Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

8 tips voor een originele date

8 tips voor een originele date

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Eindelijk is het zo ver: jouw eerste, tweede of derde date met een leuke man of vrouw. Nu moet je alles uit de kast halen om indruk te maken op hem of op haar. Of misschien bereid je je voor op een speciale avond met jouw vriend of vriendin, waar je ook echt even iets bijzonders van wilt maken.

Hoe dan ook: je bent op zoek naar een originele date, zonder afgezaagde activiteiten en romantische clichés. Om jou een beetje op weg te helpen selecteren we in dit artikel 8 tips voor een originele date. Welke kies jij uit voor jouw date?


1. Ga samen naar een dansles

blank

Vroeger was het heel normaal dat je elkaar tijdens het dansen beter leerde kennen. Sterker nog, heel vaak wachtten de vrijgezelle vrouwen op de dansvloer tot het moment dat een man hen ten dans vroeg.

Dat was het startschot om elkaar beter te leren kennen en misschien wel te gaan daten. Vandaag de dag wordt er natuurlijk ook heel wat afgedanst in de discotheek, maar dat is niet helemaal hetzelfde. Want wat wij bedoelen is een echte dansles. Gooi de heupjes los tijdens een Spaanse salsales, maak kennis met de Argentijnse tango of waan jezelf terug in de tijd met de Weense Wals.

Het is intiem, omdat je dicht tegen elkaar aanstaat en moet samenwerken. Daarnaast is het gezellig, omdat jullie er waarschijnlijk niets van bakken en in de lach schieten. Ten derde steken jullie er misschien ook nog wat van op! Dus als de date op niets uitdraait, heb je er altijd iets aan gehad.


2. Romantische picknick by night

Picknicken is leuk omdat je samen neer kunt strijken op een mooi plekje en de hele avond kunt genieten van een lekkere fles wijn en allerlei hapjes.

Er is genoeg tijd om eindeloos met elkaar te praten en ook genoeg privacy om af en toe een kus te geven. Tussendoor kun je eendjes voeren, een wandelingetje maken of gewoon een beetje filosoferen over het leven. Hoewel de picknick al leuk genoeg is, kun je er nog een schepje bovenop doen om de date nóg romantischer te maken.

Ga ‘s avonds of ‘s nachts picknicken! Het enige verschil is dat je moet zorgen voor verlichting (en eventueel een dekentje, afhankelijk van het seizoen). Je kunt kiezen voor een paar kaarsen, maar ook voor een knus schemerlampje.


3. Bereid (samen) een driegangendiner

“Liefde van de man gaat door de maag.” Een heel bekend gezegde, waar ergens wel een kern van waarheid in zit. Dus, als je hem echt voor je wilt winnen dan weet je wat je te doen staat.

Maar eigenlijk geldt dat andersom net zo goed. Want welke vrouw wil nou niet in de watten worden gelegd met een zelf gekookt diner? Zelf koken is een stuk origineler dan een restaurant. Als je het een beetje goed aanpakt (lekker wijntje erbij, tafel mooi gedekt) dan scoor je er als het goed is ook meer punten mee bij je date.

Je laat zien dat je moeite doet, goed bent in de keuken (althans: als je niet kunt koken is deze date niet zo’n goed idee) et cetera. Als jullie al een paar dates hebben gehad is het overigens ook heel gezellig om je sámen te buigen over een driegangendiner. Samen boodschappen doen, recepten uitzoeken, koken.

Het kan heel gezellig worden en jullie kunnen samen trots zijn op het resultaat! En anders lachen om een mislukte poging en alsnog iets thuis laten bezorgen… Aan het plezier zal het in ieder geval niet liggen.


4. Ga naar een openluchtbioscoop

De bioscoop is een klein beetje afgezaagd, en als je thuis een film gaat kijken weet je ook al waar het eindigt. Altijd weer de vraag hoeveel je uiteindelijk van de film gaat zien.

Trakteer jouw date daarom eens op een originele filmavond. Met name in de zomer worden er regelmatig openluchtfilms georganiseerd. Neem bijvoorbeeld het open air filmevenement ‘Pluk de Nacht’, hierbij kun je vanuit een strandstoeltje kijken naar steengoede films. Een leuk alternatief is een drive-in bioscoop.

Dit zijn films waarbij je vanuit de auto naar een film kunt kijken. Een leuke ervaring waarbij je bovendien iets meer privacy hebt dan in je strandstoel. Een derde optie is een film vanuit een boot. Dit wordt vooral georganiseerd op grote meren waar kleine bootjes zich kunnen verzamelen. Opties genoeg, dus. Het wordt nog lastig kiezen zo!


5. Leer jouw date iets nieuws

Ben jij ergens heel goed in? Bijvoorbeeld pijl-en-boogschieten, paardrijden, vliegeren met een stuntvlieger, golfen, boetseren, schaatsen of iets anders? Ga samen deze activiteit ondernemen. Ga samen een middagje in de weer met de vlieger, of huur een paar extra skates en ga een tochtje maken.

Op die manier kun je een passie van jezelf delen met jouw date, waardoor de ander meer over jou te weten komt. Bovendien geeft het je de kans om dicht bij je date in de buurt te komen. Want je wilt immers wel dat degene veilig is, dus handje vast is geen probleem ;-).

Over het algemeen vinden mensen het leuk om iets nieuws te leren, als dat op een luchtige en speelse manier gebeurt. Het brengt jullie dichter bij elkaar en wie weet is het wel de eerste stap richting een gezamenlijke hobby!


6. Samen een dagje naar een nieuwe stad

blank

Deze date is vooral geschikt als jullie elkaar al wat beter kennen en er zeker van zijn dat jullie het een hele dag met elkaar uithouden. Als jullie elkaar nog maar net kennen en jullie komen erachter dat het niet (goed genoeg) klikt, dan wordt het wel een héle lange dag.

Waarom is het leuk om samen een nieuwe stad (of dorp!) te ontdekken? Allereerst omdat het altijd leuk is om nieuwe plekken te ontdekken, al helemaal als je dat kunt delen met een leuke man of vrouw. Er valt ontzettend veel te zien waar jullie lekker over kunnen kletsen. Bovendien is het bewezen dat nieuwe, gedeelde ervaringen heel goed zijn voor je relatie. Dus… Waar wachten jullie nog op?


7. Glow-in-the-dark midgetgolf

Midgetgolf krijgt een geheel andere wending als je dit in het donker doet. Er zijn in heel Nederland locaties waar je midgetgolf in het donker kunt spelen. Alleen de paden, banen en balletjes zijn verlicht. Vaak zijn deze hallen ook versierd in een bepaald thema, bijvoorbeeld ‘de jungle’.

Naast dat het leuk is om een date te hebben met een competitief element (‘Wie slaat de meeste all-in-ones?’), is het ook gewoon leuk om eens in een andere omgeving te daten. Na het midgetgolfen kunnen jullie de date in stijl af sluiten door ergens iets te gaan drinken of samen uit eten te gaan. Tenzij de date niet bevalt… Dan als de wiedeweerga naar huis ;-).


8. Bezoek samen een festival

blank

Festivals zijn de perfecte date locatie omdat alle ingrediënten voor een goede date eigenlijk aanwezig zijn: een goede sfeer, leuke muziek (meestal), heerlijk eten en genoeg mensen om naar te kijken. Bovendien is er vaak vanalles te doen, waardoor jullie je absoluut niet hoeven te vervelen.

De middag, avond of dag vliegt voorbij door lekker samen te dansen, een drankje te doen, kijken naar bandjes, theater of andere mensen, samen te kletsen, picknicken, wat te eten te halen bij een foodtruck.

Originele date, toch? Als het winter is, of als er om een andere reden weinig tot geen festivals zijn, kunnen jullie het festival ook verruilen voor een lokaal concert. Op die manier heb je toch nog de drankjes, muziek en de goede sfeer, maar dan op iets kleinere schaal. Succes gegarandeerd! Nu maar hopen dat jullie muzieksmaak overeenkomt.foto auteur Anne von Gleich
Dit artikel is geschreven door Anne von Gleich

Anne is freelance tekstschrijver en content marketeer bij Sans Plus. Met oog voor detail en hart voor de doelgroep brengt ze elk verhaal tot leven.

Website LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag