Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Waar kun je online beleggen?

Waar kun je online beleggen?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Een van de velen gemakken van het online tijdperk is de mogelijkheid om digitaal te beleggen. Via verschillende websites en apps kun je met een paar klikken op de knop aandelen kopen en verkopen. Ook de koers bijhouden is nog nooit zo makkelijk geweest. In dit artikel bespreken we de de beste platformen waar je online kunt beleggen.


DeGiro

DeGiro is een van de bekendste en tegelijkertijd beste websites voor het online beleggen. Je kunt hier wereldwijd beleggen op een zeer gebruiksvriendelijke en overzichtelijke manier. Ook wanneer je onervaren bent kun je met minimale computerkennis zorgeloos je gang gaan. Binnen een paar minuten heb je al een rekening geopend en kun je los. Hou natuurlijk wel in je achterhoofd dat je te maken krijgt met transactiekosten. In dit overzichtelijke schema kun je de tarieven per beurs zien. Aandelen op de Amerikaanse beurs bevatten dus de minste transactiekosten.

Naast de overzichtelijke website kun je ook de DeGiro app downloaden op je smartphone of tablet. Deze app biedt net zoveel mogelijkheden als de website. Grootste voordeel van de app is dat je meldingen kan ontvangen van stijgenden of dalende koersen en gekochte of verkochte aandelen.

Je kunt bij Degiro beleggen in aandelen, opties, obligaties en sprinters/turbo’s.


Binck

Binck is te vergelijken met DeGiro. Het is een overzichtelijke website waar alle type beleggers hun gang kunnen gaan. Je kunt bij Binck beleggen in ongeveer 20 Europese beurzen en nog 8 wereldwijde beurzen. Kenners geven hun analyse en mening over verschillende aandelen. Je bent dus niet alleen op jezelf aangewezen. Het is overigens nooit verkeerd om daarnaast nog andere verschillende blogs en websites bij te houden die discussiëren over jouw gekochte of beoogde aandelen. Hierdoor ben je op de hoogte van alle ontwikkelingen en kun je weloverwogen keuzes maken.

Bij Binck heb je verschillende type accounts. Het basic account is voor de gemiddelde belegger. Je hebt relatief lage tarieven en een rekening openen is gratis. Wanneer je echt actief belegd en er dus veel tijd insteekt is een Active account wellicht iets voor jou. De servicetarieven zijn hierbij nog een stuk lager maar je betaalt wel jaarlijks een servicevergoeding van 0,2%.
Je kunt bij Binck beleggen in Indexfondsen, aandelen en opties.


Alex

Deze beleggingswebsite is volgens de consumentenbond de meest gebruiksvriendelijke. Voor de beginnende belegger of de belegger met minder computerkennis is dit dus ideaal. Aandelenbeleggers betalen vanaf 6 euro per transactie en betalen geen geen bewaarloon. Daarnaast biedt Alex ook gratis trainingen aan om meer over beleggen te leren. Ook krijg je per aandeel bedrijfsinformatie toegestuurd waardoor je zonder al te veel moeite op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

Je kunt bij Alex beleggen in trackers, aandelen en opties.


Lynx

Lynx heeft een van de beste service en een van de beste beleggingssoftware van alle Nederlandse beleggingswebsites. Zo kun je gemakkelijk beleggen in meer dan 100 verschillende beurzen over de hele wereld. Lynx is een vrij professioneel platform voor de wat gevorderde gebruikers. Maar, speciaal voor de nieuwe gebruikers hebben ze speciaal een eenvoudigere versie gemaakt, genaamt Lynx basic. Ondanks de vele handels opties is het niet de meest gebruiksvriendelijke website.
Je kunt bij Lynx beleggen in aandelen, opties, futures, sprinters, obligaties en ETF’s.


Online beleggen in cryptovaluta

Beleggen in digitale munteenheden is ontzettend populair maar gaat niet via de normale beurs. Wil je bijvoorbeeld beleggen in de meest bekende cryptocurrency de Bitcoin, dan dien je een een rekening te openen bij een van de vele aanbieders. Een veel gebruikte en betrouwbare cryptopartij is Coinbase. Hier kun je simpelweg met euro’s een of meerdere Bitcoins, Ethers en/of Litecoins kopen. Verdiep je echter goed in de de risico’s van het beleggen in cryptocurrency. Die zijn namelijk een stuk groter dan wanneer je op de gebruikelijke beurs belegt. De koers van verschillende cryptocurrencies kun je via bijvoorbeeld Moonstats in de gaten houden.


Beleggingsapps

Er zijn ook verschillende beleggingsapps waarmee je in aandelen, opties, ETF’s en cryptocurrencies kunt investeren. Vaak zijn deze apps erg gebruiksvriendelijk maar rekenen ze, zonder dat je het door hebt, vaak veel transactiekosten. Voorbeelden van dergelijke apps zijn: BUX, eToro en IQ Option.


Let op: De informatie in dit artikel is puur informatief en niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De inhoud in het artikel is gebaseerd op de mening van de redacteur van het artikel.


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Beleggen Financieel

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag