Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

9 opties voor een originele uitnodiging

9 opties voor een originele uitnodiging

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Als je een gebeurtenis die veel voor je (of jullie) betekent wilt vieren, hoort daar natuurlijk een originele uitnodiging bij. Denk bijvoorbeeld aan een 30e, veertigste of 50e verjaardag, een huwelijk, kinderfeestje of een jubileum. Hoe nodig je op een leuke manier al je gasten uit? In deze blog doen we verschillende suggesties om je familie en vrienden op een originele manier uit te nodigen. We geven ook een paar suggesties voor de tekst in je uitnodiging. Tot slot geven we per uitnodiging tips waarvoor hij het meest geschikt is. Veel plezier!


Vergeet niet om goed te bedenken wat er in de uitnodiging moet staan.

Voor je enthousiast aan de slag gaat met het maken van een originele uitnodiging, is het handig om eerst op te schrijven wat erin moet komen. Klinkt logisch, maar het is belangrijk om dit eerst te doen.
Wat zet je in elk geval in de uitnodiging:

 • De reden van het feest, liefst in één woord.
 • De datum van het feest.
 • Plaats
 • Begin – en eindtijd
 • Eventuele cadeautips
 • Contact gegevens

Door al deze gegevens duidelijk in je uitnodiging te zetten, voorkom je de chaos voor jezelf en voor toekomstige gasten.


1. Een originele of grappige tekst maakt elke uitnodiging bijzonder.

Een grapje of een originele tekst zorgt dat je uitnodiging echt blijft hangen. Eén leuke of grappige zin is al genoeg om een uitnodiging extra origineel te maken.
Denk bijvoorbeeld aan:

 • Op 20 februari ben ik voor de 35e keer jarig!
 • Speciaal voor jullie een Super Fout/spetterend/knettergek verkleedfeest!
 • Kom je ook gezellig borrelen op (datum)?
 • 40 jaar, het lijkt bijna onwaar. Onze liefde groeit nog elk jaar. Kom je dit jubileum met ons vieren?
 • Je kan het niet aan hem/haar zien, maar onze Sarah/Abraham wordt 50 jaar op 20 februari! Wij nodigen je graag uit om dit te komen vieren.

En zo zijn er nog veel meer ideeën waardoor je uitnodiging meteen meer gaat spreken en lekker feestelijk klinkt. Hier zijn online veel tips voor te vinden.


2. Een flessenpost uitnodiging

Een flessenpost uitnodiging is leuk en heel origineel. Deze uitnodiging spreekt elke leeftijd aan en is geweldig voor een jubileumfeest, maar ook voor een beachparty of piratenkinderfeest. Op Flessenpost kan je verschillende flessenpost uitnodigingen laten maken.
Als je op tijd begint met mooie lege flessen verzamelen (of eventueel inkopen), kan de de flessenpost uitnodigingen ook volledig zelf maken. Dit is in een aantal opzichten wat minder praktisch.
Een flessenpost uitnodiging laten maken in stappen:

 • Waar is de uitnodiging voor?
 • Flessen kiezen: glas of kunststof? En plat of rond?
 • Decoratie voor in de fles kiezen, die past bij jouw feest
 • Kaartje voor in de fles uitkiezen.
 • Kies ervoor om de uitnodiging rechtstreeks te versturen of om ‘m af te laten leveren op een adres.

https://nl.pinterest.com/pin/559994534886951885/

https://nl.pinterest.com/pin/523825000405745227/


3. Een thema uitnodiging

Geef je een thema feest zoals bijvoorbeeld hippie, jaren ’80, lekker fout of Rock ‘n Roll, dan maakt een bijpassende, originele uitnodiging dat helemaal af. Je kan op diverse online adressen een leuke thema uitnodiging (laten) maken, of uitkiezen. Zo heeft iedereen voorpret van jouw geweldige feest.

Een thema uitnodiging kan van elk thema besteld, ontworpen of gemaakt worden. Ook voor een kinderfeestje is een thema uitnodiging perfect. Denk bijvoorbeeld aan prinsessen, popsterren, piraten, racen of dino’s.

https://nl.pinterest.com/pin/813533120162526998/

https://nl.pinterest.com/pin/508132770453846878/

https://nl.pinterest.com/pin/442619469630313932/

https://nl.pinterest.com/pin/95349717085202206/

Leuke themafeest uitnodiging tip voor liefhebbers van reizen

Sta je bekend als echte reiziger die graag allerlei nieuwe plekken ontdekt? Maak dan een uitnodiging in de vorm van een vliegticket. Nodig je gasten bijvoorbeeld uit voor een ‘stedentrip’ en ga lekker borrelen of uit eten in de stad. Kortom, de reis gaat naar jouw jubileum – of verjaardagsfeest.


4. Een bruikbare uitnodiging

Een bruikbare uitnodiging, de naam zegt het al: deze uitnodiging is niet zomaar een kaart. Deze uitnodiging kunnen de ontvangers ergens voor gebruiken, zodat ze hem telkens weer tegenkomen. Vooral voor een bruiloft is dit erg leuk. Bekende, romantische voorbeelden van een ‘bruikbare’ uitnodiging zijn het servet of de zakdoek. Hoe klassiek en romantisch is dat? Deze uitnodiging zal niet in een hoekje of in de prullenbak verdwijnen.

https://nl.pinterest.com/pin/393361348701306668/


5. Een lasercut uitnodiging

‘Lasercut’ houdt simpelweg in dat papier heel nauwkeurig gesneden wordt, met behulp van een laserapparaat. De lasercut uitnodiging ziet er verfijnd, kunstig en romantisch uit. Het is daarom de perfecte uitnodiging voor een romantisch, bijzonder feest zoals… een bruiloft!

Deze sierlijke uitnodiging kan in eindeloos veel ontwerpen gemaakt worden en is chique en klassiek. Als je een mooie uitnodiging wilt voor je bruiloft, dan is een lasercut uitnodiging het overwegen waard.

Een lasercut uitnodiging hoeft niet per se altijd klassiek te zijn. Je kan er bijvoorbeeld ook een landschap in laten verwerken, of de skyline van je favoriete stad. Alles is mogelijk, en een lasercut uitnodiging kan helemaal naar jouw smaak gemaakt worden.

Er zijn verschillende online adressen waar je lasercut uitnodigingen kan laten maken en bestellen. Onder meer Trouwkaartenwinkel en Laserbeest bieden prachtige lasercut kaarten.

https://nl.pinterest.com/pin/494833077807720728/

https://nl.pinterest.com/pin/475692779362232773/


6. Uitnodiging met een leuke foto

Een uitnodiging met een foto is altijd origineel, omdat een zelf uitgekozen foto op en top persoonlijk is. Een uitnodiging met een foto kan je laten maken voor verschillende bijzondere gelegenheden zoals:

 • jubileum
 • bruiloft
 • kraamfeest (foto van je kindje)
 • verjaardag
 • pensioen

Op onder meer Albelli kan je prachtige, persoonlijke foto uitnodigingen laten maken. Niet moeilijk, maar wel origineel en het resultaat is altijd mooi.


7. Uitnodiging met een muziekje

Wat is er voor een jaren ’80 feestje, een disco feest óf voor een huwelijk nu sprekender dan een uitnodiging die muziek maakt? Je kan zo’n uitnodiging bij verschillende online winkels of bedrijven laten maken. Deze vrolijke uitnodiging zal zeker blijven hangen. Van sommige muziek uitnodigingen kan je via een filmpje luisteren hoe ze klinken bij degene die ‘m ontvangen.

Een uitnodigingskaart met muziek is leuk voor allerlei verschillende feesten:

 • bruiloft
 • jubileum
 • verjaardag
 • kinderfeest
 • borrel

Het allerleukst is deze uitnodiging voor een echt bijzondere gelegenheid. Je kan deze uitnodiging bestellen op onder meer muziekwenskaart.nl. Het is ook mogelijk om zelf iets in te spreken voor deze persoonlijke uitnodiging.


8. Een klein boekje als uitnodiging zelf maken, of laten maken

Voor een bijzondere verjaardag of jubileum kan een klein boekje een top uitnodiging zijn. Het is persoonlijk en zal de genodigden zeker bij blijven. Je kan er bijvoorbeeld oude foto’s in laten zetten. Vergeet met alle leuke foto’s en anekdotes die in het boekje komen, niet om ook alle gegevens van het feest erin te zetten.
Je kan zelf een boekje maken in Microsoft Word (je moet het alleen dan wel ergens af kunnen drukken en zelf vouwen), of  een boekje laten maken bij bijvoorbeeld Albelli.
Als je op je budget wilt letten, is op je eigen computer een uitnodiging maken de beste optie.


9. Nodig je vrienden uit met een grappig Facebook Event

Zoals de meeste mensen weten, kan je op Facebook zelf een ‘event’ aanmaken en daarvoor uitnodigen wie je maar wilt. Zo’n uitnodiging kost niets en je kan er allerlei leuke grapjes, foto’s en fotocollages in verwerken. Vaak komen er uit Facebook uitnodigingen (online) hele leuke gesprekken voort.
Is er een gekke groepsfoto van jou en je vrienden, een rare grap of die herinnering van een mooie uitgaans avond? Zet die dan vooral op de Facebook uitnodiging. Je kan eenvoudig een uitnodiging maken op Facebook bij het menu ‘Evenement aanmaken’.

Een uitnodiging op Facebook leent zich voor allerlei verschillende feestjes, maar is het leukst voor een gezellige borrel of verjaardag.

Een aandachtspunt is dat niet iedereen Facebook heeft, of er even vaak gebruik van maakt. Noteer daarom vooraf wie je allemaal wilt uitnodigen voor je borrel en stuur je familie of vrienden zonder Facebook even een kaartje of een app.


Allerlei ideeën voor een originele uitnodiging.

Een bijzondere gelegenheid die je graag wilt vieren vraagt om een originele uitnodiging. Er zijn verschillende manieren om er zelf één te maken of om een uitnodiging te laten maken. Eén van de leukste uitnodigingen is heuse flessenpost, waarbij je zelf het kaartje, het materiaal, de vorm en de decoratie in de fles kunt kiezen.
Voor een themafeest is niets leuker dan een kaart die daar helemaal bij past. Er zijn verschillende adressen waar je een bijpassende uitnodiging kan maken voor bij een themafeest. Voor kinderfeestjes zijn thema uitnodigingen ook makkelijk te verkrijgen.

Een andere heel mooie suggestie voor een bijzondere uitnodiging, is een lasercut kaart. Door middel van een laser snijmachine wordt er een kaart gecreëerd met de meest verfijnde of romantische vormen. Vooral voor een bruiloft is dit erg mooi. Een ander voorbeeld van een super originele bruiloft uitnodiging is de bruikbare uitnodiging, waarbij je kan denken aan een servet of zakdoek.

Tot slot is ook de kaart met een muziekje een hele leuke uitnodiging. Er zijn er veel verkrijgbaar, ook gepersonaliseerd, en voor elke gelegenheid. Het is zelfs mogelijk om een boodschap in te spreken bij sommige kaarten. Zo wordt de uitnodiging nóg origineler.foto auteur Merel Kruit
Dit artikel is geschreven door Merel Kruit

Schrijft veel over natuur, gezondheid en huidverzorging en verdiept zich helemaal in een onderwerp. Woont in Rotterdam en werkt als freelance copywriter. Liefhebber van natuur en tegelijkertijd de stad. Schrijft in haar vrije tijd fictie en gaat graag naar concerten.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag