Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Hoe kun je Tinder gebruiken zonder Facebook?

Hoe kun je Tinder gebruiken zonder Facebook?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Tinder is de populairste datingapp ter wereld en heel veel singles swipen er regelmatig op los om nieuwe matches te vinden in hun eigen omgeving. Wanneer je op zoek bent naar een leuke date dan mag je dus eigenlijk niet op deze app ontbreken. Normaal gesproken koppel je dan Tinder aan je bestaande Facebook-account.

Maar wat nu als je geen Facebook hebt of liever niet via je bestaande Facebook-account op zoek wilt naar een date? Dan heb je gelukkig ook nog enkele andere opties. We verklappen echter wel dat het moeilijk wordt om Tinder zonder facebook te gebruiken.


Hoe werkt Tinder koppelen aan Facebook?

Lange tijd was de enige manier om in te loggen bij Tinder om de datingapp te koppelen aan je Facebook-account. Dat kan nog steeds en dit is hoe het werkt:

  1. Ten eerste installeer je de Tinder app natuurlijk op je smartphone vanuit Google Play of de Apple App Store.
  2. Als de app op je telefoon staat start je hem op en zie je op het welkomstscherm staan Inloggen met Facebook. Klik op die knop.
  3. Let op: het is wel zo handig als je de Facebook-app al op je telefoon hebt staan. Als dat nog niet het geval is installeer die dan ook en log daar eerst in.
  4. Koppel nu Tinder aan Facebook door de vereiste machtigingen te geven. Nadat je dat hebt gedaan worden er direct al enkele gegevens van je Facebookprofiel gehaald, zoals je naam, leeftijd, locatie en interesses.
  5. Na het succesvol koppelen kom je terug bij de Tinder app. Je kunt daar nu meteen gegevens toevoegen, foto’s kiezen of verwijderen en je zoekinformatie aanpassen.

Welke gegevens krijgt Tinder van Facebook?

Zodra je Tinder koppelt aan Facebook krijgt de datingapp automatisch een aantal gegevens van jouw Facebookprofiel. De volgende informatie wordt uitgelezen en naar je datingprofiel gekopieerd:

  • Je echte naam
  • Je e-mailadres
  • Je Facebook profieltekst
  • Waar je woont
  • Wat je geslacht is
  • Enkele recente statusupdates

Deze gegevens worden gebruikt om je profiel op Tinder alvast van wat basisgegevens te kunnen voorzien. Dat is best wel slim, want zo heeft Tinder veel minder last van vrijwel helemaal lege profielen, iets waar wel veel datingsites mee kampen. Je kunt veel van de informatie gelukkig zelf ook nog uitbreiden en aanpassen zodat je precies zo voor de dag kunt komen als je wilt.

Er is nog wat meer interessante informatie die van Facebook aan Tinder wordt doorgegeven: je lijst met vrienden op Facebook. Geen zorgen, die krijgen niet meteen een update te zien wanneer jij een match hebt, want Tinder plaatst nooit gegevens op Facebook uit jouw naam.

Je Facebookvrienden worden alleen door de datingapp gebruikt om leuke matches voor je te zoeken. Er wordt gekeken welke Facebookvrienden van jouw vrienden er ook met singles in contact willen komen. Die krijgen dan prioriteit in jouw swipelijstje omdat men verwacht dat je met die mensen nog sneller een leuke klik zult hebben.


Tweede Facebook-account alleen voor Tinder?

Ook al belooft Tinder nooit iets op je Facebookprofiel te zullen zetten, toch zijn veel mensen een beetje huiverig om een datingapp aan hun Facebook te koppelen. Dat kan meerdere redenen hebben. Daten kan bijvoorbeeld iets heel persoonlijks voor je zijn en dan kan het niet prettig voelen om een datingapp aan je Facebook te koppelen, zelfs als nooit iemand dat te weten zou kunnen komen.

Het lijkt op het eerste gezicht dan wellicht een goed idee om een apart Facebook-account aan te maken alleen maar zodat je zo snel mogelijk op zoek kunt naar leuke matches. Dat is in de praktijk echter niet zo handig, aangezien Facebook liever ziet dat jij als persoon gewoon 1 Facebook account hebt. Je kunt wanneer je switcht tussen verschillende accounts op hetzelfde apparaat problemen krijgen met het inloggen, of je moet bijvoorbeeld telkens opnieuw je account verifiëren via e-mail.


Helemaal geen Facebook-account, wat nu?

Een tweede Facebook aanmaken is dus niet zo’n goed idee, maar wat nu als je helemaal geen account hebt bij Facebook? Dan kun je logischerwijs ook niet de Tinder app daaraan koppelen. Het is dan wellicht een goede optie om gewoon alsnog lid te worden bij Facebook. Wellicht had je dat nog nooit gedaan omdat je niet zoveel nut of plezier zag in Facebook. Dan kan dit een prima aanleiding zijn om toch eindelijk maar eens van het populaire sociale platform gebruik te gaan maken.

Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je helemaal geen lid wilt worden van Facebook. Tenslotte zitten daar wel wat haken en ogen aan qua privacy, zoals de laatste jaren af en toe pijnlijk duidelijk is geworden. Tot voor kort had je dan eigenlijk geen manier om van Tinder gebruik te maken, maar gelukkig is er nu een nieuwe manier bijgekomen om zonder Facebook toch een datingprofiel te kunnen aanmaken.


blank

Tinder zonder Facebook met je telefoonnummer

De nieuwste optie om lid te worden van Tinder en zelf ook singles in je eigen regio heen en weer te gaan swipen is door in te loggen met behulp van je telefoonnummer. Hoe werkt dat?

  1. Zodra je de app hebt geïnstalleerd en opstart kom je op het inlogscherm. Onder de knop Inloggen met Facebook zie je dan de optie Inloggen met telefoonnummer staan.
  2. Selecteer eventueel je landcode als die nog niet goed staat ingesteld en typ dan je telefoonnummer.
  3. Kies nu de methode waarmee je wilt valideren dat dit telefoonnummer inderdaad van jou is. Je hebt de mogelijkheid om dit via een SMS of via Whatsapp te laten doen.
  4. Zodra je een van deze twee opties hebt gekozen krijg je een SMS’je of Whatsapp berichtje met een code die je in moet vullen en wordt je naar de pagina gestuurd waar je die code in kunt vullen.
  5. Zodra dat is gelukt kun je inloggen op je nieuwe datingprofiel.

Deze stappen kun je ook volgen op de website van Tinder, maar om echt te gaan daten moet je dan wel alsnog de app op je smartphone installeren. Je kunt dit proces voor het gemak dus net zo goed meteen op je telefoon doorlopen.


Nadelen van Tinder met je telefoonnummer

Het is natuurlijk enorm handig om alleen met je telefoonnummer een Tinderprofiel te kunnen aanmaken. Er zijn echter ook enkele nadelen:

Geen informatie van Facebook beschikbaar

Ten eerste word je profiel niet al automatisch gevuld met basisinformatie maar moet je dat allemaal zelf doen. Gelukkig is dat niet zo enorm veel werk en als je geen Facebook hebt (of het gewoon niet aan wilt maken) zul je dit waarschijnlijk met plezier even doen. Op zich kan helemaal kaal beginnen ook wel fijn zijn, want je kunt direct zelf bepalen hoe jouw profiel eruit moet komen te zien.

Niet matchen met vrienden van je vrienden

Ten tweede is het zo dat Tinder voor het matchen gebruikmaakt van de vrienden van je vrienden op Facebook. Wanneer die ook op Tinder zitten krijg je die sneller te zien tijdens het swipen. De appmakers gaan er vanuit dat als je al een Facebookvriend met elkaar gemeen hebt, dat je dan best wel eens op nog veel meer vlakken zou kunnen matchen. Wanneer je lid wordt met alleen je telefoonnummer gebeurt dit matchen echter niet en krijg je dus wellicht wat minder snel de perfecte match te zien.

Privacy

Tot slot is het goed om te weten dat ook verificatie via je mobiele nummer nog steeds plaatsvindt via technologie die ontwikkeld is door Facebook. Het gaat om een stukje software dat Account Kit wordt genoemd. Die dienst verstuurt de verificatiecode per SMS of Whatsapp en laat vervolgens aan de app weten dat je profiel is geactiveerd. Maar aangezien inmiddels ook Whatsapp van Facebook is kun je je wellicht voorstellen dat achter de schermen jouw Tinder en Facebook nog steeds op een bepaalde manier aan elkaar te linken zijn. Als je dat liever niet hebt, bijvoorbeeld vanuit het oogpunt van privacy, dan is jezelf aanmelden helaas ook via de telefonische verificatie nog steeds geen goede optie.



foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag