Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

6 x een grappig kado voor een bruidspaar

6 x een grappig kado voor een bruidspaar

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Een leuk kado verzinnen voor een pas getrouwd stel is altijd een lastig klusje. Want wat moet je ze nou geven? Koop je een apparaat voor in huis, zoals bijvoorbeeld een blender of broodrooster? Of stop je ze maar gewoon een envelopje met geld toe? Natuurlijk zijn voorgaande opties gewoon mogelijk, maar iemand die graag een grappig kado wil geven, is waarschijnlijk op zoek naar andere suggesties. Ben jij op zoek naar een grappig kado voor een bruidspaar? Lees dan snel verder.


Grappige kado’s

Het idee van wat wel of niet grappig is, verschilt natuurlijk per persoon. We hebben immers niet allemaal dezelfde humor. Waar de een matchende sokken grappig vindt, ziet de ander daar de lol niet van in. In het lijstje hieronder hebben we uiteenlopende kadotips verzameld, waardoor je ongetwijfeld ideeën op kunt doen voor een kado dat het bruidspaar grappig vindt. Want uiteindelijk is dat het belangrijkste; dat zij het leuk vinden.


1. Een grappige deurmat

Misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je op zoek bent naar een leuk kado voor een bruidspaar, maar toch is het kopen van een grappige of originele deurmat een idee. Online zijn veel verschillende deurmatten te vinden die je kado zou kunnen doen. Kies bijvoorbeeld voor een deurmat met een grappige tekst, of doe extra je best en koop een gepersonaliseerde deurmat. Wat dacht je van een deurmat waar Mr. & Mrs./Mr. & Mr./Mrs. &Mrs. + achternaam opstaat? Of kies bijvoorbeeld voor een leuke of grappige foto van het echtpaar en laat deze op de mat drukken. Het leuke is dat je de mat helemaal kunt ontwerpen zoals jij dat wilt, waardoor je er echt een persoonlijk en grappig cadeau van kunt maken.

https://nl.pinterest.com/pin/493214596686700548/


2. Spullen voor de huwelijksreis

Gaan de tortelduifjes direct na de bruiloft heerlijk een paar weekjes op huwelijksreis? Dan kun je ze spullen voor de vakantie kado doen waaruit blijkt dat de twee newlyweds zijn. Teenslippers die de tekst ‘Just Married’ in het zand achterlaten. Of badlakens of T-shirts waar een tekst of foto op staat die hint op hun huwelijk. Ook bagagelabels of paspoorthoesjes die verklappen dat de twee getrouwd zijn, zijn een optie. Lekker corny.

https://nl.pinterest.com/pin/640848221953554482/


3. Een fotoboek

Ken je het bruidspaar goed en hebben jullie veel leuke dingen meegemaakt samen? Dan is het leuk om zelf een fotoboek in elkaar te knutselen. Plak er de meest grappige, idiote of memorabele foto’s in, en schrijf tussendoor grappige anekdotes op. Een kado waar niet alleen hard om gelachen zal worden, maar dat ook vol staat met mooie herinneringen, waardoor het heel dierbaar zal zijn.


4. Een mand vol kado’s

Wat ook leuk is, is om een mand te vullen met diverse kadootjes. Hoe je dit invult mag je natuurlijk helemaal zelf weten. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden voor je:

  • Een mand vol wijn. Is het bruidspaar dol op wijn? Dan kun je een mand vullen met allemaal verschillende flessen (of flesjes) wijn. Maak aan de hals van iedere fles een kaartje vast met daarop het moment dat de fles opengetrokken mag worden. Bijvoorbeeld: na de eerste ruzie als getrouwd stel, na een jaar huwelijk, tijdens de eerste kerst als getrouwd stel, op de dag dat ze elkaar leerden kennen, etc.
  • Een mand vol verwennerij. Een bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven, een dag waarvan je vaak een paar dagen bij moet komen. Daar komt de mand vol verwennerij om de hoek kijken. Een mand gevuld met gezichtsmaskers, kaarsjes, chocolade, badschuim en andere dingen die je nodig hebt om bij te komen van alle drukte en spanning.
  • Een ‘avond alleen’ kit. Maak voor zowel de bruid als de bruidegom een mand gevuld met dingen die ze leuk vinden maar niet met elkaar willen/kunnen doen. Met andere woorden: vul een mand voor een echte ‘mannenavond’ en een voor een echte ‘vrouwenavond’, die ze erbij kunnen pakken als ze een avond alleen zijn. Zorg er daarbij natuurlijk wel voor dat de mand gevuld is met dingen die daadwerkelijk passen bij het bruidspaar.
  • Een mand vol lekkers. Is het bruidspaar dol op Franse kaas? Of zijn ze gek op chocolade, olijven, drop, speciaal bier of zoutjes? Vul dan een mand met allemaal dingen die ze lekker vinden. Dit kun je heel specifiek doen, bijvoorbeeld een mand voor de dag na het huwelijk, waarin je toastjes, kaasjes, kaarsen, soep en een fles wijn doet die ze op de avond na hun bruiloft gezellig samen kunnen nuttigen. Of je maakt bijvoorbeeld een ontbijtmand voor de volgende ochtend.

https://nl.pinterest.com/pin/117093659046896721/


5. Een kamer vol ballonnen

Zijn de bruid en de bruidegom van huis voor hun grote dag? Dan vul jij samen met wat vrienden of vriendinnen de gehele slaapkamer (of woonkamer of hal) met ballonnen. Zo hebben ze bij thuiskomst nog een leuke verrassing die op ze wacht. Wil je troep maken? Vul de ballonnen dan met confetti. Wil je iets extra’s doen? Leg dan met de hele vriendengroep of familie geld bij elkaar en vul de ballonnen daarmee (of hang het geld met een lintje aan de ballonnen) om ze zo op een originele manier het geld te geven dat je anders in een envelopje had gestopt.

https://nl.pinterest.com/pin/187603140706582695/


6. Een gepersonaliseerd kado

T-shirts die matchen. Sokken met het gezicht van de bruid of bruidegom erop. Bekers met gekke teksten of foto’s erop. Kussens, puzzels, wc-papier, telefoonhoesjes, keukenschorten of kerstballen, er is haast niets dat tegenwoordig niet gepersonaliseerd kan worden. Leef je uit met foto’s op shirts of kussens, of kies voor (grappige) teksten op een telefoonhoesje of tas. Een manier om eindelijk eens die grappige foto of uitspraak van de vriend of vriendin die gaat trouwen te gebruiken. Gepersonaliseerde kado’s zijn de manier om zowel een leuk en origineel kado te geven, als een reeks hele flauwe of kleffe kadootjes.

https://nl.pinterest.com/pin/792000284439793850/


Originele kado’s

Wanneer je op zoek gaat naar een kado voor een bruidspaar, dan wil je natuurlijk met iets origineels komen. Andere leuke ideeën voor een origineel of grappig kado zijn:

  • Een film. Laat alle vrienden en directe familieleden een boodschap voor het bruidspaar opnemen. Laat ze hierin grappige anekdotes vertellen, wensen uitspreken voor het bruidspaar, liedjes zingen of iets anders geks doen. Superleuk voor het bruidspaar om na de bruiloft te bekijken.
  • Een boek vol herinneringen. Wat je met een film kunt doen, kun je ook in een boek doen. Laat iedereen iets schrijven, tekenen of inplakken om zo een boek vol herinneringen, grappige verhalen en mooie wensen te kunnen geven.
  • Een ontbijtje. Slaapt het bruidspaar gewoon thuis tijdens de huwelijksnacht? Dan zal een uitgebreid ontbijtje de volgende ochtend absoluut gewaardeerd worden. Bestel een lekker (champagne) ontbijtje of zorg voor een volledig gedekte keukentafel waar een briefje op ligt waarop staat dat de koelkast gevuld is. Wel ook daadwerkelijk even die koelkast vullen dan.
  • Een naambordje. Heeft het bruidspaar nog geen naambordje naast de deur? Of staat daar nog niet hun gezamenlijke achternaam op? Dan is een naambordje een leuk idee voor een huwelijkscadeau.

Tip: Weet je niet zo goed wat je het bruidspaar het beste kunt geven of kies je liever voor iets dat iets minder persoonlijk is omdat je iets verder van het bruidspaar afstaat? Dan is een bon voor een overnachting in een hotel of een diner in een restaurant ook altijd een goed idee. Voor stellen die dol zijn op de sauna kun je ook altijd nog een wellnessbon geven.


Wat vindt het bruidspaar grappig?

Afhankelijk van wat het is dat je onder ‘grappig’ verstaat, zijn er online veel verschillende kado’s te vinden die geschikt kunnen zijn als gift voor het bruidspaar. Nogmaals: zorg er wel altijd voor dat je iets kiest waarvan je weet (of denkt te weten) dat het bruidspaar het ook daadwerkelijk grappig vindt. Waar het ene bruidspaar kan lachen om boeken die gaan over het overleven van een huwelijk, zal een anders daar de lol totaal niet van inzien. En waar het ene paar moet lachen om een huis dat volledig gevuld is met lege flessen of glazen water, zal het andere paar je dat echt niet in danken afnemen. Zorg er dus wel voor dat het kado ook daadwerkelijk iets is waar het bruidspaar om kan lachen. Anders zou het namelijk zomaar eens zo kunnen zijn dat je de plank behoorlijk misslaat en dat zou jammer zijn.


Grappige kado’s

Een grappig kado voor een bruidspaar vinden is nog best lastig, al zul je aan de hand van bovenstaande tips misschien wel een aantal leuke ideeën opgedaan kunnen hebben. Wanneer je op zoek gaat naar een grappig kado voor het bruidspaar is het slim om ervoor te zorgen dat je een kado kiest dat ook daadwerkelijk grappig gevonden gaat worden door het bruidspaar. Twijfel je of jouw kado wel of niet in de smaak zal vallen? Dan kun je misschien maar beter iets anders verzinnen om te voorkomen dat je het bruidspaar misschien tegen het hoofd stoot.foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag