Is Tinder een geschikte dating app voor seks?

Is Tinder een geschikte dating app voor seks?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Tinder is sinds de start in 2013 in korte tijd de populairste datingapp geworden en wordt inmiddels in Nederland zelfs meer gebruikt dan de populairste datingsites. Niet iedereen zit op Tinder om een serieuze date of relatie te vinden. Sommige Tinderaars houden er namelijk gewoon van om vrijblijvend profielen te checken, of kicken op de boost voor hun ego wanneer ze een match blijken te hebben.

Een ander deel van de Tinder-leden is echter op zoek naar iets heel anders: casual seks. Een hele tijd heeft Tinder zelfs voornamelijk bekend gestaan als een hook-up app, oftewel een datingapp waarbij de nadruk ligt op het vinden van erotische afspraakjes. Maar is Tinder tegenwoordig nog altijd een geschikte app om seks te vinden? En wat kun je doen om je kansen op een casual match te vergroten? Dat lees je in dit artikel.


blank

De beste dating apps voor seks

Wanneer je Tinder toch een beetje tegen vindt vallen voor het vinden van casual seks zijn er natuurlijk genoeg alternatieven voor. Het is dan het beste om voor een site te kiezen waar de nadruk nog iets meer ligt op het erotische aspect van dating. Om je op weg te helpen hebben we alvast een aantal van die sites en apps op een rijtje gezet.


Ondeugend Daten

Ondeugend Daten

De Nederlandse site Ondeugend Daten is zoals de naam al laat zien speciaal bedoeld voor mensen die een ondeugend afspraakje of een ‘stoute’ date zoeken. Je vindt er een veilig en discreet platform waar je kunt flirten en chatten met mannen en vrouwen die ook zin hebben in een spannend afspraakje. Helaas beschikt deze site niet over een datingapp dus dat is even omschakelen van het swipen en matchen via Tinder. Maar de website is wel gewoon makkelijk te gebruiken met de internetbrowser op je mobiele telefoon.

Bezoek Ondeugend Daten
NovaMora

NovaMora

De populairste datingsite voor erotisch daten is de website NovaMora. Je hebt deze website wellicht al eens horen voorbij komen op radio of tv. Doordat deze site veel reclame maakt zijn er dagelijks honderden nieuwe leden. Dat is ideaal als je op zoek bent naar een sexdate of sexmaatje bij jouw in de buurt. En de inschrijving is volledig gratis. Een absolute aanrader dus.

Bezoek NovaMora
VictoriaMilan

VictoriaMilan

Victoria Milan in principe een datingsite voor gebonden mensen die fantaseren over vreemdgaan. Er is een groot aantal mensen lid van diverse leeftijden en je kunt ook gewoon mee flirten en chatten als je single bent. Ook voor deze site geldt wel dat je het niet erg moet vinden dat je ook gebonden mensen zult ontmoeten. Natuurlijk kun je hier ook als single in contact komen met andere spannende singles. Als het goed klikt weet je zeker dat er ook altijd een opwindend afspraakje in zou kunnen zitten. Victoria Milan heeft als enige site in dit lijstje met Tinder alternatieven een eigen datingapp dus je kunt ook gewoon via je mobiele telefoon blijven daten.

Bezoek VictoriaMilan
SecondLove

SecondLove

Voor wat het doel van de site betreft windt Second Love er absoluut geen doekjes om: hier kun je terecht voor een spannende affaire met een andere man of vrouw. De site wordt daarom veel gebruikt door mensen die in een relatie zitten. Maar vanwege het spannende karakter en het grote aantal leden weten ook steeds meer singles die in zijn voor een erotisch avontuurtje Second Love te vinden. Het is fijn dat deze datingsite zich goed aanpast aan het kleinere scherm van een smartphone, want er is helaas geen app beschikbaar. De kosten zijn wel aanzienlijk, helemaal als je het in principe gratis te gebruiken Tinder gewend bent.

Bezoek SecondLove

Mannen en vrouwen zoeken sex via tinder

Uit een onderzoek van wetenschappers uit Italië en Engeland bleek in 2016 dat 15 tot 50 procent van de Tinder gebruikers open staat voor losse contacten via de app. Welk percentage van toepassing is hangt er helemaal vanaf of je het aan een man of een vrouw vraagt.

Zoals je wellicht al zou verwachten zijn het vaak mannen die open staan voor een spannend afspraakje, van hen zegt ongeveer daar wel voor in te zijn. Bij de vrouwen ligt dat percentage een stuk lager, want van hen zegt ongeveer 1 op de 7 een opwindend verzoek in overweging te nemen. Dat betekent niet dat die mannen en vrouwen uitdrukkelijk lid van Tinder zijn geworden voor seksdates, maar het laat in elk geval zien dat deze Tinderaars een goed aanbod niet per definitie af zouden slaan.

Het toont ook aan dat vrouwen die seks zoeken daar een een hele goede kans op maken via Tinder en dat mannen iets harder hun best zullen moeten doen.


blank

Tinder matcht op fysieke aantrekkingskracht

Swipen en matchen op Tinder gebeurt voor het grootste deel puur op het uiterlijk. Fysieke aantrekkingskracht is dan ook een van de voornaamste redenen om met elkaar af te spreken wanneer het tot een date komt. Daarom is het waarschijnlijk ook niet zo gek dat dates via Tinder volgens de ondervraagde leden vaker op seks uitdraaien dan afspraakjes die via andere datingapps en datingsites tot stand zijn gekomen. Zelfs als mensen tijdens een date tot de conclusie komen dat een romantische relatie er niet in zit kan er alsnog gekozen worden voor een opwindende avond of nacht. Die mogelijkheid is er altijd, maar bij Tinder gebeurt het dus vaker dan via andere datingsites of apps.


Minder kans op seks via Tinder dan ‘vroeger’?

Het onderzoek dat we hierboven al besproken werd uitgevoerd in 2016 en de kans is groot dat de genoemde percentages ook op dit moment wel ongeveer met de werkelijkheid overeenkomen. Maar was dezelfde studie twee tot drie jaar eerder gedaan, dan hadden de percentages waarschijnlijk een stuk hoger gelegen.

Dat komt doordat de app toen nog vooral als een vrijblijvende datingapp voor jongeren werd gezien en de gemiddelde leeftijd van de Tinder-gebruikers inmiddels een stuk hoger ligt. Jongeren staan per definitie meer open voor losse contacten dan mensen die achter in de 20 of tussen 30 en 40 jaar oud zijn, want die zoeken vaker een serieuze relatie.

Maar nog altijd betekent dit: hoe jonger je bent, hoe groter de kans dat je een vrijblijvende onenightstand kunt vinden via Tinder. Al zijn er natuurlijk ook gewoon mensen van boven de 30 jaar die vooral naar vrijblijvende seks zoeken, of daar in elk geval voor open staan. Of wat te denken van de 57-jarige vrouw uit dit artikel, die Tinder alleen gebruikt om onenightstands te vinden en zich daar heel prettig bij voelt. Sinds ze Tinder ontdekte als goede bron voor losse sekspartners zegt ze zelfs helemaal geen behoefte meer te hebben aan een vaste relatie.


blank

Spannende match regelen op tinder

Vind je Tinder ondanks de alternatieve suggesties hierboven toch nog altijd de beste plek om te zoeken naar een spannende match? Dan kun je waarschijnlijk wel wat tips gebruiken over hoe ook jij een opwindende avond kunt vinden door te swipen en te matchen op Tinder:

Vergeet ordinair

Geef niet meteen alles bloot op je profiel maar zorg wel dat je hints laat vallen dat je open staat voor een spannend voorstel. Je mag dus bijvoorbeeld best een beetje uitdagend op de foto staan, maar liever niet ronduit ordinair.

Gebruik je limiet

Mocht je op zoek zijn naar een romantische date en een serieuze relatie, dan zouden we normaal gesproken adviseren om niet zomaar alle profielen naar rechts te swipen. Je zoekt dan tenslotte de single van je dromen. Als je alleen seks zoekt ligt dat anders, dan is het zaak om vooral zoveel mogelijk profielen die je aantrekkelijk vindt naar rechts te vegen. De limiet is 100 profielen per 12 uur, maak daar dus als het kan volledig gebruik van.

Vlot berichtje

Met deze tactiek zul je al snel meerdere matches hebben en wil je waarschijnlijk ook al vlot een eerste berichtje sturen. Maak het daarbij niet meteen te expliciet. Vooral mannen hebben soms de neiging (al dan niet aangespoord door zelfverklaarde datinggoeroes) om recht op het doel af te gaan. Daar hebben vrouwen vaak weinig boodschap aan. Want wat het doel van een ontmoeting ook is, vrouwen willen eigenlijk altijd versierd worden. Geloof niemand die zegt meteen af te willen spreken zonder enige vorm van kennismaking, want dan is er een hele grote kans dat je met een kluitje in het riet wordt gestuurd.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2022 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag