Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

De leukste valentijnskado’s

De leukste valentijnskado’s

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Valentijnsdag staat weer voor de deur en jij wil jouw crush in het geheim verrassen met iets leuks. Of jij wil van deze speciale dag gebruikmaken om jouw vriend of vriendin even in het zonnetje te zetten. Wat jouw plan ook is: een leuk valentijnskado doet het eigenlijk altijd goed. Maar ja, wat moet je geven? In dit artikel besteden we aandacht aan de leukste valentijnskado’s, zodat jij een verpletterende indruk maakt op jouw valentijn!


Valentijnskado 1 – De valentijnskaart

De belangrijkste reden van Valentijnsdag is dat jij jouw geliefde kan laten weten hoeveel je om hem of haar geeft. Dat druk je voor je gevoel misschien uit met een kado, maar een kaartje zegt veel meer! Door in woorden te omschrijven wat je voor de ander voelt, kun je de liefdesboodschap pas echt goed overbrengen. In plaats van een kaartje kun je ook kiezen voor een liefdesbrief. Uiteraard kun je het kaartje ook toevoegen aan een kado’tje, dan heb je én een valentijnskado én een persoonlijk bericht.


Valentijnskado 2 – Origineel uitje voor 2

Valentijnsdag is het perfecte excuus om er eens lekker met z’n tweeën op uit te gaan. En de lijst van dingen die je kunt doen is eindeloos, neem dat maar van mij aan. Zo kun je samen op een romantische canal cruise bij kaarslicht stappen, of een filmmarathon in de bioscoop houden. Ook kun je romantisch dineren in een luxe restaurant of samen naar een vuurwerkshow. Heb je nog meer inspiratie nodig? Geen enkel probleem. In dit artikel vind je 20 leuke uitstapjes voor twee personen. Alvast veel plezier!


Valentijnskado 3 – Weekendje weg

Heb je behoefte aan wat quality time met jouw partner? Dan is Valentijnsdag het uitgelezen moment om hem of haar te verrassen met een weekendje weg. Hoewel het Valentijnsweekend erg duur is, kun je natuurlijk het kado op Valentijnsdag zelf geven, terwijl het weekendje enkele weken later plaatsvindt. Waar ga je heen? Europa kent ontzettend veel leuke steden voor een onvergetelijke citytrip met je lover. Maar ook in Nederland kunnen jullie je vast uitstekend vermaken.


Valentijnskado 4 – Bloemen en chocola

Misschien niet het meest originele valentijnskado, maar toch zeker een van de leukste. Vooral vrouwen vinden dit een heerlijk kado om te krijgen. Want veel vrouwen kopen voor zichzelf geen bloemetje (te duur, niet belangrijk, saai om voor jezelf te kopen), maar vinden het heel fijn om het te ontvangen. En wat chocola betreft…. Tja, eigenlijk zit dat altijd. Er zijn maar weinig vrouwen die niet van chocolade houden. En anders eet je het gewoon zelf op! ;-).


Valentijnskado 5 – Gepersonaliseerd kado

Dit valentijnskado is vooral geschikt voor stellen die al langer bij elkaar zijn. Het gaat er namelijk om dat je allerlei soorten kado’s kunt laten personaliseren. Je kunt het zo gek niet verzinnen: kussenslopen, mokken, schorten, dekbedovertrekken, canvasdoeken, placemats en noem maar op. Door een gepersonaliseerd kado te geven vereeuwig je jullie liefde voor elkaar in de vorm van een leuk voorwerp. Denk aan jullie allerleukste / allerbeste herrinering en kies daar een foto van uit!


Valentijnskado 6 – Sensueel kado

Valentijnsdag mag best wel een beetje sexy zijn. Dus als jij graag een sensueel kado wil geven, dan is dit het goede moment. Wat kun je verstaan onder een sensueel kado? We hebben een aantal voorbeelen voor jou geselecteerd. Allereerst een mooi lingeriesetje. Vooral leuk om aan je vriendin te geven, maar ook leuk om aan te trekken als vrouw en op die manier je vriend te verrassen. Daarnaast zijn er een aantal spellen te koop die speciaal voor koppels bedoeld zijn. Seksuele spellen, maar ook kaartspellen waarin je elkaar open vragen moet stellen om elkaar nog beter te leren kennen. Ook kun je denken aan een potje heerlijke massage-olie. Wie weet levert dat wel een hele spannende nacht op!


Valentijnskado 7 – Leuke avond in hotel

Een weekendje weg is misschien wat overdreven, maar wat dacht je van één nachtje in een mooie hotelkamer? Bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi, en/of een sauna. Of een hotel in een prachtige omgeving, zodat jullie een romantische wandeling of fietstocht kunnen maken. Maak het nachtje weg compleet met een heerlijke fles wijn, een doosje aardbeien en eventueel roomservice. Zet jullie mobiele telefoon uit en ga helemaal in elkaar op. Vergeet het bed niet te testen ;-).


Valentijnskado 8 – Een leuk kado’tje

Eigenlijk is Valentijnsdag ook gewoon een goed moment om een kado’tje te geven. Ongeacht wat je geeft. Met een romantisch kaartje erbij, tover je elk ‘normaal’ kado om tot een valentijnskado. Je kunt dus ook gewoon iets geven wat je leuk vindt, een attent kado wat niet per se romantisch is. Bijvoorbeeld een set met speciaalbiertjes, een bioscoopbon of een heerlijke parfum. Soms is het leuker om iets te geven waar de ander echt iets aan heeft, dan om romantische prullaria aan te schaffen.


Wat is nou écht het leukste valentijnskado?

Hierboven heb je een heleboel opties voorbij zien komen. De meeste kado’s zijn natuurlijk leuk voor jouw vriend, vriendin of de persoon waar je verliefd op bent, maar toch zijn ze allemaal heel verschillend. En eigenlijk is er maar één iemand die kan beslissen of het een leuk valentijnskado is: jouw valentijn! Toch zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een Valentijnskado?

Hoe goed ken je jouw valentijn?

Als je het valentijnskado aan jouw vriend of vriendin geeft, dan kun je ongetwijfeld al voorspellen hoe diegene gaat reageren. Dat wordt heel anders als je een kado geeft aan iemand met wie je pas een paar dat hebt gehad. Of aan iemand die (nog) helemaal niet weet dat jij verliefd op hem/haar bent!

Pas je valentijnskado daarom altijd aan op de ontvanger. Als je iemand niet goed kent, raden we je aan om iets kleins te geven. Op die manier geef je aan dat je interesse hebt, zonder dat die ander zich overrompeld voelt door het grootste gebaar of het vele geld wat je in het kado hebt gepompt. Koop daarnaast iets neutraals (bijvoorbeeld een doosje bonbons) in plaats van iets heel specifieks waarvan je niet weet wat je ontvanger ervan vindt. Zo loop je minder kans om een blauwtje te lopen. Als je iemand wél goed kent, mag je natuurlijk veel gewaagdere keuzes maken!

Hoe duur mag jouw valentijnskado zijn?

Hartstikke romantisch hoor, zo’n weekendje weg. Maar echt een rib uit je lijf. Bedenk daarom van te voren goed hoeveel je kwijt wil zijn aan een valentijnskado en wat je ermee wilt bereiken. Het idee van het kado is dat je iemand laat weten dat je om hem/haar geeft, en soms is het gebaar minstens even mooi als het kado zelf. Daarom hoeft het helemaal niet zo duur te zijn. Als je voor jezelf een budget bepaalt, maakt dat het makkelijker om een kado te selecteren.

Hoe romantisch schat je de ontvanger in?

Sommige mensen worden helemaal lyrisch van een pad met rozen, terwijl andere mensen dit echt zwaar overdreven vinden. Romantiek is goed, mits je het aanpast op het romantieke level van de ander. Er zit bovendien ook een groot verschil tussen jongens en meiden. Meiden zijn over het algemeen wel iets meer van het zwijmelen en dagdromen, soms iets niets te gek, terwijl jongens in de liefde over het algemeen een meer nuchtere insteek hebben.

Waar zou jij blij mee zijn?

Als je een kado geeft kan het ook helpen dat je je inbeeldt dat jij die ander bent. Op die manier kun je je beter voorstellen hoe het is om het valentijnskado te krijgen. Zou jij het leuk, origineel of romantisch vinden? Of zou je liever iets anders krijgen? Door deze vraag te stellen maak je makkelijker een keuze voor een Valentijnskado.foto auteur Anne von Gleich
Dit artikel is geschreven door Anne von Gleich

Anne is freelance tekstschrijver en content marketeer bij Sans Plus. Met oog voor detail en hart voor de doelgroep brengt ze elk verhaal tot leven.

Website LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag