Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

10 romantische ideeën voor een date

10 romantische ideeën voor een date

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Romantiek is het het neusje van de zalm, de kers op de taart en het puntje op de i. Het zorgt voor gezelligheid, intimiteit en exclusiviteit. Zowel voor kersverse koppels als voor doorgewinterde geliefden.

Toch kan het soms lastig zijn om een romantische date te verzinnen. Daarom selecteerden wij 10 romantische ideeën voor een date.


Idee 1. Creëer een thuisbioscoop

Voor je eigen thuisbioscoop heb je geen peperdure projector nodig. Er zijn tegenwoordig genoeg betaalbare alternatieven die je heel eenvoudig kunt aansluiten op je smartphone. Met een klik op de knop projecteer je elke film van Netflix of een andere app op de muur!

Het enige wat dan nog ontbreekt zijn veel kussens, fleece dekentjes en genoeg te eten en drinken. Wat dacht je van bonbons in plaats van M&M’s en prosecco in plaats van cola?


Idee 2 – Voetjes van de vloer

blank

Klassieke dansen zoals de Tango, Salsa en Weense Wals worden allemaal in paren gedanst. Oftewel, het is een uitgelezen moment om erachter te komen hoe goed jullie op elkaar zijn ingespeeld.

Daarnaast is dansen een manier om, dus grote kans dat jullie dans sessie overslaat tot het spel der verleiding. Als je twee linkervoeten hebt is dat helemaal niet erg: jouw date wil het je vast met alle liefde leren.


Idee 3 – Picknicken

Hoewel picknicken misschien niet het meest originele date idee is, valt het zelden tegen. De omgeving draagt hier heel erg aan bij, wie zwijmelt er nu niet weg aan een prachtig meer omringd door prachtige bomen en bloemen?

Ga met een mandje naar de supermarkt en kies jullie lievelings ingrediënten. Dat mag lekker over de top: van aardbeien tot champagne, en van puddingbroodjes tot chocolade. Helaas is een picknick minder geschikt als slecht weer is.


Idee 4 – Romantische bad sessie

blank

Samen in bad gaan is misschien ongemakkelijk als jullie elkaar nauwelijks kennen, maar zeker de moeite waard als jullie al wat langer aan het daten zijn. Het warme water in combinatie met een heerlijke olie en zacht kaarslicht maakt dat jullie helemaal tot rust komen.

Tijd voor een goed gesprek, of een schuimgevecht natuurlijk! Maak de romantiek compleet met een goed glas wijn en wat van jullie lievelingssnacks.


Idee 5 – Samen griezelen

Emotie verbindt mensen met elkaar. Dat geldt zo voor voor de emotie blijdschap, frustratie maar zeker ook voor angst. Dus gek genoeg kan angst ervoor zorgen dat jullie date extra romantisch wordt.

Een veilige en onschuldige manier om samen te griezelen is door een horrorfilm te bekijken; thuis of in de bioscoop. En als het echt heel eng wordt is dat meteen een extra excuus om extra dicht tegen elkaar aan te kruipen.


Lees ook:


Idee 6 – Uit eten gaan

blank

Deze tip klinkt misschien heel standaard, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Afhankelijk van de keuze voor het restaurant kan de date heel romantisch worden. Kies daarom voor een restaurant waar jullie lekker lang kunnen tafelen, zoals een tapasrestaurant.

Of trakteer jouw date op een 7-gangen menu in een chic restaurant. Niet zoveel te besteden? Een live pianist tovert elk eetcafé om tot een romantische eetgelegenheid.


Idee 7 – Varen

Varen is een romantisch date idee, zowel voor koppels als voor mensen die pas hun eerste of tweede date hebben. Het boegbeeld van romantiek is om samen in een kano of roeiboot over een rivier te dobberen.

Als jullie echt heel sportief zijn is waterfietsen ook erg gezellig en romantisch. Maar het is ook super gaaf om met een speedboot te gaan, zodat jullie in no time de mooiste plekjes van de omgeving kunnen bekijken.


Idee 8 – Nachtje onder de sterrenhemel

blank

Jullie eerste nacht samen wordt extra speciaal als jullie ‘m op een speciale locatie doorbrengen. Maar ook als jullie al vaker samen hebben geslapen, kan dit een romantische twist aan jullie date geven.

De meest romantische plek is in een tentje in de natuur, zodat jullie ‘s avonds sterren kunnen kijken en marshmallows kunnen roosteren bij een knapperend kampvuurtje. Sowieso dat jullie de dag erna stapelverliefd ontwaken.


Idee 9 – Diner voor twee thuis

Het nadeel van een restaurant is dat je geen privacy hebt. Wat nu als het etentje net iets te gezellig wordt? Een leuk alternatief is een romantisch diner bij jou of bij je date thuis.

Ze zeggen weleens dat de liefde van de man door de maag gaat, maar ook een vrouw vindt het heerlijk als haar date uitgebreid kookt. Het liefst meerdere gangen. Dan hebben jullie extra lang de tijd om in elkaars ogen te verdrinken en elkaar spannende vragen te stellen.


Idee 10 – Sensuele massage

Iedereen vindt het heerlijk om zo nu en dan in de watten gelegd te worden. Als je jouw date masseert, dan geef je hem of haar blijk van waardering. Natuurlijk kunnen jullie elkaar ook masseren. Als je van plan bent de massage naar een hoger plan te tillen, dan kun je het beste een erotische massageolie uitkiezen. Dat is een multifunctionele olie, voor het geval jullie niet van elkaar af kunnen blijven…foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag