Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Wat is de goedkoopste dag om te vliegen?

Wat is de goedkoopste dag om te vliegen?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

De goedkoopste dag om te vliegen is niet één specifieke dag in de week. Zo goedkoop mogelijk vliegen kan op wel op allerlei verschillende manieren, en het is handig om hier de trucjes van te weten. Zo garandeer je jezelf het goedkoopste vliegticket, en heb je extra geld over om op je bestemming te besteden. In dit artikel staan handige tips om je volgende vlucht zo goedkoop mogelijk te boeken.


Vlieg doordeweeks

Ten eerste is het van belang om te weten dat wanneer je goedkoop wilt vliegen, je het beste de weekenden kunt vermijden. Dit is natuurlijk vrij logisch: in de weekenden is iedereen vrij en zullen dus meer mensen willen vliegen dan doordeweeks. Doe hier je voordeel mee, en vlieg bijvoorbeeld op een donderdag naar je vakantiebestemming in plaats van vrijdag of zaterdag. Dit zal je een hoop in de kosten schelen.


Vlieg in het laagseizoen

Om zo’n goedkoop mogelijk vliegticket te vinden kun je het beste tijdens het laagseizoen reizen. Dit zijn voornamelijk de maanden waarin er geen schoolvakanties zijn. Volgens een onderzoek van Skyscanner zijn de maanden november en januari de goedkoopste maanden om in te vliegen. Dus kijk of je zelf tijd hebt in die periodes, en boek een lekkere goedkope vlucht.


Vlieg vanaf een andere airport

Wanneer je een vlucht boekt is het raadzaam om verschillende airports met elkaar te vergelijken. Wanneer je bijvoorbeeld vanaf Eindhoven vliegt is dit vaak een stuk goedkoper dan vanaf Amsterdam. Het nadeel is dat je dan eventueel wat langer van tevoren moet reizen, maar het bespaard je wel een hoop geld. Vergelijk dus verschillende vlieglocaties met elkaar voordat je definitief je vlucht boekt.


Vlieg met overstappen

‘Tijd is geld’, zo luidt het spreekwoord. Maar wil je geld besparen, dan kan dat door juist je tijd in te leveren. Wanneer je namelijk vliegt met één of meerdere overstappen, kan je vlucht een stuk goedkoper worden. Bij de meeste sites kun je aangeven of je vluchten met of zonder overstap wilt. En afhankelijk van het verschil in prijs kun je dan zelf de afweging maken.


Koop twee enkele reizen

Een andere zeer handige tip is het boeken van twee enkele reizen. Zo kun je bijvoorbeeld vanaf verschillende vliegvelden vliegen, met verschillende vliegtuigmaatschappijen, afhankelijk van de goedkoopste prijzen. Het is dus slim om altijd twee enkeltjes te vergelijken met een retour, voordat je je vlucht boekt.


Boek op het juiste moment

Een grote tip om je vluchten te boeken, is om deze op het juiste moment te kopen. En het juiste moment is… De dinsdagmiddag rond een uurtje of 15:00. Op deze dag en dit tijdstip zijn de tarieven van de luchtvaartmaatschappijen het laagst. Daarnaast worden op dinsdagmiddag ook vaak de last-minute weekenddeals geplaatst, wat zeer voordelig kan uitpakken voor je. Na het lezen van dit artikel vergeet je het hopelijk nooit meer: boek je vluchten op dinsdagmiddag om 15:00 en hou rekening met de andere bovenstaande tips!foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Reizen Financieel

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

VakantieDiscounter
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag