Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

De beste plekken voor indoor paintball in Nederland

De beste plekken voor indoor paintball in Nederland

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Op zoek naar een groepsactiviteit waarin teamwork, strategie, snelheid, tactiek en speciale effecten speciaal staan? Dan is paintball een van de beste spellen om te doen. Meestal speel je paintball ergens buiten, bijvoorbeeld in een groot bos. Helaas regent het in Nederland behoorlijk vaak. Gelukkig geen reden tot paniek, want bijna iedere provincie heeft een gelijkwaardig alternatief: indoor paintball. 


Friesland: Indoor Activiteiten Centrum Bullet Factory

Indoor Activiteiten Centrum Bullet Factory ligt centraal gelegen in Oudwoude, tussen de steden Groningen, Leeuwarden, Dokkum en Drachten. In Friesland maken ze van indoor paintball een echte belevenis. Je zou eigenlijk helemaal niet willen ruilen met outdoor paintball, want dit is veel spannender! Je gaat namelijk paintballen in een oude melkfabriek, met een speelruimte van ruim 2200 vierkante meter, verdeeld over 2 verdiepingen. Dus je kunt naar hartenlust rondrennen en verstoppen! Verder zijn er een hoop special effects, zoals geluiden, lichteffecten en mist.


Groningen: Outdoor International

In de stad Groningen vind je Outdoor International. De naam doet niet echt vermoeden dat je hier ook indoor spellen kunt doen, maar toch is het zo! Voor €17.50 per persoon kun je hier naar hartenlust paintballen (alleen 18+). Ook hier staan diverse obstakels om je te verstoppen en je paint op tegenstanders te richten. Door de rook is het soms lastig te zien, wat het spel extra spannend maakt. Je kunt hier kiezen uit diverse bekende paintballspelletjes!


Drenthe: Indoor Paintball Emmen

Als je een grote indoor paintball hall zoekt in Noord-Nederland, dan zit je bij Indoor Paintball Emmen goed. Hier vind je ruim 1200 m2 aan paintball action! Baan een strategische weg tussen torens, verdiepingen en andere tactische plekken. In Emmen heb je twee soorten paintball. Eentje voor volwassen (18 jaar en ouder) en eentje voor kinderen. Dus als je bijvoorbeeld nog op zoek bent naar een stoer kinderfeestje, is Paintball Emmen zeker een goede optie!


Overijssel: Starworld

In de grote indoor paintballwereld Starworld, in Enschede, hoef je niet zuinig om te gaan met je verf. Hier krijg je namelijk onbeperkt aantal verfballetjes. Hierdoor blijft de strijd spannend tot de laatste minuut en hoef je jezelf niet in te houden…! Daarnaast biedt Starworld indoor paintball bedrijfsuitjes aan. Starworld claimt de grootste indoor paintball hal van Nederland zijn, maar dat is lastig te controleren… Er staat namelijk nergens op de website hoe groot de hal precies is. Hij is in ieder geval groot genoeg, want Starworld wordt beoordeeld met 4.8 sterren (van de 5 sterren).


Gelderland: Paintballworld Prison Break

Paintballworld Prison Break is de enige indoor paintball gelegenheid van Gelderland. Het is gelegen in Arnhem, midden in de gemeente Zutphen. Het leuke van deze paintball hal is dat het gethematiseerd is als… Prison Break! Iedereen die het populaire programma kent kan zich nu alvast een voorstelling maken. We verklappen alvast dat het is aangelegd in een oude gevangenis, waar je nu het hele jaar door naar hartenlust kunt paintballen. Geschikt voor bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten, kinderfeesten en familiedagen. Wij vinden Paintballworld Prison Break persoonlijk één van de leukste indoor paintballhallen van Nederland, omdat het heel veel sfeer geeft om in een oude gevangenis te spelen.


Utrecht: Avontuurfabriek

Avontuurfabriek Utrecht is dé plek als je op zoek bent naar overdekt speelplezier. Er is maar liefst 13.500 m2 aan speelplezier waar je meer dan 50 leuke activiteiten kunt doen. Bovendien heeft deze speelhal enorm veel capaciteit: groepen tot 750 personen! Daar kun je zo een heel bedrijf tegen elkaar laten spelen. Nu gaat het natuurlijk even om indoor paintball, één van de activiteiten die je in de Avontuurfabriek kunt doen. Je krijgt een Tipmann 98 ‘wapen’, het meest bekende paintball wapen ter wereld. Hiermee trek je ten strijde in een heus paintball dorp. Sluipend tussen huisjes door, lok jij je vijand in een hinderlaag…


Noord-Holland: Paintball Jungle

Paintball Jungle Amsterdam is gespecialiseerd in paintball! Hier kun je de hele dag terecht voor een onvergetelijk overdekt uitje. Je kunt hier het hele jaar door terecht, dus ook als het slecht weer is hoef je je niet te vervelen. Het leuke aan deze Amsterdamse paintball hall is dat er ook een heuse Paintball Jungle Bar-restaurant is. Je kunt het uitje dus heel goed combineren met een een eet- en drinkarrangement. Een van de leukste arrangementen is het BBQ buffet. Hierbij kunnen alle hongerige paintballers zich storten op heerlijk vlees, geserveerd vanuit een Volkswagenbusje. Je kunt er ook voor kiezen om het vlees en de salades aan tafel te laten serveren. Binnen staan grote, lange tafels waar je gezellig met z’n allen aan kunt zitten.


Zuid-Holland: Indoor Paintball Hillegom

Iedere dag van de week opent Indoor Paintball Hillegom haar deuren voor je. Ze claimen de grootste indoor Paintball hal van de Benelux te hebben en eerlijk gezegd twijfelen we hier niet aan. Het speelveld is namelijk 4500 m2, zelfs twee keer zo groot als de indoor paintball hal in Friesland! Maar er zijn nog veel meer redenen om te kiezen voor deze paintbal hal. Zo kun je hier dag en nacht spelen. Daarnaast is het speelveld heel uitgebreid, met een nagebouwde supermarkt en een kerkhof. Ook is er een kantine waar je tussendoor of na het spelen terecht kunt voor heerlijke hapjes.


Noord-Brabant: Indoor paintball bullseye

Zin in een spannende overdekte paintball belevenis in Noord-Brabant? Ga dan naar Indoor paintball Bulseye in Budel. Hier staat paintball niet alleen in het teken van avontuur, maar ook in het teken van spanning in sensatie. Er zijn twee etages om te spelen. Ook is er een lange glijbaan van 10 meter. Bovendien kan het personeel met één druk op de knop kan het hele paintballveld tot een discotheek omtoveren! Of juist tot een donkere, enge plek… Maar net waar je behoefte aan hebt. Het unieke aan deze paintball hal is dus dat je zelf een bepaalde sfeer kunt laten creëeren.


Limburg: the Battle Dome

The Battle of the Dome is het indoor paintball walhalla voor iedere paintballer. In dit verlaten fabriekspand vind je diverse hallen met uiteenlopende thema’s. Wat dacht je van de Dome, Jeep, Office of Streetlife? Elke hal heeft weer eigen obstakels en uitdagingen. En er is nog iets anders wat paintball in Battle Dome onderscheidt van andere paintballlocaties. Namelijk… Reballs. Dat zijn balletjes zonder verf. Daarmee vermijd je vervelende verfklodders in je gezicht. Ook hoef je niet extra te betalen voor meer balletjes. Want verf is hetgeen dat het duur maakt, en bij Reballs heb je geen verf! Het is even wennen, maar de strategie, tactiek en bijbehorend adrenaline blijft onveranderd.


Zeeland: Karting en Paintball Breskens

Bij Karting en Paintball Breskens (in Breskens) geniet jong en oud van een paintball avontuur. Je kunt al paintballen vanaf 8 jaar. Paintball is speciaal opgedeeld in leeftijdscategorieën: kinderen, tieners en volwassenen. Voorwaarde is wel dat de groep uit minimaal 8 personen bestaat. Ideaal dus voor een vrijgezellenfeestje, verjaardagfeest, schoolfeest of met familie onder elkaar. Veel indoor paintball avonturen duren slechts één uur, maar bij Paintball Breskens worden er blokken van 2 uur gereserveerd. Extra lang speelplezier! Nog steeds energie over? Onder hetzelfde dak kun je ook karten.


Hoe zit het met Flevoland?

Helaas konden wij in Flevoland geen plek vinden waar je indoor paintball kunt spelen. Gelukkig ligt Flevoland heel centraal en kun je gemakkelijk naar een van de omringende provincies gaan. Daarnaast biedt Flevoland gelukkig wel outdoor paintball aan! Dus met goed weer is dat ook nog een optie.foto auteur Anne von Gleich
Dit artikel is geschreven door Anne von Gleich

Anne is freelance tekstschrijver en content marketeer bij Sans Plus. Met oog voor detail en hart voor de doelgroep brengt ze elk verhaal tot leven.

Website LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag