Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

20 originele verlovingskado’s

20 originele verlovingskado’s

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Hoera! Een stel die je kent staat aan de oever gereed om het huwelijksbootje in te stappen, ze zijn verloofd. Tijd voor een felicitatie met een mooi bijpassend kado. Maar, je wil natuurlijk niet aankomen met iets cliché’s, zoals een bloemetje of een uiteten-bon. ‘Wat moeten we dan geven?’ Hoor ik je vragen. Daar weten wij wel raad mee. Hierbij 20 originele kadotips die gegarandeerd in de smaak vallen bij verloofde tortelduifjes.

1. Ballonvaart

Wat is er nou romantischer dan tijdens zonsondergang op een windstille zomeravond samen boven je eigen provincie te zweven? Veel ballonvaarten bieden ook een glas champagne aan. Dat maakt het al helemaal af! Dit onvergetelijke kado is perfect om met een groep andere vrienden te geven aangezien de prijzen er niet om liegen. Voor een VIP vaart met z’n tweeën betaal je ongeveer €300,-. Samen met een ander stel vliegen kost ongeveer €200,-.


2. Notebooks

Tijdens relaties en huwelijken gebeuren zo veel verschillende dingen dat alles onthouden haast niet te doen is. Om herinneringen op een originele en fancy wijze een bijzondere plek te geven is het schrijven in een notebook ideaal. Een verloofd stel kan ieder in hun eigen boekje hun gevoelens en ervaringen opschrijven. Misschien schuilt er zelfs wel een poëet in een van beide.


3. Ringhouder

Bij een verloving hoort van oudsher het door de knieën gaan en het geven van een ring. Dan is het nog zaak om dit emotioneel waardevolste juweelstuk een mooie plek te geven voor als die af gaat. Het geven van een bijzondere, kunstzinnige ringhouder is een origineel kado waar ieder verloofd stel wat aan heeft.


4. Fotolijst + foto

Een verloofd stel mag best trots zijn. Een relatie goed onderhouden is in dit tijdperk namelijk niet van zelfsprekend. Daarom is het geven van een mooie fotolijst inclusief foto van de tortelduifjes, een ideale manier om hun relatie op een voetstuk te plaatsen. Doe er een leuk kaartje bij en je hebt een superkado.


5. Portrettekening

Misschien nog wel origineler dan een fotolijst en foto is een portretillustratie- of tekening van het verloofde koppel. In iedere stad is wel een portrettekenaar actief die jou kan helpen. Ook het internet staat er vol mee. Kosten zijn vaak vanaf €50,- en lopen op tot zo’n €400,-. Je kan er voor kiezen om het samen met andere te kopen, zodat de kosten gedeeld kunnen worden.


5. Gepersonaliseerde snijplank

Dit is misschien een kado die in eerste instantie raar lijkt, maar eigenlijk ontzettend leuk is. Iedereen gebruikt het namelijk! Een gegrafeerde snijplank met namen van de verloofde en bijvoorbeeld een hartje zal ongetwijfeld in de smaak vallen.


6. Gepersonaliseerde deurmat

Het zelfde principe als de snijplank, maar dan een ander voorwerp. Deurmatten vind je in of voor vrijwel ieder huis. In plaats van een saaie zwarte of clichédeurmat met ‘home’ er op, kun je nu je kans grijpen om een originele persoonlijke deurmat aan te schaffen voor de verloofden. Je kunt er tekst, foto’s en logo’s opzetten. Kosten liggen rond de €30,-. Hier een voorbeeld.


7. Fotoshoot

Bijzondere levensgebeurtenissen laten vastleggen op een professionele wijze is een kado dat vaak erg gewaardeerd wordt. Ook een verloving is een uitgelezen mogelijkheid om een fotoshoot als kado te doen. Laat het koppel hun mooiste kleren aan doen en stuur ze naar een fotograaf. Soms een beetje ongemakkelijk voor mensen die niet graag voor de camera staan, maar het eindresultaat is vaak erg leuk!


8. Beeldje

Een beeldje kan als een leuk aandenken fungeren. Het versiert de ruimte en elke keer als het stel ernaar kijkt kunnen zij terugdenken aan hun verloving. Zorg hierbij wel dat hij beeldje past bij het interieur van de ontvangers, zodat je niet de volgende kerst per ongeluk het beeldje terug krijgt.


9. Wensballon

Romantiek en symboliek ten top. Een wensballon is een ideaal verlovingskado. Het stel kan op een bijzondere plek hun wensballon de lucht in laten gaan. Bijvoorbeeld de plek waar ze elkaar hebben leren kennen, een locatie waar ze graag komen of op vakantie.


10. Kookworkshop

Houdt het stel van koken? Of valt er juist nog iets te verbeteren in hun kook skills? Dan is een kookworkshop een erg leuk en actief kado. Ze kunnen samen een lekker gerecht maken onder begeleiding van een ervaren chef. Gelijk een goede relatietest 😉


11. Concertkaartje

Iedereen houdt van muziek. De een luistert het alleen wat vaker dan de ander, maar elk persoon heeft wel een aantal artiesten die hij of zij looft. Laat Nederland nou net een land zijn waar jaarlijks enorm veel verschillende artiesten optreden. Zowel bekende als onbekende. Via Podiuminfo kun je alle aanstaande concerten in Nederland en België vinden. Er zit ongetwijfeld wat leuks tussen!


12. Bucketlistposter

Een verloofd koppel klaar om het huwelijksbootje in te stappen. Eenmaal varend staan er veel avonturen voor de boeg. Op een bucketlistposter kun je alle dromen, verlangens en wensen opschrijven. Denk bijvoorbeeld aan een lange reis, een kind krijgen, een dikke auto of misschien wel bungeejumpen.


13. Bonbons

Liefde gaat door de maag zeggen ze weleens. Tref jij het even dat bijna iedereen van chocolade houdt. Bonbons zijn zeer geschikt als culinair presentje. Verras het stel met een prachtig luxe bonbonpakket.


14. Badjas

Samen wakker worden, lekker badderen of een avondje bankhangen. Bij al deze wekelijkse, soms dagelijkse bezigheden komt een badjas goed van pas. Er zijn honderden verschillende kleuren en modellen. Je kunt zelfs namen erop laten zetten of symbolen.


15. Wereldkaart met prikkers

Houdt het verloofde stel van reizen? Dan is een wereldkaart met prikkers erg passend om te geven. Het werkt heel simpel: je prikt een vlaggetje of punaise in het land waar je samen bent geweest. Zo kan iedereen die op bezoek komt zien wat voor reizigers jullie zijn. Erg leuk voor op de muur van je slaapkamer bijvoorbeeld.


16. Onderzetters met foto

Om er voor te zorgen dat er geen relatiecrisis ontstaat door kringen op de mooie eikenhouten salontafel, kun je de tortelduifjes maar beter een praktisch én mooi kado als deze geven. Bedruk de onderzetters met tekst, symbool en/of foto. Talloze websites bieden dit online aan.


17. Spel: Open hartig

Wie denkt elkaar in en uit te kennen heeft het vaak mis. Er zijn altijd wel wilde verlangens, charmante geheimpjes en verborgen verhalen. Dit spel haalt met originele en goede vragen het onderste steentje boven. Een erg leuk kado om zowel in het begin als middenin je relatie te spelen. Of natuurlijk met vrienden die over de vloer komen.


18. Boek: Liefdeswijsheden

Nergens is meer over geschreven en gezongen dan de liefde. Het hartstochtelijke fenomeen kent talloze quotes, verhalen en gedichten. In het boek Liefdeswijsheden zijn alle belangrijkste liefdeslessen gebundeld. Altijd leuk om te hebben als verloofd stel.


19. Spel: het relatiespel

Dit spel is gemaakt door psycholoog Pieternel Dijkstra in samenwerking met Psychologie Magazine. Een spel met veel vragen, thema’s en tijdsprongen. Er worden opdrachten en discussiepunten gegeven. Ook gaan sommige vragen over conflict. Handig om te spelen als zich in een relatie spanningen voordoen, of als je elkaar gewoon nóg beter wil leren kennen.


20. Gepersonaliseerde glazen

Drinken in een chique wijn- of borrelglas met je eigen initialen of die van je partner is nóg leuker en lekkerder. Je kunt het glas laten graveren met sierlijke letters. Een verloofd stel kan nu zo vaak als ze willen proosten op hun verloving, met een bijbehorend glas! Wat wil je nog meer?foto auteur Dion Smits
Dit artikel is geschreven door Dion Smits

Altijd op zoek naar antwoorden. Schrijft commercieel, journalistiek en persoonlijk. Gek op bluesmuziek, natuur, columns en FC Barcelona.

LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag