Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Wat is het beste vliegveld om op te vliegen naar Londen?

Wat is het beste vliegveld om op te vliegen naar Londen?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Als je naar Londen wilt gaan, dan is het in de meeste gevallen het meest aantrekkelijk om dat met het vliegtuig te doen. Niet alleen is de reistijd in dat geval superkort, je bent immers maar een uurtje onderweg, maar ook de prijzen voor vliegtickets zijn regelmatig tegen erg aantrekkelijke prijzen te boeken. Maar wat is nou eigenlijk het beste vliegveld om op te vliegen als je naar Londen gaat? In dit artikel lees je daar alles over.


De vliegvelden in Londen

Londen heeft maar liefst 6 verschillende luchthavens. Of eigenlijk heeft Londen 5 vliegvelden en ligt de 6e net buiten Londen. De meest bekende luchthavens daarvan zijn waarschijnlijk Heathrow en Gatwick. Welk van de zes luchthavens het beste is om op te vliegen, kan behoorlijk lastig te bepalen zijn. Allereerst is het natuurlijk slim om te kijken naar de kosten voor tickets, maar maak aan de hand daarvan zeker niet direct een keuze. Er zijn namelijk nog andere dingen waar je rekening mee kunt houden.


De goedkoopste opties

Als je goedkoop naar Londen wilt vliegen, dan zijn de vliegvelden Stansted, Gatwick en Luton waarschijnlijk de vliegvelden die je het vaakst voorbij ziet komen. Veel budgetmaatschappijen vliegen op deze vliegvelden, wat maakt dat je vrij goedkope tickets naar deze vliegvelden zult kunnen vinden. Daarnaast hangen de kosten voor tickets natuurlijk ook af van waar vandaan je vliegt. Zo zijn tickets vanaf de kleinere vliegvelden in Nederland soms een stuk voordeliger dan de vluchten vanaf Schiphol. Zeker iets om mee te nemen als je op zoek gaat naar goedkope tickets.


Staar je niet blind op de prijzen voor tickets

Hoewel een goedkoop vliegticket natuurlijk heel aantrekkelijk is, is het verstandig om je keuze niet enkel en alleen daarop te baseren. Bekijk bijvoorbeeld ook hoever het vliegveld van het centrum van de stad af ligt. En hoeveel tijd en geld het je zal kosten om van het vliegveld naar het centrum toe te komen. Aangezien het vervoer behoorlijk duur kan zijn, is het absoluut slim om dit mee te nemen in je overweging. Het zou immers zonde zijn als je een supergoedkoop vliegticket weet te boeken om je vervolgens scheel te betalen aan het vervoer naar het centrum van de stad.


Waar moet je zijn?

Wanneer je op zoek gaat naar vliegtickets naar Londen, is het dus eigenlijk het meest verstandig om te bekijken welk vliegveld het handigst is voor jouw bestemming. Door niet alleen de ticketprijzen te bekijken, maar door ook goed uit te zoeken hoe je bij je hotel (of andere accommodatie) kunt komen en wat die reis je kost, heb je een compleet beeld van wat het meest voordelig is in jouw situatie. Door de ligging van je hotel of B&B kan het soms verstandiger zijn om voor een ander vliegveld te kiezen, dan die waar de goedkoopste vlucht naartoe gaat.


De afstanden

Om je een idee te geven van hoever het vanaf de verschillende vliegvelden naar het centrum van de stad is, hebben hieronder een overzichtje voor je gemaakt. Hierbij hebben we het vliegveld dat het verst van het centrum verwijderd ligt bovenaan gezet. Het vliegveld dat het dichtst bij het centrum ligt, en (in de meeste gevallen) ook gelijk het duurst is, vind je onderaan.

  • London Southend | 68 kilometer
  • London Luton | 55 kilometer
  • London Stansted | 48 kilometer
  • London Gatwick | 45 kilometer
  • London Heathrow | 27 kilometer
  • London City | 14 kilometer

De ligging van de vliegvelden

Zoals eerder al even aangekaart, is het handig om de ligging van het vliegveld mee te nemen in je overweging. Dit omdat je dan gemakkelijk kunt uitzoeken welk vliegveld het meest gunstig is om naar jouw bestemming te komen. Op het kaartje hieronder kun je duidelijk zien waar de vliegvelden precies liggen.

https://nl.pinterest.com/pin/423901383671010226/

Omdat we ons voor kunnen stellen dat je niet helemaal goed weet welke vliegveld nou eigenlijk het meest handig is voor jouw reis, hebben we hieronder wat informatie per vliegveld voor je op een rijtje gezet. Zo heb je een iets duidelijker beeld van de situatie en kun je wellicht beter inschatten wat voor jou handig is.


London Southend

London Southend is een vliegveld dat net buiten Londen ligt. De afstand vanaf het vliegveld naar de centrum van de stad is zo’n 68 kilometer. De afstand tussen de luchthaven en het centrum maakt dat de tickets naar dit vliegveld vaak behoorlijk voordelig zijn. Zo is het vaak al mogelijk om voor nog geen 40 euro naar Londen te vliegen. Vanaf het vliegveld heb je vervolgens de keuze om per auto, trein of bus naar het centrum te reizen. De prijzen en mogelijkheden zijn afhankelijk van waar je precies moet zijn, wanneer je vlucht aankomt en hoe je wilt reizen. Meer informatie over treintickets, mogelijke transfers of het huren van een auto kun je gemakkelijk online vinden.


London Luton

London Luton is een klein vliegveld. De ligging, die relatief ver van het centrum is (55 km), maakt dat de tickets behoorlijk goedkoop (kunnen) zijn. Om vanaf het vliegveld naar het centrum te reizen, heb verschillende opties. Je kunt bijvoorbeeld de bus (van Easyjet of de Green Line) nemen. Met deze busreis ben je ongeveer in 1,5 uur in het centrum. Ook het nemen van de trein is een optie. Dan ben je ongeveer met 30 minuten in het centrum. Wil je weten wat in jouw geval het handigst is? Dan kun je online alle informatie vinden die je nodig hebt.


London Stansted

Londen Stansted is een andere luchthaven waar je vaak voor weinig geld naartoe kunt vliegen. Deze luchthaven ligt op zo’n 48 kilometer van het centrum en is behoorlijk groot. Om naar het centrum te komen, kun je onder andere de bus en de trein nemen. De bus is in de meeste gevallen het voordeligst. Je doet er gemiddeld een uur over om van het vliegveld naar het centrum te komen, al is dit uiteraard wel afhankelijk van waar je moet zijn. De kosten hiervoor hangen af van de dag en tijd dat je reist. Wil je weten wat in jouw geval handig is? Dan kun je online alle informatie vinden die je zoekt.


London Gatwick

London Gatwick is een behoorlijk groot en druk vliegveld. Omdat er ook diverse budgetmaatschappijen op dit vliegveld vliegen, kun je regelmatig goedkope tickets vinden die je naar Gatwick zullen brengen. Het vliegveld ligt op zo’n 45 kilometer van het centrum. Om naar het centrum te komen, of naar jouw plek van bestemming, heb je diverse opties. Zo kun je onder andere de bus of de trein nemen. Door de drukte op de wegen kan de bus er soms behoorlijk lang over doen om het centrum te bereiken. Om te bekijken wat voor jou handig is, kun je online overzichten vinden van de mogelijkheden die je hebt om van Gatwick naar jouw bestemming te komen.


London Heathrow

London Heathrow is het grootste vliegveld van de stad. Als je naar Londen wilt vliegen, is Heathrow prijstechnisch vaak niet zo aantrekkelijk. Dit komt onder andere omdat de budgetmaatschappijen niet of nauwelijks op dit vliegveld vliegen. Als het geld je niet zoveel uitmaakt, dan is de ligging van dit vliegveld in veel gevallen wel prettig. Vanaf het vliegveld kun je onder andere de trein en de metro nemen om naar het centrum te komen. Met de trein kost het je maximaal een half uur om in het centrum te komen. Om te bekijken wat voor jou het meest handig is, kun je online overzichten vinden van de mogelijkheden en de kosten daarvan.


London City

London City ligt het dichtst bij het centrum. Dit resulteert erin dat de tickets naar dit vliegveld vaak een stuk duurder zijn dat naar een van de eerder genoemde vliegvelden. Daartegenover staat dat je wel weer minder tijd en geld kwijt bent aan de reis van het vliegveld naar het centrum toe. Het is dus maar net wat je belangrijk vindt. Voor wie geen zin heeft om nog een uur vanaf het vliegveld onderweg naar het centrum te zijn, zou London City een fijne optie kunnen zijn. De ligging is namelijk erg prettig en het vliegveld relatief klein. Je kunt vanaf het vliegveld de trein nemen om zo snel mogelijk richting het centrum te reizen. Meer informatie over het vervoer vanaf het vliegveld, kun je gemakkelijk online vinden.


Het beste vliegveld in Londen om op de vliegen

Wat het beste vliegveld in Londen is om op te vliegen, is van een hoop dingen afhankelijk. Zo hangt het onder andere af van je budget, de plek waar je een accommodatie hebt geboekt en hoever je bereidt bent om te reizen vanaf het vliegveld. Om een weloverwogen keuze te kunnen maken, kun je deze dingen het beste allemaal naast elkaar leggen, om zo te bekijken wat het meest handige is. Als je vooral graag zo goedkoop mogelijk wilt reizen, dan is het verstandig om ook goed te kijken naar de kosten die je kwijt zult zijn om vanaf het vliegveld naar je accommodatie te komen. Soms kunnen die kosten ervoor zorgen dat je beter op een ander vliegveld kunt vliegen en iets meer voor je ticket kunt betalen. Online kun je alle informatie vinden die je nodig hebt om jouw reis uit te stippelen en om te bepalen wat in jouw geval het beste vliegveld is om op te vliegen.foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Reizen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

VakantieDiscounter
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag