Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

De leukste peuter kados

De leukste peuter kados

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Een kado kopen voor een ander kan best lastig zijn. Helemaal als het een kado voor een peuter is: of het nu je eigen kind is, of die van een ander – je wilt natuurlijk het kindje heel erg blij maken. En als het je kleine neefje is, de twee jarige van je beste vriendin of je oppaskindje: je wilt natuurlijk ook dat de ouders van de peuter blij zijn met het kadootje dat je geeft. Wij zetten graag de leukste peuter kados voor je op een rijtje, zodat je zeker weet dat je met een gaaf presentje aankomt. Geen cliché geschenken, dus, maar een mooi ingepakt pakje met het beste en meest nieuwe peuterspeelgoed van dit jaar!


1. Een loopfiets: een prachtig kado dat helpt bij het ontwikkelen van de grove motoriek

Peuters zijn volop bezig met het ontdekken van de wereld. Twee tot drie jarigen houden zich bezig met het vormen van de eigen persoonlijkheid (hallo, peuter pubertijd…) maar is ook hard bezig om de fijne motoriek en grove motoriek steeds beter te ontwikkelen. Bij dat laatste kan het volgende kado goed helpen: een loopfietsje! Een loopfiets is leuk, want de peuter kan zich snel voortbewegen en lekker spelen met de fiets, maar ondersteunt tijdens het spelen ook nog eens de ontwikkeling van balans en de grove motoriek.

Een loopfiets kan best een kostbaar kado zijn. Als je niet een al te duur kado wilt geven, of bijvoorbeeld al weet dat de ouders hun kindje een loopfiets kado doen, kun je er ook voor kiezen om een accessoire te schenken. Je hebt ontzettend leuke dingetjes voor op of bij de fiets: een blitse helm, bijvoorbeeld, een klein fietsmandje, of een bel. Er is van alles te vinden in de fietsspeciaalzaak en bij verschillende online winkels – voor elk budget.

https://nl.pinterest.com/pin/840273242957222494/


2. Verstoppertje spelen met Nijntje – gloednieuw én het beste peuterspeelgoed van 2019

Wil jij aankomen met één van de nieuwste kados op het gebied van peuterspeelgoed? Dan hebben we een leuke tip: Nijntje Verstoppertje Spelen. Dit peuterspeelgoed is gloednieuw op de markt gebracht en zal zorgen voor uren plezier. Met dit leuke pakket kun je samen met je kindje op zoek naar Nijntje. Verstop Nijntje ergens in de huiskamer en druk op de knop. Nijntje zal om de paar seconden wat roepen, zodat de peuter op zoek kan naar het lieve konijntje. Daarbij wordt dit speelgoed geleverd in een ontzettend schattig koffertje, die de peuter ook weer voor andere doeleinden kan gebruiken. Een super leuk kado dus! Daarbij kost dit peuterspeelgoed maar 12,99, een prima prijs voor een leuk presentje, als je het ons vraagt. Je koopt Nijntje Verstoppertje Spelen bijvoorbeeld bij Bol.com of in de speelgoedwinkel.

https://nl.pinterest.com/pin/441563938463216052/


3. Op zoek naar een groter kado? Ga voor een stoere werkbank of een leuk keukentje

Twee- en driejarigen kijken graag naar wat papa en mama doen. Peuters zijn erg fantasierijk, en vinden het daarom leuk om te spelen met dingen zie zij hun ouders ook zien doen. Je wilt een kleintje liever niet in de keuken of in de werkplaats zien – al die scherpe materialen zijn niet de beste combinatie met een kleintje die alles wil ontdekken – maar gelukkig zijn er werkbanken en keukens voor peuters op de markt. Het keukentje van de Ikea is bijvoorbeeld erg populair: zo kan het kind ook zelf ‘koken’ en urenlang spelen met het fornuisje. Ook kan het kleintje aan de klus met een peuter werkbank met allerlei (plastic) gereedschap. Een werkbank of een keuken is een wat groter kado, die ook meer kost. Heeft de peuter al zo’n prachtig speel apparaat of heb je gewoonweg geen budget voor zo’n groot kado? Dan kun je natuurlijk ook leuke accessoires voor in de keuken of op de werkbank kopen bij verschillende speelgoedwinkels.

https://nl.pinterest.com/pin/368732288234481597/


4. Ga voor de klassieker: blokken

Een kindje van twee of drie jaar is lekker aan het ontdekken en doet dat graag met zijn of haar handen. Blokken zijn al eeuwenlang klassiek speelgoed voor kinderen en dat is niet voor niets: de peuters kunnen met dit speelgoed naar hartenlust actief bezig zijn met hun motoriek en hun fantasie. Daarbij is dit speelgoed lekker duurzaam en kunnen bijvoorbeeld houten blokken generatie na generatie gebruikt worden. Blokken kun je nooit genoeg hebben, en daarom is dit klassieke kado voor peuters een goed idee. Ga bijvoorbeeld voor mooie houten blokken, of de populaire felgekleurde stenen van Duplo. Je koopt verschillende mooie blokken vanaf een paar euro bij de speelgoedwinkel, online en offline.

https://nl.pinterest.com/pin/333970128617747901/


5. Leuk voor ouder én peuter: een accessoire voor op het kinderkamertje

Een ander leuk presentje waar mensen niet direct aan denken bij een kado voor een peuter, is een accessoire voor op de kinderkamer. Zoek een mooie prent of uit, een leuk lampje of laat een mooie foto van het gezin afdrukken op doek of aluminium. Met zo’n accessoire fleurt de kinderkamer helemaal op en het is ook nog eens een heel persoonlijk kado. Dat zullen ook de ouders of verzorgers van het kind kunnen waarderen. Je kunt zulke kados voor op het kamertje van de peuter vrijwel overal kopen: als je bij online zoekt naar bijvoorbeeld schilderij kinderkamer krijg je de leukste resultaten.

https://nl.pinterest.com/pin/55169164171034702/


6. Eén van de meest populaire speelattributen voor peuters: Grimm’s regenboog

Dit houten speelgoed van Grimm is bijna niet aan te slepen onder jonge ouders! Grimm’s regenboog is kleurrijk en duurzaam speelgoed, waar je allerlei kanten mee op kunt. De regenboog fungeert als een soort blokken systeem, een puzzel, een balans bord en wat de peuter er ook maar mee wil – het kan een racebaan worden of een hut. Grimm’s regenboog wordt de fantasie gestimuleerd, en dat is nou net wat twee en drie jarigen graag willen. Daarbij ziet het speelgoed er ook nog eens leuk uit in het interieur van de ouders, die vast ook erg blij zullen zijn met dit presentje. Een perfect kado voor de peuter, dus. Grimm’s regenboog is in verschillende maten verkrijgbaar, en daardoor ook in verschillende prijscategorieën. Dat scheelt weer!

https://nl.pinterest.com/pin/79587118401378243/


7. Een muziekinstrument voor een vrolijke peuter

Twee en drie jarigen zijn dol op muziek. Daarom zitten kinderprogramma’s vol met leuke deuntjes om de concentratie van de kinderen te blijven stimuleren. Het luisteren naar muziek is leuk, maar het zelf maken is nog leuker! Daarom zijn er allerlei muziekinstrumenten te koop speciaal voor peuters. Wat dacht je van een trommeltje, kleurrijke sambaballen of een gitaar ontworpen voor twee of drie jarigen? Bij Bol.com koop je bijvoorbeeld de Parum Pum Pum drum, een schattig drumstelletje speciaal voor peuters. Daar kun je wel mee aan komen, toch? Tip: overleg wel van tevoren even met de ouders, zodat zij niet knettergek zullen worden door de muzikale talenten van hun peuter. Gelukkig kun je bij de meeste muziekinstrumenten voor kinderen tot en met drie jaar de batterijen uit het apparaat halen, zodat je zelf kunt kiezen wanneer er muziek gemaakt kan worden.

https://nl.pinterest.com/pin/106045766212366775/


8. Altijd een schot in de roos: een mooi kinderboek

Een ander klassiek kado voor een kind is een mooi boekje. Tegenwoordig heb je kinderboeken in alle vormen en maten: een boekje voor in bad, bijvoorbeeld, gemaakt van speciaal materiaal dat nat kan worden. Ook zijn er voelboekjes, uitklapboekjes of boekjes voor aan de buggy. Genoeg keuze, dus! Of ga voor de klassiekers die je ouders jou misschien vroeger ook wel hebben voorgelezen, zoals de Leeuwenkoning of sprookjes als Doornroosje. Of las jij vroeger in het populaire boekje Rupsje Nooitgenoeg? Ook zijn er genoeg boeken te verkrijgen van de populaire kinderhelden van vandaag de dag, zoals Woezel en Pip, Nijntje of Bumba. De keuze is echt reuze op het gebied van kinderboeken, dus je kan altijd wel een geschikt kado vinden. Ook de ouders zullen blij zijn met dit kado, want kinderboeken heb je eigenlijk nooit genoeg!

https://nl.pinterest.com/pin/541346817686025197/


9. Geef een herinnering in de vorm van een dagje uit

Een ander leuk kado is een dagje uit! Als je bijvoorbeeld een geschikt kado zoekt voor een peuter in je familie of het kindje van je vrienden, is het een goed idee om een dagje met de peuter te plannen. Zo kunnen papa en mama genieten van een dagje rust met z’n tweeën en kun jij lekker gaan bonden met de kleine. Ga bijvoorbeeld naar die leuke speeltuin in de buurt of naar de dierentuin. Zo maak je samen een mooie herinnering. Een leuk kado idee als je niet zo weet wat voor speelgoed je moet geven.

https://nl.pinterest.com/pin/40954677845837528/


10. Een pop of een knuffel: succes gegarandeerd

Peuters hebben een rijke fantasie en zijn bezig om de sociale vaardigheden te ontwikkelen. Daarom is een pop of een knuffel een erg leuk kado. Die kunnen ze verzorgen, tegen ze praten en de leukste rollenspelletjes mee spelen. Ook van de populaire kinderhelden zijn er ontzettend veel knuffels verkrijgbaar: wat dacht je van een super zachte en pluizige Nijntje? Er zijn ook mooie poppen op de markt, die kunnen praten of die je kunt verschonen. Zo kan de peuter zich helemaal storten op de verzorging van de pop. Dat zal vast in de smaak vallen!

https://nl.pinterest.com/pin/500884789805087074/


11. Spring maar raak op de peuter trampoline

Een trampoline voor een peuter klinkt wellicht wat gevaarlijk, maar niets is minder waar. Er zijn namelijk speciale peuter trampolines ontwikkeld voor kinderen van drie jaar. Deze trampolines hebben bijvoorbeeld zachtere veren, een veiligheidsnet en een beugel waar ze zich aan vast kunnen houden. Springen is niet alleen goed voor de spieren van de kleintjes, het is ook nog eens hartstikke leuk! Dit is een groot kado, maar zal zorgen voor heel wat speelplezier. Je hebt zowel peuter trampolines voor binnen- en buitenshuis.

https://nl.pinterest.com/pin/78953799700846654/


Op zoek naar een leuk kado voor een peuter? Met bovenstaande voorbeelden kom jij er vast wel uit! Ga jij voor een loopfietsje, een lieve knuffel of een gaaf muziekinstrument?Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag