Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

15x geschikt kinderspeelgoed voor kinderen van 3 jaar

15x geschikt kinderspeelgoed voor kinderen van 3 jaar

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Met speelgoed kunnen kinderen zich uren vermaken. Helemaal de wat kleinere kinderen kunnen heerlijk spelen met verschillende producten. Is je kind drie jaar, of heb je een neefje/oppaskindje/driejarig dochtertje van je vrienden in je leven, en ben je op zoek naar gepast speelgoed voor deze leeftijd? Het kan soms best lastig zijn om in te schatten welk speelgoed nou geschikt is voor een kind van een bepaald levensjaar. Om je een beetje op weg te helpen, zetten wij vijftien keer geschikt kinderspeelgoed voor kinderen van drie jaar voor je op een rijtje. Zo zal je kind heerlijk en ook nog eens verantwoord spelen, of kom jij aan met een cadeautje dat nog lang niet vergeten zal worden!


1. De tipi tent: boost de fantasiewereld van het kind

Is de driejarige voor wie jij speelgoed zoekt altijd de mooiste speelscenario’s en verhalen aan het verzinnen? Voor kids met een rijke fantasie is een tipitent een hele geschikte manier om die vindingrijkheid een boost te geven. Want hoe leuk is het voor een kind om in een eigen indianen tent te spelen?! Verzin een geheim wachtwoord om in de tent te mogen, leg er wat lekkere kussens neer en het kind zal zich uren vermaken in deze tipi. Je koopt een tipi tent in winkels als de Hema en je kunt er ook gemakkelijk zelf één maken, met een leuke stof en wat houten palen.

https://nl.pinterest.com/pin/404338872787921105/


2. Een kinderkeukentje: maak samen de lekkerste nepgerechten

Wil je kind altijd meekijken als je in de keuken aan het koken bent? Of zandtaartjes maken in de speeltuin? Dan is een kinderkeukentje een heel geschikt cadeau. In zo´n keukentje, die je bijvoorbeeld bij de Ikea of online winkels als de Wehkamp aanschaft, kan het kind zich uren vermaken en de lekkerste nepgerechten maken. De spulletjes in een kinderkeukentje kun je ook eindeloos uitbreiden: je kunt kleine pannetjes verkrijgen, maar een nepproducten als eieren en boterhammen.


3. De Wobbel: erg verantwoord speelgoed voor een kind van drie jaar

Heb je wel eens van de Wobbel gehoord? Dit is een soort balansbord voor kinderen waar ze eindeloos mee kunnen spelen. Dat gaat vol fantasie, want de Wobbel is een schommel, een stoel, een glijbaan en een hut in één – of wat het kind er maar bij bedenkt! De fantasie van de kleine wordt door de Wobbel dus zeker gestimuleerd, en daarbij kan hij of zij het evenwicht oefenen op de Wobbel. Super verantwoord speelgoed, dus, de Wobbel is niet voor niets heel populair speelgoed.

https://nl.pinterest.com/pin/359654720234993349/


4. Fiets met zijwieltjes of een stepje: lekker in beweging

Misschien kun jij het je nog wel herinneren: de dag dat jij voor het eerst ging fietsen. Als je drie jaar bent, is de tijd van de loopfiets vaak wel voorbij. Het is tijd voor een échte fiets! Met zijwieltjes natuurlijk, voor de veiligheid. Met een fiets met zijwieltjes kan het kind leren fietsen en is de driejarige lekker in beweging in de buitenlucht. Ook een stepje is heerlijk speelgoed, en net iets handzamer (en wat kleiner in de prijs) dan een fietsje met zijwieltjes.


5. Een speelhuisje voor in de tuin: uren speelplezier

Als je kind graag buiten is en je het geluk hebt dat je de trotse eigenaar mag zijn van een tuin, dan is een speelhuisje voor in je tuin een heel leuk idee. Kinderen van drie jaar kunnen zich heel goed zelfstandig vermaken, en wat is nou leuker voor het kleintje om te spelen in een eigen speelhuisje? Zo kun jij met een glas drinken in de zon een oogje in het zeil houden, terwijl de driejarige zich urenlang kan vermaken in de tuin. Een win-win situatie, als je het ons vraagt!

https://nl.pinterest.com/pin/390476230184908258/


6. Een watertafel: leuk speelgoed voor in de lente en zomer!

Een ander goed idee voor in de tuin in een watertafel. Een watertafel is eigenlijk een grote bak water op poten, vaak in een speelse vorm als een bootje of een krab. Met zo’n watertafel kunnen kinderen naar hartenlust kliederen met water. Koop er wat bakjes en kleine zeedieren in plastic vorm bij, en de driejarige zal lekker creatief met water kunnen spelen. Ook voor een wat kleiner budget is een watertafel prima te doen, je koopt dit speelgoed bijvoorbeeld bij de Action voor nog geen tientje. Je kunt een watertafel natuurlijk ook binnen neerzetten, maar hou er dan wel rekening mee dat je vloer waarschijnlijk niet droog blijft…


7. Het poppenhuis: klassiek speelgoed waar het kind nog lang plezier van zal hebben!

Misschien heb jij er vroeger ook wel één gehad, het is namelijk een echte klassieker: het poppenhuis. Dit is vooral speelgoed voor meiden, maar tegenwoordig heb je ook de wat meer gender neutrale poppenhuizen voor de kids. Een poppenhuis sprankelt de verbeelding, want de driejarige kan zelf het huis indelen, de naam voor de familie die er zal wonen verzinnen en uren met het huis spelen. Dit is ook nog eens heel duurzaam speelgoed, want als je een poppenhuis van goede kwaliteit aanschaft, kan het huis nog jaren mee – misschien spelen de volgende generaties er dan ook nog mee!


8. Een glijplank: op elke plek in én buiten het huis glijplezier

Gaat je kind graag op ontdekkingstocht? Dat is niet zo gek, want vanaf drie jaar willen kinderen graag zelf op avontuur. Het perfecte speelgoed is dan een glijplank: daarmee kunnen de kleintjes keer op keer op keer van de glijbaan, op welke plek dan ook! Dat is namelijk het voordeel van de glijplank: je kunt hem vastmaken aan de bank, het bed of de tuinstoel. De glijplank is er in plastic en houten uitvoering en koop je bij bijna elke speelgoedwinkel of online bij internetwinkels als Bol.com.

https://nl.pinterest.com/pin/604960162416090612/


9. Maak een fotoboekje: alle geliefden van het kind binnen handbereik!

Dit is natuurlijk geen standaard kinderspeelgoed, maar waarom eigenlijk niet? Voor een kind van drie jaar is het leuk om de mensen uit zijn of haar omgeving altijd binnen handbereik te hebben. Met een klein fotoboekje kun je elke avond voor het slapen gaan even kijken naar opa en oma, tante en oom en neefjes en nichtjes. Super leuk, toch? Zo leert je kindje nog beter gezichten en namen herkennen en zal het weerzien helemaal leuk zijn. Dit is ook leuk speelgoed voor driejarige waarvan de familie ver weg woont.


10. Een set met klei: leuk voor de kleine creatievelingen

Kleien is de favoriete bezigheid van heel veel kleine kinderen. Aan klei zit wel een leeftijd gebonden: de hele kleintjes mogen er nog niet mee spelen, omdat het gevaar van innemen dan groot is. Vanaf drie jaar zijn er speciale klei sets voor kinderen waar ze zich heerlijk mee kunnen vermaken. Een bekend kleimerk is bijvoorbeeld Play Doh, die prachtige sets verkoopt van bijvoorbeeld Disney of materiaal om eigen klei taartjes mee te maken. Een echte aanrader, want de driejarige kan heerlijk creatief aan de slag met de klei.

https://nl.pinterest.com/pin/116882552815951497/


11. De rugzak of het koffertje: ik ga op vakantie en ik neem mee…

Ander leuk én functioneel speelgoed voor een driejarige is een koffertje of een rugzakje. Vaak willen kindjes van drie alles zelf doen: ook zelf hun eigen spulletjes meedragen. Met een eigen rugzak of koffertje kan dat, maar deze producten zijn ook heel goed voor de verbeelding. Kindjes kunnen uren spelen alsof ze op vakantie gaan, en het koffertje in- en uitpakken. Ook meteen heel leerzaam, dus, want wat mag er mee op vakantie en wat niet?


12. Grimm’s regenboog: multifunctioneel speelgoed

Heb je wel eens gehoord van Grimm’s? Dit speelgoed is eigenlijk voor alle leeftijd, omdat je eindeloos kunt puzzelen en bouwen met de materialen van dit merk. Dat is leuk voor kinderen van drie jaar, want die beginnen dan net in hun ontdekkingstocht. De regenboog van Grimm’s is dan heel geschikt: ze kunnen de houten onderdelen stapelen, naast elkaar leggen, puzzelen en nog veel meer. Eindeloze mogelijkheden!

https://nl.pinterest.com/pin/464926361525447023/


13. Uitklapbare boekjes: zelf ‘lezen’ en kijken

Op driejarige leeftijd kan een kind nog geen hele boeken lezen en begrijpen, maar boekjes zijn toch heel interessant. Helemaal als het uitklapbare boekjes zijn, waar op elke bladzijde van anders ontdekt kan worden! Boeken over Nijntje en Woezel en Pip hebben zulke uitklapbare bladzijden, waar het kind bijvoorbeeld zelf op zoek kan naar het konijntje of de twee dierenvrienden. Hartstikke leuk en heel geschikt voor een kind van drie.


14. Een knikkerbaan: ken jij die spanning nog van vroeger?

Ander klassiek speelgoed voor een driejarige is een knikkerbaan. Denk dan niet aan die keiharde glazen knikkers waar jij misschien vroeger nog mee op het schoolplein knikkerde, maar aan een speciale junior knikkerbaan! Op deze manier kunnen ook kindjes van drie al kennis maken met het knikkeren, zonder de kans dat ze de knikkers proberen door te slikken of zichzelf bezeren door de hardheid van de klassieke knikkers. Deze knikkerbaan is bijvoorbeeld lekker licht en in verschillende vormen op te zetten. Zo heb je steeds een ander soort baan!

https://nl.pinterest.com/pin/481603753895288244/


15. Playmobil, LEGO of Duplo: daar kan het nooit mis mee gaan!

Eén paar van de leukste speelgoedmerken voor driejarigen zijn LEGO, Duplo en Playmobil. Met de poppetjes en blokjes kunnen de kids zelf een verhaal spelen, want de ontwikkeling van de creativiteit erg bevorderd. Er zijn speciale sets voor de leeftijd van drie jaar, die zijn ontwikkeld op de capiciteiten van het kind. Dat zijn dus wat grotere onderdelen, zodat er van inslikgevaar geen sprake zal zijn. Met Playmobil, Lego of Duplo zit je eigenlijk altijd wel goed. Je kunt de sets ook nog uitbreiden als de kinderen wat ouder worden. Lekker duurzaam ook!


Door bovenstaande inspiratie weet jij precies wat geschikt speelgoed is voor een driejarige. Voor welk speelgoed kies jij?Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kinderen Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag