Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Voorbereiden op een Tinder date, 6 tips!

Voorbereiden op een Tinder date, 6 tips!

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Yes! Je hebt een Tinder match! En het daaropvolgende gesprek loopt nog vlotjes ook! Voor je het weet spreek je met jouw Tinder match af om op date te gaan.

En dan? Wat ga je doen, waar spreek je af, waar moet je het over hebben? Ken je deze zenuwen? In dit bericht geven wij jou 6 tips om je voor te bereiden op je Tinder date. Door je voor te bereiden, hoef je namelijk niet zo zenuwachtig te zijn.


blank

1. Kies een leuke locatie

Een café, een wandeling in het park, muurklimmen, paardrijden of uit eten. Dit zijn slechts een aantal opties waar jij uit kunt kiezen om jouw Tinder match te ontmoeten. Zorg ervoor dat de locatie waar je afspreekt in ieder geval: 

  • Voor allebei makkelijk te bereiken is
  • Niet te druk is; je moet elkaar nog wel kunnen verstaan
  • Iets is waar jij je prettig voelt

Het is misschien een beetje afgezaagd om in een café af te spreken voor je eerste date, maar er zitten wel veel voordelen aan. Je kunt een locatie uitzoeken waar je je prettig voelt, je hoeft niet te lang te blijven als het niet leuk is, je kunt normaal met elkaar praten en als het goed is zijn er ook andere mensen.

Dat laatste is vooral handig voor wanneer je gespreksstof opraakt. Dan kun je altijd nog over andere mensen gaan praten – wel in positieve zin natuurlijk; je wilt niet op je eerste date als een zeikerd overkomen.

Wil jij liever niet zo stijfjes zitten, ga dan voor een wandeling met een kop koffie of warme chocolademelk. Zo kun je op je eerste date elkaar gewoon even wat beter leren kennen en aftasten. Je kunt dan altijd nog bepalen dat je op je volgende date wel naar een restaurant wilt of iets actiefs wilt doen. 

Zoek van te voren trouwens ook op hoe lang je erover doet om er te komen. Het is natuurlijk niet zo netjes als je op je eerste date al te laat komt. 


blank

2. Pas je kleding aan op de gelegenheid

Ga je voor die wandeling in het park midden in de winter? Zorg dan wel dat je warme kleding aan hebt. Of niet natuurlijk! Dan heb je een reden om elkaars handen vast te pakken. Waar je ook afspreekt, zorg dat je je kleding aanpast op de gelegenheid. 

De smart-kledingstijl is doorgaans de beste kledingstijl voor een date. Je kunt hiermee eigenlijk nooit fout zitten. Met een paar nette gympen, een kaki broek en een nette trui, overhemd of blouse zie je er netjes uit, maar toch ook alledaags. Het is een verzorgde kledingstijl, maar niet over de top. Voor dames is het leuk om een jurk of rok te dragen, wat ook prima te combineren is met een paar nette sneakers of leuke laarsjes. 

Ga jij iets actiefs doen? Dan is de smart-kledingstijl misschien niet de beste optie. Zoek uit of er een kleedruimte is bij jouw activiteit, zodat je niet de hele tijd in je sportkleding hoeft te lopen. En bij twijfel kun je altijd aan je date vragen wat hij of zij doet, want die zit waarschijnlijk met hetzelfde probleem! 


blank

3. Doe wat vooronderzoek

Op Tinder kun je heel mooi al op iemand Instagram profiel komen, of het favoriete liedje van de persoon luisteren. Dat is natuurlijk super handig, want zo weet je niet alleen wat meer over de persoon, maar heb je ook wat om over te praten op je eerste date! 

Door wat vooronderzoek te doen kun jij een indruk krijgen van het persoon waarmee jij op date gaat. Houd jij heel erg van bakken en zie je op het Instagram profiel van je date allemaal heerlijke baksels staan, dan zit dat in ieder geval goed! Je hebt een raakvlak en daarbij een gespreksonderwerp voor jouw eerste date. 

Pas op dat je niet te ver gaat met je vooronderzoek. Je wilt namelijk niet als een stalker overkomen. Heb jij dat wel eens, dat iemand aan je vraagt of je Michael kent, en dan antwoord je: “Michael Smit? Met die bruine haren? Nee die ken ik niet maar ik weet wie het is want die staat altijd getagd in de Instagram foto’s van de vriend van mijn zus haar buurmeisje…”. Tsja, dan kom je dus wel als een stalker over. 


blank

4. Portemonnee mee & telefoon opgeladen

Ookal heb je afgesproken om alleen even een wandeling in het park te gaan maken, zorg ervoor dat je altijd je portemonnee bij je hebt en een opgeladen telefoon! Je weet maar nooit wat er onderweg gebeurt. 

Met je portemonnee op zak kan je de ander altijd trakteren op een koffie, een ijsje of misschien wel een roos (als je date goed verloopt en je toevallig langs een bloemenzaak loopt)!. Zonder portemonnee de deur uit gaan is nooit handig, maar al helemaal niet op je eerste date! Neem ook niet alleen genoeg geld mee voor de activiteit die je gaat doen of koffie die je gaat drinken. Want wat nou als je daarna nog besluit iets anders te gaan doen samen?

Een opgeladen telefoon is om deze reden ook erg belangrijk. Stel dat je besluit de date wat langer te laten doorgaan, omdat het zo leuk was. Dan komt het wel goed uit als jou telefoon niet ineens leeg is. Stel dat je date voorstelt om nog naar dat ene cafétje te gaan dat ergens goed verstopt zit, dan is het toch wel fijn als jij aan het eind van je date nog op Google Maps kunt opzoeken hoe je naar huis komt. 


blank

5. Wees relaxed

Misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar: ontspan! Zorg ervoor dat je van te voren goed bent uitgerust en voorbereid, en dan ben je vanzelf op de date ook ontspannen. 

Het is misschien niet zo prettig als je na een enorm drukke werkdag nog even naar de supermarkt moet voor boodschappen, voordat je naar de sportschool gaat, waarna je nog moet eten en een webinar moet volgen om vervolgens om 20:00 klaar te zijn om de deur uit te gaan voor je date.

Kies een dag uit voor jouw eerste date, waarop jij lekker relaxed kan zijn zodat je niet als een stresskonijn aan komt vliegen. Bereid je een beetje voor op je date met bovenstaande tips, en dan komt alles vanzelf goed. 

Let op! Bereid jezelf ook weer niet té goed voor (daarmee bedoelen we: plannen welke gesprekken je gaat voeren, plannen welke antwoorden je gaat geven, plannen wat voor reacties je zal krijgen, plannen hoe je elkaar gedag gaat zeggen, etc.), want als het dan niet gaat zoals jij verwachtte kan dat onaangename situaties veroorzaken. Het belangrijkste is gewoon dat jij ontspannen bent en jezelf. Als de ander bij jou past, dan gaat het vanzelf wel goed en hoef jij helemaal niets raars of extra’s uit te halen.

blank

6. Zorg ervoor dat je lekker ruikt

En last but not least: zorg voor een frisse adem een goede deodorant en een lekker luchtje. Als jij je geen zorgen hoeft te maken over onaangename geurtjes, dan voel je jezelf een stuk relaxter en zelfverzekerder. 

Het is namelijk een beetje vreemd als jij naar de ober wilt wilt zwaaien maar je hand niet verder dan je schouder omhoog doet. Of wanneer je date jou een afscheidskus op de mond wilt geven maar je snel voor de wang gaat. Voor de dames is het makkelijk om kauwgom, deodorant en een luchtje in de tas te stoppen, je kunt dan op elk gewenst moment even naar de WC om alles te checken. De mannen hebben alleen meestal geen tas bij zich, die moeten dus maar zorgen dat ze gewoon goed voorbereid van huis weg gaan. 

Wees niet al te enthousiast met je luchtje. Het is niet zo fijn voor jouw date als die moeite krijgt met ademhalen wanneer jij aankomt lopen, omdat je haarlak of after shave zo ontzettend overweldigend is.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag