Waar kun je klimmen in Amsterdam?

Waar kun je klimmen in Amsterdam?

Laatst bijgewerkt: 28 mei 2019

Klimmen is een hele populaire sport. Wil jij eens kennis maken met klimmen, of ben je een sportklimmer die wil trainen om steeds beter te worden? Dan kun je in ons land terecht bij een klimmuur. Daar kun je op een veilige manier (leren) klimmen en jezelf uitdagen – in groepsverband of in je eentje. Als je op zoek bent naar een leuke activiteit voor een kinderfeestje of een bedrijfsuitje, is klimmen ook een goed idee. Je leert elkaar namelijk snel beter kennen op de klimmuur: het is spannend, je kunt in teamverband werken en je kunt het beste in elkaar naar boven halen. Wil je weten waar je kunt klimmen in onze hoofdstad Amsterdam? In dit artikel geven we je het antwoord. Lees snel verder!


1. Fun Forest Amsterdam in het Amsterdamse Bos: naar hartenlust klimmen in de buitenlucht

We beginnen met onze favoriet: Fun Forest Amsterdam! Dit is anders dan anders klimmen: je klimt namelijk niet in een standaard klimhal, maar in het Amsterdamse bos in Amsterdam Zuid. Hier kun je lekker even ontsnappen aan de drukte in onze hoofdstad, en lekker in de natuur bewegen. Een uitje naar Fun Forest Amsterdam is een perfecte activiteit voor een kinderfeestje, maar ook tijdens een personeelsuitje, omdat je door samen te werken steeds hoger en hoger kunt klimmen. Zo leer je elkaar wel heel goed kennen!

Fun Forest Amsterdam heeft acht verschillende parcoursen, die tot vijftien meter in de hoogte gaan. De verschillende parcoursen zijn geschikt voor mensen vanaf verschillende leeftijden: er zijn routes waar kinderen tot acht jaar goed kunnen klimmen, en routes waar je vanaf twaalf jaar helemaal los kunt gaan. Bij het spannendste parcours maak je bijvoorbeeld een bungee jump en een vrije sprong, bij de het makkelijkste parcours kunnen beginnende klimmers oefenen met verschillende klimonderdelen. Er tussenin zitten routes van verschillende niveau’s met een leuke aankleding: ga bijvoorbeeld snowboarden in het bos of klim langs echte Hollandse klompen. Een ticket voor een dagje Fun Forest Amsterdam Kost voor kinderen tot en met elf jaar 19,95 per persoon, en vanaf twaalf jaar (en voor volwassenen) kun jij je voor 24,95 per persoon drie uur in dit klimbos vermaken. Een aanrader!


2. Monk bouldergym in Amsterdam Noord: ga lekker de hoogte in met uitzicht op het water

Klinkt klimmen aan het water je als muziek in de oren? Breng dan zeker een bezoek aan Monk bouldergym Amsterdam in het noorden van onze hoofdstad. Deze sportschool is helemaal ingericht op klimmen: er is meer dan vijfhonderd vierkante meter aan klimwanden, zodat je altijd met alle ruimte de hoogte in kunt gaan. Dat kun je doen met een mooi uitzicht, want Monk bouldergym Amsterdam heeft een prachtig uitzicht over het IJ. Mensen komen van heinde en verre naar Noord Holland om deze klimmuren te bezoeken: er zijn maar weinig plekken om te klimmen die zo professioneel zijn ingericht als Monk bouldergym Amsterdam. Je vindt er namelijk, naast een apart gebied waar beginnende klimmers kunnen trainen, ook een winkel waar je de vetste klimkleding en accessoires kunt kopen ook een café. Daar kun je na je training of dagje klimmen lekker bijkomen met een drankje en een hapje. Klinkt goed, toch?

Als je voor de eerste keer gaat klimmen, kun je bij Monk bouldergym Amsterdam hulp krijgen van een ervaren kliminstructeur. Zo leer je veilig de hoogte in te gaan en kom je erachter hoe jij je het beste vast kunt houden om zo stevig mogelijk te klimmen. Bij deze ‘klim gym’ kun je jezelf echt uitdagen, want er zijn zeven verschillende klim niveaus. Hoe hoog kun jij gaan? Per keer betaal je elf euro om bij Monk bouldergym Amsterdam te klimmen. Tot 25 jaar is dat een tientje, en tot achttien jaar kost een toegangskaartje 8,50. Dat scheelt weer!

https://nl.pinterest.com/pin/435371488976912589/


3. Mountain Network Amsterdam in Amsterdam West: met een zelfontworpen klimwand systeem voor meer variatie

Ook bij Mountain Network Amsterdam kun je naar hartenlust klimmen. Mountain Network had al locaties in verschillende plaatsen in Nederland, zoals Leeuwarden, Dordrecht en Arnhem, maar door de populariteit van deze klimhallen kun je nu ook in Amsterdam de hoogte in. Bijzonder: Mountain Network Amsterdam heeft zelf een speciaal klimwand systeem ontworpen in een soort driehoek, waardoor alle klimwanden met elkaar verbonden zijn. Zo kunnen beginnende én ervaren klimmers goed trainen, want de niveaus bij Mountain Network Amsterdam zijn heel afwisselend. Er zijn meer dan 150 routes waar jij je aan kunt wagen. Tof! Mountain Network Amsterdam is een zeer goede klimhal, waar ook professionele klimmers hun niveau verbeteren.

Mountain Network Amsterdam heeft ook tweehonderd vierkante meter aan vloeroppervlak in de speciale boulderhal. Ook boulderen is een soort van klimmen, maar dan klim je zonder touw een korte klimroute maximaal 4,5 meter hoog. Hier kun je klimmen op kleur: elke kleur laat zien wat voor niveau de route is. Erg handig als jij jezelf wilt trainen tijdens het klimmen. De toegangsprijs voor Mountain Network Amsterdam ligt tussen de acht en de 14 euro, afhankelijk van je leeftijd en of je aangesloten bent bij de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV).


4. Clip ‘n Climb in Amsterdam Noord: kleurrijk klimmen op je volgende kinderfeestje

Ben je op zoek naar een locatie die geschikt is voor een kinderfeestje? Dan moet je bij Clip ‘n Climb in Amsterdam Noord zijn! Hier mogen kinderen vanaf zes jaar al klimmen onder toezicht van getrainde medewerkers. Het is bij Clip ‘n Climb erg veilig om met de kids te gaan klimmen, omdat deze klimhal helemaal ingericht is op de kleintjes. Dat zie je meteen als je binnenkomt: de gave klim apparaten hebben allerlei felle kleurtjes en bijzondere vormen, zodat de kinderen meteen geboeid zullen zijn. Door een automatische zekeringstechnologie hoeven de kleintjes zich alleen vast te klikken en kunnen ze in het wilde weg gaan klimmen – op een veilige manier.

Er zijn allerlei toffe klimuitdagingen: de Twister bijvoorbeeld, een soort Jenga spel waar je op kunt klimmen, of de Stairway to Heaven, waar je op dunne knalgroene paaltjes naar boven klimt. De kinderen zullen er nog lang over na praten. Een uur klimmen bij Clip ‘n Climb kost 13 euro per klimsessie, daar komt nog een instructie bij van een kwartier. Bij Clip ‘n Climb kun je ook een arrangement boeken voor een kinderfeestje, waarbij ze lekker gaan klimmen, snoepen en onbeperkt limonade kunnen drinken. Ook krijgen ze lekkere snacks en frietjes. Dat klinkt als een perfect kinderfeestje, toch?

https://nl.pinterest.com/pin/132434045276140490/


5. De Klimmuur in Amsterdam Centraal: hier kan elke klimmer terecht, jong of oud, beginner of ervaren

De Klimmuur is van alle markten thuis, want hier kunnen zowel professionele klimmers trainen als beginners oefenen, en is dit ook de ideale locatie voor een teamuitje of een kinderfeestje. Beginners kunnen hier een kennismakingsles boeken, zodat zij op een veilige manier kennis maken met klimmen. Hier leer je alle regels rondom klimmen en zul je direct de hoogte al in gaan, onder begeleiding van een goedgetrainde medewerker van De Klimmuur Amsterdam. Als je al een zekerbewijs hebt, kun je ook zelfstandig klimmen: je kunt gewoon lekker een middagje klimmen, of met een rittenkaart jezelf trainen tot de beste klimmer die je kunt zijn. Ook kun je verschillende trainingen volgen om weer een niveau omhoog te komen.

Bij De Klimmuur kun je ook gezellig komen klimmen met je collega’s, onder toezicht van gediplomeerde instructeurs,  en kun je naderhand ook nog eens vergaderen: je kunt namelijk ook een vergaderzaal huren op deze locatie. Ook is De Klimmuur de perfecte locatie voor een spannend kinderfeestje. De kosten voor een dagentree voor De Klimmuur liggen tussen de 7,50 en 13,90, afhankelijk van je leeftijd, maar je kunt ook een abonnement op het klimmen nemen vanaf 75 euro per maand. Alle tarieven voor een dag klimmen, een uitje of een feestje staan op de website van De Klimmuur.

https://nl.pinterest.com/pin/79235274667900383/


Wil je gaan klimmen in onze hoofdstad? Bij bovenstaande locaties kun je naar hartenlust de hoogte in – jong en oud. Beginners kunnen op een laagdrempelige manier kennis maken met klimmen, bij een aantal locaties kun je een gezellig kinderfeestje of bedrijfsuitje organiseren en de meer ervaren klimmers kunnen trainen om nóg beter te worden. Waar in Amsterdam ga jij klimmen?Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag