Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Wat is de beste bestuurbare auto voor peuters?

Wat is de beste bestuurbare auto voor peuters?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Een bestuurbare auto voor peuters is een leuke en makkelijke manier voor je peuter om zich voort te kunnen bewegen. Bovendien oefenen ze zich er alvast mee om beter op hun omgeving te letten. Bestuurbare kinderauto’s voor peuters worden altijd geleverd met een afstandsbediening. Daarmee heb je als ouder de optie om je peuter zelf te laten rijden, of de auto op afstand te bedienen als zelfstandig rijden niet veilig is (bijvoorbeeld op de stoep). In dit artikel laten we zien waar je allemaal op moet letten bij het aanschaffen van een bestuurbare kinderauto. Ook hebben we meteen een overzicht voor je samengesteld van de 8 beste bestuurbare auto’s voor peuters van dit moment.


Elektrische kinderauto voor peuters: waar moet je op letten?

Wil je een elektrische kinderauto kopen voor je peuter? Dan zijn er een aantal belangrijk punten waar je op moet letten, zoals de leeftijdscategorie voor de kinderauto en of het voertuig met een veilige afstandsbediening wordt geleverd.

Leeftijdscategorie

Niet elke kinderauto is geschikt voor elke leeftijdscategorie. Daarom hebben we bij elke auto die in deze lijst staat vermeld voor welke leeftijd hij bedoeld is. Sommige auto’s kunnen al gebruikt worden voor kinderen vanaf 1 jaar oud, andere zijn juist pas geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar. Ook de uiterste leeftijd waarbij de elektrische kinderauto nog gebruikt mag worden kan sterk verschillen. Dat heeft onder meer te maken met de beschikbare zitruimte en het maximale gewicht dat het autootje hebben kan. Sommige modellen kunnen echter tot wel 7 jaar oud gebruikt worden, zodat je kind er zo lang mogelijk plezier van heeft.


Afstandsbediening

Omdat peuters nog niet zelfstandig gevaren kunnen inschatten is het een absolute noodzaak dat een kinderauto voor peuters van een goede afstandsbediening is voorzien. Daarmee kan de auto ook door de ouders op afstand bestuurd worden. Door een knop in te drukken op de afstandsbediening kan het kind niet zelf de auto meer besturen maar doe jij dat. Zo kan er dus ook veilig ergens anders dan in de eigen omgeving met de auto worden gereden. Zodra je op een veilige plek bent, waar je peuter ook prima zelf met de auto kan rijden, geef je net zo eenvoudig de bediening weer over. Bij elke auto in deze lijst wordt een veilige afstandsbediening meegeleverd. Let wel op de maximale afstand die de draadloze bediening kan overbruggen, want de valt soms wel wat tegen.


Maximumsnelheid

Hoe leuk het ook lijkt wanneer je peuter lekker rond kan scheuren, toch is het niet zo handig om een al te snel voertuig te kopen als je kind nog jong is. Een snelheid van maximaal 5 tot 7 km/u is vaak ruim voldoende. Dat staat gelijk aan een gemiddeld tot stevig wandeltempo. Zo kan je peuter dus altijd prima meekomen als je ‘s avonds nog een rondje gaat wandelen met het gezin. Let ook op of het autootje verschillende versnellingen heeft en of er een zogenaamde soft start is die de snelheid vanuit stilstand gelijkmatig verhoogt.


1. KinderCar Mercedes Benz ML350

Prijs: € 119,-

Leeftijdscategorie: 3 – 5 jaar

Maximumsnelheid: 7 km/u

Met afstandsbediening: Ja

De voordeligste kinderauto in deze lijst is de met een officiële licentie geproduceerde Mercedes Benz ML350 van KinderCar. Voor nog geen 120 euro heb je met deze auto een hip, relatief snel en ook heel veilig elektrisch bestuurbaar voertuig voor je peuter. Het autootje wordt door je kindje bediend met voetpedalen waarbij zowel voor- als achteruit gereden kan worden. Het is een stevig gebouwd wagentje van wit kunststof met veel mooie details, ook in het interieur. De interne accu wordt in ongeveer 8 tot 12 uur helemaal opgeladen voor een nieuwe rit, waarbij er ongeveer 1 uur achter elkaar gereden kan worden.


2. KinderCar Bugatti Veyron

blank

Prijs: € 145,-

Leeftijdscategorie: 3 – 5 jaar

Maximumsnelheid: 8 km/u

Met afstandsbediening: Ja

De Bugatti Veyron is een sportwagen die bij menigeen tot de verbeelding spreekt. Voor de echte versie moet je al snel een bedrag van meer dan anderhalf miljoen euro aftikken en daarom is het heel fijn dat er een veel voordeliger prijskaartje aan deze kinderversie hangt. Deze nog altijd zeer sportieve elektrische kinderauto is namelijk nog geen 150 euro. Daar krijg je wel opvallend veel voor terug, want hij beschikt bijvoorbeeld over twee 12V motoren en kan daardoor een zeer respectabele snelheid van 8 km/u behalen. Dat is voor de meeste peuters wellicht iets teveel van het goede, maar daarom wordt er natuurlijk gewoon weer een handige afstandsbediening voor de ouders meegeleverd. Wanneer je kind zelf mag rijden gebeurt dat met een gaspedaal en een versnellingspook waarmee tussen vooruit en achteruit rijden kan worden gewisseld. De auto wordt gestart met een echt sleuteltje en er zitten meerdere mooie Led-lampen in verwerkt. Er is daarnaast een veiligheidsgordel aanwezig, net als een MP3-speler. Het rubberen loopvlak op de wielen zorgt voor een extra soepele rit. Kortom, met name voor zijn schappelijke prijs is de KinderCar Bugatti Veyron echt een hele goede keuze!


3. VidaXL Audi A3

blank

Prijs: € 170,-

Leeftijdscategorie: 3 – 7 jaar

Maximumsnelheid: 3 km/u

Met afstandsbediening: Ja

De VidaXL Audi A3 is bij lange na niet zo snel als de echte auto waarop hij is gebaseerd, want hij kan slechts een maximumsnelheid van 3 km/u bereiken. Het is natuurlijk heel persoonlijk of je dat vervelend of juist een hele geruststelling vindt. De veiligheid wordt extra vergroot doordat de auto van een veiligheidsgordel is voorzien en uiteraard wordt bij deze kinderauto ook weer een afstandsbediening meegeleverd. Heel leuk is de audiofunctie waarop bijvoorbeeld een MP3-speler of een telefoon kunnen worden aangesloten en waarvan je zelf het volume kunt bepalen. Zo kan er dus onder het autorijden ook door je kindje naar zijn of haar favoriete nummers worden geluisterd. De auto heeft twee verschillende versnellingen die worden bediend met een voetpaneel.


4. Mercedes S63 AMG

blank

Prijs: € 175,-

Leeftijdscategorie: 1 – 5 jaar

Maximumsnelheid: 6 km/u

Met afstandsbediening: Ja

Deze krachtige miniversie van de Mercedes S63 AMG beschikt over een officiële licentie van Mercedes Benz Het autootje heeft twee versnellingen en daarmee kan gewisseld worden tussen een snelheid van 3 km/u en 6 km/u. Er zitten twee motoren in van elk 35W die worden gevoed door een 12V batterij. Dankzij de handige audio-aansluiting kan er met een audio-apparaat naar keuze altijd naar leuke muziek worden geluisterd. De auto is daarnaast voorzien van stoere Led-lampjes voor en achter. De versie van de Mercedes S63 AMG kinderauto die we hier tonen heeft een vrolijke roze kleur die waarschijnlijk vooral bij meisjes aan zal spreken. Voor ongeveer 20 euro meer kun je ook een felrode variant kopen waarmee zowel jongens als meisjes helemaal de blits zullen maken.


5. BMW X5

blank

Prijs: € 263,-

Leeftijdscategorie: 1 – 3 jaar

Maximumsnelheid: 5 km/u

Met afstandsbediening: Ja

De echte BMW X5 is een SUV en voor deze elektrische kinderversie heeft men geprobeerd om zo dicht mogelijk bij het stoere ontwerp van die auto te blijven. Deze kinderauto is al te gebruiken door kinderen met een leeftijd van 1 jaar. De maximale snelheid is 5 km/u, wat dus best wel snel is te noemen. Des te fijner dus dat de BMW X5 ook heel veilig is, niet alleen vanwege de afstandsbediening voor de ouders, maar ook vanwege de (aan het stoeltje bevestigde) veiligheidsgordel. Het stuurwiel kan niet alleen gebruikt worden om de auto te besturen, maar bevat ook allerlei leuke geluidseffecten en een ingebouwde audio-aansluiting. Op een volle lading kan er 1,5 uur worden gereden, wat heel goed is te noemen in vergelijking met veel andere elektrische kinderauto’s.


6. Audi R8 Spyder

blank

Prijs: € 319,-

Leeftijdscategorie: 3 – 5 jaar

Maximumsnelheid: 6 km/u

Met afstandsbediening: Ja

Deze Audi R8 Spyder kinderauto is een lust voor het oog dankzij de vele levensechte details die rechtstreeks van zijn echte naamgenoot zijn overgenomen. Veel stoerder dan dit kun je een bestuurbare elektrische kinderauto eigenlijk niet krijgen. De miniversie van de Spyder is onder meer voorzien van felle voor- en achterlichten, een stoeltje van echt leer, een MP3-speler met plek voor een SD-kaart vol muziek, muzikale effecten in het stuurwiel en schokbrekers. Daarnaast beschikt hij over een handige soft start, zodat je peuter niet met een schok begint te rijden maar heel gelijkmatig op gang komt. Er kan zowel vooruit als achteruit worden gereden door de dubbele motor (2 x 35 Watt) met voetpedalen te bedienen. De maximale snelheid die daarbij bereikt kan worden is 6 km/u. Ook handig is de afstandsbediening voor de ouders, die maar liefst 15 meter bereik heeft.


7. Mercedes SLS AMG

blank

Prijs: € 319,-

Leeftijdscategorie: 1 – 6 jaar

Maximumsnelheid: 6 km/u

Met afstandsbediening: Ja

De Mercedes SLS AMG bestuurbare kinderauto is een van de duurdere modellen die er op de markt zijn, maar ook meteen een van de meest luxe en uitgebreide. Zo kan bijvoorbeeld de stoel worden versteld om genoeg ruimte te maken voor vrijwel elk kind van 1 tot 6 jaar. Niet alleen de deuren kunnen open, ook de kofferbak kan echt gebruikt worden om bagage zoals speelgoed mee te nemen. Over de gehele auto zijn lichtbronnen aangebracht. Om te beginnen natuurlijk in de voor- en achterlampen maar ook achter de velgen voor een extra stoere uitstraling. De lampen kunnen worden bediend met een hendel aan het stuur. In het stuur zitten allerlei leuke muziekjes verwerkt die je kind zelf kan afspelen, maar er is ook een MP3-speler ingebouwd. De maximale snelheid is 6 km/u en met de meegeleverde afstandsbediening kan daarnaast gekozen worden voor snelheden van 2 en 4 km/u. Wanneer je peuter zelf rijdt kan hij of zij kiezen uit snelheden van 3 en 6 km/u met de pedalen in de auto. Tot slot is er zelfs elektronische stuurbekrachtiging ingebouwd, zodat ook voor kinderen vanaf 1 jaar het besturen van de auto letterlijk kinderspel is.


8. Mercedes 300S Oldtimer

blank

Prijs: € 320,-

Leeftijdscategorie: 2 – 5 jaar

Maximumsnelheid: 5 km/u

Met afstandsbediening: Ja

De meeste elektrische bestuurbare kinderauto’s hebben een heel modern ontwerp omdat ze vaak zijn gebaseerd op de nieuwste echte merken en modellen. Onze laatste kinderauto in deze top 8 is echter een ander verhaal, want hierbij gaat het om een prachtige oldtimer in de vorm van een Mercedes 300S. Dit autootje is van vele prachtige details voorzien, zoals bijvoorbeeld de sierlijke buitenspiegels en de verchroomde bumpers voor en achter. Die klassieke uitstraling is echter bedrieglijk, want onder de motorkap gaat een klein racemonster schuil. De dubbele 30 W motoren laten de Mercedes 300S Oldtimer een maximumsnelheid van 5 km/u bereiken. Er kan daarbij zowel voor- als achteruit worden gereden en er is ook een lagere versnelling van 3 km/u beschikbaar. Dankzij de zachte opstart verloopt elk ritje enorm soepel en veilig. Het multifunctionele stuur beschikt over licht- en geluidseffecten en er kan ook muziek worden afgespeeld vanaf een SD-kaartje. Dankzij de rubberen banden rijdt deze prachtige oldtimer bovendien vrijwel geruisloos rond.


Conclusie

De meeste elektrische kinderauto’s uit ons overzicht zijn hun geld meer dan waard. Welke je kiest is daarom vooral afhankelijk van wat je peuter mooi zou vinden en welk budget je er voor het bestuurbare wagentje beschikbaar hebt. Wanneer je tot ongeveer 150 euro uit wilt geven kunnen we de Bugatti Veyron van KinderCar zeker aanraden vanwege zijn mooie ontwerp en verrassend hoge maximumsnelheid. Wanneer je tussen 250 en 350 tot je beschikking hebt is de keus meteen veel groter. Persoonlijk zouden we dan kiezen voor de Mercedes 300S Oldtimer, gewoon omdat die er werkelijk schitterend uitziet. Maar ook de Mercedes SLS AMG is een lust voor het oog en bevat daarnaast tal van leuke en unieke opties.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kinderen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag