Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

11x de leukste speelgoedtrein

11x de leukste speelgoedtrein

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Met meer dan 7.000 kilometer aan spoor kun je Nederland een echt treinland noemen. Waar je ook komt; er rijdt een trein naartoe. Het dus niet vreemd dat Nederlandse kinderen graag met treinen spelen. Maar welke speelgoedtrein is echt leuk? Wij gingen op onderzoek uit naar de beste, voordeligste, meest uitgebreide en meest realistische speelgoedtreinen die er te koop zijn. Bij de volgende verjaardag weet je dan zeker dat jouw presentje op de stapel met favoriete cadeautjes terechtkomt.


Wat is de leukste speelgoedtrein?

Spelen is voor iedereen anders. De beleving van een trein(baan) dus ook. Toch zijn er enkele redenen waarom de ene speelgoedtrein leuker is dan de ander. Bijvoorbeeld een stevigere bouw, een ingebouwd spelelement of de mogelijkheid om de fantasie de vrije loop te laten. In dit artikel bespreken we de leukste treinen voor een klein budget, maar komen er ook zeer complete treinsets voorbij waar kinderen urenlang mee kunnen spelen. Zoek je misschien ook nog naar educatief speelgoed?


1. Little Dutch Blokkentrein – 17 euro

De blokkentrein van Little Dutch is een mooi afgewerkte speelgoedtrein die een plek weet te vinden in ieder huishouden. Hij is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar en hij bestaat uit 15 losse onderdelen. De houten blokken zijn in verschillende vormen gemaakt en kunnen op slechts één juiste manier op de trein gezet worden. Dat maakt de trein niet alleen een lust voor het oog, maar ook een leerzaam stuk speelgoed om inzicht te krijgen in verschillende vormen en maten. Omdat de trein is gemaakt van zachte pastelkleuren en daardoor niet zo schreeuwerig overkomt, is hij na het spelen ook een prima decorstuk voor de huiskamer. De trein is verkrijgbaar in blauwe en roze tinten.


2. Polesie Nijntje Speel en Leer Trein – 10 euro

Wie is er niet groot geworden met Nijntje? Dit schattige en heldhaftige konijntje is ook te vinden op deze trein, waardoor het al direct een groot succes is voor kleinere kinderen. In het dak van de trein zitten 6 gaten, waar de verschillende meegeleverde blokken precies in passen. Daardoor is spelen met deze trein ook nog eens erg leerzaam. Om de trein ook nog vooruit te laten bewegen zit er een kort touwtje aan de voorkant. De trein is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.

blank


3. Gemotoriseerde Thomas de Trein – 17 – 22 euro

De tekenfilms van Thomas de Trein zijn voor veel kinderen een groot succes. Aan de beeldbuis gekluisterd zien ze de stoomlocomotief rijden, die samen met andere treinvrienden allerlei avonturen beleeft. Er zijn diverse varianten te koop van deze uitvoering, waaronder de personages Nia, Rebecca, Rajiv en de trein van de staalfabriek. Is jouw kind groot fan van Thomas de Trein, dan is één van deze gemotoriseerde treintjes ongetwijfeld een geweldig cadeau. Zeker door het motortje in de trein, die daardoor echt kan bewegen, komt de beleving van de tekenfilms wel heel erg dichtbij.

blank


4. Woezel en Pip trein – 25 euro

De houten Woezel en Pip trein is een vrolijk ogend treintje met een locomotief en twee treinstellen. Op de treinstellen bevinden zich enkele gekleurde houten blokken en enkele afbeeldingen van Woezel en Pip. Die blokken kunnen eraf gehaald worden en moeten vervolgens op de juiste manier teruggezet worden. Door met de trein te spelen creëert je kind een betere fijne motoriek en ook logisch beredeneren. De Woezel en Pip trein is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.

blank


5. Houten treinbaan 100-delig – 50 euro

Is je kind al iets ouder? In dat geval is deze houten treinbaan van Bandits and Angels een leuk stuk speelgoed. Voor 50 euro krijg je 100 onderdelen, waaronder een grondplaat, treinsporen, spoorwegovergangen en diverse treinen. Deze treinbaan is vooral leuk wanneer je kind helemaal weg is van alles wat met treinen te maken heeft, omdat je met zoveel verschillende onderdelen oneindig veel variaties kunt maken. Dat is daarnaast ook nog eens goed voor het ontwikkelen van creativiteit en het verbeteren van ruimtelijk inzicht.

blank


6. Hogesnelheidstrein met spoor – 16 euro

Wil je voor een lage prijs een leuke treinset kopen? Dit speelgoed van Johntoy bestaat uit verschillende stukken spoorrails, enkele accessoires en ook een gemotoriseerde trein. Bouw het spoor, zet de accessoires langs het spoor neer, en laat de trein van het perron vertrekken. Iedere keer als de trein langs het perron komt rinkelt er een belletje. De hogesnelheidstrein is geschikt voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

blank


7. KidKraft Waterfall Mountain Treinset – 190 euro

Er hangt geen klein prijskaartje aan, maar hij is de aanschaf meer dan waard. Kinderen kunnen zich namelijk eenvoudig urenlang vermaken met deze treinset van KidKraft. De set staat op een meegeleverde tafel en bestaat uit een prachtig terrein met berg en waterval, waar een treinspoor langs en tussendoor kronkelt. Maar dat is nog niet alles. Want de hoeveel accessoires is ook indrukwekkend. Er zit namelijk ook een vliegveld, hijskraan, spoorbrug, spoorwissel en brandweerstation bij. Zo kan je kind zijn fantasie en creativiteit de vrije loop laten. De treinset is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

blank


8. Brio Deluxe World Set – 230 euro

Brio is een gevestigd merk als het gaat om speelgoed. Met iedere editie van nieuw speelgoed weten ze bij kinderen de juiste snaar te raken. Dat is ook het geval bij de Brio Deluxe World Set. Het is één van de meest uitgebreide speelgoedpakketten die het merk aanbiedt en bestaat uit maar liefst 6 kilo speelplezier. Een prachtige treinbaan kronkelt door de zelfgecreëerde wereld met tientallen accessoires. Zo is de set onder andere voorzien van een magnetische hijskraan, een perron met geluidseffecten en zelf in elkaar te zetten gebouwen. Met deze set weet je zeker dat je kind urenlang achter elkaar kan spelen en de komende maanden niet anders wil dan spelen met zijn treinset. De Brio Deluxe World Set is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

blank


9. Piko NS Hondekop – 195 euro

Deze speelgoedtrein is bedoeld voor oudere kinderen of zelfs volwassenen die graag modeltreinen sparen of ermee spelen. De set bestaat uit een op realiteit gebaseerde NS-trein, namelijk de Hondekop en diverse stukken spoorbaan en een adapter. De trein kan dus echt rijden over het spoor, alsof het een echte trein is. Ben jij of je kind helemaal gek van treinen en ben je bekend met het spotten van echte treinen? In dat geval is deze treinbaan met realistische trein een must om te hebben.

blank


10. Lego DUPLO Luxe Treinset – 210 euro

Wil je een uitgebreide treinset kopen met tientallen leuke en interactieve accessoires? Dan is de Legu Duplo Luxe Treinset de perfecte set. Het is namelijk volledig in thema van een steengroeve en het vervoeren van rotsblokken. Zo kun je de treinen naar de DUPLO-steengroeve laten rijden en zelf de rotsblokken inladen. Het uitladen van de blokken kan met een echt werkende kraan. Andere interessante accessoires zijn een tunnel, een brug, benzinestation en diverse geluidseffecten. Uiteraard zit er ook genoeg rails in het pakket om een flinke baan mee te creëren.

blank


11. LEGO City Hogesnelheidstrein

Interactiever dan deze LEGO City Hogesnelheidstrein wordt het waarschijnlijk niet. Om ervoor te zorgen dat de trein niet uit de bocht vliegt, moet de snelheid namelijk op tijd worden aangepast. Dat kan door de meegeleverde controller die de trein op maar liefst 7 verschillende snelheden kan laten rijden. De trein kan opengemaakt worden om de machinist in de mooie cabine te plaatsen. Natuurlijk moet je ook op tijd stoppen om de wachtende personen op het station op te pikken en je moet opletten dat de wachtende fietsers langs het spoor niet alvast oversteken voordat de trein voorbij is. Deze treinset van LEGO is geschikt voor kinderen van 6-12 jaar.

blank


Weet jij al welke trein je voor je (klein)kind, neefje of nichtje wilt kopen? Al de opties hierboven zijn uitvoerig getest door andere kinderen en zijn verkozen tot leukste speelgoedtreinen. Heb je niet zoveel budget, dan maakt niet echt niets uit. Zolang een kind zijn fantasiewereld in kan duiken met het speelgoed, is het al gauw goed. Liever niet zoveel geld uitgeven? Lees dan meer over goedkoop en leuk speelgoed. Wil je iets anders uitzoeken dan een speelgoedtrein en nog steeds de show stelen met een origineel en leuk cadeau? Bekijk dan ook ons artikel met populair speelgoed in 2019.foto auteur Martijn Troch
Dit artikel is geschreven door Martijn Troch

Zelfstandig ondernemer bij Martijn Troch | Communicatie en Organisatie

LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kinderen Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag