De leukste kado’s voor de juf

De leukste kado’s voor de juf

Laatst bijgewerkt: 13 augustus 2018

Je kind wil graag de juf bedanken, en dat is extra leuk met een klein kadootje. Kinderen vinden dit vaak erg leuk om te geven. Een andere reden voor een juffenkadootje kan zijn dat je kind naar een volgende groep gaat, of dat de juf zelf vertrekt. Naar een volgende groep gaan of afscheid nemen van de juf wordt wat makkelijker met een aardig kadootje. Wij zetten daarom 12 suggesties voor een bedankje of afscheid op een rij.


Kies het kadootje samen met je kind uit

De juf is zowel voor je kind als voor jou belangrijk. Je kind ziet de juf het meest, maar voor jou is ze een aanspreekpunt. Zeker wanneer ze elke dag voor de klas staat. Samen met je kind een leuk kado uitzoeken is naast leuk, ook leerzaam. Zo leert een kind wat bedanken en afscheid nemen inhoudt, en wat je voor aardigs kan kopen of maken.
Naast samen een kleinigheidje uitkiezen, kan je samen met je kind een kaart en/of tekening maken met een lief, persoonlijk bericht. Laat je kind zoveel mogelijk zelf uitkiezen, omdat hij of zij degene is die het kadootje aan de juf geeft.


1. Zelfgebakken cakejes

Wat je zelf maakt is altijd het lekkerst. Zelf cakejes maken voor de juf is altijd goed! In de meeste supermarkten vind je allerlei bakmixen voor de lekkerste zelfgemaakte koek en cake. Zelfgemaakt gebak geven is zowel voor de juf als jouw kind een feest. Na het bakken kunnen de cakejes natuurlijk mooi versierd worden. Geef er een mooie tekening of een leuke kaart bij, en dit bedankje voor de juf is compleet!


2. Versier een tas voor de juf

Koop een witte of crèmekleurige tote bag (canvas of katoenen tas) en laat je kind er een waar kunstwerk van maken voor de juf. Textielstiften zijn hier het handigst voor. Er zijn ook verschillende adressen waar je een shopper kan laten bedrukken met een persoonlijke tekst. Er zijn genoeg mogelijkheden om een tas te versieren en het is een origineel kado. Het leuke van de tas zelf versieren is dat je je kind er ook bij betrekt.


3. Lief en bijzonder: de bloeilampvaas

Een bloeilampvaasje is een vaas in de vorm van een gloeilamp. Lief, origineel en het ziet er ook nog eens mooi uit voor in huis. Is de juf van je kind creatief, dan is dit een extra leuk kadootje om aan haar te geven.


4. Voorleesboek

Is de juf van je kind een echte voorleeskampioen? Dan vindt ze een mooi voorleesboek absoluut leuk om te krijgen. De leukste voorleesboeken (voor jongere kinderen) zijn lekker groot en hebben schitterende illustraties. Iedereen die graag voorleest heeft hier oog voor, en daarom is het zo’n mooi kado. Bekend zijn de prentenboeken van uitgeverij Lemniscaat. Als je online op Lemniscaat zoekt kom je heel veel mooie kinderboeken tegen. Samen met je kind kan je naar het mooiste boek voor de juf zoeken. Je kind weet immers het beste welke boeken de juf al heeft.


5. Grappig en ontspannend: een ‘Waar is Wally’ boek

De ‘Where’s Wally of ‘Waar is Wally’ boeken zijn bekend bij vele kinderen én volwassenen. Deze boeken met zoekplaten waarin je naar reiziger Wally moet zoeken, zijn uitdagend, komisch en ontspannend tegelijk.  Een origineel kado dat de juf zeker bij zal blijven.
‘Waar is Wally’ boeken zijn verkrijgbaar in Nederlands en Engels, hardcover en paperback. Houdt de juf van reizen, dan is deze suggestie extra leuk. Een paperback ‘Waar is Wally’ boek is al verkrijgbaar vanaf 6 euro.


6. Een persoonlijke mok

Een mok is altijd leuk om te krijgen. En handig, want wie drinkt er nu niet graag een kop koffie of thee? Er zijn verschillende websites waarop je een mok kan personaliseren met iemands naam, of zelfs een foto. Zo kan je bij sommige webshops een ‘magische mok’ laten maken. Op deze mok kan je een persoonlijke foto laten drukken, die zichtbaar wordt wanneer iemand warme drank in schenkt.
Speciaal voor het bedanken van een leerkracht zijn er heel veel leuke mokken verkrijgbaar en ze zijn makkelijk te vinden.
Je kind kan in de mok zelf ook een klein presentje stoppen, zoals snoepjes, bonbons of een mooie tekening.


7. Een kadootje van Xenos

Een winkel waar je leuk rond kan kijken voor de juf is Xenos. Kinderen vinden dit ook vaak een leuke winkel en het is er veelal niet al te prijzig. Je vindt er veel leuke artikelen voor in de keuken en voor in huis, maar ook veel spullen waarmee je kind zelf een kado kan knutselen.


8. Wekpotje met gekleurde snoepjes

blank

Lekker, en vooral erg vrolijk om te zien is een wekpotje met gekleurde snoepjes of drop. Vooral zuurtjes, tumtum en haribosnoepjes zijn leuk voor in het potje. Vul hem gezellig samen met je kind en hang er een lieve kaart aan. Wekpotjes zijn erg handig voor in de keuken, dus als de pot leeg is kan hij makkelijk ergens anders voor gebruikt worden.


9. Sleutelhanger

blank

Een klein kadootje waar je een enorme keuze in hebt is de sleutelhanger. Je vindt ze in allerlei prijzen, soorten en maten en er zijn verschillende websites waar je ze kan laten personaliseren. Met de sleutelhanger geef je een leuk kleinigheidje dat de juf altijd wel kan gebruiken.


1o. Bloemetjes, vaasjes en bloempotjes.

Kleine cactusjes, en bureau bloempotjes zijn altijd leuk om te geven aan de juf. Bij verschillende online shops kan je leuke suggesties vinden, maar ook bij fysieke kadowinkels of Intratuin. Je kunt ook een groter plantje geven en daarbij een kleine (plastic) gieter geven die jouw kind kan versieren. Houdt de juf van natuur of tuinieren, dan is dit kleinigheidje zeker raak.

blank


11. Lekkere bonbons of chocolade

Er is bijna geen juf die niet van bonbons of lekkere chocola houdt. Je kan bij de supermarkt al veel lekkere bonbons en chocola vinden, maar ook bij een banketbakker of Leonidas kan je goed slagen. Je kunt iets bijzonders maken van dit aardigheidje door een chocoladereep te personaliseren. Zelf een chocoladeboodschap maken kan je doen op verschillende websites. Op www.hallmark.nl kan je ook choco telegrams vinden.

blank


12. Kaars personaliseren

Een kaars is altijd mooi om te geven, en speciaal voor de juf kan je er een persoonlijke boodschap op zetten. Bij foto-kaars.nl kan je een kaars personaliseren met een foto of tekst. Je kan samen met je kind ook een andere kaars uitkiezen in een originele vorm of in haar favoriete kleur en daar bijvoorbeeld een kaarsenhouder bij uitzoeken.


Speciale juffenkadootjes

Wil je echt iets origineels of iets grappigs geven, dan is er op diverse sites genoeg leuks te vinden. Je vindt bijvoorbeeld kado ideeën  speciaal om de juf in het zonnetje te zetten. Dit zijn vooral kadosuggesties om zelf te maken en ze zijn niet moeilijk. Leuk om samen te maken met je kind en de juf zal dit kadootje niet vergeten!


De juf is altijd blij met een lief gebaar

Naast bedanken of afscheid nemen, is een kadootje voor de juf ook een leuke manier om te laten zien dat je kind graag bij haar in de klas zit. Leerkrachten werken hard en daarom is het leuk om ze voor een bedankje, een afscheid of gewoon tussendoor in het zonnetje te zetten.

Of je kind nu een mooi kadootje geeft of een paar cakejes, het gaat om het gebaar. Zeker die lieve kaart die (je samen met) je kind schrijft, is iets wat de juf bij blijft.Een aantal kadosuggesties zijn natuurlijk ook leuk voor als je kind een meester voor de klas heeft staan.
Veel plezier met shoppen, knutselen en geven!


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen


foto auteur Merel Kruit
Dit artikel is geschreven door Merel Kruit

Schrijft veel over natuur, gezondheid en huidverzorging en verdiept zich helemaal in een onderwerp. Woont in Rotterdam en werkt als freelance copywriter. Liefhebber van natuur en tegelijkertijd de stad. Schrijft in haar vrije tijd fictie en gaat graag naar concerten.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado Kinderen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag