Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

De leukste verjaardagskado’s voor kinderen

De leukste verjaardagskado’s voor kinderen

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

De meeste kinderen kijken reikhalzend uit naar hun verjaardag. Het is een hele gezellige dag die helemaal om hen draait. De avond ervoor kunnen ze nauwelijks slapen omdat ze het zo spannend vinden. Onder meer vanwege de vraag “Wat zou ik voor kado’s krijgen?”. Tja, dat is een goede vraag. Want wat is nou een goed verjaardagskado voor een kind? Onderaan dit artikel lees je waar je op moet letten als je een verjaardagscadeau koopt voor een kind. Maar voor het zover is, geven we je eerst 10 tips met de leukste kado’s voor kinderen.


1. Knuffel om lekker mee in slaap te vallen

Wie raakt er nou niet vertederd van al die schattige kussens en knuffels die je in speelgoedwinkels en woonwinkels kunt kopen? Precies. Als jij het al schattig vindt, dan moet het kind al helemaal door het dolle zijn bij het ontvangen van een lief knuffelbeest. Veel kinderen zijn erg begaan met hun lievelingsknuffels. Ze krijgen een naam en moeten overal mee naar toe.

blank

Bron: somultishop


2. Skelter om de buurt te verkennen

De skelter is en blijft een populair voertuig voor kinderen. Op vier wielen crossen ze de buurt door. Vaak moet je zelf trappen en zelf sturen, waardoor dit een hele sportieve bezigheid is. Er zijn verschillende soorten skelters verkrijgbaar. Op de afbeelding hieronder staat een standaardskelter afgebeeld. Als je meerdere kinderen hebt, dan raden we aan om een skelter te kopen waar je op de achterkant nog kan zitten, zodat er twee of meer kids op passen.

blank


3. Poppenhuis om fantasie de vrije loop te laten

Wat is er nou mooier dan een klassiek, oud poppenhuis? Wij weten zeker dat menig meidenharten daar sneller van gaan kloppen. Een poppenhuis is de perfecte manier voor kinderen om hun fantasie de vrije loop te laten en alvast ‘te oefenen’ met diverse rollen, interieur, et cetera. Bovendien is een poppenhuis vaak een ideaal lange termijntraject voor kids. Ze kunnen in de loop van de jaren bijvoorbeeld nieuwe meubeltjes sparen, of deze zelf maken.

blank

Bron: Otto


4. Spelletje om samen met andere kinderen te doen

Het is heel belangrijk om kinderen te stimuleren om sociaal te zijn. Door een spel cadeau te geven, zijn ze spelenderwijs in contact met andere leeftijdsgenootjes. Dit helpt ze niet alleen om vriendschappen op te bouwen, maar ook om allerlei sociale vaardigheden onder de knie te krijgen en signalen op te pikken. Op latere leeftijd, als ze moeten samenwerken bijvoorbeeld, dan heeft het kind hier weer profijt van! Er zijn een heleboel leuke spellen verkrijgbaar, onder andere bij de Bart Smit en Intertoys. Als je nu alvast wat inspiratie op wilt doen voor een kind van 8 jaar, dan raden we je aan om dit artikel te lezen.


5. Bellenblaasmachine om lekker mee te spelen

Ben je op zoek naar een goedkoop, toegankelijk cadeautje waar veel kinderen wel raad mee weten? Dan kun je een bellenblaasset of een bellenblaasmachine kopen. Hiermee kan het kind bellen blazen in huis of in de tuin.

blank

Bron: Top1toys


6. Springtouw, voetbal of diabolo

Het liefst wil je dat kinderen zo lang mogelijk buiten spelen en zich zo min mogelijk laten vermaken door een iPad, televisie, telefoon of andere multimedia. Dan is het het leukste om een kado te geven dat je buitenshuis moet spelen. Wat dacht je van een springtouw, voetbal, diabolo, volleybal of badminton set? Er zijn ontzettend veel leuke spullen voor buiten te koop voor kinderen.


7. Step of skeelers om te oefenen met evenwicht

Op den duur leren kinderen fietsen. Maar voor veel kinderen gaat dit niet zonder horten of stoten. Het is namelijk knap lastig om je evenwicht te bewaren! Het kan dan ook enorm helpen om een step of skeelers cadeau te geven. Hiermee kan een kind alvast leren zijn/haar evenwicht te bewaren. Dat niet alleen, want de meeste kids vinden het heerlijk om op deze manier door de buurt te crossen! Een beetje hetzelfde idee als met een skelter.

step

Bron: bol.com


8. Doos met goocheltrucs om mee te oefenen

Dit is een van de leukste cadeaus om te geven aan nieuwsgierige en leergierige kinderen. Wat is het precies? Met dit cadeau doelen wij op een doos die je bij de meeste speelgoedwinkels kunt kopen. In deze doos zitten allerlei benodigdheden waarmee je goocheltrucs kunt uithalen. Denk aan een hoge hoed, een rood lapje, speciale speelkaarten, gekke dobbelstenen et cetera. Uiteraard gaan deze spulletjes ook gepaard met een instructieboekje. Vervolgens kan het kind zelf oefenen met de trucs en daarna vriendjes/vriendinnetjes/familie/schooljuf verrassen met de zelfgeleerde truc! De afbeelding hieronder laat bijvoorbeeld de goocheldoos ‘Magic’ zien, waarmee je 275 trucs kunt leren met behulp van een dvd.

goocheldoos

bron: Bol.com


9. Geef de leukste kinderboeken kado

De laatste cadeautip die wij graag willen delen, is het kinderboek. Lezen is heel erg goed voor een mens, al helemaal voor kinderen. Het prikkelt hun fantasie, vergroot hun lees- en schrijfvaardigheid en is bovendien ontzettend ontspannend. Kinderboeken zijn er bovendien voor alle leeftijden! Van een stoffen exemplaar voor baby’s tot een spannend avonturenboek voor 12-jarigen.


10. Tot slot: knutselspullen!

Veel kinderen kunnen zich urenlang vermaken met knippen, plakken, kleuren, vouwen, krassen, tekenen, nog meer plakken, nog meer vouwen.. Et cetera. Het zijn echte knutselaars in hart en nieren. Er zijn dan ook weinig kinderen die NIET blij worden van een nieuw item voor hun knutselarij!


Waar moet je op letten als je een verjaardagskado voor kinderen koopt?

Kado’s zijn ontzettend lastig. Niet alleen voor je volwassen vrienden, vriendinnen en familie, maar ook voor je eigen kinderen, andermans kinderen of neefjes en nichtjes. In dit artikel hebben we een aantal van de leukste verjaardagskado’s voor kids opgesomd, maar de lijst is nog lang niet compleet… Dus als jij graag iets anders wilt kopen dan dat we in dit artikel hebben omschreven, dan raden we je aan om rekening te houden met de volgende aspecten:

  1. Budget voor het kado
  2. Cadeau moet fysiek zijn
  3. Levensfase en interesse van het kind
  4. Huidig speelgoed en voorkeuren van de ouders

1. Budget voor cadeau

Te beginnen met het budget voor het kado. Allemaal leuk en aardig dat wij aanraden om een skelter cadeau te geven, maar dat is hartstikke duur. Al helemaal als het niet je eigen kind is voor wie je een kado koopt. Je zou ervoor kunnen kiezen om samen met andere ouders/vrienden/familie een groot, gezamenlijk kado te geven, maar waarschijnlijk vindt het kind het leuker als het een paar kleinere cadeautjes krijgt. Hoe groot of klein dat cadeautje al dan niet mag worden, bepaal je natuurlijk zelf!

2. Kado moet fysiek zijn

Dat brengt ons meteen bij het tweede aandachtspunt: het verjaardagskado moet fysiek zijn. Kinderen zijn er gek op om een cadeau te ontvangen. Ze pakken het gretig met beide handjes aan, rammelen het bij hun oor om alvast te kunnen raden wat erin zit, en proberen daarna het inpakpapier zo snel mogelijk van het cadeau af te halen. Dit is een stukje plezier wat je een kind doet met een fysiek cadeau. Jonge kinderen hebben dus niet echt een boodschap aan een ‘tegoedbon’ of ‘ervaring.

3. Levensfase en interesses van het kind

Kinderen ontwikkelen zich ontzettend snel. In een mum van tijd zeggen ze hun eerste woordjes, voor je het weet hebben ze hun eerste schooldag en ineens kunnen ze lezen en schrijven. Dit is een beetje gechargeerd, maar hiermee willen we in ieder geval aangeven dat een cadeau het ene jaar nog heel leuk kan zijn, terwijl hetzelfde cadeau het volgende jaar als ‘kinderachtig’ wordt bestempeld. Het is dus belangrijk om het kado af te stemmen op de levensfase en de ontwikkeling van het kind. Uiteraard moet je ook rekening houden met de persoonlijkheid en interesses van het kind (je geeft geen barbies aan een stoer meisje dat continu in bomen klimt en schietspelletjes speelt. Bij wijze van spreken).

4. Huidig speelgoed en voorkeuren van de ouders

Waar speelt het kind nu voornamelijk mee? Playmobil, Duplo, LEGO of iets anders? Probeer dit te achterhalen en geef speelgoed dat aansluit bij het andere speelgoed van het kind. Probeer daarnaast rekening te houden met de wensen van de ouders. Als zij zich in allerlei bochten wringen om niet-elektrisch speelgoed te kopen, dan is het nogal zonde als jij ineens met een zelfrijdende en pratende en toeterende robothond op de proppen komt.foto auteur Anne von Gleich
Dit artikel is geschreven door Anne von Gleich

Anne is freelance tekstschrijver en content marketeer bij Sans Plus. Met oog voor detail en hart voor de doelgroep brengt ze elk verhaal tot leven.

Website LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado Kinderen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag