Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

15 leuke kado’s voor een kind of baby (1 jaar)

15 leuke kado’s voor een kind of baby (1 jaar)

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Een geboorte van een baby of een verjaardag van een klein kind is altijd een groot feest. Er worden vaak veel kinderen uitgenodigd en de ouders van de jarige schieten zoveel mogelijk foto’s voor later. De vraag is nu alleen, met welk kado kun je het beste aan komen? Je wilt natuurlijk niet een kado geven waar de buurvrouw ook al mee is gekomen. Daarom geven we je in dit artikel 15 tips voor het kopen van leuke en originele kado’s voor kinderen en baby’s.

We hebben de kado’s verdeeld in drie categorieën:

  • Kado’s voor de kraamtijd
  • Een paar maanden oud
  • De eerste verjaardag

Kado’s voor de kraamtijd

De kraamtijd is de periode dat de baby nog maar net op de wereld is gezet. Ouders hebben vaak hun handen vol aan de eerste luiers terwijl familie en vrienden dan graag op bezoek komen om de jonge spruit te bewonderen. Iedereen die op bezoek komt heeft vaak het beste voor met de kleine jongen of meid, het is dan ook in veel gevallen gebruikelijk om een kado mee te nemen voor de baby of de moeder. We hebben hieronder 5 kado’s op een rij gezet waarmee je goed kunt aankomen in de kraamtijd.

1. Lettertrein

Een origineel en leuk kado om te geven aan een baby is een lettertrein. Een lettertrein is gemaakt van hout en kun je zelf samenstellen. Een houten locomotief trekt de wagons waarop afzonderlijke letters staan. Zo kun je de naam van de baby spellen. Ouders zijn natuurlijk ongelooflijk trots op hun nieuwe gezinslid en hebben daarom, volgens henzelf, voor de mooiste naam gekozen. Dan is er toch niets leukers om een kado te geven met de naam van de baby daar op!

2. Baby’s eerste jaar

Ook dit kado zal goed in de smaak vallen bij de kersverse ouders. Er zijn verschillende soorten boekjes te koop waarin ouders de perikelen en ontwikkelingen rondom de baby in het eerste jaar kunnen opschrijven. Hierin kunnen ze opschrijven wat hun verwachtingen waren, welke geluidjes de kleine voor het eerst produceerde en wanneer de baby begon met kruipen. Een zeer origineel en leuk kado dat verkrijgbaar is voor jongens en meisjes. Kijk hiervoor online, in een boekenwinkel of bij een baby speciaalzaak.

3. Prentenboek

De eerste weken zal de baby nog veel slapen, maar na een maand of twee worden kleintjes al een stuk actiever. De ogen zijn vaker open en langzamerhand willen ze de wereld ontdekken. Vooral verschillende en felle kleuren zijn zeer interessant om te zien voor een baby. Het is daarom erg leuk om in de kraamtijd een prentenboek kado te doen. De kleine zal in eerste instantie alleen de kleuren interessant vinden, maar later zullen de plaatjes ook duidelijker worden en is het een groot plezier om samen te lezen.

4. Kadomand

Als je een moeder en haar kleintje echt wilt verwennen dan kun je een kadomand geven. Dit kan alleen of natuurlijk met meerdere personen. In dat geval kun je mama helemaal laten uitpakken! In een kadomand stop je veel verschillende kados waarvan de moeder er vanaf de geboorte van de baby elke dag één open mag maken. Zo zijn de eerste dagen na de bevalling elke keer een feestje met een nieuwe verassing uit de kadomand!

5. Knuffels

Kinderen en vooral baby’s zijn gek op knuffels. In het begin is het vooral interessant om verschillende kleuren te zien, andere structuren te voelen en natuurlijk te proeven. Kies daarom voor een originele knuffel om kado te doen en houdt daarbij rekening met de behoeften van een pasgeboren baby. De knuffel moet dus niet al te groot zijn en het liefst lekker zacht. Misschien heb je dan wel een vriendje tijdens het slapen voor de baby gevonden voor de komende jaren.


Een paar maanden oud

Baby’s groeien snel en na een paar maanden kunnen ze al veel meer dan je ooit had durven denken. Ze pakken graag dingen vast en als het even kan steken ze alles in hun mond. Bewegen is dan ook vaak een leuke bezigheid. Met deze zaken in gedachten kun je op zoek gaan naar een geschikt kado voor een baby die een paar maanden oud is. Dat kun je bijvoorbeeld geven ter gelegenheid van een doop of zomaar als verassing. Ook voor een baby van een paar maanden oud benoemen we diverse leuke kado’s om te geven.

1. Rammelaars

Alles wat geluid kan maken vinden baby’s leuk. Helemaal als je dit zelf kan doen door ergens mee te rammelen. Een rammelaar is dan voor veel baby’s van een paar maanden oud ook een zeer interessant en leuk voorwerp. Rammelaars zijn er in verschillende soorten en maten te koop dus er is altijd wel een geschikte rammelaar die jij kado kunt geven. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een knuffel te geven waar een rammelaar in zit.

2. Speelgoed met muziek

Zelf geluid maken is leuk, maar als een stuk speelgoed een muziekje afpeelt dan kan een baby daar lekker op bewegen. Ook voor dit type speelgoed is er genoeg keuze. Zo is er speelgoed te koop met knoppen waarop de kleine kan drukken zodat er geluid uit komt. Ook speelgoed dat je in de box van de kleine kunt ophangen met verschillende knoppen en geluid zijn vaak een ware verassing voor zowel de kleine als voor de ouders.

3. Muziekmobiel

Hiermee bedoelen we niet de mobiele telefoon die iedereen tegenwoordig in zijn of haar zak heeft. Een muziekmobiel kan boven het bedje, het wiegje of boven de box van de baby gehangen worden. Met een mobiel kan de baby dan vermaakt worden of door de muziek die uit dit apparaat komt sneller in slaap vallen. Een muziekmobiel is vaak voorzien van een muziekdoosje en er hangen de leukste voorwerpen aan zoals kleine kleurige knuffels of dieren waar de kleine naar kan kijken.

4. Baby gym

Een baby van een paar maanden oud wil niets liever dan bewegen. Na verloop van tijd kunnen ze zelfstandig van hun rug op hun buik draaien en andersom. Later wordt er een poging gedaan tot kruipen en als het even kan proberen ze te zitten. Al die spieren kunnen dan ook goed getraind worden. Hiervoor kun je een baby gym kado doen. Dit is een speelmat waarover een standaard wordt geplaatst met verschillende attributen zoals knuffels en andere interessante speeltjes voor jonge kinderen.

5. Activity center

In de box moet de kleine natuurlijk ook goed kunnen spelen. Daarvoor kun je een activity center aanschaffen. Dit is vaak een houten bord met allerlei knoppen, draaiende voorwerpen en verschillende kleuren waaraan een baby kan zitten. Een activity center wordt in een box opgehangen zodat een baby daar mee kan spelen als hij of zij in de box ligt of zit. Met dit speelgoed wordt ook de fijne motoriek van de baby geoefend en kan de baby makkelijker dingen vast pakken.


De eerste verjaardag

Het grootste feest van het jaar is natuurlijk de eerste verjaardag van een kleine. Waarschijnlijk brabbelt hij of zij er al flink op los en wil graag alles pakken wat los en vast zit. Tijd dus voor kado’s die gericht zijn op kinderen vanaf 1 jaar. Dit is speelgoed waarmee ze bijvoorbeeld kunnen leren lopen, in bad mee kunnen spelen of waarmee ze al spelenderwijs dingen mee kunnen leren. We hebben 5 leuke kado’s voor je op een rij gezet die je kado kunt doen voor de 1e verjaardag van een kind.

1. Loopauto

De kans bestaat dat de kleine al kan lopen, maar misschien beweegt het kindje zich alleen nog maar voort door te kruipen. Om het lopen te stimuleren kun je daarom een loopauto aanschaffen. Hiermee kan de kleine zijn of haar beentjes trainen en lekker door het huis rond rijden. Loopauto’s zijn verkrijgbaar in uitvoeringen voor zowel meisjes als jongens. Beeld je eens in dat de kleine op een schattig lieveheersbeestje door het huis heen rijdt.

2. Bad speelgoed

Lekker spetteren en spelen in bad terwijl je ook nog eens schoon wordt. Niets is zo leuk als lekker kliederen in de badkamer. Daarom kun je een kind van 1 jaar ook prima speelgoed kado doen dat in bad of onder de douche gebruikt kan worden. Dit speelgoed is ook leuk om te geven zodat het door de kleine gebruikt kan worden op een zomerse dag in een opblaasbadje in de tuin.

3. Blokken

Met blokken kun je alles bouwen wat je fantasie je maar ingeeft. Houten blokken worden zo gemaakt dat ze veilig zijn voor kleine kinderen om er mee te spelen. Voor het kopen van houten blokken kun je vaak wel terecht bij een speelgoedwinkel of op internet. Houten speelgoed wordt ook vaak in winkels verkocht die zich volledig gericht hebben op het verkopen van houten speelgoed voor kinderen.

4. Puzzel

Een puzzel kun je oneindig vaak maken en het gaat nooit vervelen. Zelfs als een puzzel maar 6 stukken heeft. Voor kleine kinderen is dit dan ook een ideaal kado om te krijgen. Net als met blokken kunnen puzzels vaak ook van hout zijn. Dit zijn robuuste stukken speelgoed die tegen een stootje kunnen. De stukjes zullen dan ook niet snel kapot gaan en zijn vaak voorzien van handige knopjes waarmee de stukjes opgepakt kunnen worden.

5. Voorleesboeken

Voor het slapen gaan een verhaal te horen krijgen uit een voorleesboek, wie is er niet groot mee geworden? Ouders die hun kinderen voorlezen vinden het vaak leuk om voorleesboeken kado te krijgen. Helemaal als de kleine hier ook blij van wordt! Voorleesboeken zijn er in verschillende soorten. Je hebt natuurlijk sprookjesboeken en boeken met verschillende verhalen inclusief de bij behorende plaatjes. Het is ook leuk om een zoekboek kado te doen, waarbij de kleine tijdens het vertellen van het verhaal bepaalde voorwerpen op een bladzijde kan opzoeken.


Kado’s kopen

We hopen dat je nu genoeg inspiratie hebt opgedaan voor het kopen van een leuk kado voor een pasgeboren baby, een baby van een paar maanden oud of een kindje dat net 1 is geworden. Hoe dan ook, er is genoeg keuze voor het vinden van een geschikt kado. Kijk voor het kopen van originele en leuke kados op verschillende plekken. Natuurlijk kan een bezoek aan een speelgoedwinkel geen kwaad en online kun je elk product wel kopen dat je kunt bedenken. Maar breng ook eens een bezoek aan een boekenwinkel voor een leuk kinderboek of ga naar een speciaalzaak voor houten speelgoed.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kado Kinderen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Cadeau.nl
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag