Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

4 leuke datingsites voor dikke vrouwen en mannen

4 leuke datingsites voor dikke vrouwen en mannen

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Online daten is best wel een uitdaging, al helemaal op vluchtige dating media zoals Tinder en Bing. Daar wordt overdreven veel gefocust op het uiterlijk. Als je een maatje meer hebt dan kan die oppervlakkigheid in je nadeel werken.

Gelukkig zijn er een heleboel goede dating alternatieven, waarmee jij snel in contact komt met leuke mannen en vrouwen. Ook als je jezelf (te) dik vindt. In dit artikel benoemen wij de leukste datingsites en bespreken we hoe je tijdens het online daten soepel kunt omgaan met je eigen (over)gewicht.


De leukste site voor vrouwen en mannen met een maatje meer


Maatje-meer-match

Maatje-meer-match is een uitkomst voor iedereen die op zoek is naar een man of vrouw met een maatje meer. Je hoeft dus geen overgewicht te hebben om je aan te melden op deze website. Natuurlijk is de website vooral bedoeld voor mannen en vrouwen die zichzelf te dik vinden en hun geluk niet vinden op reguliere datingsites.

Bij maatje-meer-match rust geen taboe op grotere lichamen. Sterker nog, het is speciaal opgericht voor volslanke types. Je hoeft er dus geen doekjes omheen te winden en kunt jezelf met een gerust hard presenteren. Inclusief vetrolletjes.

Bezoek Maatje-meer-Match »


Onzekerheid bij online daten

Mollige, volslanke of dikke mannen en vrouwen ervaren soms een achterstand in het online daten. Vooral omdat overgewicht vaak gepaard gaat met onzekerheid. Daarom vinden sommige singles het lastig om de stap te zetten naar online dating. Ze bang zijn voor afwijzing of zelfs beledigingen.

Daarnaast zijn veel datingsites best wel gericht op het uiterlijk. Je moet bijvoorbeeld al invullen wat voor figuur je hebt, terwijl dat nou juist iets is waar je niet te veel nadruk op wil leggen. Ook zijn sommige mensen expliciet op zoek naar iemand die er ‘sportief uitziet’. Je leest dan algauw gespierd en weinig vetjes en de moed zakt je in de schoenen.

Dat is heel erg jammer, want de online datingwereld is erg groot en er zijn meer dan genoeg leuke mannen en vrouwen die jou helemaal accepteren zoals je bent. De bovenstaande datingwebsite Maatje-Meer-Match is speciaal voor dikke mannen en vrouwen, waar je heel veel vrijgezellen ontmoet die wel houden van een ‘maatje meer’.


Algemene datingsites voor dikke vrouwen en mannen

Als we de tijdschriften, videoclips en modeshows mogen geloven is maatje 32 de norm. Dat geeft natuurlijk een vertekend beeld, want de gemiddelde maat voor Nederlandse vrouwen is maat 42. Oftewel, een ‘L’ van Large. Ook heeft het Centraal Bureau voor Statistiek in 2012 gerapporteerd dat een op de vier Nederlanders te maken heeft met overgewicht.

Die getallen zijn sindsdien alleen nog maar gestegen. Bovendien zijn mensen met een maatje meer nog niet eens meegenomen in deze berekeningen. Het is dus best wel raar dat er zo’n taboe ligt op volslanke types – want eigenlijk zijn heel veel Nederlandse mannen en vrouwen dik.

Daarom zou je kunnen stellen dat algemene datingsites ook heel erg goed werken om een match te vinden. Veel mensen kijken er niet van op als je iets zwaarder bent. En als iemand daar wel moeilijk over doet, dan verdient diegene jou helemaal niet. Je wilt echt niet samenzijn met iemand die niet de moeite neemt om jou vanbinnen te leren kennen. Als je niet te veel nadruk wil leggen op je gewicht, raden we je aan om je aan te melden bij een reguliere datingsite. Wij zetten de drie leukste voor je op een rijtje:


Lexa

Lexa

Lexa adverteert niet voor niets met “Love Your Imperfections.”. Hier is iedereen welkom, zelfs als je wat eigenschappen of uiterlijke kenmerken hebt die je niet aan jezelf waardeert. Als je bijvoorbeeld onzeker bent over je eigen gewicht. Zo heeft iedereen wel een eigen verhaal. Op Lexa krijg je erg veel houvast om je profiel op een leuke manier vorm te geven. De focus ligt meer op informatie dan op foto’s, dus je kunt er ook voor kiezen om de aandacht juist van je gewicht af te leiden. Als je er maar wel eerlijk over communiceert als iemand erover begint.

Bezoek Lexa
EliteDating

EliteDating

Elitedating is de ideale datingsite voor mannen en vrouwen die serieus op zoek willen gaan naar de ware liefde. Door het grote ledenaantal van deze datingsite vind je op deze datingsite ook een behoorlijk aantal leden met een kilo’tje meer en vind je ook eerder matches die hier tolerant me omgaan. Daarnaast zijn er geen verborgen (financiële) addertjes onder het gras. Het is een datingsite zonder toeters of bellen, waar je met een aantal goede basisfuncties een heel eind komt. Op Elitedating is iedereen welkom, gezette vrouwen en mannen hoeven zich dus niet benadeeld te voelen. Elitedating trekt over het algemeen serieuze leden aan die wat minder waarde hechten aan het uiterlijk dan andere datingsites- en apps.

Bezoek EliteDating
MetJou

MetJou

Deze populaire datingsite MetJou heeft een hele positieve insteek. Hier is geen ruimte voor negatieve boodschappen, dus ook niet ten aanzien van jouw gewicht. Daarnaast onderscheidt MetJou zich met het visuele aspect. In plaats van een saai verhaal, maak je een mooie fotocollage die iets over jou zegt. Het hoeven niet per se foto’s van jezelf te zijn, integendeel: het mogen ook foto’s van andere dingen zijn. Zoals je hobby’s of je huisdier. Wel is het zo dat profielen zonder foto van jezelf niet zo goed scoren. Dan geef je andere gebruikers het idee dat je iets te verbergen hebt.

Bezoek MetJou

Moet je overgewicht benoemen op een datingsite?

Als je een paar kilo te veel hebt kun je daar letterlijk niet omheen. Natuurlijk kun je tijdens een date gebruikmaken van optische illusie. Bijvoorbeeld door zwarte, afkledende kleren of een mooi korset te dragen. Maar natuurlijk komt jouw potentiële partner er wel achter. Is het niet op de eerste date dan wel in de slaapkamer. En dat is helemaal niet erg, want er zijn genoeg mensen die daar helemaal geen moeite mee hebben. Of die een voller figuur juist verkiezen boven een dunner figuur. Het is echter wel vervelend als jouw date ermee wordt verrast. Daarom is het verstandig om open te zijn over je gewicht – ook als je een wat dikkere man of vrouw bent. Hoe doe je dat?

Allereerst door recente foto’s te plaatsen. Het is heel verleidelijk om een foto van jezelf te plaatsen met een slanker gewicht. Misschien heb je het idee dat slanke mensen meer aandacht ontvangen op datingsites. Feitelijk lieg je niet, want jij bént het wel. Alleen dan een paar jaar geleden. Jouw date zal het niet leuk vinden als jij er in het echt anders uit blijkt te zien dan op de foto’s. Zo vinden mensen het ook niet fijn om een kalende man te ontmoeten als ze op de foto’s een flinke haardos zagen. Het hoeft een plezierige eerste date niet per se in de weg te staan, maar het is wel een valse start.

Probeer ook een foto te plaatsen waar iets mee dan jouw gezicht te zien is. Bijvoorbeeld je armen of benen (of een ander lichaamsdeel waar je niet te onzeker over bent). Dan ziet een potentiële date meteen wat hij of zij kan verwachten, en filter je alle ‘rotte appels’ er automatisch uit. Verder mag je zelf kiezen of en hoe je over je gewicht communiceert. In principe gaat het natuurlijk om je karakter, dus wat ons betreft hoef je er niet heel veel over te vertellen. Tenzij je dat zelf graag wilt. Wij raden je in ieder geval aan om zelfverzekerd over te komen op je datingprofiel. Dat vinden de meeste mensen erg aantrekkelijk. Daarnaast kunnen anderen jou heel moeilijk accepteren als je jezelf niet eens accepteert.


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde Afvallen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag