Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

16 voorbeelden van leuke paasknutsels

16 voorbeelden van leuke paasknutsels

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Pasen is de tijd van paaseitjes, eieren versieren, paastakken, kuikentjes, lammetjes en natuurlijk paashazen. En wat is er nou leuker dan rond Pasen zelf allerlei paasknutsels in elkaar zetten met bijvoorbeeld de kinderen? Of misschien vind je het zelf wel leuk om je huis te versieren voor Pasen en ben je op zoek naar wat inspiratie. In dit artikel zit je in beide gevallen goed. We geven je namelijk zowel superleuke voorbeelden van paasknutsels voor de kinderen, als dingen die je heel goed zelf kunt maken. In dit artikel vind je 16 voorbeelden van leuke paasknutsels.


Eieren beschilderen

Een van de bekendste vormen van versieringen en knutsels met Pasen, zijn waarschijnlijk eieren. Samen eieren beschilderen is niet alleen gezellig, maar heeft ook het leuke resultaat dat je tijdens het paasontbijt ontzettend leuke eieren in de eierdopjes kunt zetten. Hieronder hebben we een aantal leuke en creatieve ideeën voor je op een rijtje gezet om eieren te beschilderen.

1. Minion eieren

Eieren die lijken op Minions is een ontzettend leuk en grappig idee. Het leuke is dat het niet al te moeilijk is om te maken en dus voor kinderen superleuk is om te doen. Schilder de onderkant van het ei blauw, de bovenkant geel en kleed het ei aan met bijvoorbeeld wiebeloogjes of schilder er zelf oogjes op. Zo creëer je vrij makkelijk ontzettend leuke paaseieren.

https://nl.pinterest.com/pin/472948398360365452/

2. Emoji eieren

Net als dat je heel gemakkelijk Minions kunt maken van eieren, kun je er ook emoji’s van maken. Schilder de eieren daarvoor volledig geel en teken er met een stift of een fijn kwastje het gezichtje van een emoji op. Het leuke hieraan is dat je allemaal verschillende gezichtjes kunt maken die gebaseerd zijn op de bekende emoji’s.

https://nl.pinterest.com/pin/526850856395365227/

3. Zwart-witte eieren

Voor degene die de paaseieren liever wat strakker en minder kinderlijk wil versieren, bestaan er gelukkig ook meer dan genoeg mogelijkheden. Hieronder zie je bijvoorbeeld een mooi voorbeeld van zwart-wit geschilderde paaseieren. Door gebruik te maken van verschillende vormen en lijnen, kun je superleuke en creatieve eieren maken die het paasontbijt nét dat beetje extra geven. Natuurlijk kun je deze eieren ook met kleur maken als je dat leuker vindt.

https://nl.pinterest.com/pin/455637687286077204/

4. Ninja Turtles eieren

Voor de echte Ninja Turtles fans is het superleuk om Ninja Turtles eieren te maken. Ook dit is totaal niet moeilijk. Schilder de eieren volledig groen en maak er met gekleurde verf of een stukje lint een Ninja-masker op. Maak het geheel af met wiebeloogjes, of schilder de oogjes er simpelweg op. Een superleuke manier om stoere paaseieren te maken.

https://nl.pinterest.com/pin/325033298101435673/

5. Galaxy eieren

Galaxy eieren zien eruit als een kunstwerkje en zijn ook nog eens ontzettend leuk om te maken. Allereerst schilder je het ei volledig zwart. Zodra de verf helemaal droog is dep je met een sponsje gouden, blauwe of paarse verf op het ei. Creëer daarna witte spikkels op het ei door met je duim de haartjes van de kwast weg te laten schieten. Als resultaat krijg je supermooie en creatieve eieren.

https://nl.pinterest.com/pin/551198441882579752/


Eieren maken

Naast het beschilderen van eieren is het ook ontzettend leuk om zelf eieren te maken van bijvoorbeeld deeg, klei of karton, die je bijvoorbeeld ter versiering in de paastak op kunt hangen. Hieronder geven we je een aantal leuke voorbeelden van zelfgemaakte eieren.

6. Eieren van zoutdeeg

Zoutdeeg is bij uitstek geschikt voor het maken van decoratieve hangertjes voor in de paastak. Je kunt het heel gemakkelijk zelf maken door witte bloem, zout, water en olie met elkaar te mengen. Voor de precieze hoeveelheden die je nodig hebt, kun je het beste even googelen. Met zoutdeeg kun je allerlei vormpjes, zoals bijvoorbeeld eiervormpjes, maken die je vervolgens afbakt in de oven. Daarna kun je ze in allerlei vrolijke kleuren schilderen en ze in de paastak hangen.

https://nl.pinterest.com/pin/550776229409408249/

7. Eieren van karton

Door eiervormpjes uit een stuk karton te knippen en die vervolgens te versieren, kun je op een leuke en simpele manier paasdecoratie maken. Om het jezelf helemaal makkelijk te maken kun je gebruik maken van leuk inpakpapier, dat je op de kartonnen eivormpjes plakt. Ook leuk is om ze zelf te beschilderen of in te kleuren.

https://nl.pinterest.com/pin/377528381257185978/

8. Eieren met wol

Je kunt ook eiervormpjes uit karton knippen en deze versieren met wol. Je kunt hiervoor allerlei verschillende kleuren wol gebruiken, die je simpelweg om het stukje karton heen wikkelt en vastplakt. Je kunt als extraatje ook nog gebruik maken van bijvoorbeeld kralen waar je de wol doorheen rijgt.

https://nl.pinterest.com/pin/150166968812296109/


Paashaasjes

Net als dat eieren onlosmakelijk verbonden zijn met Pasen, zijn paashazen dat ook. Decoratie in de vorm van een paashaas kun je op veel verschillende manieren maken. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

9. Paashaas van een wc-rol

Met lege wc rolletjes kun je heel gemakkelijk leuke paasknutsels maken, zoals bijvoorbeeld een paashaas. Schilder het rolletje in een vrolijke kleur, of juist in het grijs of bruin om een ‘echt’ haasje te maken. Plak er wiebeloogjes op en teken er een konijnensnuitje op. Knip vervolgens van de onderkant van een leeg wc rolletje twee strookjes van ongeveer een centimeter breed af om daar de oren mee te maken, schilder deze in dezelfde kleur als die je hebt gebruik voor het paashaasje en lijm deze aan de binnenkant van het paashaas-rolletje vast.

https://nl.pinterest.com/pin/340162578076648046/

10. Paashaas van een kartonnen bord

Ook van een kartonnen bordje kun je een paashaas maken. Knip een van de borden doormidden, de twee helften ga je gebruiken als oren. Op het andere bord maak je een gezichtje. Je kunt hierbij gebruikmaken van wiebeloogjes en bijvoorbeeld watten om een snuitje te maken, maar je kunt het er ook gewoon op tekenen. Plak de oren vervolgens aan het bord vast, met de rechte kant aan de binnenkant en teken hierop de ‘binnenkant’ van het oor met bijvoorbeeld een roze stift. Je kunt het geheel afmaken door (net als in het voorbeeld hieronder) een vlinderdasje te maken van papier en deze onderaan het bordje te plakken.

https://nl.pinterest.com/pin/77616793548109976/

11. Paashaas haken

Voor de echte creatieveling is het een superleuk idee om een paashaas (of ander figuur) te haken. Online zijn hier veel verschillende patronen voor te vinden, waardoor je een haasje kunt maken dat jij leuk vindt. Deze haasjes zijn superleuk om met oudere kinderen te maken. Als decoratie zien deze haasjes er écht leuk uit.

https://nl.pinterest.com/pin/353391901997020037/


Kuikentjes

Ook kuikentjes horen echt bij Pasen. Hieronder hebben wij een aantal superleuke voorbeelden voor je verzameld van hoe je zelf kuikentjes kunt knutselen.

12. Kuikentjes van karton met wol

In voorbeeld 8 hebben we je al laten zien hoe je van een stukje karton en een bol wol leuke paaseieren kunt maken. In dit voorbeeld doe je eigenlijk hetzelfde. Je knipt een eivorm uit karton, wikkelt daar gele wol omheen en plakt er vervolgens wiebeloogjes, een snaveltje en pootjes op. Zo maak je supermakkelijk paaskuikentjes.

https://nl.pinterest.com/pin/475129829432593037/

13. Kuikentjes van wol

Misschien herinner je je dit nog van school: kuikentjes van wol. Om deze te maken heb je twee donut-vormige stukken karton nodig die je strak tegen elkaar houdt. Je wikkelt er vervolgens met wol omheen tot het helemaal bedekt is. Maak het uiteinde goed vast en knip vervolgens langs de rand tussen de donuts de wol stuk. Het resultaat is een pluizige pompon. Knip nu van vilt of karton een snaveltje en voetjes en lijm deze aan het ‘lijfje’ vast. Met wiebeloogjes maak je het geheel af.

https://nl.pinterest.com/pin/551198441875694489/

14. Kuikentjes schilderen

Voor wie het graag iets simpeler houdt, is het ook een superleuk idee om met een vork en verf een kuiken te maken. Wat je nodig hebt is een stuk wit papier, een potje gele verf, wiebeloogjes en een stukje oranje papier. Doe een klodder verf op het midden van het witte papier en ‘kras’ er met de vork doorheen, waarbij je zoveel mogelijk van het midden naar buiten probeert te krassen. Wanneer je door het krassen met de vork een lijfje hebt gemaakt, plak je daar de wiebeloogjes op en maak je van het oranje papier een snaveltje en pootjes. Even vastlijmen en klaar is je kuiken.

https://nl.pinterest.com/pin/849843392160322782/


15. Een raamtekening

Wat een superleuk en creatief idee is, is om een raamtekening te maken in de stijl van Pasen. Om raamtekeningen te maken zijn speciale stiften te koop, die je daarvoor kunt gebruiken. Deze stiften zijn in allerlei verschillende kleuren verkrijgbaar. Maak bijvoorbeeld een slinger over het raam waar je eitjes, strikjes en paashaasjes aan maakt. Of kies ervoor om allemaal kuikentjes op het raam te tekenen, of maak allemaal grote eieren op het raam, die de kinderen vervolgens in mogen kleuren. Een raamtekening is een superleuk en origineel idee om je huis te versieren voor Pasen.

https://nl.pinterest.com/pin/467811480030139222/


16. Eetbare knutsels

Het maken van eetbare knutsels is ook altijd een superleuk idee. Zo kun je bijvoorbeeld zelf koekjes bakken in de vorm van een haas of een ei, en die vervolgens versieren. Dat is niet alleen heel gezellig en leuk, maar ook nog eens lekker. Online zijn veel verschillende recepten en ideeën te vinden voor het maken van paaskoekjes, waardoor je ongetwijfeld genoeg inspiratie op kunt doen.

https://nl.pinterest.com/pin/538532067930231066/


Paasknutsels

De mogelijkheden qua paasknutsels zijn eindeloos. Hierboven heb je in ieder geval al 16 superleuke ideeën gevonden voor paasknutsels, waardoor je ongetwijfeld een leuk idee kunt uitzoeken om (samen met de kinderen) te gaan maken. Of je nou eieren wilt schilderen, vormpjes wilt maken met zoutdeeg, of graag met wol of verf iets in elkaar wilt knutselen, in dit artikel vind je voor ieder wat wils.foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kinderen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag