Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Dating voor boeren: 3 datingsites & leuke tips

Dating voor boeren: 3 datingsites & leuke tips

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Er zijn zo door de jaren heen maar weinig televisieprogramma’s op de Nederlandse beeldbuis beter bekeken dan Boer zoekt Vrouw. Elk seizoen opnieuw kijken er miljoenen mensen hoe de boeren en boerinnen intensief op zoek gaan naar een (nieuwe) partner.

Helaas krijgt niet elke boer krijgt de mogelijkheid om zich via ontelbaar veel ongemakkelijke momenten naar een nieuwe vrouw te ploegen. Om deze reden schrijven we in dit artikel enkele tips om jou nieuwe droomboer te vinden, gewoon vanuit huis.


blank

Op welke datingsites kun je terecht als boer of boerin?

Als boer kan het fijn zijn om een relatie te vinden met iemand uit jouw regio of provincie. Een partner uit het dorp is tegenwoordig echter helemaal niet meer zo vanzelfsprekend. Door het internet ben je niet gebonden aan je directe omgeving om op zoek te gaan naar een potentiële partner. Wie weet vindt een Friese boer zijn droomvrouw wel in Maastricht, zonder dat hij ook maar een kilometer er voor heeft hoeven afreizen. Het kan allemaal via online datingsites.

We hebben hieronder dan ook een drietal datingsites voor boeren verzameld waar men naar hartenlust op zoek kan gaan naar die ene droomman of vrouw.


Parship

1. Parship

Parship is niet alleen één van de oudere datingsites van ons land, maar behoort tevens tot de grootste datingsites van Nederland. Dit maakt de website uitermate geschikt voor boeren en boerinnen die op zoek zijn naar een potentiële partner.

Enorm veel leden = veel keus

In het enorme ledenbestand vind je vrijwel altijd wel wat je zoekt. Contact leggen is vervolgens kinderlijk eenvoudig via de berichtenfunctie. Alhoewel de naam doet vermoeden dat iedereen hier op zoek is naar een serieuze relatie, zal je er ook wel leden vinden die op zoek zijn naar een vluchtige romance of nieuwe vriendschappen.

Ook voor de boeren en boerinnen die hier naar op zoek zijn is Parship dus een prima plek om een start te maken.

Gratis inschrijven

Je start op Parship is overigens helemaal gratis. Je kunt je kosteloos inschrijven en op die manier risicoloos ontdekken of deze online datingsite bij je past.

Bezoek Parship
Lexa

2. Lexa

Als we Parship noemen als beste datingsite voor boeren, dan mag Lexa.nl eigenlijk ook niet ontbreken in dit rijtje.

Samen met Parship vormen ze de grootste datingsites van Nederland en ook hier is het ledenaantal dus weer enorm.

Online chatten met vrijgezellen

Het voordeel van Lexa ten opzichte van Parship is dat de website (en de bijbehorende app) beschikt over een chatfunctie.

Je kunt dus direct na je gratis inschrijving al in gesprek raken met leuke vrijgezellen en omdat het ledenaantal zó groot is, is er altijd wel iemand online.

Een nadeel van Lexa t.o.v. Parship is dat Lexa niet over een matching-systeem beschikt. Je zal dus zelf op zoek moeten gaan via de uitgebreide zoekfunctie.

Lexa Events

Toch liever je nieuwe vlam face-to-face ontmoeten? Dan zit je bij Lexa goed. Ze organiseren namelijk ook offline events zoals borrels, workshops en wandelingen waarbij je de leden uit de digitale wereld in levende lijve kunt ontmoeten.

Bezoek Lexa
50plusmatch

3. 50plusmatch

Misschien een beetje de vreemde eend in de bijt, want voorgaande datingsites richten zich niet specifiek op een bepaalde doelgroep. 50plusMatch doet dat – zoals de naam wellicht doet vermoeden – wél, namelijk op een publiek dat ouder is dan 50 jaar.

Ideaal dus voor boeren en boerinnen die al een huwelijk achter de rug hebben bijvoorbeeld of zij die op zoek zijn naar een partner die al wat meer levenservaring in de rugzak heeft zitten.

Matching methode

Het grote voordeel van 50plusMatch is het matchingsysteem. Aanmelden duurt eventjes vanwege de uitgebreide vragenlijst, maar eenmaal ingevuld krijg je potentiële matches voorgeschoteld die mogelijkerwijs erg goed bij je passen. Perfect dus voor een boer, want je kunt precies aangeven wie je bent, wat je doet en wat je specifiek zoekt.

Zo kunnen vrijgezelle mannen of vrouwen die juist op zoek zijn naar een agrariër jou natuurlijk ook veel makkelijker vinden. Elkaar eenmaal gevonden? Dan kun je chatten of elkaar berichten sturen via de berichtenfunctie.

Net als bij de voorgaande datingsites kun je je ook op 50plusMatch weer geheel gratis aanmelden. Wel zo fijn als je nog onbekend bent met de datingsite natuurlijk!

Bezoek 50plusmatch

blank

Online daten als boer, wat maakt dat anders?

Daten als boer of boerin zijnde is wat gecompliceerder dan voor de ‘gewone man of vrouw’. In de eerste plaats maakt een boer lange dagen en zal daarom minder gauw ‘s avonds nog de hort op gaan. Een avondje flink doorzakken in de kroeg is er vaak niet bij, want bij het eerste ochtendgloren zijn de meeste boeren al weer actief. Daardoor ontmoeten ze ook minder snel nieuwe mensen. De kantoormuis die tijdens de vrijdagmiddagborrel met collega’s een drankje gaat doen, zal in dat geval gemakkelijker in contact komen met andere vrijgezellen. Voor boeren gaat die vlieger in dat geval niet op.

Het leven op het platteland

Aan de andere kant is het leven op een boerderij natuurlijk een specifieke levensstijl waar niet iedere potentiële partner op zit te wachten. Kijkers van Boer zoekt Vrouw romantiseren het leven op het platteland vaak, maar in de praktijk is het bikkelen, buffelen en aanpoten. En dan hebben we het nog niet eens over de penetrante geur waar je als kersverse boer of boerin aan zal moeten wennen.

Kleine agrarische sector

De vijver waar uit gevist moet worden is voor boeren dan ook een stuk kleiner dan voor de ‘gewone man of vrouw’, maar net als dat de techniek uitkomst biedt in de agrarische sector, biedt het dat ook voor het liefdesleven van boeren en boerinnen. Via het internet kan tenslotte de halve wereld bereikt worden binnen luttele secondes.


blank

Zelf op zoek naar een boer of boerin?

We hebben dit artikel tot dusver voornamelijk geschreven vanuit het oogpunt van een boer of boerin. De hardwerkende man of vrouw op de boerderij die op zoek is naar een potentiële partner. Het kan echter ook goed mogelijk zijn dat jij (al dan niet door toedoen van Boer zoekt Vrouw) juist op zoek bent naar jouw droomboer of boerin.

Kies een geschikte online datingsite

Ook in dat geval zijn bovenstaande datingsites een prima uitgangspunt voor je zoektocht. Zoals gezegd zijn het de grootste online datingsites van Nederland en is het ledenaanbod ruim en divers. Vanuit alle lagen van de bevolking en in alle leeftijdscategorieën vind je er vrijgezellen en is er dus tevens een reële kans dat je hier je eigen Riks, Bertie of Henrieke gaat vinden.

Toch liever op de traditionele manier een boer of boerin ontmoeten? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een gokje wagen op een boerderij bij jou in de buurt. In het beste geval tref je jouw droomboer of boerin (in de dop) in vol ornaat aan op het land of in de stal. In het slechtste geval vertrek je met producten die rechtstreeks van het land komen en een ervaring rijker. Ook wel de moeite waard lijkt ons!


blank

Wat maakt “Boer zoekt Vrouw” zo populair?

Al jaren daalt het aantal boeren in Nederland. Schaalvergroting en de versterking van marktwering spelen daarbij een belangrijke rol. Automatisering is niets nieuws binnen de sector, maar zorgt er wel voor dat boerenbedrijven omvangrijker worden en minder fysieke arbeidskracht vereisen. Toch zijn ze er echt nog wel. De echte traditionele boer die van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat actief is op het land of in de stal.

Niet voor niets tenslotte dat een tv-programma als Boer zoekt Vrouw zo massaal bekeken wordt natuurlijk. Het plattelandsleven fascineert. Het heeft iets weg van een droom. Al beseft iedereen wel dat het hard werken is op zo’n boerderij. Maar het vormt een mooie uitvlucht voor hen die doorgaans de ganse dag op kantoor aanwezig zijn.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

blank
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag