbeeld voor sensualiteit, wit voor onschuld en geel voor vrolijkheid en optimisme.

Lach en kijk in de camera

Volgens onderzoek van datingsite OK Cupid is het zo dat mannen aangetrokken worden door foto’s van vrouwen die lachen en in de camera kijken. Dat is totaal het tegenovergestelde dan de profielfoto van de man, die juist weg van de camera moet kijken en de mond neutraal houdt om aantrekkelijk gevonden te worden. Kies daarom voor een foto waarop je lief lacht en je potentiële match je via zijn schermpje je zo in je ogen kunt kijken.

Zorg voor meerdere foto’s

Mannen zijn visueel ingesteld en bekijken graag naar je foto’s. Zorg er daarom voor dat je naast je profielfoto’s nog wat leuke kiekjes op jouw profiel plaatst. Ga bijvoorbeeld voor een foto waarop je jouw hobby uitoefent, zo komt hij meteen wat meer over je te weten. Of plaats reisfoto’s of een kiekje van dat feestje van laatst. Dat zal hij erg waarderen!

Doe dit vooral NIET

Net als bij de mannen, zijn er dingen die je als vrouw op je profielfoto ook niet moet doen. Ga niet voor een groepsfoto: je potentiële match wil niet moeten vissen wie jij nou eigenlijk bent. Ga ook niet te bloot op je profielfoto: in je bh of bikini trek je misschien de verkeerde mannen aan.


7. Ook jouw bio is belangrijk (vrouw)

Zoals we net zeiden, is de man visueel ingesteld, maar niet alleen je foto’s doen het kunstje. Vul daarom ook zeker je bio in. Die tekst zal niet de doorslaggevende reden zijn om jou te liken, maar vult het beeld die hij van je foto’s heeft aan. Met humor en zelfspot win je het hart van de man, dus wees vooral niet bang om wat grappigs in je bio te zetten. Maak er geen heel verhaal van, hou het kort:  hij heeft echt geen zin om je hele levensverhaal te lezen. Als je een korte, maar krachtige bio hebt, zal hij je snel liken. Zorg ervoor dat je iets in je bio zet wat hem op weg helpt jou aan te spreken: je mag hem ook best een handje helpen, toch?


8. Een match? Dit doe je dan (vrouw)

Als je een match hebt, zullen je handen misschien jeuken om een gesprek te beginnen. We willen niet heel ouderwets zijn, maar geef de man toch de ruimte om zijn openingszin te gebruiken. Zo heeft hij het gevoel dat hij het heft in handen neemt en dat is een gevoel wat een man graag heeft. Hoor je niks? Dan ga je er natuurlijk zelf op af: als vrouw ligt de lat gelukkig iets lager bij een openingszin dan bij een man. Probeer een luchtige, grappige vraag te stellen en het gesprek zal vanzelf gaan!


9. Wacht niet te lang met afspreken

Door bovenstaande tips zul je in een oogwenk een match scoren. Hoe leuk Tinder ook is, hoe goed jullie chat ook gaat, onze laatste tip is toch: wacht niet te lang om van Tinder af te stappen. Tinder blijft toch nog wat afstandelijk: als jullie telefoonnummers uitwisselen of zelfs afspreken weet je pas echt wie je voor je hebt. Wacht daarom niet te lang om die stap te zetten!


Met deze tips zul jij schitteren als nooit tevoren op  de dating app Tinder. Je wilt natuurlijk graag naar rechts geswiped worden, een leuk gesprek voeren en uiteindelijk afspreken.. Als man begint het al met je profielfoto: zorg ervoor dat je een beetje mysterieus blijft, dat vinden vrouwen aantrekkelijk. Gebruik in jullie chat niet teveel smileys: dit kan voor verwarring zorgen. Wat je ook doet, zorg ervoor dat je niet macho overkomt (of juist als een watje. Ben je een vrouw, dan zorg je juist voor een stralende lach en kijk je recht in de camera. Check eerst of je gemeenschappelijke vrienden hebt, die je alvast een beetje uit kunt horen. Als je een leuke match hebt gevonden, wacht dan niet te lang met afspreken: dan weet je pas echt wat voor vlees je in de kuip hebt. Happy dating!Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde & Dating

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Relatieplanet
Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag