Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

7 ideeën voor een romantisch uitje

7 ideeën voor een romantisch uitje

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Men zegt wel eens dat liefde als een plant is. Omdat een plant aandacht nodig heeft om te groeien. Geef je de plant geen aandacht (of ook niet geheel onbelangrijk: water), dan legt deze het loodje. Zo is het ook met liefde. Gelukkig kun je liefde op veel verschillende manieren aandacht geven, bijvoorbeeld door op een romantisch uitje te gaan. In dit artikel daarom een aantal ideeën daarvoor.

Liefde is iets dat moet bloeien. En moet blijven bloeien. En hoewel het in films of boeken vaak zo lijkt te zijn, gaat het in het echte leven vrijwel nooit vanzelf. Je zult er iets voor moeten doen, je zult een bepaalde inspanning moeten leveren. Om de ander te overtuigen dat hij of zij de enige voor je is of dat hij of zij de mooiste op aarde is.

Niet alleen om het hart van de ander éénmalig te winnen, maar om het hart te blijven winnen en de relatie voort te laten duren. Wie geen tijd of energie in zijn liefde wilt of blijft steken, zal op een bepaald moment erachter komen dat die liefde eindig is. Ook al leek dat in eerste instantie niet zo te zijn.


blank

Vier de liefde!

Tot zover de zware kost. Want liefde is mooi, het moet gevierd worden. En wat is er nu mooier dan de liefde te vieren tijdens een romantisch uitje? Helaas is het plannen van een romantisch uitje tegenwoordig niet meer zo makkelijk. Vaak denken we dat we geen tijd hebben of dat we – door ons drukke dagelijkse leven – een gebrek hebben aan inspiratie.

Dat is jammer, want hoewel een avondje Netflix met een bak chips en een fles cola ook heel erg fijn kan zijn, is het verre van romantisch. Tenzij je de kamer natuurlijk bestrooit met rozenblaadjes, de kaarsjes aansteekt en een tranentrekker als P.S. I Love You opzet. Maar dat is nog steeds geen uitje. We hebben daarom 7 leuke ideeën voor een romantisch uitje op een rijtje gezet voor je.


1. Romantische picknick

blank

Of je nu in een stad of in een dorp woont; er is altijd wel een grasveldje in de buurt. Een mooi grasveldje waarop je ongelofelijk goed romantisch kunt picknicken. Bereid een goed gevulde mand voor, stop er een flesje wijn en een roos in, neem je geliefde mee naar het dichtstbijzijnde park of veld en ga genieten van elkaar, de spijs en drank en de omgeving.

En speel op de achtergrond via YouTube of Spotify een plaat van Barry White af. Succes gegarandeerd. Oké, is Barry iets teveel van het goede? Zoek dan op “romantic songs” en kies een achtergrondnummer naar keuze uit. Het grote voordeel van picknicken is dat het een uitje is dat niet teveel hoeft te kosten, maar wél ontzettend romantisch kan zijn.


2. Op citytrip

Samen hand in hand op ontdekkingsreis door één van de vele steden die Nederland rijk is. Klinkt dat als muziek in je oren? Dan is een romantische citytrip misschien wel een goed idee voor jou en je (potentiële) partner. Of je nu naar Amsterdam of naar Maastricht gaat; iedere stad heeft zo zijn eigen charme en bezienswaardigheden. Niet alleen kun je er vaak naar hartenlust shoppen, ook zijn er veel musea te vinden en zijn ze tot de nok toe gevuld met goede horecagelegenheden waar een romantisch diner voor twee absoluut geen probleem is. Liever niet naar een Nederlandse stad? Voor een schijntje stap je tegenwoordig in het vliegtuig naar Parijs of Londen of een andere Europese stad, waar je de romantiek wellicht nog wat intenser kan ervaren.


3. Dagje wellness

blank

Een druk leven vraagt soms om ontspanning. Gelukkig kun je ontspanning heel goed combineren met romantiek, door een dagje naar een wellness-center te gaan. Hier kun je samen volledig tot rust komen in een sauna of een bubbelbad, kun je samen rustig zwemmen of genieten van een gezond hapje en drankje.

Terwijl de stress uit de toppen van de tenen wegebt, kun je met je liefde een goed gesprek voeren over van alles en nog wat. Is één dag niet genoeg, dan kun je er vaak ook een weekend van maken, inclusief overnachting. Eerst overdag ontspannen, dan ’s avonds dineren bij kaarslicht, om vervolgens de nacht met elkaar door te brengen. Als dat de romantiek niet doet opbloeien.


4. Naar een concert

In Nederland vinden elke maand een flink aantal concerten plaats. Van pop tot rock en van dance tot klassiek. Er is werkelijk waar voor ieder wat wils. Neem je lovebird daarom eens mee naar een concert van een artiest die jullie beiden zien zitten. Het kan namelijk ontzettend gaaf zijn om samen – onder het genot van een versnapering – mee te blèren met songs die jullie beiden kennen. Daarvoor hoef je niet meteen naar de Johan Cruijff Arena te reizen.

Er zijn ook veel concerten die in kleinere (lokale) ruimten georganiseerd worden. Vaak zijn deze wat intiemer van aard (en mogelijk zelfs nog wat romantischer). Hebben jij en je liefde niet dezelfde muzieksmaak? Dat hoeft geen probleem te zijn. Je zult dan wel wat water bij de wijn moeten doen, maar dat wordt in de regel juist extra gewaardeerd door je partner.


5. Het theater bezoeken

Het bezoeken van een theater valt ook in de categorie “entertainment”, maar het hoeft daarom niet minder romantisch te zijn. In de vele theaters die Nederland rijk is, is een ware schat aan musicals en shows te vinden.

Sommige voorstellingen zullen humoristisch van aard zijn, andere dramatisch of meeslepend. Ook hier geldt: de keuze is reuze en het is moeilijk om te plank mis te slaan. Zeker wanneer je kiest voor een musical in de trant van The Lion King.

Houd elkaars hand vast terwijl je geniet van de voorstelling en je zult samen een avond ervaren die je niet snel zult vergeten. Is het theater te ver weg, maar wil je toch samen met je liefde in een rood fluwelen stoeltje kijken naar een voorstelling? Dan kun je altijd nog voor de bioscoop kiezen.


6. Culinair genieten

blank

Liefde gaat door de maag. Althans, bij de man zeggen ze. Toch doe je menig vrouw ook een plezier met een heerlijk diner op een bijzondere locatie. Vergeet jullie favoriete pizzeria of het lokale eetcafé en pak het eens ‘groots’ aan: dineren op grote hoogte in de Euromast bijvoorbeeld of waad je in luxe in het Kurhaus in Scheveningen.

Wil je het helemaal groots aanpakken en je lief vergenoegen, overweeg dan eens om een diner of lunch in een sterrenrestaurant te reserveren. Het kost misschien wat (en houd er rekening mee dat je veelal maanden van tevoren moet reserveren), maar er bestaat geen twijfel over dat dit een romantisch uitje zal worden dat jullie voor altijd bij zal blijven.


7. Romantisch overnachten

Ideaal om meerdere van bovenstaande ideeën te combineren, want in ons artikel over romantische hotels in Nederland toonden we al aan dat er in elke provincie in Nederland wel een hotel is waar je perfect met je lief in hogere sferen kunt komen.

Hoe fijn is het als je na een meeslepende musical, een intiem concert van je favoriete artiest en/of een overheerlijk etentje samen in een hotelkamer kunt overnachten die pure romantiek ademt? Zeker weten dat je lover dit gebaar wel weet te waarderen!


Draag je steentje bij

Denk je dat je geliefde de bovenstaande ideeën niet ziet zitten? Dan zijn er uiteraard nog een hoop andere romantische uitjes te vinden. Echter zul je je één ding moeten realiseren: hoewel de uitjes in de basis romantische elementen kunnen bevatten, zul je zelf een flinke steen bij moeten dragen en zul je voor een groot deel zelf verantwoordelijk zijn voor de mate van romantiek.

Zorg daarom – voordat het uitje begint – voor een stralende outfit, dos jezelf uit en laat zien dat je zo aantrekkelijk mogelijk wilt zijn voor de ander. Gedraag je tijdens het uitje als een echte heer of dame, neem waar mogelijk het initiatief door bijvoorbeeld een deur open te houden en verras je (potentiële) liefde op zijn tijd met een complimentje. Want het leven is romantisch, maar je zult wel zelf de kaarsjes aan moeten steken natuurlijk.foto auteur Tony Wassenaar
Dit artikel is geschreven door Tony Wassenaar

In 2018 gooide Tony het roer om. Hij leverde de sleutels van zijn appartement in Rotterdam in, verkocht al z’n overbodige spullen en vertrok met zijn omgebouwde Volkswagen camperbus om als digitale nomade de wereld te ontdekken. Sindsdien schrijft hij onderweg artikelen voor onder andere Dik.nl.

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag