Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

15 voorbeelden voor originele bedrijfsuitjes

15 voorbeelden voor originele bedrijfsuitjes

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Bedrijfsuitjes zijn een goede manier om aan teambuilding te werken. Collega’s die goed met elkaar kunnen omgaan zullen ook beter kunnen samenwerken. Het is echter wel belangrijk dat de bedrijfsuitjes leuke ervaringen zijn die je lang bij blijven, zodat je iets houdt om op terug te komen op de werkvloer. Er zijn gelukkig veel mogelijkheden om originele en leuke bedrijfsuitjes te organiseren.


(Kleiduif)schieten

Voor degenen die iets unieks willen doen is kleiduifschieten erg geschikt. Veel schietverenigingen in Nederland staan open voor bedrijfsuitjes. Hier krijg je de mogelijkheid om samen met een gecertificeerde schietinstructeur de baan op te gaan en kleiduiven te schieten. De instructeur helpt je de targets te raken en om te zorgen dat het schieten op een veilige manier gebeurt. Als je met een grotere groep gaat, gaan er vaak meer instructeurs mee zodat je geen uren hoeft te wachten op je beurt om te gaan schieten. Je krijgt gehoorbescherming zodat je niet naar huis komt met oorsuizen.

Ook moet natuurlijk wel rekening gehouden worden met de terugslag van het geweer. Er kan een flinke kracht achter zitten en dit kan voor sommigen misschien onaangenaam zijn. Daarom is er een munitie ontwikkeld voor beginners, minderjarigen en vrouwen dat bijna geen terugslag heeft. Voor degenen die van meer precisie houden is er bij sommige verenigingen ook een binnenschietbaan waar je met een instructeur met een sluipschuttersgeweer kan schieten. Een keer met echte wapens te schieten is de droom van bijna elke man, en de Nederlandse schietverenigingen bieden deze mogelijkheid op een veilige manier.

Bekijk hier waar je kunt kleiduivenschieten in Nederland »


blank

Prison escape

Ga samen met je collega’s een spannende middag tegemoet in de Prison Escape. Prison Escape is een bedrijf dat groepsarrangementen verzorgt voor bedrijven en de unieke ervaring biedt om mensen in een gevangenis te laten zitten waar ze vervolgens uit moeten ontsnappen. De experience duurt drie uur en er werken 80 acteurs in deze gevangenis die elk een eigen rol hebben en je zullen helpen of tegenwerken met je ontsnappingspoging. Je kunt kiezen om samen te werken met je collega’s of alleen de ontsnapping te proberen; of je collega’s te verraden om zelf een betere kans te hebben om te ontsnappen. De Prison Escape experience biedt alle mogelijkheden en geeft je het gevoel alsof je de hoofdrol speelt in je eigen prison-break serie of film.

De prijs van deze ervaring begint bij €59,-; wat een vrij hoge prijs is voor een uitje, maar gezien de experience drie uur duurt en er 80 acteurs werkzaam zijn bij de gevangenis is de prijs wel te verklaren. Leer je collega’s op een geheel nieuwe manier kennen op een dag vol spanning en avontuur in de gevangenis.


blank

Indoor skydiving

Voor een echt stoer bedrijfsuitje is de indoor skydiving hal in Roosendaal erg geschikt. Je krijgt een unieke kans om de adrenaline door je lijf te voelen gieren samen met je collega’s. Het zal de eerste keer nog voelen alsof je ongecontroleerd door de lucht vliegt, omdat het wel een paar keer oefenen zal kosten om te leren hoe je jezelf in de lucht kan sturen. Maar zelfs dan zal het een onvergetelijke ervaring van gewichtloosheid zijn dat maar weinig mensen ooit hebben meegemaakt. Dit zal gegarandeerd iets worden waar je het nog lang over zult hebben met je collega’s.

Veel skydiving halls geven de mogelijkheid om gebruik te maken van een VR-bril, waardoor het nog een veel spectaculairdere ervaring wordt. Skydiven wordt gedaan in sessies. Deze sessies duren een minuut per keer en de skydiver mag dan alleen in de tunnel zweven. Sessies van een minuut per keer zijn kort, maar de adrenaline die dan door je lijf giert blijft nog wel langer dan een minuut zitten en het is een once-in-a-lifetime ervaring om te kunnen vliegen. Als je dit als bedrijfsuitje doet heb je altijd deze ervaring om te delen met je collega’s.

Bekijk hier waar je kunt indoor skydiven in Nederland »


blank

Dagje varen

Nederland is een waterland. We liggen in een rivierdelta en dat maakt dat er talloze mogelijkheden zijn om een dagje te gaan varen. Er is de mogelijkheid om met een groep een dag te gaan zeilen over het Ijsselmeer of om te gaan Skûtsjesilen. Er is echter een dorp dat geheel ingericht is op varen, en dat is Giethoorn.

Wat Giethoorn uniek maakt is het feit dat er amper wegen aangelegd zijn. De bewoners van Giethoorn verplaatsen zich door te varen op de kanalen die als wegen fungeren. Daarom wordt er soms ook naar Giethoorn gerefereerd als het Venetië van het Noorden. Er zijn allerlei mogelijkheden om hier een dag te besteden met je bedrijf. In Giethoorn spelen ze in op de mogelijkheden dat hun dorp hen biedt en dat betekent dat er veel mogelijkheden zijn voor een bedrijfsuitje. Je kunt bijvoorbeeld in een overdekte rondvaartboot gaan varen door de kanalen van het dorp. Omdat de boten overdekt zijn kun je dit het hele jaar door doen. Een rondje door Giethoorn zal je rond de zeven euro per persoon kosten, dus het biedt de kans om samen met je collega’s de stress van het werk af te varen voor een erg lage prijs.


blank

Boerengolf

Boerengolf is golf waar de golfclub bestaat uit een dikke stok met een klomp aan het uiteinde. De bal is een voetbal en de hole is een emmer dat circa 20 cm in de grond gestoken is. Het doel is om met je team de bal in zo min mogelijk slagen in de hole te krijgen. Als je met een groep van boven de 10 personen een dagje wilt boerengolfen kost dit €4,50 per persoon. Dus als je een dagje in de frisse landse buitenlucht wilt spenderen voor een prikkie is boerengolf een idee voor jouw bedrijfsuitje.


blank

Mini tank paintball

Paintball is een razendpopulair bedrijfsuitje, men vindt het ook heel leuk. Er is echter een mogelijkheid om het paintballen nóg leuker te maken. Er is de mogelijkheid om te gaan paintballen in een mini tank. De tank is erg klein, dus het ziet er erg komisch uit om iemand er in te zien zitten, maar diegene heeft wel de mogelijkheid om vanuit een gepantserd wagentje paintballs te schieten. Dus het kan er misschien lachwekkend uit zien, maar degene die daar aan de knoppen zit zal een goede versterking zijn aan je paintball team. In een echte (komische) oorlogssituatie zitten met je collega’s is goed voor teambuilding, dus mini tank paintball is hier erg geschikt voor.


blank

Karten

Om een middagje lekker te scheuren over asfaltwegen en meerdere keren uit de bocht te vliegen als een echte wegpiraat is karten altijd een goede keus voor een bedrijfsuitje. Voel je als Michael Schumacher en laat je collega’s zien hoe een echte formule 1 coureur rijdt. Hoe vaak krijg je de kans om je baas strak voorbij te scheuren in een race?

Er zijn op veel locaties in Nederland kartbanen, dus je bent nooit een heel dagdeel kwijt aan het rijden naar de baan. Voor het karten krijg je een race-overall en een helm voor veiligheid. Je krijgt een korte uitleg over hoe de karts werken en wat je moet doen in bepaalde situaties. Dan wordt je samen met je collega’s naar de start begeleidt en krijg je het startsignaal en kun je los gaan. Een gemiddelde kartrace duurt zo’n 15 minuten en als je een arrangement doet met je bedrijf ga je meestal meer dan een keer racen.


blank

Bier-/wijnproeverij

Voor de echte bier- of wijnliefhebber zijn er talloze mogelijkheden in Nederland om brouwerijen of cafés te bezoeken die een speciale selectie aan luxe bieren of wijnen hebben. Geniet een middag van bier of wijn uit verre landen die je niet in de supermarkt zal vinden onder het genot van luxe borrelhapjes. Je kunt bij veel van deze bedrijven ook een pakket bestellen dat er een selectie van bier en/of wijn naar je thuis gestuurd wordt zodat je thuis of op kantoor bij de vrijdagmiddagborrel een proeverij kunt houden.

Andere proeverij tips:


blank

Kookcursus

Voor mensen die houden van koken of lekker eten is een kookcursus een goed idee. Er is ook een wijd aanbod aan cursussen. Van een cursus tapas maken, begeleid door een echte tapas-chef tot aan bonbons maken begeleid door een echte chocolatier. Een middagje genieten van eigengemaakte lekkernijen doet iedereen goed, dus dit is altijd een goed idee als bedrijfsuitje.


Wipeout

Voor een actieve dag in de buitenlucht is Wipeout een goede uitkomst. Geniet van een dag klimmen en klauteren over allerlei (bewegende)obstakels die boven het water hangen. Je moet niet bang zijn nat te worden, want je wordt gegarandeerd het meer in gegooid. Er zijn talloze obstacle-courses  met elk zijn eigen doel en moeilijkheid. Je bent een hele dag actief samen met je collega’s en zult gegarandeerd een leuke dag hebben.


Escape room

Test je behendigheid en je samenwerkingsvermogen en waag je samen met je collega’s aan een escape room. Escape rooms zijn kamers die een thema hebben als bijvoorbeeld een klaslokaal of een bar. Deze kamers hebben allerlei geheimen die je moet ontdekken om te kunnen ontsnappen uit de kamer. Je krijgt een bepaalde tijd waarin je de escape room voltooid moet hebben, anders heb je het spel verloren. Werken met je collega’s was nog nooit zó moeilijk en belangrijk als in de escape room en het zal er gegarandeerd voor zorgen dat samenwerken op de werkvloer voor altijd soepeler zal gaan.


Moordspeldiner

Voor alle mensen die altijd al eens als een echte detective of NCIS-agent heeft willen werken is het moordspeldiner een goede uitkomst. Acteurs zullen je begeleiden door een moordzaak en jij moet met je collega’s onder het genot van een lekker diner de zaak oplossen. De organisatie zorgt ervoor dat er voor iedereen een outfit en een passend script ligt, gebaseerd op de groep die aan het spel mee doet. Je krijgt een rol toegewezen met een uitgebreide karakterbeschrijving. Een van de mensen die meedoet is degene die de moord gepleegd zou hebben en die moet dus proberen het onderzoek te dwarsbomen terwijl de rest onderzoekt wie de moord gepleegd heeft. Dit kan voor een erg spannend bedrijfsuitje zorgen, dus het moordspeldiner is zeker een aanrader!


Barbecue zeilcruise

Voor zowel mensen die wel van zeilen houden en voor mensen die liever op de boot relaxen is een barbecue zeilcruise een mooi dagje uit. Aan het begin van de tour vraagt de crew aan iedereen wie wil meehelpen zeilen en wie dat liever niet doet. Daar wordt rekening mee gehouden zodat iedereen een leuke trip heeft. Je kunt op de boot stappen in Enkhuizen en Lelystad. Als je dan met de boot op open water bent aangekomen zal de barbecue worden aangezet en kun je de rest van de trip genieten van lekkere barbecue hapjes en elkaars gezelligheid.


Ontvoer je baas

Bij ontvoer je baas is de baas of het hele management “ontvoerd” en de werknemers krijgen dan de uitdaging om door opdrachten de baas weer vrij te krijgen. De werknemers worden ingedeeld in teams die elk probeert zoveel mogelijk losgeld te verdienen. De werknemers moeten door zogeheten talent-rooms gaan om deze opdrachten te vervullen en door samenwerking komen ze verder in het spel. Een van deze talent-rooms is bijvoorbeeld een escape room. Het team dat het beste samengewerkt heeft en de meeste opdrachten voltooid heeft wint het spel omdat zij degenen zijn die hun baas hebben vrij gekregen. Als dat geen goede reden is voor opslag, weet ik het ook niet meer!


Stuntman voor een dag

Om een dag te leven als een echte filmster is er de mogelijkheid om begeleid door stunt-experts uit de filmindustrie samen met je collega’s een dag les te krijgen in stunts, special-effects en vooral hoe je zelf stunts doet. Van film gevechten of hoge vallen tot allerlei andere gevaarlijk uitziende capriolen die allemaal op een geheel veilige manier worden uitgevoerd door jou en je collega’s. Grijp de kans om samen met je collega’s in een waanzinnige actiefilm te spelen die jullie voor altijd samen kunnen terugkijken. De film wordt namelijk naar iedereen toegestuurd via de mail.


Werksfeer

Met een leuk en origineel bedrijfsuitje krijg je een betere band met je collega’s. Dit komt niet alleen de werksfeer ten goede, maar een leuk bedrijfsuitje zal altijd nog een goed gespreksonderwerp zijn met elke collega. Het hoeft dus nooit meer stil te vallen in de kantine tijdens de lunchpauze want jullie delen allemaal de toffe ervaring van het uitje dat jullie hebben ondernomen. Nu is de enige uitdaging nog om het bedrijfsuitje van volgend jaar nóg leuker te maken.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit Werk

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag