Het beste speelgoed voor in het vliegtuig

Het beste speelgoed voor in het vliegtuig

Laatst bijgewerkt: 7 september 2018

Je kent het wel. Heb je eindelijk al je bagage en familieleden netjes het vliegtuig in weten te krijgen en wil je even lekker genieten van de films die onderweg worden afgespeeld, begint je kind zich te vervelen. Wat doe je nu? De vlucht gaat zeker nog urenlang duren. Dan kan je maar beter zorgen dat jouw kleine zich goed weet te vermaken met wat speelgoed zonder dat jij of je medepassagiers daar last van hebben. Gelukkig hebben wij het beste speelgoed voor in het vliegtuig voor je op een rijtje gezet.


Waarom zorgen voor speelgoed in het vliegtuig?

Het is aan te raden om altijd te zorgen voor iets van vermaak wanneer je met kleine kinderen per vliegtuig reist. Jij kunt je waarschijnlijk die paar uur goed vermaken met je smartphone of een van de romantische komedie die aan boord van het vliegtuig worden vertoond, maar daar denkt je peuter toch iets anders over. Om de vliegreis voor het hele gezin, en dus ook voor je kind, een prettige ervaring te maken is vermakelijk speelgoed dan ook onmisbaar. En hier doe je niet alleen jezelf en je kind een groot plezier mee.

Ook je medepassagiers zijn erbij gebaat als jouw kleintje zich goed vermaakt. We hebben namelijk allemaal wel eens zo’n vervelende vlucht meegemaakt waarbij onderweg kinderen veel herrie en kabaal maken. Dat maakt de sfeer er niet echt beter op wanneer je zo met z’n allen urenlang op een kluitje moet zitten. Hoewel er natuurlijk veel verschillende redenen kunnen zijn voor een kind om te huilen aan boord, zal het zeker helpen als je kind iets heeft om mee te spelen. Zo houd je je kleintje blij en de rest van het vliegtuig ook.


Het beste speelgoed voor in het vliegtuig:

1. Kleurboek

Als je ooit een kind bezig hebt gezien met een kleurboek, weet je het als geen ander: kinderen kunnen helemaal opgaan in hun eigen wereld als ze lekker aan het kleuren zijn. Geef jouw kleintje zijn of haar favoriete kleurboek met natuurlijk de mooiste kleurtjes en je zal geen kik meer horen. Extra leuk: geef je kind een nieuw kleurboek cadeau als jullie net het vliegtuig zijn ingestapt. Of je kunt gewoon een oud kleurboek inpakken in cadeaupapier. Het uitpakken alleen al is een leuke activiteit voor je kind aan boord.

Maak je je druk dat je kleintje er een kleurrijke kliederboel van zal maken met viltstiften? Ga dan voor speciale markers die alleen werkzaam zijn op papier. Een merk die dat soort speciale stiften maakt is Crayola. Geef je je kind deze speciale markers, dan weet je zeker dat alleen het kleurboek mooi wordt ingekleurd. En niet de bekleding of de arm van je medepassagier.

2. Het favoriete boekje

Kinderboeken zijn een slimme keuze wanneer je op zoek bent naar speelgoed voor in het vliegtuig. Ze passen namelijk zonder problemen in je handbagage. Ga voor het favoriete boekje van jouw kind. Helemaal wanner dit boekje mooie illustraties en pakkende verhalen bevat, zal dit je kleintje kalm en vermaakt houden tijdens de lange vliegreis. Vaak is het aan boord van het vliegtuig verplicht om kleine kinderen op schoot te houden tijdens het opstijgen en landen. Dan kan het voorlezen van hun favoriete verhaaltje goed helpen om ze netjes en zonder protesteren op hun plek te houden. En met jouw voorlees talent zal geen van je medepassagiers bezwaar maken om mee te luisteren naar de avonturen van Woezel en Pip. Tenzij je het verhaaltje voor de twaalfde keer moet herhalen, natuurlijk.

3. Stickers en stickerboeken

Vrijwel alle kinderen zijn gek op het plakken van stickers. Op deze manier kunnen de kleintjes hun creativiteit tot uiting brengen. Maar nu zal je waarschijnlijk denken: eindigt dit niet met een hele hoop My Little Pony stickers op de stoelen en het vliegtuigraam? Nou, niet als je gebruik maakt van speciale stickerboeken. In deze stickerboeken bevinden zich stickervellen met daarop vele verschillende stickers. Daarnaast hebben deze boeken ook speciale pagina’s waar de stickers op geplakt en afgehaald kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een leeg veld naast een boerderij waar allerlei dieren stickers op geplakt kunnen worden. Zo kan je kind eindeloos plezier maken met stickers zonder dat het vliegtuig een complete sticker make-over krijgt.

4. Draagbare Dvd-speler of tablet

Oké, we spelen misschien een beetje vals hier, want officieel valt een draagbare dvd-speler of tablet natuurlijk niet in de categorie kinderspeelgoed. Maar veel ouders zullen je kunnen vertellen dat deze apparaten je vliegreis met koters een stuk aangenamer kunnen maken. Als je kind lekker naar zijn of haar favoriete tekenfilm zit te kijken, zullen voor hem of haar de uren voorbij vliegen. En dan heb jij ook meteen wat tijd voor jezelf tijdens de vlucht. Wat je ook kunt doen is een aantal leuke, kindvriendelijke spelletjes of apps op je tablet downloaden waar je kleintje zich tijdens de vlucht mee kan vermaken. Zorg er wel voor dat het volume niet op maximaal staat, anders krijg je alsnog geïrriteerde medepassagiers. Of zorg ervoor dat je een kindvriendelijke koptelefoon meeneemt voor je kind.

5. Speelgoedfiguurtjes

Je kent ze zelf waarschijnlijk ook nog wel van vroeger: speelgoedfiguurtjes. Deze leuke figuurtjes komen in allerlei soorten en maten. Dieren, auto’s, sprookjeshelden, noem maar op. Vaak kun je deze figuurtjes al voor een erg lage prijs scoren bij de Hema of de speelgoedwinkel. Dan is het dus ook geen ramp als er eentje per ongeluk achterblijft in het vliegtuig. Kinderen hebben vaak een enorm rijke fantasie. Met hun favoriete speelgoedfiguurtjes zullen ze dan ook in staat zijn om zichzelf urenlang te vermaken en hun eigen verhalen te verzinnen. Tip: neem de speelgoedfiguurtjes mee in een plastic zakje met ziplock. Zo nemen ze weinig ruimte in tussen de bagage en kun je ze makkelijk bij elkaar houden.

6. Iets te snoepen

Hoewel te veel snoep voor je kind natuurlijk ongezond is, kan iets te snoepen in het vliegtuig juist goed van pas komen. Tijdens het opstijgen en landen van het vliegtuig zijn de oren namelijk geneigd om te gaan poppen. Kleine kinderen zijn hier vaak niet op voorbereid en weten nog niet dat ze op dat moment moeten slikken. De schrik van een poppend oor kan resulteren in een huilbui. Om dit te voorkomen kun je je kind iets te snoepen geven, zoals bijvoorbeeld een lolly. Als je kind op de lolly zuigt, zal hij of zij namelijk automatisch slikken en geen last meer hebben van pijnlijke oortjes. Vaak wordt er door het cabinepersoneel ook wel wat snoepgoed uitgedeeld aan de kleintjes, maar je kunt maar beter goed voorbereid zijn.


Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het zowel voor je kind als voor jezelf en je medepassagiers onmisbaar om speelgoed mee te nemen wanneer je met een kleintje een vliegreis maakt. Gelukkig heb je als ouder tegenwoordig vele verschillende leuke soorten speelgoed waarmee jouw kind zich uren zal kunnen vermaken. Wat nou echt het beste speelgoed is voor jouw kind hangt sterk af van de leeftijd. Voor de allerkleinste zijn vaak simpele speeltjes of knuffelbeesten een goede keuze terwijl oudere kinderen liever wat meer uitgedaagd worden. Bijvoorbeeld met een kleurboek of leesboekje. Daarnaast heeft ieder kind natuurlijk ook zijn of haar eigen persoonlijke voorkeur. Tip: kies voor speelgoed waarvan je weet dat jouw kind er thuis ook van geniet en wat je makkelijk mee kunt nemen. Blijf natuurlijk vooral ook zelf lekker ontspannen tijdens de reis. Dan zal je kind dat ook zijn.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kinderen Reizen & vakantie

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag