Wat kun je allemaal gratis krijgen op je verjaardag?

Wat kun je allemaal gratis krijgen op je verjaardag?

Laatst bijgewerkt: 9 oktober 2019

Op je verjaardag word je lekker in het zonnetje gezet door familie en vrienden. Dát is al leuk, maar wist je dat je ook heel veel gratis kan krijgen, of cadeautjes met fikse korting? In dit artikel lees je alle tips voor meevallers op je verjaardag: van cadeaubonnen tot gratis tompouce of een gratis uitje. Zo kan je van je verjaardag een nog meer bijzondere en goedkope dag maken. In elk geval kunnen we als tip meegeven om je ID kaart mee te nemen als je ergens naartoe gaat. Bedrijven willen natuurlijk wel even checken of je die dag echt jarig bent.


Tompouce of taartje

De tompouce van de HEMA is iconisch. En op je verjaardag krijg je ‘m helemaal gratis. Ben je op je verjaardag in de buurt van een HEMA filiaal, ga er dan zeker even langs.
Een La Place in de buurt? Daar kan je genieten van een gratis taartje. De Hema en de La Place vind je door heel Nederland, waarbij je de Hema ook in veel kleinere plaatsen vindt.

https://nl.pinterest.com/pin/175710822947583251/

https://nl.pinterest.com/pin/150941024986319258/


Rondvaart met Spido Rotterdam

Spido Rotterdam heeft een heel leuk verjaardagscadeau: als je kan aantonen dat je jarig bent, kan je gratis meevaren met de rondvaart van 70 minuten. Dat maakt Rotterdam een extra leuk verjaardagsuitje. Als je in Rotterdam woont of er naartoe wilt, overweeg dan op je verjaardag zeker de Spido.

Het leuke van de Spido is dat het één van de meest ervaren bedrijven is op het gebied van mooie en betaalbare rondvaarten. Je zit er dus helemaal goed. Op je verjaardag kan je met de 70 minuten rondvaart een mooi stukje van Rotterdam zien.


Drogisterijen

Als je een Etos account hebt, krijg je op je verjaardag een grote bonus aan spaarpunten. Met deze spaarpunten kan je tegen fikse korting een product kopen.

Een Etos account is gratis en biedt naast een verjaardagsbonus, ook veel andere voordelen. Een Etos account heet ‘Mijn Etos’ en is makkelijk via de website te activeren.  Als je ruim voor je verjaardag een account aanmaakt, kan je er een leuk voordeeltje uithalen.

De Kruidvat heeft momenteel geen nadrukkelijke verjaardagsactie. Dit is jarenlang zo geweest, maar hier is nu niets van bekend. Wél kan je met een Kruidvat pas wel 10 weken per jaar diverse producten gratis ophalen en veel punten sparen. Daarom noemen we het bekende Kruidvat toch even op. Heb je zo’n pas, controleer dan zeker even of er een leuke actie loopt voor jarigen.

https://nl.pinterest.com/pin/432978951673830172/


Pretpark

Er zijn verschillende leuke pretparken waar je op je verjaardag gratis terecht kunt (natuurlijk wel op vertoon van je ID kaart). Er zijn diverse pretparken die meedoen aan deze actie. Hier noemen we er een paar:

 • Walibi
 • Phantasialand (Duitsland)
 • Hellendoorn: kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen op hun verjaardag. Wie ouder is dan 12 jaar krijgt 50% korting op een toegangskaartje.
 • Toverland

Bij deze pretparken moet je dus zijn voor gratis toegang op je verjaardag. Bij Phantasialand gaan ze nog een stapje verder: de jarige ontvangt een button en wordt de hele dag door medewerkers die je tegenkomt, Thermenin het zonnetje gezet.

https://nl.pinterest.com/pin/539869074063093559/

https://nl.pinterest.com/pin/436638126372343258/?nic=1


Wellness en sauna

Als er iets is wat relaxed is op je verjaardag, dan is het wel een dagje sauna of wellness. Er zijn verschillende sauna’s en wellness bedrijven in Nederland die gratis toegang of korting geven zodat het genieten van wellness faciliteiten een echt cadeautje wordt. Sauna’s die dit aanbieden zijn:

 • Gratis entree voor Thermen Bussloo
 • Gratis entree in Sauna van Egmond (Haarlem)
 • Bij Sauna Descansa in Utrecht krijg je 50% korting bij de entree
 • Gratis entree bij Thermen Soesterberg
 • Gratis lunchbuffet bij Elysium Bleiswijk
 • Gratis lunchbuffet en een cadeautje bij Spapuur in Tilburg.
 • Gratis lunch – of dinerbuffet en een cadeautje voor de jarige
 • Gratis dagschotel bij Spa Sense in Geldrop
 • Gratis Entree bij Dennenmarken Spa & Beauty in Roermond.
 • Gratis entree bij Spa Gouda
 • Kosteloos lunchbuffet in Spawell, Peize.
 • Gratis toegang tot SpaWellness in Lommel
 • Gratis toegang tot Spa Zuiver in Amsterdam

Een hele rij met gratis wellness mogelijkheden dus! Gratis ontspannen op je verjaardag is een goed idee. Check voor de zekerheid wel of de aanbiedingen die wij hierboven noemen, nog geldig zijn. Als geen van deze sauna’s of wellness bedrijven bij jou in de buurt zit, check dan ook zeker de sauna bij jou in de buurt. Misschien heeft jouw dichtstbijzijnde sauna ook een mooi wellness aanbod.

Elke sauna hanteert zijn eigen voorwaarden betreft een verjaardagsactie. Je kunt daarom altijd even bellen naar de betreffende sauna of hun website raadplegen om de voorwaarden te lezen.


Douglas en Ici Paris; verjaardagskorting

Een klantenkaart van de parfumerieën Douglas en Ici Paris is altijd een goed idee. Ze zijn geheel gratis en jaarlijks krijg je een cadeaubon ter waarde van 5 euro thuisgestuurd rond je verjaardag. Daarvoor hoef je geen punten gespaard te hebben, je krijgt ‘m geheel gratis thuisgestuurd.
Een voorwaarde bij beide parfumerieën is wel dat je de verjaardagscadeaubon binnen een bepaalde periode uitgeeft. Deze datum staat op je cadeaubon.

Deze actie is altijd mooi meegenomen als je mooie make-up of een lekker parfum wilt kopen, want vaak is dat prijzig.


Gratis bezorging door de Albert Heijn

Bestel je graag online bij de Albert Heijn, zorg dan dat je voor je verjaardag al een account hebt. Op je verjaardag bezorgt de Albert Heijn namelijk gratis. Dat scheelt weer, en helemaal als je vrienden en familie wilt uitnodigen voor een gebakje of borrelhapjes. Laat het lekker thuisbezorgen op je verjaardag, zodat je niet met boodschappen hoeft te sjouwen op die dag.

Het is slim om op je verjaardag wat extra producten te bestellen, want dan kan je weer even toe voor de volgende bezorging, waarvoor je weer wél betaalt. Hamsteren dus.


Mooie korting op de Efteling

De Efteling is misschien wel het mooiste pretpark in Nederland, maar het is ook flink prijzig. Om je verjaardag er te vieren is wel erg bijzonder, en daarom krijg je van de Efteling 25% korting rond je verjaardag. Dit geldt voor alle mensen die zich hebben opgegeven voor de Efteling Nieuwsbrief en hun kinderen. Om lid te worden van de Efteling Nieuwsbrief vul je namelijk een profiel in. Daarbij vul je ook wie de andere gezinsleden zijn, en kan degene die jarig is korting ontvangen.

Een voordeel voor deze Efteling kortingsactie is wel dat je je minimaal één dag voor je verjaardag opgegeven moet hebben voor de nieuwsbrief. Natuurlijk is het belangrijk dat je dan bij de gegevens ook je geboortedatum hebt ingevuld.

De kortingscode met 25% verjaardagskorting ontvang je aan het einde van de maand vóór de maand dat je jarig bent. Daarnaast ontvang je op de dag van je verjaardag nog een herinnering. Je kan je toegang met korting bij de Efteling dus eigenlijk niet missen, en je hebt genoeg tijd om een leuk dagje uit te plannen.

View this post on Instagram

Wie durft?! 😎

A post shared by Efteling (@efteling) on


Gratis eten op je verjaardag bij een groot aantal restaurants.

Wat is er nu een grotere traktatie dan gratis uit eten op je verjaardag? Er zijn verschillende restaurants in Nederland waar je als jarige, gratis kunt eten.  Er zijn vooral veel All You can Eat restaurants die dit doen, maar ook andere restaurants hebben een soortgelijke actie.
Restaurants in Nederland die een verjaardagsactie hebben zijn:

 • Tapa Tapa in Zeist
 • Het Zalmhuis in Rotterdam
 • Le Connaisseur in Utrecht
 • Atlas in Zoetermeer (korting)
 • Las Tapas, Hilversum (gratis verjaardagsarrangement).

Dit zijn een paar voorbeelden, er zijn er nog veel meer. Check altijd even of de verjaardagsactie nog geldt, en kijk vooral ook in je woonplaats of plaatselijke restaurants nog een leuke verjaardagsactie hebben.


Een gratis Mc Donalds product

De Mc Donalds heeft regelmatig verjaardagsacties, maar in tegenstelling tot bedrijven zoals Albert Heijn, Etos, Kruidvat en Douglas is dit geen aanbieding die al heel lang doorloopt. Of je een gratis Mc Donalds product krijgt op je verjaardag, moet je dus altijd even checken. Het is altijd mooi meegenomen als je kunt genieten van gratis kipnuggets of een frietje.

Hou voor dit verjaardagsaanbiedingen ook de andere fastfood ketens in de gaten.


Je kan uiteenlopende kadootjes en leuke kortingen krijgen op je verjaardag.

blank

Met name op het gebied van uitjes, verzorging en wellness, kan je leuke verjaardagskortingen krijgen. In sommige gevallen krijg je zelfs gratis toegang tot een sauna of pretpark. Gratis toegang tot een pretpark krijg je bijvoorbeeld in Walibi Holland of bij Phantasialand in Duitsland.
Van de Albert Heijn krijg je gratis bezorging van je boodschappen op je verjaardag. Altijd mooi meegenomen, zeker als je een feestje wilt geven.
Ook de Etos, Ici Paris en Douglas delen uit: van Etos krijg je een klein cadeautje en van de Ici Paris en Douglas een cadeaubon van 5 euro.
Andere bekende verjaardagscadeautjes zijn een gratis Hema tompouce, of het gratis taartje bij La Place.

Tot slot geldt dat bedrijven hun acties nog weleens wisselen. Hou dit dus altijd in de gaten, zodat je niet teleurgesteld wordt. Sommige supermarkten of andere winkels in een kleiner dorp, hebben ook leuke acties voor jarigen. Dit is dan plaatselijk bekend, dus wie weet heb je daarmee ook geluk.foto auteur Merel Kruit
Dit artikel is geschreven door Merel Kruit

Schrijft veel over natuur, gezondheid en huidverzorging en verdiept zich helemaal in een onderwerp. Woont in Rotterdam en werkt als freelance copywriter. Liefhebber van natuur en tegelijkertijd de stad. Schrijft in haar vrije tijd fictie en gaat graag naar concerten.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Financieel Dagje uit

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Thuisverdiener
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag