Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

10x goedkoop en leuk speelgoed

10x goedkoop en leuk speelgoed

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Spelen is een groot onderdeel van de opvoeding van een kind. Spelenderwijs leren ze namelijk hoe de wereld om zich heen werkt, leren ze om samen te spelen met andere kinderen en leren ze het concept competitie te begrijpen. Maar welk speelgoed is leuk én goedkoop? In dit artikel geven we 10 ideeën voor leuk speelgoed met een klein prijskaartje. Wil je ook duurder speelgoed op een goedkope manier kopen? Aan het einde van het artikel vertellen we je ook waar en hoe je goedkoop en soms zelfs bijna gratis aan speelgoed kunt komen.


Wat is goedkoop en leuk speelgoed voor kinderen?

Natuurlijk vinden kinderen het leuk om een tablet voor kinderen te krijgen voor hun verjaardag. Maar het zal vast geen verrassing zijn dat de meeste kinderen niets geven om de prijs van speelgoed. Het moet vooral leuk zijn, de fantasie prikkelen en passen bij de levensfase waar ze zich op dat moment in bevinden. Goedkoop speelgoed kan dus net zo leuk zijn als duur speelgoed. In dit artikel geven we je dan ook 10 tips voor leuk speelgoed voor kinderen, dat ook nog eens goedkoop is.

#1 Een grote dobbelsteen (5 euro)

Welk spelletje wordt er niet onmiddellijk nóg leuker als je een grote (zachte) dobbelsteen door het huis kunt gooien? Bordspelletjes, maar ook spellen met grotere groepen worden zo nog leuker. Wat dacht je van een potje levend ganzenbord, mens erger je niet of een eigen verzonnen variatie op een spel dat normaal alleen op de eettafel plaatsvindt?


#2 Pijl en boog (5 euro)

Hoewel we de tijd van jagers en verzamelaars al duizenden jaren achter ons hebben gelaten, zit jagen nog steeds in ons instinct. Schieten met een pijl en boog is dan ook erg leuk om te doen. Met de zuignappen op de punt is het ook nog eens erg veilig en kun je zelf een roos op de deur tekenen en een wedstrijdje organiseren wie er het beste kan schieten. Ideaal voor kinderfeestjes of familie-uitjes.


#3. Voetbaldoel met net (6 euro)

Ik ga op vakantie en ik neem mee… Een voetbaldoel met net. Verander de oprit, het kampeergrasveld of gewoon je achtertuin in een voetbalveld waar professionals worden geboren. Het voetbaldoel is eenvoudig uit elkaar te halen en mee te nemen, zodat kinderen zich overal urenlang weten te vermaken. Voor zo’n kleine prijs is het de investering dan ook meer dan waard. Ook dit speelgoed kan eenvoudig door meerdere kinderen gedeeld worden met broertjes en zusjes of tijdens een toernooi tijdens een kinderfeestje.


#4 Theeservies verfset (5 euro)

High tea’s zijn zeker niet alleen bedoeld voor volwassenen. En je kinderen kunnen nu zelfs hun eigen theeservies verven zodat een het theemomentje een speciaal en persoonlijk moment wordt. Een felroze theepot met bloemetjes of een knalrode theepot met oranje en gele vlammen die langs de zijkant omhoogkomen, alles is mogelijk. Met deze theeservies set weet je maar één ding zeker. Alle vriendjes en vriendinnetjes die op bezoek komen zullen enorm onder de indruk zijn.


#5 1000 Frozen stickers (5 euro)

Stickers plakken doe je niet alleen om korting te krijgen. Kinderen versieren alles wat los en vast zit. Omdat het er mooi uitziet, maar ook om hun identiteit te laten zien aan de buitenwereld. Is je zoon of dochter helemaal weg van de film Frozen, dan hebben ze de kans om 1000 stickers te plakken van hun favoriete film.


#6 Brandweer jas met strepen (10 euro)

Wie wilde er vroeger geen brandweer worden? Politieagent en brandweerman zijn voor de meeste jongens één van de meest stoere beroepen die er zijn. Een brandweer jas kan er dus voor zorgen dat ze zich helemaal kunnen verplaatsen in het beroep. Geef ze vervolgens de tuinslang in handen, zet verderop in de tuin een klein bloempotje met een klein vuurtje neer en de realiteit is niet meer te onderscheiden van de echte brandweer.


#7 Bellenblaas raket (9 euro)

Je kinderen zijn helemaal in de wolken met een bellenblaas raket. Door middel van een zeepoplossing en een luchtpomp kun je de raket bijna 10 meter hoog schieten, waardoor het een groot succes is. Zijn de kinderen nog te jong om de raket zelf neer te zetten, dan kunnen de ouders ook ondersteunen met de pomp, want het afschieten van de raket is al leuk om naar te kijken.


#8 Knikkerbaan (6-20 euro)

De zwaartekracht is één van de leukste speelkameraden. Dat zie je dan ook direct terug als je een knikkerbaan voor je kinderen aanschaft. Het leukste is om een knikkerbaan te kopen die bestaat uit minimaal 30 delen. Kinderen kunnen dan hun creativiteit gebruiken om zelf ontdekkingen te doen en het concept zwaartekracht te begrijpen.


#9 Grabbelton speelgoed (0,15 – 2 euro)

Koningsdag, kinderfeestjes of Sinterklaas worden nóg leuker wanneer er een grabbelton aanwezig is. Maar als er tien kinderen aanwezig zijn, dan wil je niet te veel geld uitgeven. Je kunt dan ook grabbelton speelgoed kopen. Miniwaterpistooltjes, kleurpennen, dinosaurusspeelgoed, stickervellen, buttons, plastic sieraden of stempels, de mogelijkheden zijn enorm en ook nog eens erg leuk. Soms kan het leuker zijn om kinderen één klein cadeautje per week te geven dan om 2 keer per jaar een groot cadeau te geven. Grabbelton speelgoed is ook ideaal voor tijdens een lange autorit naar je vakantieadres toe. Iedere keer dat je in de file staat, kun je een cadeautje geven. Je kinderen zouden zomaar eens uit kunnen kijken naar de volgende file.


#10 Goochel set (5 euro)

Magie is voor kinderen iets bijzonders. Daarom zijn goochelaars ook zo’n groot succes op een kinderfeestje. Munten die zomaar ergens vandaan komen, flesjes water die lijken te zweven en speelkaarten die van rood naar zwart veranderen. Goochelen past bij de fantasie van kinderen en wanneer zij met hun eigen goochel set hun vriendjes en vriendinnetjes versteld kunnen laten staan, dan is dat een geweldige ervaring.


De tien stuks speelgoed hierboven zorgen gegarandeerd voor urenlang vermaak voor je kinderen. En zoals we het artikel begonnen, hoeft leuk speelgoed echt niet altijd duur te zijn. Sommige kinderen vinden het veel leuker om goocheltrucs te oefenen dan spelletjes te spelen op een eigen tablet. Andere kinderen vinden het veel leuker om zich te verkleden als brandweerman in plaats van te spelen met een dure elektrische graafmachine. Het gaat er vooral om dat je weet wat de interesses zijn van een kind. De prijs is dan niet meer van belang.

Tips voor goedkoop speelgoed

Natuurlijk hoef je voor speelgoed van een goede kwaliteit niet altijd het duurste te kopen. Er zijn namelijk genoeg manieren om goedkoop of zelfs bijna gratis speelgoed te krijgen. Hieronder geven we drie tips hoe je aan goedkoop speelgoed kunt komen.

Tweedehands speelgoed

Typ het zoekwoord speelgoed in op marktplaats en de zoekresultaten vliegen je om te oren. Brandweerauto’s puzzels, blokkendozen en zelfs ballenbakken komen voorbij. Waar je in de winkel soms 10 of zelfs 20 euro betaalt voor een simpele puzzel, kun je op websites zoals Marktplaats meerdere stukken speelgoed krijgen voor dat geld. En het mooiste is dat veel mensen die spullen vrijwel niet gebruikt hebben. Je krijgt dus geen kapotte puzzeldoos, iets te vaak geknuffelde teddybeer of incomplete blokkendozen, maar vrijwel nieuwe spullen. En dat voor een fractie van de prijs. Wil je echt goedkoop speelgoed kopen op een tweedehands website, dan kun je het beste zoeken naar een pakket. Vaak is dit pakket samengesteld op de leeftijd van een kind en ben je hierdoor goedkoper uit dan het kopen van losse spullen waar je verzendkosten voor moet betalen.

Uitverkoop en outlets

Hoewel niet alle kortingsacties ook echt voordeliger zijn, kun je bij een uitverkoop of outlet soms enorm veel korting krijgen. Houd reclamefolders in de gaten, zoek de websites van outlets op en wacht op een goede aanbieding.

Tip: koop speelgoed niet vlak voor een verjaardag, maar doe dit al enkele weken van tevoren. Je kunt namelijk veel beter de aanbiedingen in de gaten houden. Hetzelfde geldt voor Sinterklaas en Kerst. Door de grote vraag is veel speelgoed duur, terwijl enkele weken eerder nog goedkoop speelgoed verkrijgbaar was omdat het assortiment vernieuwd werd.

Veiling

Ben je een beetje gewiekst, dan kun je ook eens proberen om te bieden op nieuw speelgoed. De vanaf prijzen liggen vaak rond de 1 of 2 euro, waardoor je soms voor een fractie van de verkoopprijs nieuw speelgoed kunt aanschaffen. Een voorbeeld van zo’n speelgoedveiling is Nedveiling. Kies je ervoor om de bieden op speelgoed, let dan wel altijd goed op de voorwaarden. Moet je bijvoorbeeld nog een bepaald percentage veilingkosten betalen, worden de spullen naar je huis opgestuurd op moet je ze ophalen?

Ruilen

Wellicht de goedkoopste variant is het ruilen van speelgoed. Wil je dit echt goedkoop houden dan zal je hiervoor zelf ook speelgoed moeten kunnen aanbieden. Een voorbeeld van een website waar je speelgoed kunt ruilen is Krijgdekleertjes. Op deze website betaal je slechts 2 euro per geruild pakket en moet je ook de verzendkosten betalen. Voor iedere ruil krijg je punten toegekend van de ontvanger. Was je pakket waardevol en kwalitatief goed, dan krijg je meer sterren. Dit zorgt ervoor dat je ruilpunten krijgt om ook gratis een pakket te ontvangen. Er zijn meerdere websites waar je dit soort spullen kunt ruilen met andere ouders, waardoor je altijd genoeg keuze hebt voor een geschikt pakket.

Aliexpress

Het was jaren geleden nogal bijzonder om spullen helemaal uit China te laten komen. Dat kon toch nooit goed gaan of betrouwbaar zijn? Nu zijn veel ouders het erover eens. Speelgoed kopen op Aliexpress is goedkoop en het komt ook nog eens altijd aan. Van knikkerbanen, tot verfkwasten en tekenpapier. Zolang je de pakjes goedkoop zijn hoef je geen import taks te betalen en als je kiest voor 30-60 dagen verzending betaal je vaak ook helemaal geen verzendkosten. De ideale manier om voor een paar euro nieuw speelgoed te kopen.foto auteur Martijn Troch
Dit artikel is geschreven door Martijn Troch

Zelfstandig ondernemer bij Martijn Troch | Communicatie en Organisatie

LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kinderen Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag