Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Beste babyfoon met camera

Beste babyfoon met camera

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Een babyfoon met camera geeft je als ouder net dat beetje extra zekerheid en geruststelling dat je kindje inderdaad lekker ligt te slapen. Je hoeft nooit meer voor niets naar boven te gaan als er eigenlijk niets aan de hand is, want dat zie je in een oogopslag op het scherm. Natuurlijk hebben babyfoons met camera ook allemaal een microfoon zodat je jouw baby kunt horen. Ook zijn er modellen die zo in te stellen zijn dat ze alleen aan gaan wanneer je baby geluid maakt. Tot slot zijn er vaak ook enkele aanvullende functies aanwezig die heel handig zijn, zoals een thermometer en het op afstand afspelen van slaapliedjes. Maar hoe kies je nu de babyfoon met camera die het beste bij jouw situatie, wensen en eisen past? In dit artikel vertellen we waar je allemaal op moet letten en noemen we 10 babyfoons met camera die volgens ons een hele goede keus zijn.


Babyfoon kopen, waar moet je op letten?

Er zijn heel veel verschillende babyfoons op de markt voor heel veel verschillende budgetten. Je hebt er al eentje vanaf ongeveer 50 euro, maar kunt er ook vele honderden euro’s aan uitgeven. Daar krijg je dan wel aanzienlijk meer opties voor, maar het is natuurlijk maar de vraag of je die ook echt zult gaan gebruiken. Om je te helpen bij jouw persoonlijke keus hebben we daarom alvast wat aandachtspunten voor het kopen van een babyfoon met camera op een rijtje gezet.

Los scherm of kijken via een app?

Een groot verschil tussen de verschillende babyfoons met camera is hoe je de beelden bekijkt. Dat kan namelijk met een los scherm, maar ook via je smartphone. De meeste babyfoons hebben die keuze al voor je gemaakt, waarbij je dus ofwel via een app kunt kijken of op het losse beeldscherm. Beide opties hebben zo hun voor- en nadelen. Met een apart scherm kun je bijvoorbeeld makkelijk even een blik werpen op het beeldscherm en direct zien hoe het met je baby gaat, ook wanneer je ondertussen je telefoon voor iets anders gebruikt. Maar met een app op je smartphone ben je juist weer mobieler en kun je ook af en toe even checken hoe het gaat wanneer je de tuin in loopt, iets wat met het mindere bereik van ouderunits vaak minder makkelijk is. Bijkomend voordeel daarvan is dat een ouder die op reis is via de app onderweg ook af en toe naar de baby kan kijken.

Nachtmodus

Als je ook in het donker je baby wilt kunnen zien is een camera met een nachtmodus een absolute must. Vaak is het beeld even helder en vloeiend als bij de gewone camerabeelden bij daglicht, maar je ziet je baby alleen in groentinten of in zwart/wit. Dat is echter prima om ook ‘s nachts te kunnen zien of je baby onrustig of gewoon lekker aan het slapen is. Sommige camera’s schakelen automatisch over naar nachtmodus als er weinig licht is, bij andere modellen moet je dit zelf even doen.


1. Sannce HD Smart Wifi

Prijs: € 55,-

Nachtmodus: Ja

Schermgrootte: n.v.t.

Bediening via smartphone: Ja

De Sannce HD Smart is een voordelige en daardoor ook eenvoudig uitgevoerde babyfoon met camera waarbij je de beelden kunt bekijken op je smartphone. Het koppelen tussen de camera en de app op je smartphone gaat makkelijk en snel. Hoe stabiel de verbinding is hangt mede af van de kwaliteit van de wifi in huis, wanneer die niet optimaal is zou je een wifi versterker nodig kunnen hebben. Het signaal tussen de camera en de smartphone is versleuteld en dus kan er niemand stiekem met je meekijken. De automatische nachtmodus is heel handig in het donker en de microfoon is sterk en geeft een helder geluid. De camera zelf is met de app op afstand te draaien en kantelen zodat je altijd het optimale zicht op je baby hebt.


2. Oretti HD Wifi Camera met Cloudfunctie

blank

Prijs: € 56,-

Nachtmodus: Ja

Schermgrootte: n.v.t.

Bediening via smartphone: Ja

Net als de Sannce HD Smart is ook de Oretti HD camera een budget babyfoon met camera en ook deze wordt dus niet geleverd met een apart beeldscherm. Dat hoeft geen nadeel te zijn want de app die bij de Oretti HD geleverd wordt is heel veelzijdig en biedt je aardig wat opties. Zo kun je makkelijk terug praten naar je baby om die bijvoorbeeld weer in slaap te sussen en kun je beelden opslaan op zowel een SD-kaart als in de cloud. Installeren van de app is eenvoudig, net zols het koppelen van de camera met de app. Dat doe je namelijk door het scannen van de QR-code die op de camera staat afgedrukt. De beelden die de baby-unit naar je telefoon verstuurt zijn scherp en helder, ook vanwege de speciale IR-Cut schakelaar die infraroodlicht uit het beeld filtert. Een bijkomend voordeel is dat deze babyfoon met camera ook is in te zetten als beveiligingscamera als je hem niet meer nodig hebt voor de baby. Je kunt er namelijk ook pushberichten mee ontvangen op je telefoon als de camera beweging registreert.


3. Luvion Easy

blank

Prijs: € 89,-

Nachtmodus: Ja

Schermgrootte: 2 inch

Bediening via smartphone: Nee

De Luvion Easy is een voordelige babyfoon met camera die – zoals zijn naam al doet vermoeden – heel makkelijk is in het dagelijks gebruik. Het is de goedkoopste babyfoon met los scherm in dit overzicht en dat merk je ook wel, want het scherm is aan de kleine kant. Omdat je geen losse app hebt kun je de beelden ook niet op je smartphone op groter formaat bekijken. Desondanks is het een fijn apparaat waarmee je heel makkelijk snel kunt checken hoe het met je baby gaat. Zodra je kindje geluid begint te maken springt het beeldscherm op de ouderunit automatisch aan. Uiteraard kun je ook alle geluiden uit de babykamer beluisteren en terug praten naar je baby als hij of zij even gerustgesteld moet worden. Ook het afspelen van slaapliedjes wordt ondersteund. De infrarood nachtmodus biedt 5 meter zicht in volledige duisternis.


4. iBaby M6

blank

Prijs: € 125,-

Nachtmodus: Ja

Schermgrootte: n.v.t.

Bediening via smartphone: Ja

De iBaby M6 is een stijlvol vormgegeven babyfoon met camera die weliswaar niet met een los beeldscherm wordt geleverd maar wel een hele goede keus is wanneer je de beelden graag via je smartphone wilt bekijken. De 720p HD camera biedt namelijk haarscherpe beelden waar je ook op afstand video mee op kunt nemen. Dat wordt automatisch opgeslagen in de cloud om later weer terug te kunnen kijken. Je kunt live tegen je baby praten of een slaapliedje zingen dankzij het two-way geluidssysteem. Via de app kun je niet alleen zelf je baby bekijken, maar ook tijdelijk toegang verlenen aan andere mensen, zoals je ouders. Die kunnen dan ook meekijken en tegen je baby kletsen. Vind je dat er geslapen moet worden, sluit dan met een druk op de knop de andere mensen weer af door de slaapmodus te activeren.


5. Philips Avent SCD620/26

blank

Prijs: € 134,-

Nachtmodus: Nee

Schermgrootte: 2,7 inch

Bediening via smartphone: Nee

De Philips Avent SCD620/26 beschikt over een wat groter scherm dan de Luvion Easy maar is wel meteen een stukje duurder. Deze babyfoon is met zowel een netsnoer als de ingebouwde accu te gebruiken, waardoor je de ouderunit dus ook makkelijk even met je mee kan nemen. Let wel op dat deze babyfoon niet optimaal zal werken in een groot huis of bij dikke (stenen) muren, het signaal is namelijk wat zwakker dan gemiddeld. Ben je klein behuisd en/of zijn er weinig obstakels om te overwinnen, dan heb je echter voor een beperkt budget een prima babyfoon met camera in handen. De babyfoon bevat ook wat minder opties dan zijn wat duurdere concurrenten die ook een losse ouderunit met beeldscherm hebben, zo is er geen thermometer, nachtlampje of nachtmodus aanwezig, maar omdat hij zo prettig geprijsd is voor een babyfoon met camera en extern beeldscherm hebben we hem toch in deze lijst opgenomen. Zoek je meer functies, dan kun je beter een van de volgende babyfoons kiezen.


6. Alecto DVM-200

blank

Prijs: € 151,-

Nachtmodus: Ja

Schermgrootte: 4,3 inch

Bediening via smartphone: Nee

De DVM-200 van Alecto is een uitstekende babyfoon met camera en extern beeldscherm met heel veel verschillende functies. Het pakket bestaat uit een draaibare camera met sterke microfoon en een ouderunit met een extra groot scherm. Ook heel handig is dat de ouderunit nog is uit te breiden met tot wel 3 extra camera’s, die gelijktijdig op het vrij grote scherm op de ouderunit getoond kunnen worden. Zo mis je dus echt helemaal niets meer van wat er in de babykamer of elders in het huis gebeurt. Dat maakt deze babyfoon met camera en microfoon ook heel geschikt om als eenvoudig beveiligingssysteem in te zetten als je het apparaat niet meer nodig hebt voor het in het oog houden van je baby. Andere functies die je op de Alecto DVM-200 terug zal vinden zijn een infrarood nachtmodus, een thermometer, voorgeprogrammeerde slaapliedjes, een terugspreekfunctie en een automatische melding wanneer de ouderunit geen bereik meer heeft.


7. Angelcare AC1320

blank

Prijs: € 200,-

Nachtmodus: Ja

Schermgrootte: 3,5 inch

Bediening via smartphone: Nee

De Angelcare AC1320 biedt heel veel waar voor je geld. De mooi vormgegeven camera-unit springt automatisch aan wanneer hij geluid opvangt, bijvoorbeeld omdat je baby onrustig begint te worden. Hoe snel de camera zal reageren kun je zelf instellen door de gevoeligheid van de microfoon te veranderen. De draadloze ouderunit bevat een scherm met een beelddiagonaal van 9 cm. Hier zijn ook meerdere camera’s tegelijk op aan te sluiten, maximaal 4, zodat je ook meerdere kamers tegelijk kunt bekijken of je baby vanuit verschillende hoeken kunt zien. Naast de ingebouwde temperatuursensor (die een melding geeft als de door jou ingestelde temperatuur wordt overschreden) en een nachtlampje is er ook een automatische nachtmodus aanwezig. De Angelcare is echter niet met een smartphone te koppelen.


8. Netgear babyfoon

blank

Prijs: € 210,-

Nachtmodus: Ja

Schermgrootte: n.v.t.

Bediening via smartphone: Ja

De Netgear babyfoon is een babyfoon met camera die een heel grappig uiterlijk heeft meegekregen. Hij lijkt namelijk op een konijntje en daardoor zal hij niet snel uit de toon vallen in het interieur van de babykamer. De camera biedt kraakheldere en vloeiende beelden in 1080p (full HD) resolutie. De nachtmodus met vrijwel onzichtbare infrarood LED-lampjes zorgt ervoor dat je ook ‘s nachts je baby heel goed kunt bekijken. Ook kun je op afstand het binnenklimaat in de gaten houden, want de babyfoon is voorzien van een thermometer, een luchtvochtigheidssensor en zelfs een schadelijke stoffen melder. Daarnaast is de camera-unit voorzien van slimme bewegingsdetectoren en een op afstand te bedienen nachtlampje. Tot slot kunnen er ook nog op afstand slaapliedjes worden afgespeeld. Alles is via de makkelijk te koppelen app te bedienen en te bekijken.


9. Luvion Prestige Touch 2

blank

Prijs: € 249,-

Nachtmodus: Ja

Schermgrootte: 7 inch

Bediening via smartphone: Nee

De Prestige Touch 2 van Luvion is een heel uitgebreide babyfoon met camera die door de Consumentenbond is uitgeroepen tot best geteste babyfoon en ook in andere tests altijd sterk naar voren komt. De beweegbare camera zorgt voor een heel scherp en kleurecht beeld. Ook wanneer je meerdere babykamers tegelijk in de gaten wilt kunnen houden is dat geen enkel probleem, want er zijn tot 4 camera’s gelijktijdig aan te sluiten en te besturen via de ouderunit. Het grote scherm met een beelddiagonaal van 7 inch (18 cm) kan de beelden dan ook per 2, 3 of 4 tegelijk tonen zodat je nooit iets mist. De Prestige Touch 2 beschikt over veel extra functies zoals een ingebouwd nachtlampje, een terugspreekfunctie en een thermometer. Ook kun je slaapliedjes laten afspelen door dit op de ouderunit te selecteren. Een van de weinige nadelen van de Luvion Prestige Touch 2 is dat de accuduur met gemiddeld 2 uur een beetje tegenvalt.


10. Luvion Grand Elite 3 Connect

blank

Prijs: € 259,-

Nachtmodus: Ja

Schermgrootte: 4,3 inch

Bediening via smartphone: Ja

De Grand Elite 3 Connect van Luvion is een babyfoon met ingebouwde camera die niet alleen een ouderunit met beeldscherm bevat maar ook toekijken en bedienen via een app ondersteunt. Daarmee is het de meest veelzijdige optie in onze lijst wanneer je je baby optimaal in de gaten wilt kunnen houden. Deze uitgebreide opties zorgen er bijvoorbeeld voor dat je beelden die je hebt gemaakt eenvoudig met vrienden en familie kunt delen. Dat is volledig veilig doordat deze babyfoon gebruik maakt van geavanceerde versleuteling voor het versturen van de gemaakte beelden. Alleen mensen die jij toestemming geeft kunnen dus meekijken. Dat is natuurlijk ook geweldig voor papa of mama wanneer die vaak van huis is, want ook via internet kun je dan meekijken in de babykamer thuis en zelfs tegen je kindje praten of een liedje zingen. Tot slot ondersteunt deze babyfoon ook temperatuurweergave, geluidsactivatie, terugspreekfunctie en het afspelen van slaapliedjes.


Conclusie

Babyfoons met camera zijn er voor verschillende budgetten en hebben allemaal hun eigen plus- en minpunten. Een hogere prijs betekent niet altijd dat je meer opties krijgt, want in het laagste prijssegment valt de veelzijdigheid van de Luvion Easy direct op. Dat is volgens ons dus ook de beste keus wanneer je een voordelige babyfoon met camera en een los beeldscherm zoekt. Vind je kijken en bedienen via een app ook prima, dan zouden wij in deze laagste prijscategorie kiezen voor de Oretti HD Wifi Camera.

Als je bereid bent wat meer uit te geven heb je nog altijd de keus uit een babyfoon met en zonder losse ouderunit. Zoek je een babyfoon met beeldscherm, dan vinden we voor een budget tot ongeveer € 150,- de Alecto DVM-200 verreweg de beste keus. Voor datzelfde budget en met bediening via een app is de iBaby M6 ook heel geschikt.

Wanneer je bereid bent tot ongeveer € 250,- uit te geven heb je de keus uit de beste babyfoons met camera die er momenteel op de markt zijn. Ga je voor goede kwaliteit en veelzijdigheid dan kies je waarschijnlijk het beste de Luvion Grand Elite 3 Connect omdat deze zowel ondersteuning voor smartphones heeft als een ouderunit bevat. Vind je superieure videokwaliteit het belangrijkst, ga dan voor de Luvion Prestige Touch 2.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kinderen Elektronica

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag