Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

10x het leukste badspeelgoed

10x het leukste badspeelgoed

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Spetter, spetter, spetter… Het is tijd voor een bad! De meeste kindjes vinden het hartstikke leuk om in bad te gaan en een beetje met het water te spelen, maar zodra er geboend moet worden met doucheschuim of shampoo komen de tranen. Of je kind heeft het na één minuut wel gezien in bad, en gaat zich vervelen. Gelukkig is daar wat heel handigs op bedacht: badspeelgoed! Deze waterdichte speeltjes kunnen gewoon mee in bad, zodat je kleintje zich ook in het water kan vermaken. Dat is ook nog eens een prima afleiding als je kind het vervelend vindt om gewassen te worden. De keuze is reuze op het gebied van badspeelgoed. Om je een beetje te helpen zetten wij tien keer het leukste badspeelgoed voor je op een rijtje. Badder ze!


1. Badboekjes: voorlezen in het water – de perfecte afleiding voor in bad

Bijna alle kinderen vinden het heerlijk om voorgelezen te worden of zelf in een boekje te bladeren. Vaak lees je voor het slapen gaan nog een verhaaltje voor, maar hoe leuk is het om ook samen te lezen in bad? Nu gaan water en papier niet heel goed samen, maar daar is een slimme oplossing op bedacht: badboekjes. Deze boekjes zijn van een waterdicht materiaal gemaakt, zodat je gewoon samen kunt lezen in bad! Badboekjes zijn er in allerlei vormen en maten en waarschijnlijk zit ook het lievelingsboekje van je kind erbij: Rupsje Nooitgenoeg, bijvoorbeeld, of lezen jullie samen liever over de avonturen van de beroemde Nijntje? Een badboekje mag wat ons betreft zeker op de eerste plek op deze lijst van het leukste badspeelgoed. Geschikt voor baby’s tot kleuters en geschikt voor elke portemonnee, je kunt al vanaf een paar euro een leuk boekje voor in bad scoren.

https://nl.pinterest.com/pin/329959110199903376/


2. Doe eens gek en geef het badwater een fel kleurtje met Soep in bad van SES Aqua

Kinderen zijn gek op kleurtjes. Hoe leuk als je het badwater een kleurtje kan geven? Zo wordt de baddertijd een stuk fleuriger! Met het speelgoed Soep in bad van SES Aqua kleuren jullie samen het badkamer groen en kun je de gekste verhalen verzinnen. Je kind kan in een echte soep badderen! In het pakket van Soep in bad zit een bruistablet waarmee het water een kleurtje krijgt, een pan en ‘ingrediënten’ zoals wortels of champignons, gemaakt van foam. Ook fijn: de Soep in bad zal niet afgeven in de badkuip of – nog erger – op de huid van je kind. Je koopt dit badspeelgoed van SES Aqua vanaf tien euro in de speelgoedwinkel of online bij bijvoorbeeld Wehkamp.

https://nl.pinterest.com/pin/221450506664297675/


3. Bad Basketbal: voor de echte sportieve kids

Is jouw kind al een echte sportieveling? Schaf dan zeker dit badspeelgoed aan! Met Bad Basketbal kan je kind (vanaf drie jaar) in bad oefenen met gooien. De basket is speciaal ontworpen voor water, want de ring blijft drijven in het bad en de ballen gemaakt van foam zullen bij het gooien het water niet erg laten opspatten. Dat scheelt weer een hoop gedweil in de badkamer… Door het spelen van Bad Basketbal kan je kind oefenen met gooien en zal het bad uurtje een stuk leuker worden. Leuk voor zowel het kind als de verzorger, toch? Je koopt Bad Basketbal in de speelgoedwinkel vanaf zeven euro.


4. Spelen én leren in het water met de Nûby badletters

Wil je ook tijdens het badderen je kind wat leren? Met de educatieve Nûby badletters kan hij of zij spelen én kennis opdoen tegelijk in het water. De verschillende letters en cijfers hebben allemaal een ander fel kleurtje en blijven aan de badkamer tegels of de randen van het bad plakken. Daar heb je niets voor nodig, alleen een beetje water. De badletters zijn dus weer gemakkelijk te verwijderen en nemen maar weinig ruimte in als de baddertijd voorbij is. Super handig, toch? Spel samen de namen van jullie dierbaren of laat je kind gewoon lekker in het wilde weg spellen met de badletters van Nûby. Succes gegarandeerd. Deze badletters kosten een tientje en zijn in elke speelgoedwinkel te koop of bijvoorbeeld bij online winkels Bol.com en Wehkamp.

https://nl.pinterest.com/pin/108297566026953512/


5. Liever niet spellen, maar juist tekenen? Kies dan voor badkrijtjes

Vind je de bovenstaande badletters wel leuk, maar heeft je kind meer met tekenen? Dan zijn badkrijtjes ook een goed idee om mee te nemen in de badkuip. Met badkrijtjes kan je kind naar hartenlust kleuren en krabbelen – gewoon op de tegels van de badkamer! Natuurlijk kun je de creaties van je kind gemakkelijk verwijderen met een vochtige doek. Dat kan zelfs nog na een paar dagen, zodat je nog wat langer kunt genieten van de creativiteit van je kind. Hoe leuk is het om op de muren te mogen tekenen? Dat zal zelfs voor de kids die een bad haten een reden zijn om toch het water in te gaan. Je kunt de badkrijtjes trouwens ook gebruiken voor op ramen, multi functioneel dus. Badkrijtjes zijn voor elk budget beschikbaar, bij winkels van de Action tot de Hema en ook online.

https://nl.pinterest.com/pin/851954454489639304/


6. Do Re Mi in bad met de dolfijnen van TOMY

Voor de muzikale kindjes is er wel heel bijzonder badspeelgoed beschikbaar: de Do Re Mi dolfijnen van het speelgoedmerk TOMY. Met dit speelgoed kun je het bad lekker muzikaal maken: deze drijvende dolfijnen maken namelijk een geluid als je ze aanraakt. Zo kun je een heel orkest samenstellen en steeds de melodie veranderen door de dolfijnen op een andere plaats te zetten. Baddertijd is nog nooit zo leuk en muzikaal geweest. Do Re Mi…

https://nl.pinterest.com/pin/694539573755492461/


7. Een andere topper van TOMY: De Schuimijsjes Fabriek

Omdat het speelgoedmerk TOMY ontzettend leuk speelgoed heeft voor in bad, delen we graag nog zo’n topper van dit merk. Met de Schuimijsjes Fabriek kunnen jullie zelf zeepijsjes maken! Kindjes vanaf drie jaar kunnen in de ijsfabriek, die je met een zuignap aan de badkamer tegels vastmaakt, zelf de bijgeleverde hoorntjes vullen met ‘ijs’ van badschuim. Net zo leuk als zandtaartjes maken in de zandbank, maar nu in bad! Wie heeft er een schuimijsje besteld? Dit badspeelgoed is iets duurder, je koopt de Schuimijsjes Fabriek voor dertig euro, maar het zal zeker zorgen voor urenlang plezier in bad.

https://nl.pinterest.com/pin/263531015683066754/


8. Badspeelgoed on a budget: kneedbaar schuim van de Action

Als je op zoekt bent naar een lekker goedkoop speeltje voor in bad, hebben wij dé tip voor je: kneedbaar schuim voor in bad van de Action! Voor slechts 1,50 euro koop je een potje met schuim waarmee je kindje allerlei figuurtjes mee kan kneden. Na een paar minuten lost het kneedbare schuim vanzelf op – geen troep, dus. Met de bus lekker goedkope schuim van deze budget winkel kun je voor een klein prijsje het badderen een stuk leuker maken: met één bus kun je meerdere keren doen. Fijn, toch?


9. Voor de kids die wat afleiding nodig hebben: het hongerige badeendje van SES

Als je aan badspeelgoed denkt, denk je vast meteen aan een badeendje. Deze schattige eendjes zijn hartstikke leuk in bad, maar kindjes die niet zo van badderen houden, zijn al snel uitgekeken op deze gele vrienden. Als je kind wat afleiding nodig heeft in bad, gaat dit badeendje van SES zeker helpen. Als het eendje ‘honger’ krijgt, heeft hij namelijk een schepje water nodig! Dat laat het eendje merken door te kwaken. Zo is je kind tijdens het bad vooral bezig om het eendje te voeren en is je kind gewassen voor hij of zij het door heeft! Je koopt dit hongerige eendje bij de Blokker of op internet bij Bol.com of Wehkamp.

https://nl.pinterest.com/pin/221450506665522976/


10. De klassieker: badspeeltjes van foam die wel wat water kunnen hebben

We sluiten af met de klassieker voor in bad: speeltjes van foam. Deze leuke figuurtjes zijn speciaal gemaakt voor in bad, dus overleven heel wat nattigheid, en zijn verkrijgbaar in de vorm van de helden van je kind. Is je kleintje gek op Bumba, Woezel en Pip of Nijntje? Neem ze dan gewoon mee in bad! Deze badspeeltjes zijn ook hartstikke leuk om te geven als cadeau, want eigenlijk kun je er geen genoeg van hebben. Je koopt de speeltjes vanaf een paar euro in vrijwel elke speelgoedwinkel, maar ook bij bijvoorbeeld de Hema, Blokker, Action of online.

https://nl.pinterest.com/pin/387872586637759452/


Wil je van baddertijd geen drama meer maken, maar juist een gezellige tijd? Zoek je nog een leuk cadeau voor een kersverse ouder of juist voor je neefje die drie wordt? Of vind je kind in bad gaan niet zo erg, maar vind je het leuk om het badderen een upgrade te geven? Dan is badspeelgoed een goed idee! Uit de bovenstaande lijst kun je vast wat leuks uitzoeken. Ga jij voor een gaaf spelletje Bad Basketbal, of kies je liever voor een lekker ijsje van badschuim uit de Schuimijsjes Fabriek van het leuke speelgoedmerk TOMY? Of gaan jullie aan de slag met badkrijtjes of badletters om een mooie creatie te maken? Met een badboekje en badspeeltjes van foam van Nijntje, Bumba of Rupsje Nooitgenoeg zit je ook altijd goed. Voor welk badspeelgoed je ook kiest, met deze speeltijd wordt badtijd de leukste tijd van de dag – dat kunnen we je wel verzekeren!Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kinderen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag