Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Het leukste kado voor een trouwdag

Het leukste kado voor een trouwdag

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Hoera! Jouw vriend, vriendin, collega of familielid gaat trouwen. Een feestelijke dag waar je ontzettend naar uit kijkt. Er is echter nog één heikel puntje… Het kado voor op de trouwdag. Je wil vanzelfsprekend iets leuks geven, dat ook nog een beetje origineel is. Niet dat je de zesde bent die met een bos bloemen aan komt zetten. We begrijpen als geen ander dat jij graag een kado wil geven waarmee je impact maakt. Geen kado wat vervolgens op zolder stof vangt. Daarom geven we in dit artikel antwoord op de vraag: “Wat is het leukste kado voor een trouwdag?”


Een kado vol mooie herinneringen

Een huwelijk is echt wel een mijlpaal in je leven, waarbij de trouwdag officieel een nieuwe fase aanduidt. Veel mensen gebruiken de trouwdag dan ook om terug te blikken op het leven tot dan toe of om vooruit te kijken naar alle mooie momenten die nog komen gaan. Daarom zijn ‘kado’s vol mooie herinneringen’ ideaal voor een trouwdag.

Geef een persoonlijk fotoboek

Zoals eerder gezegd is de trouwdag een goed moment om terug te blikken op je leven. Soms zeggen foto’s meer dan duizend woorden. Welke foto’s je precies verzamelt hangt ervan af welke relatie je hebt met de bruid of bruidegom. Als ouder zijnde is het leuk om de kindertijd te belichten, terwijl je als beste vriend/vriendin misschien nog één keer die gênante uitgaanskiekjes wil delen.

Maak er een kadobon van

Het is best wel veel werk om het ideale fotoboek samen te stellen. Bovendien moet je maar net over de juiste foto’s beschikken. En waarom foto’s uit het verleden? Waarom geen foto’s van de trouwdag zelf? Door het kersverse echtpaar een kadobon voor een fotoboek te geven, kunnen zij zelf de mooiste trouwfoto’s selecteren en af laten drukken. Of die van hun huwelijksreis, natuurlijk. In ieder geval zit jij dan niet avonden achtereen te knippen en plakken en je af te vragen of die ander de foto wel kan waarderen…

Schrijf een mooie verhaal

De bruid en bruidegom krijgen vast enorm veel kado’s. Bijna niets is zo origineel als een zelfgeschreven speech, brief of liefdeswens. Het zijn immers jouw woorden, dus niemand kan dat in de weg zitten. Als je durft – spreek het dan uit op de trouwdag zelf. Als het te intiem is, of je liever niet voor grote groepen spreekt, kun je het ook persoonlijk overhandigen aan de bruid en bruidegom. In een mooie envelop, eventueel gepaard met een kadobon.


Huwelijkskado’s voor in het huis

Vroeger was de trouwdag tevens het moment dat je uit huis ging en ging samenwonen. Tegenwoordig kun je ook samenwonen zonder te trouwen, uit huis gaan zonder vriend, trouwen zonder samen te wonen (LAT-relatie) en vice versa. In ieder geval is hieruit de gewoonte ontstaan om de bruid en bruidegom ‘uitzet’ te schenken. Kortom, alles wat ze nodig hebben in hun nieuwe huis.

Nieuwe (keuken)machines

Grote kans dat de bruidegom en bruid allang samenwonen, anders wisten ze überhaupt niet dat ze wilden trouwen. Toch? Vaak worden de twee individuele inboedels bij het samenwonen gecombineerd. Ook worden er wat nieuwe spullen aangeschaft. Dat begint echter bij noodzakelijke spullen. Zo zijn er altijd wel handigheidjes die je (nog) niet hebt. Je kunt zonder, maar ze zouden het huishouden wel een stuk aangenamer maken. Bijvoorbeeld een luxere koffiemachine, een smoothiemixer of een set whiskeyglazen. Het lastige van dit soort kado’s is dat je het stel goed moet kennen en moet weten wat ze wel en niet in huis hebben. Werk desnoods samen met andere bruiloftsgasten, dan kunnen jullie direct delen in de kosten!

Mooie kamerplant

Met een mooie plant sla je de plank eigenlijk nooit mis. Planten zorgen voor zuurstof, vrolijken je op en staan eigenlijk altijd goed. In ieder interieur. Ook is het iets wat je niet zo heel snel voor jezelf koopt, omdat het vrij prijzig is en je de noodzaak er niet altijd van in ziet. Maar het krijgen is een heel ander verhaal! Er zijn maar weinig mensen die daar niet blij mee zijn. Pas wel op met grote planten – het moet wel in het interieur passen. Je kunt ook ‘op safe’ spelen en wat kleinere plantjes geven, zoals vetplantjes en cactussen. Dan zadel je ze ook niet direct met een strikt ‘water-geef-schema’ op…

Overheerlijke (wijn)voorraad

Eten en drinken geven is altijd goed. Althans, als deze producten niet snel over de datum gaan. Een goed voorbeeld is een doosje heerlijke wijn. Na de trouwdag valt er genoeg om op terug te kijken, lekker onder het genot van een glas wijn die je aan je bruiloftsgasten te danken hebt. Of dure chocolade, die ze lekker aan elkaar kunnen voeren in hun wittebroodsweken. Een ander leuk kado is een doos heerlijke koffie of een selectie van verfijnde kruiden voor in de keuken.


Praktisch kado voor de trouwdag

Degene die al getrouwd is heeft mooie herinneringen én… een gat in de begroting. Bruiloften zijn vaak behoorlijk duur. Zelfs de goedkoopste bruiloften kosten geld, want sommige kosten kun je nu eenmaal niet ontwijken. Je kunt het bruidspaar tegemoetkomen door ze geld te geven. Dat hoeft niet altijd saai te zijn.

Geld voor de huwelijksreis

Koop een prachtige kaart van een mooie bestemming en schrijf er iets leuks op. “Een zakcentje om heerlijk cocktails te drinken op het strand!” of “Zodat jullie huwelijksreis aan niets ontbreekt” of “Deze financiële bijdrage is bedoeld voor een fantastische huwelijksreis!”. Maak het verhaaltje zo lang en persoonlijk als je precies wil. Je kunt het geld geven in de vorm van een vakantiecheque of in de vorm van contant geld. De meeste echtparen zullen contant geld prefereren, omdat ze dan niet vastzitten aan een bepaald reisbureau.

Spaarpotje voor de toekomst

Wie trouwt, staat aan het begin van een geheel nieuwe levensfase. Ze zullen niet het eerste stel zijn dat vlak na de bruiloft – al dan niet toevallig – in verwachting raken van een kind. Misschien willen ze dan ook wel (of überhaupt) een groter huis kopen. Dus met jouw financiële bijdrage kun je het bruidspaar helpen om een spaarpotje voor de toekomst aan te leggen.

Tegemoetkoming in de kosten

Je kunt het ook gewoon zakelijk houden door letterlijk een tegemoetkoming in de kosten te bieden. Of ze het geld vervolgens gebruiken om de kosten recht te trekken of om iets leuks van te doen, is aan hen.


Romantische uitjes voor twee

Na het huwelijk zitten beide partners natuurlijk nog op een roze wolk. Of eigenlijk, “In de wittebroodsweken”. Het is hartstikke leuk om ze een kado te geven waarmee ze het romantische gevoel van de trouwdag zo lang mogelijk vast kunnen houden. Hoe doe je dat? Door een romantisch uitje kado te doen!

Een romantisch uitje kun je op meerdere manieren geven. Je kunt zelf alvast iets bedenken en op een kaart zetten wat het paar van jou tegoed heeft. Of je koopt een tegoedbon van een specifieke activiteit. Je kunt er ook voor kiezen om een dinercheque te geven – uiteten gaan is eigenlijk altijd goed. Na de bruiloft is er een dikke kans dat het echtpaar het financieel rustig aan wil doen en zichzelf geen etentje gunt. Maar ja, je kunt een gegeven paard natuurlijk niet in de bek kijken!

Wat geef je dan precies voor romantisch uitje? Er zijn eigenlijk ontelbaar opties. Het ligt ook een beetje aan de persoonlijkheid van de bruid en bruidegom. Vinden zij een boottocht heel leuk, of zijn ze meer gecharmeerd van een romantische picknick aan een meer? In ieder geval hebben wij al ontzettend veel artikelen geschreven over ‘leuke uitjes voor 2‘ en ‘de leukste uitjes om cadeau te doen‘. Dus scroll gerust in onze categorie ‘Dagje uit‘ rond om op ideeën te komen.


Tot slot: waar zou je zelf blij van worden?

Bij het selecteren van het leukste kado voor een huwelijksdag helpt het heel erg om je te visualiseren hoe jíj het zou vinden om het kado te ontvangen. Probeer je daarna in te leven of deze reactie ook geldt voor het aanstormende echtpaar. Zou jij zelf enthousiast zijn, of zou je denken “Wat een simpel en goedkoop kado”? Dat is alvast een goede graadmeter.

 foto auteur Anne von Gleich
Dit artikel is geschreven door Anne von Gleich

Anne is freelance tekstschrijver en content marketeer bij Sans Plus. Met oog voor detail en hart voor de doelgroep brengt ze elk verhaal tot leven.

Website LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag