Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

10 tips voor een kinderfeestje voor 8-jarigen

10 tips voor een kinderfeestje voor 8-jarigen

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Elk jaar rond je kind’s verjaardag is er weer de vraag: Gaan we met het kinderfeestje iets doen wat we al kennen maar weten dat leuk is, of proberen we iets anders? Gelukkig gaan leuk en origineel bij kinderfeestjes vaak samen. In Nederland zijn er talloze plaatsen waar je een kindvriendelijk avontuur kunt beleven waar je zelf misschien nog niet aan gedacht had.

Met een origineel kinderfeestje maak je herinneringen voor het leven voor je kind en zijn/haar vrienden. In ieder geval zal er op school meer over verteld worden en je kind daarmee de blits kan maken. Wat de reden ook is, originele kinderfeestjes zullen altijd leuker zijn dan het zwemfeestje of lasergamen. Hier volgen tien voorbeelden van zulke kinderfeestjes.


Kinderpaintball

Voor de kinderen voor wie lasergamen oud nieuws is, maar paintball toch net iets te ruig is, is er kinderpaintball. Kinderpaintball is bijna identiek aan gewone paintball met het enige verschil dat de balletjes geen pijn doen als ze je raken. De balletjes zijn minder groot en hebben minder verf er in, dus de kans dat een van de kinderen op het feestje in tranen uitbarst is een stuk minder groot. Omdat het spel geen pijn doet en kinderen er nog wel van houden om vies te worden, is dit voor alle leeftijden geschikt. Voor een 8-jarige is dit het ultieme ‘oorlogje-spelen’.
De kinderen krijgen uitleg van een instructeur en dan mogen ze er op los schieten op een leuk ingerichte speelhal.

Bekijk hier de leukste plekken voor indoor paintballen in Nederland »


Fotoshoot

Voor de echte diva’s onder ons is er de mogelijkheid om een fotoshoot te houden als kinderfeestje. Of je nu in een fotografiestudio een fotoshoot wilt hebben of op een mooie locatie, het kan allemaal. Een professionele fotograaf zal foto’s maken en je kind en zijn/haar vrienden een middagje laten shinen als een echte fotomodel. Spreek een dresscode af of laat iedereen simpelweg komen in zijn/haar mooiste outfit. Omdat een kind op zijn/haar achtste zich nog wel graag verkleedt, heb je veel meer opties met outfits. Je kunt bijvoorbeeld afspreken om er een prinsessenfeest van te maken. Hoe je het ook afspreekt, het zal een onvergetelijke middag worden voor je kleine fotomodel.


Schermen

Hoewel Zorro misschien niet meer zo’n bekend figuur is bij de meeste kinderen is zijn manier van zwaardvechten nog altijd een wereldsport. Deze sport is ook voor kinderen. Onder toeziend oog van een instructeur leren de kinderen de basics van het schermen en kunnen ze ook op een veilige manier tegen elkaar strijden. Juist omdat de kinderen nog jong zijn kunnen ze helemaal opgaan in de sport en zich voorstellen dat ze voor een middagje een ridder zijn die vecht met een echt zwaard. Misschien vinden sommige kinderen het wel zo leuk dat ze dit blijven doen als sport.

Er zijn talloze schermverenigingen in Nederland. De meeste geven ook les aan kinderen en zullen ook open staan voor een kinderfeestje. Er is altijd wel een schermschool in de buurt dat je kunt contacteren voor een arrangement. Het feestje zal gegarandeerd het stoerste kinderfeestje van de klas zijn.


Kangoojumpen

Een van de intensievere kinderfeestjes is het zogeheten Kangoojumpen. Hierbij krijg je speciale schoenen waarmee je super hoog kunt springen. Nadat je geleerd hebt hoe je deze schoenen veilig gebruikt ga je allerlei spelletjes spelen met deze schoenen. Na deze spelletjes kun je met de kinderen naar de game-hal waar je met de schoenen interactieve games kunt spelen. Kinderen zullen met hun rijke fantasie waarschijnlijk daar ter plekke hun eigen spelletjes verzinnen. Een gemiddeld Kangoojump-feestje duurt twee uur, maar na deze twee uur zullen de kinderen ook dusdanig moe zijn dat ze echt niet langer kunnen. Met flinke spierpijn en herinneringen van een leuke middag gaan ze dan naar huis.


Escaperoom kids

Er zijn verschillende escape rooms in Nederland speciaal voor kinderen. Deze zijn uiteraard makkelijker dan de gewone escape rooms en er is gedurende het hele feestje een instructeur aanwezig om de kinderen hints te geven. Je kind zal met zijn/haar vrienden allerlei puzzels moeten oplossen en codes kraken om uit de kamer te ontsnappen. Ze zullen flink getest worden op hoe goed ze kunnen samenwerken. Als ze uit de kamer ontsnapt zijn kunnen ze hier natuurlijk triomfantelijk over vertellen in de vertelkring.


Film maken

Met de technologie van vandaag kun je zelf heel makkelijk met je mobiel filmpjes maken, maar als je je kind een dagje als een echte filmster wilt laten voelen kun je daar professionals voor laten komen. Er zijn bedrijven die speciaal voor kinderfeestjes alles uit de kast halen om een mooie film te maken. Ze hebben attributen, green-screens en professionele camera’s om de ervaring compleet te maken.

De kinderen zullen het natuurlijk heel leuk vinden om een dagje mee te doen aan een professioneel opgenomen film. Ze kunnen zelf kiezen wat voor film ze willen maken. Dit feestje is ook leuk voor pap en mam, omdat zij een beeld houden van hun kind en zijn/haar vrienden van die tijd in een leuke film wat de kinderen veel lol heeft gebracht.


E-bike crossen

Crossmotoren alleen voor volwassenen? Tegenwoordig niet meer! Helm op, cross-outfit aan! Er is de mogelijkheid een kinderfeestje te houden waar je kind en zijn/haar vrienden leren hoe je een elektrische motor bestuurt. Ze zullen vervolgens met deze elektrische crossmotoren over een circuit kunnen crossen samen met hun vrienden. De instructeurs zullen er voor zorgen dat dit allemaal op een veilige manier gebeurt zodat niemand zichzelf bezeert en iedereen een leuke middag heeft. Omdat de kinderen voor normale crossmotor rijden nog jaren moeten wachten is dit een mooi en uniek feestje voor een jong kind. Daarnaast zal een ruig feestje als dit zal zó ongehoord zijn dat dit nog lang besproken zal worden op school.


Graffiti feestje

Een artistiek feestje voor jongens én meisjes is een graffiti feestje. Omdat graffiti spuiten in tekenfilms altijd bij stoere karakters wordt getoond zal je kind dit ook stoer vinden om te doen. Je kind zal met zijn/haar vrienden les krijgen van een echte graffiti-artiest die hen de basics uitlegt. De kids zullen vervolgens hun eigen palet krijgen waar ze hun eigen kunst op kunnen maken. De creaties mogen de kinderen uiteraard aan het einde van het feestje mee naar huis nemen om te laten zien aan hun ouders of om op school de blits te maken bij hun vriendjes.


Rodelen in een indoor-skibaan

Er zijn talloze indoor skihallen in Nederland. Velen van deze hebben ook een zogeheten funslope die niet al te steil is waar kinderen van af kunnen glijden op een rodel en uiteindelijk worden opgevangen door een muur van kussens aan het einde van de piste. De kinderen kunnen dan meteen weer omhoog rennen om nog een keer te gaan. Voor een kind is de afdaling dan de funslope heel intens en snel, en daarom als een achtbaanritje. Zeker een uitje om te onthouden en over te vertellen op school.


Indoor trampoline

Er zijn een aantal trampolinehallen in Nederland waar je kind de hele dag kan rondspringen met zijn/haar vrienden. Ze kunnen de wildste capriolen uithalen op de trampolines en te gekke spelletjes spelen die daar neergelegd zijn. Laat je kind zijn/haar salto’s oefenen en kijk wie er het hoogste van allemaal kan springen. Voor de kinderen die geen trampoline in de achtertuin hebben is dit een geweldige uitkomst.

Met de overvloed van opties die wij in Nederland hebben om je kind een leuk en origineel kinderfeestje te geven kan het moeilijk zijn de knoop door te hakken. Het is aan te raden om hier een keer met je kind samen voor te gaan zitten. Zoek samen een feestje uit waar jullie beiden enthousiast van worden. Je kind weet vaak wel wat in de smaak valt bij zijn/haar vrienden en vooral wat hij/zij het liefst zou doen voor haar verjaardag. Door een selectie te maken van een aantal beste opties kom je uiteindelijk op hét perfecte kinderfeestje voor je kind.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit Kinderen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag