Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

12 tinder tips & tricks voor meer matches

12 tinder tips & tricks voor meer matches

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Tinder, wie kent het niet? Deze mobiele dating applicatie is in Nederland (en daarbuiten trouwens ook) immens populair. Er zijn inmiddels zo’n twintig miljard mensen die een profiel hebben op Tinder! Je hebt vast wel eens succesverhalen gehoord van vrienden die elkaar hebben gewoon op deze dating app, of van kennissen die wel eens een leuk nachtje hebben beleefd met een match.

Heb jij ook al Tinder of ga je je er toch maar eens aan wagen? In dit artikel lees je negen Tinder tips om het meeste uit Tinder te halen. Of je nou een man of een vrouw bent, wij hebben de beste tips voor je om de match van je dromen op naar jouw profiel te lokken!


blank

1. Ga voor de beste profielfoto

Dat je profielfoto één van de belangrijkste zaken op deze dating app is, staat buiten kijf. Het is natuurlijk het eerste wat je eventuele match te zien krijgt! Het is daarom cruciaal om een goede foto van jezelf in je profiel te plaatsen. Je kunt natuurlijk meerdere foto’s op je profiel zetten, maar de foto die een eventuele match ziet als zij of hij naar rechts of naar links wilt swipen is het allerbelangrijkste. Wij snappen best dat dat wat zenuwslopend kan zijn, want welk kiekje van jezelf kies je nou uit? Ga je voor een selfie, of juist die leuke foto van je vriendengroep? Geen zorgen, wij slepen je er doorheen met de volgende tips.

Ga voor de waist-up foto

Je zult misschien denken dat een selfie de kansen op een leuke match zal verhogen. Niets is minder waar, want het blijkt dat een foto waar de taille en je gezicht op staat het grootste succes zal boeken! Zorg dus voor een profielfoto waar je bovenlichaam op staan om snel een match te krijgen.

blank

Kijk vooral niet in de camera

Als er een foto van je wordt gemaakt, kijk je bijna automatisch met een glimlach in de camera. Hartstikke leuk natuurlijk, maar niet de allerbeste keuze voor op je Tinder profiel. Wist je dat vrouwen een blik in de verte ontzettend aantrekkelijk vinden? Er gaat dan van alles in ze om: hoe stoer jij bent, waar je nou aan denkt, wie is die mysterieuze man? Ga daarom voor een foto waarbij je wegkijkt van de camera met een beetje een gepeinsde blik. Dit zal je erg interessant maken voor een eventuele match!

Laat je bril even achterwege

Nu je de mysterieuze blik hebt geoefend voor je profielfoto, hebben wij de volgende tip: zet je bril even af voor de foto. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen een foto van een man zonder bril sneller liken dan een foto van een man met bril. Je hoeft natuurlijk niet je bril van al de foto’s op je profiel te verbannen, maar kies voor de eerste profielfoto toch voor een kiekje zonder bril.

Lachen is niet nodig op de eerste profielfoto

Ga jij altijd breed glimlachend op de foto? Maak dan maar een nieuwe, want vrouwen vinden mannen die veel emoties tonen minder seksueel aantrekkelijk dan een wat mysterieuze man. Zorg er daarom voor dat je naast het in de verte kijken ook je mond neutraal houdt. Je hoeft nu wederom niet alle foto’s waarop je lachend staat te verwijderen, maar zorg ervoor dat je eerste profielfoto een serieuze uitstraling heeft. Don’t say cheese, dus!

Het is duidelijk wie jij bent

Je kent het wel, van die spontane foto’s met 3 knappe meiden of jongens. Hartstikke leuk, maar wie swipe jij eigenlijk naar rechts? Soms is het ontzettend onduidelijk om te zien wie van de drie schuilgaat achter een tinderprofiel. Dat wil jij natuurlijk voorkomen. Daarom is het heel belangrijk dat degene aan de andere kant van het scherm direct ziet wie jij bent. Dat kan het beste door een foto te kiezen waar jij in je eentje op staat, of waar anderen (deels) vanaf geknipt zijn. Want ook al is jouw vriend of vriendin van de foto knapper, dan heb je er alsnog niets aan! Want zij zijn niet degene die uiteindelijk op date gaan met een Tindermatch.

blank

Kies een ‘nette’ foto

Tinder doet heel erg z’n best om aanstootgevende foto’s te verwijderen, maar daar slagen ze niet altijd even goed in. Daarnaast is de grens tussen ‘sexy’ en ‘aanstootgevend’ niet zo heel erg duidelijk. Dus wij raden je aan om een nette, fatsoenlijke foto van jezelf te plaatsen. Voor de man: jouw spieren zijn heus wel zichtbaar als je je shirt gewoon aanhoudt op de foto. Voor de vrouw: mannen vinden het hartstikke spannend als ze niet direct weten wat er achter dat strakke truitje schuilgaat. Hiermee voorkom je dat iemand jou ordinair vindt, of dat iemand denkt dat je alleen uit bent op seks. Zelfs als zou je dat zijn, dan kun je beter een balletje opgooien als je eenmaal een match hebt. Dat is een stuk intiemer dan je foto’s aan een breed publiek te tonen.

Je foto moet een positieve insteek hebben

Kies een foto met een positieve insteek. Bijvoorbeeld eentje waar je lachend opstaat, of waar je geniet van een mooi uitzicht. Sommige Tinderaars kunnen een foto met een klein grapje overigens ook wel waarderen. Zolang het maar positief is! Mensen omringen zich nou eenmaal het liefst met blije medemensen die optimistisch in het leven staan.

Het werkt soms overigens goed om een semi-mysterieuze foto te kiezen waarbij je dromerig uit het raam staart, maar meestal komt dat niet goed over. ‘Mysterieus’ kan al snel verkeerd opgevat worden, waardoor jij plotseling ‘chagrijnig’, ‘onbereikbaar’ of ‘depressief’ oogt.

blank

Ga voor meerdere foto’s

Op één paar kun je niet wedden, toch? Als jij zelf twijfelt of je iemand wel of niet moet liken, bekijk je waarschijnlijk ook als eerste de andere foto’s. Die kunnen net doorslaggevend zijn. Zorg dus met jouw extra foto’s dat jij van ‘twijfelgeval’ naar ‘like’ gaat! Wat voor foto’s kun je zoal plaatsen?

Nu je potentiële matches eenmaal een beeld hebt gegeven van je gezicht, kun je ook wel wat andere soort foto’s uitkiezen. Foto’s die laten zien wat voor hobby’s je hebt, bijvoorbeeld een foto dat je aan het mountainbiken bent. Of een foto waarop je omringd bent door heerlijk eten en drinken, kom maar op, Bourgondische match! Zo kun je een beetje spelen met thema’s en foto’s uitkiezen waarmee je de ander alvast een beeld van jou geeft.

Probeer spontane, leuke foto’s uit te kiezen. Niet de 136e selfie (ziet er geforceerd uit!) of een hele afgezaagde foto die je op Tinder heel veel voorbij ziet komen. Een lastige kwestie, maar het loont om even kritisch naar je foto’s te kijken! Je komt er vast wel uit.

Doe dit vooral NIET

Geen zin om een nieuwe foto speciaal voor Tinder te maken? Geen probleem, maar vermijdt dan zeker de volgende kiekjes: die foto die je in de badkamer maakte om de voortgang van je buikspieren bij te houden, die groepsfoto van al je vrienden waarbij niet duidelijk is wie jij nou bent of de foto van je grootste schatje: je auto. Je potentiële match wil jou zien!


blank

2. Zorg voor een geschikte bio

Tinder is een ‘snel’ medium. Mensen krijgen een eerste indruk van je aan de hand van wat je foto’s. Sommige mensen kijken uitgebreid naar de gemeenschappelijke interesses, gezamenlijke vrienden, je muzieksmaak et cetera, maar daar kun je het ook altijd nog over hebben als jullie eenmaal een match zijn. Overigens is het wel slim om íets op je profiel te zetten. Wat zet je erop?

Kort maar krachtig

Op Tinder kun je niet een heel uitgebreid profiel maken, maar kun je in een paar zinnen jezelf beschrijven in je biografie. Omdat je niet al te veel woorden hebt, kun je er beter voor zorgen dat je er wat leuks van maakt: sla het schrijven vooral niet over, want je match wil graag iets meer informatie voordat ze naar rechts swipen. Hou je bio persoonlijk maar ook een beetje neutraal. Je wilt niet overkomen als een arrogante macho, maar ook niet als een watje. Zorg er daarom voor dat je met wat humor iets over jezelf vertelt. Check ook nog even op spelfouten! Extra tip: zet een vraag in je bio, zodat je meteen wat te bespreken hebt met een potentiële match.

Kies pakkende steekwoorden

Het is niet slim om een heel verhaal te typen, dat waarschijnlijk amper gelezen wordt. Veel beter kun je een paar rake woorden uitkiezen die jou als persoon omschrijven. Bijvoorbeeld sportief, altijd in voor een geintje en gek op pizza. Dit is misschien geen ijzersterk voorbeeld, maar je krijgt misschien al een beetje een beeld van wat we bedoelen. Je kunt ook handig gebruikmaken van emoticons. Daardoor kunnen mensen in één oogopslag zien wat voor vlees ze in de kuip hebben.

blank

Kenmerkende quote

Geen zin om jezelf te omschrijven, blijf je liever iets mysterieuzer? Dat is geen enkel probleem. Je kunt ook gewoon kiezen voor een quote die jij sterk vindt. Iets wat je zelf altijd roept tegen je vrienden, of een wijsheid van een historische held. Het maakt allemaal niet uit, zolang jij er maar achter staat.

Communiceer je doel

Specifiek op zoek naar een spannend avontuurtje of juist een serieuze relatie? Sommige Tinderaars vermelden in hun profieltekst waar ze (ongeveer) naar op zoek zijn. De kans dat je meer matches krijgt is helaas klein, want diegene moet maar net hetzelfde doel voor ogen hebben. Daartegenover staat dat de matches die je wèl hebt, op dezelfde golflengte zitten!

Humor in je bio

Zoals we net zeiden, is de man visueel ingesteld, maar niet alleen je foto’s doen het kunstje. Vul daarom ook zeker je bio in. Die tekst zal niet de doorslaggevende reden zijn om jou te liken, maar vult het beeld die hij van je foto’s heeft aan. Met humor en zelfspot win je het hart van de man, dus wees vooral niet bang om wat grappigs in je bio te zetten.

Maak er geen heel verhaal van, hou het kort:  hij heeft echt geen zin om je hele levensverhaal te lezen. Als je een korte, maar krachtige bio hebt, zal hij je snel liken. Zorg ervoor dat je iets in je bio zet wat hem op weg helpt jou aan te spreken: je mag hem ook best een handje helpen, toch?


blank

3. Wees uniek met je openingszin

Yes, je hebt een match! Nu komt het volgende struikelblok: je wilt natuurlijk niet dat het gesprek tegenvalt. Die hé, alles goed? is niet heel origineel. Zorg er daarom voor dat je een unieke openingszin klaar hebt staan, en niet begint met een standaard zin die ze al honderd keer heeft gehoord.

Zoek een aanknopingspunt op haar profiel

Open daarom haar profiel en zoek een aanknopingspunt (bijvoorbeeld één van haar hobby’s) om een gesprek te beginnen. Zie je bijvoorbeeld dat ze gek is op basketbal? Open het gesprek door haar te vragen wat ze laatst van die spannende wedstrijd vond. Of staat er in haar bio dat ze op zoek is naar een man die van paardrijden houdt? Stuur haar een foto van jou op een paard. Succes gegarandeerd!

Laat haar nadenken over haar antwoord

Zorg ervoor dat ze echt even moet nadenken over haar antwoord en niet gedachteloos een heel gesprek met je kan aangaan. Jij zal waarschijnlijk niet haar enige match zijn, dus geef haar een openingszin waar ze niet direct een antwoord op klaar heeft. Zo blijf je zeker in haar hoofd zitten!

Plagen is kusjes vragen

Oja: plagen is kusjes vragen. Dat deed je vroeger op het schoolplein toch ook met succes? Een beetje plagen bij je openingszin mag dus best, zolang je haar maar niet beledigt!


blank

4.  Hou het gesprek zelf ook net zo spannend

Ha, je hebt een match, je hebt je openingszin gehad, kat in ’t bakkie! Denk er nog niet zo over na, want het is ook belangrijk dat je het gesprek draaiende houdt. Zorg er daarom voor dat je ook na een aantal dagen chatten interessant en grappig blijft. Lastig? Wij helpen je natuurlijk graag op weg.

Gebruik niet te veel smileys

Door het gebruik van verschillende smileys kun je vaak best wat verwarring zaaien. Want wat bedoelt zij nou precies met dat minzaam lachende poppetje? Of dat hartje, dat is wel een beetje te snel? Iedereen interpreteert smileys weer anders. Zorg er daarom voor dat je niet te veel smileys gebruikt, tenzij het echt nodig is om je woorden kracht bij te zetten. Naast dat het je heel wat verwarring scheelt, zul je ook veel minder wanhopig overkomen: ze zal je mysterieus vinden en meer van je willen weten.

Toon interesse, maar vuur geen vragenvuur op haar af

Zie je potentiële match een beetje als een aankoop die je gaat doen: je wilt natuurlijk wel weten of diegene goed bij jou past. Net alsof je een nieuw vloerkleed koopt: je wilt weten of hij wel goed in je huiskamer past en aan jouw wensen voldoet. Focus je daarom niet alleen op hoe jij overkomt, maar ook op wat jij uit deze match wilt halen. Passen jullie wel goed bij elkaar? Vraag daarom alles wat je wilt vragen, maar zorg er wel voor dat je niet in één keer een heel vragenvuur op haar afvuurt. Ze moet natuurlijk niet het gevoel hebben dat ze verhoord wordt.. Ook vragen over de toekomst, zoals kinderen, trouwen en dat soort onderwerpen, kun je misschien het beste na een paar dates pas stellen.

Laat niet alles over jezelf los

Zoals je hierboven al las is het belangrijk om te kijken of je goed bij elkaar past. Ook zij ‘shopt’ op Tinder en wil waarschijnlijk alles over je weten. Kijk wel uit dat je nog niet alles over jezelf meteen los laat: het moet natuurlijk wel een beetje spannend blijven! Geef daarom wel antwoord op haar vragen, maar blijf tegelijkertijd een beetje mysterieus. Het meest ideale is om te antwoorden met een wedervraag: zo ga je als een spelletje ping pong heen en weer en zul je niet opeens een hele monoloog over je leven houden. Zo blijf je interessant en heeft ze vast zin om gauw met je af te spreken!


blank

5.  Laat je profielfoto uitstralen wat jij wilt

Ook voor jou is je profielfoto op Tinder zeer belangrijk. Het is waar: een sexy foto zorgt voor meer likes. Maar ga jij niet liever voor kwaliteit boven kwantiteit? Bepaal daarom eerst wat je graag wilt uitstralen op je profielfoto. Om de perfecte profielfoto voor Tinder te realiseren, kun je ook op de volgende dingen letten:

Niet sexy, maar verleidelijk

Je wilt natuurlijk dat jouw eventuele date je sexy vindt. Ga op je foto niet per se voor sexy, maar voor verleidelijk: laat niet te veel bloot zien, want dan kun je misschien ordinair overkomen. Kies voor jouw profielfoto voor een mooi jurkje waar je rondingen mooi in uitkomen of werp een verleidelijke blik in de camera.

Draag vrolijke kleuren op je profielfoto

Wist je dat profielfoto’s waar de vrouw grijze of bruine kleding draagt minder snel worden geliked dan foto’s waar ze vrolijke kleuren aan heeft? Zorg er daarom voor dat je profielfoto een kleurig geheel is. Rood staat bijvoorbeeld voor sensualiteit, wit voor onschuld en geel voor vrolijkheid en optimisme.

Lach en kijk in de camera

Volgens onderzoek van datingsite OK Cupid is het zo dat mannen aangetrokken worden door foto’s van vrouwen die lachen en in de camera kijken. Dat is totaal het tegenovergestelde dan de profielfoto van de man, die juist weg van de camera moet kijken en de mond neutraal houdt om aantrekkelijk gevonden te worden. Kies daarom voor een foto waarop je lief lacht en je potentiële match je via zijn schermpje je zo in je ogen kunt kijken.

Zorg voor meerdere foto’s

Mannen zijn visueel ingesteld en bekijken graag naar je foto’s. Zorg er daarom voor dat je naast je profielfoto’s nog wat leuke kiekjes op jouw profiel plaatst. Ga bijvoorbeeld voor een foto waarop je jouw hobby uitoefent, zo komt hij meteen wat meer over je te weten. Of plaats reisfoto’s of een kiekje van dat feestje van laatst. Dat zal hij erg waarderen!

Doe dit vooral NIET

Net als bij de mannen, zijn er dingen die je als vrouw op je profielfoto ook niet moet doen. Ga niet voor een groepsfoto: je potentiële match wil niet moeten vissen wie jij nou eigenlijk bent. Ga ook niet te bloot op je profielfoto: in je bh of bikini trek je misschien de verkeerde mannen aan.


6.  Kijk eerst of je gezamenlijke vrienden hebt

De keuze op Tinder is reuze. Tussen die likes kunnen best wat kerels zitten die je misschien niet helemaal vertrouwt. Het is namelijk altijd een goed idee om voorzichtig te zijn voordat je met een vreemde man of vrouw in gesprek gaat en misschien zelfs wel afspreekt. Check daarom eerst of je gezamenlijke vrienden hebt. Zo kun je via jullie connecties alvast bekijken wat voor vlees je in de kuip hebt. Handig!


blank

7. Wacht niet te lang met afspreken

Door bovenstaande tips zul je in een oogwenk een match scoren. Hoe leuk Tinder ook is, hoe goed jullie chat ook gaat, onze laatste tip is toch: wacht niet te lang om van Tinder af te stappen. Tinder blijft toch nog wat afstandelijk: als jullie telefoonnummers uitwisselen of zelfs afspreken weet je pas echt wie je voor je hebt. Wacht daarom niet te lang om die stap te zetten!


8. Wees zelf niet te kritisch

Je kunt pas een match met iemand worden als jullie elkaar beiden liken. Dus als jij je kritische blik opzet en slechts 1 op de 100 profielen liket, dan moet het wel heel toevallig zijn dat net dat ene meisje of die ene jongen jou ook ‘terug liket’.

Dus hoe meer mensen je een kans geeft, des te groter dat er voor jou ook een match uitrolt. Natuurlijk is het wel even de vraag of die match ook echt iets voor jou is. Like geen mensen bij wie je op voorhand al weet dat het niets voor je is, maar geef anderen een kans. Soms (meestal!) is een klik veel meer waard dan een oppervlakkige foto op Tinder.


9. Hoe werkt een match precies?

Via tinder kun je vanaf je luie stoel op je smartphone de liefde van je leven (of voor een nacht) vinden. Door middel van geolocatie kun je zien welke leuke mannen of vrouwen er zich in jouw buurt bevinden: je kunt zelf de maximale straal in kilometers invullen. Ook kun je bepalen of je op zoek bent naar mannen, vrouwen of allebei en hoe oud deze dan moeten zijn.

Vervolgens krijg je een hoop potentiële matches op het scherm van je telefoon, die je vervolgens naar rechts kunt swipen (dan vind je diegene leuk) of naar links (dan vind je diegene niet leuk). Als de dame of heer in kwestie jou dan ook naar rechts swipte, heb je een match! Dan kun je met elkaar chatten om af te spreken of telefoonnummers uit te wisselen. Om een leuke match te vinden heb je natuurlijk een beetje geluk nodig, maar je kunt met deze tips ook zelf het heft in handen nemen.


10. Een match? Wat nu

Als je een match hebt, zullen je handen misschien jeuken om een gesprek te beginnen. We willen niet heel ouderwets zijn, maar geef ook de ander ruimte om zijn of haar openingszin te gebruiken. Zo heeft diegene het gevoel dat hij het heft in handen neemt en dat is een gevoel wat een man graag heeft. Hoor je niks? Dan ga je er natuurlijk zelf op af: als vrouw ligt de lat gelukkig iets lager bij een openingszin dan bij een man. Probeer een luchtige, grappige vraag te stellen en het gesprek zal vanzelf gaan!


11. Overweeg om Tinder Plus aan te schaffen

Tinder Plus heeft een ontzettend groot voordeel voor iedereen die graag meer matches op Tinder wil krijgen. Het is namelijk zo dat Tinder voor jou kan ‘testen’ welke set fotos’ het beste werkt. Als je ongeveer 500 mensen hebt geliked, en zij hebben jou ook ‘gezien’ (ongeacht of ze je hebben geliked), gaat Tinder berekenen welke foto’s het beste werken. Vervolgens kun jij jouw foto’s aanpassen en meer likes binnen hengelen.

Voordelen van Tinderplus

En er zijn nog veel meer voordelen. Hieronder sommen we de belangrijkste voordelen van Tinder Plus voor je op:

  • Je kan ongelimiteerd naar rechts swipen. En hoe meer mensen je liket, hoe sneller je een match krijgt!
  • Je krijgt elke week een gratis boost, wat betekent dat jij bovenaan de lijst komt te staan bij mensen bij jou in de buurt.
  • Je kan ervoor kiezen dat jouw profiel alleen wordt getoond aan de mensen die jij zelf hebt geliked. Op die manier weet je sneller of een match jou ook leuk vindt.
  • Je krijgt 5 superlikes per dag. Met deze likes kun je weten dat je iemand echt heel erg ziet zitten. Wie zegt nou ‘nee’ tegen een superlike?!
  • Je kan advertenties onzichtbaar maken
  • Je kan je leeftijd en locatie verbergen

Lees hier meer over Tinder Plus


Conclusie

Met deze tips zul jij schitteren als nooit tevoren op  de dating app Tinder. Je wilt natuurlijk graag naar rechts geswiped worden, een leuk gesprek voeren en uiteindelijk afspreken.. Als man begint het al met je profielfoto: zorg ervoor dat je een beetje mysterieus blijft, dat vinden vrouwen aantrekkelijk. Gebruik in jullie chat niet teveel smileys: dit kan voor verwarring zorgen.

Wat je ook doet, zorg ervoor dat je niet macho overkomt (of juist als een watje. Ben je een vrouw, dan zorg je juist voor een stralende lach en kijk je recht in de camera. Check eerst of je gemeenschappelijke vrienden hebt, die je alvast een beetje uit kunt horen. Als je een leuke match hebt gevonden, wacht dan niet te lang met afspreken: dan weet je pas echt wat voor vlees je in de kuip hebt. Happy dating!Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag