Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Hoe kun je geld verdienen met enquetes?

Hoe kun je geld verdienen met enquetes?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

In ons artikel over de meest betrouwbare manieren om online geld te verdienen schreven we al dat enquêtes invullen misschien wel de meest veilige manier is om via het internet een leuk zakcentje bij te verdienen. Via diverse websites wordt er naar jouw mening of ervaring gevraagd en voor het delen daarvan krijg je vervolgens een vergoeding. Eenvoudiger en betrouwbaarder vind je het niet op het internet. Voor iedereen die zich afvraagt hoe dat dan precies werkt, dat geld verdienen met enquêtes invullen, schreven we dit artikel.


Enquetes invullen in ruil voor geld

blankVerschillende onderzoeksbureaus zijn op zoek naar jouw mening en belonen je hier graag voor. Via Thuisverdiener.nl heb je de mogelijkheid om je gemakkelijk en gratis aan te melden bij deze partijen. Afhankelijk van jouw wensen ontvang je wekelijks verschillende enquêtes over diverse onderwerpen. Daarnaast kun je zelf aangeven welke onderwerpen jouw interesseren en zul je benaderd worden voor enquêtes die betrekking hebben tot de regio waar je woont of je leeftijdscategorie.

Schrijf je gratis in om Enquetês in te vullen voor geld »


Geld verdienen met het geven van je mening

Hoe stoer staat het als je op een verjaardagsfeestje vertelt dat je geld verdient met je mening geven? Cool toch? Je moet er dan niet bij vertellen wat je precies verdient, want daar moeten we maar direct eerlijk over zijn: je gaat er niet rijk mee worden. Toch is geld verdienen met enquêtes invullen één van de populairdere methodes om online geld te verdienen. Simpelweg omdat het zo eenvoudig is en je er niet veel tijd aan kwijt bent. Met andere online-geld-verdien-methodes zal je vaak veel tijd, energie en soms ook geld in het project moeten stoppen om er geld uit te kunnen verkrijgen. Bij enquêtes invullen is dit niet het geval. Je meldt je simpelweg aan bij een website en hoeft vervolgens enkel nog maar je mening te geven. Waar die mening over gaat, kan van alles zijn. Vanuit het bedrijfsleven en de overheid is er namelijk veel vraag naar de mening van consumenten en eindgebruikers. Eén van de makkelijkste manieren voor hen is om middels een enquête inzichten te vergaren. Op die manier kunnen zij gemakkelijk veel mensen bereiken en middels een gerichte vraagstelling antwoorden verkrijgen op vragen waar zij mee rondlopen.

De onderzoeksbureaus zijn daarbij de spil in het verhaal. Zij brengen de bedrijven en overheidsinstellingen met de consument in contact. Simpelweg door mensen te werven die open staan voor het invullen van enquêtes. De meest bekende onderzoeksbureaus zijn het EenVandaag Opiniepanel en Peil.nl. De laatstgenoemde is het onderzoeksbureau van Maurice de Hond, verantwoordelijk voor onder meer politieke peilingen in Nederland. Alhoewel deze twee het bekendst zijn, is het voor jou als lezer van dit artikel niet bepaald interessant om je op deze websites in te schrijven. Je krijgt bij hen namelijk GEEN VERGOEDING voor het geven van je mening. Gelukkig hebben wij een aantal websites voor je gevonden waar je WEL een vergoeding ontvangt voor het invullen van enquêtes.


Hoe werkt het dan precies?

Voordat we de websites met je delen waar je dus wél een vergoeding krijgt voor de bewezen diensten, is het misschien handig om eerst even uit te leggen hoe het proces precies werkt. Zo kun je na het lezen van dit artikel direct aan de slag met geld verdienen door enquêtes in te vullen.

Spaarpunten i.p.v. cash

In de eerste plaats zal je je aan moeten melden bij één van onderstaande websites. Daarbij is het goed om te beseffen dat je niet bij elke website een vergoeding in de vorm van geld ontvangt. Bij de meeste websites spaar je mee voor cadeau- en/of tegoedbonnen. Je kunt dan met het gespaarde tegoed aankopen doen via aangesloten partners. In veel gevallen gaat het hierbij om ‘grote namen’ zoals Bol.com, Zalando of het VVV. Bij deze websites verdien je in principe dus eigenlijk helemaal geen geld met het invullen van enquêtes, maar bespaar je natuurlijk de nodige centjes als je toch al graag dat ene goede boek of dat mooie kledingstuk had aan willen schaffen. Je ruilt in dat geval simpelweg je opgespaarde tegoed in en krijgt je bestelling vervolgens via de betreffende webshop thuisgestuurd. Sommige onderzoeksbureaus werken daarnaast ook nog met loterijen. Dit kan als hoofdvergoeding zijn, maar ook als extra vergoeding. Je maakt dan kans op (geld)prijzen middels de wekelijkse of maandelijkse loterij.


Enquêtes invullen

Na je aanmelding ontvang je in je mailbox een “bevestig-je-account-mail”. Door de link te volgen in dit mailtje heb je je succesvol en definitief aangemeld bij het onderzoeksbureau en kan het invullen van enquêtes van start gaan. Soms kun je direct aan de slag met het invullen van een enquête, maar in andere gevallen heeft het onderzoeksbureau op dat moment geen lopende enquêtes en word je via e-mail op de hoogte gehouden wanneer er een nieuwe enquête beschikbaar is. Daarbij bepaal je overigens helemaal zelf of je wél of niet deelneemt aan een enquête. Het is niet zo dat je – omdat je aangemeld bent – verplicht bent om een enquête in te vullen.

Extra tip: schrijf je in bij zoveel mogelijk websites. De ene website heeft nu eenmaal meer enquêtes in het aanbod dan de andere en op die manier ben je altijd verzekerd van meerdere enquêtes die je per maand kunt invullen. Tevens is dit interessant met het oog op de onderwerpen die aan bod komen. Sommige onderzoeksbureaus specialiseren zich namelijk maar in één of een aantal vakgebied(en). Door je in te schrijven op meerdere websites komt er een breed scala aan onderwerpen voorbij en zit er dus altijd wel een enquête bij waar je affiniteit mee hebt en/of waarbij jij tot de doelgroep behoort. Behoor jij namelijk niet tot de doelgroep (omdat de enquête bijvoorbeeld betrekking heeft op vrouwen en jij van het mannelijke geslacht bent), dan ontvang je geen verzoek tot deelname. Door je in te schrijven bij verschillende onderzoeksbureaus spreid je dus automatisch ook nog eens je kansen.


Verschillende vergoedingen

Los van het verschil ‘cash vs. spaarpunten en/of cadeaus’ is het goed om te weten dat je niet altijd dezelfde vergoeding krijgt voor het invullen van een enquête. Kort door de bocht kun je stellen: hoe langer de enquête, des te hoger de vergoeding die je ontvangt voor je deelname. Gemiddeld gezien duurt het invullen van een enquête tussen de 5 en 20 minuten. Logisch dus dat je voor een langere enquête een hogere vergoeding krijgt.

Onderzoeksbureaus die je belonen voor je mening

Zo door de jaren heen zijn er behoorlijk wat onderzoeksbureaus gekomen en gegaan. Vaak bleek een onderzoeksbureau malafide te zijn. Werd de vergoeding bijvoorbeeld niet (volledig) uitgekeerd. Overbodig om te zeggen dat zowel de bedrijven en overheidsinstellingen, als de consument dit soort onderzoeksbureaus direct de rug toekeerden. De onderzoeksbureaus die we hieronder benoemd hebben bestaan al jaren en hebben een goede reputatie opgebouwd. Je kunt je dus zonder zorgen inschrijven en vandaag nog beginnen met geld verdienen met enquêtes. De onderzoeksbureaus staan in willekeurige volgorde. Het is dus niet zo dat het eerst genoemde onderzoeksbureau ‘beter’ is dan de laatste die we benoemen.


blankPanelwizard

We beginnen met deze website omdat dit onderzoeksbureau het enige Nederlandse onderzoeksbureau is dat in keiharde cash uitbetaalt. Je ontvangt bij Panelwizard een vaste vergoeding van € 0,10 per vraag. Met een beetje enquête kun je dus al gauw een paar euro verdienen. Het bedrag komt in je persoonlijke spaarpotje terecht en wordt tweemaal per jaar uitgekeerd (in juni en in december). Hierbij kun je kiezen om het bedrag op je eigen rekening bij te laten schrijven of de opgespaarde beloning te doneren aan een stichting of een goed doel. Je kunt bij Panelwizard ook nog eens extra geld verdienen. Per aangebracht nieuw lid ontvang je € 1,- en daarom loont het dus om je familie/vrienden/kennissen/collega’s/etc. te attenderen op de mogelijkheden van Panelwizard.

Inschrijven voor enquêtes »


blankOpinieland

Opinieland is één van de oudste onderzoeksbureaus van Nederland en is onderdeel van het wereldwijde onderzoeksbureau Survey Sampling International. Al meer dan 30 jaar voert deze organisatie marktonderzoek uit voor tal van bedrijven en (overheids)instellingen. ‘Geld’ verdienen kan hier op een aantal manieren. Je kunt bijvoorbeeld je spaartegoeden omwisselen bij aangesloten partners als Blokker, Bol.com, Coolblue, Zalando en de Media Markt, maar je kunt de spaarpunten ook inwisselen voor een iTunes Giftcard. Hiermee kun je aankopen doen in de Apple Appstore of hem als cadeautje aan iemand geven natuurlijk.

Relatief nieuw is de mogelijkheid om je spaartegoeden bij te laten schrijven op je PayPal-rekening. Je PayPal-rekening koppel je vervolgens aan je gewone bankrekening waardoor je dus ook bij Opinieland cash kunt verdienen met het invullen van enquêtes. Extra pluspunt aan Opinieland is de driemaandelijkse prijstrekking. Je hoeft daar zelf helemaal niets voor te doen. Je speelt automatisch mee. Na elke ingevulde enquête ontvang je een lot waarmee je automatisch meespeelt voor een geldprijs van 2000 euro. Een erg leuke bijkomstigheid dus!

Inschrijven voor enquêtes »


blankToluna

Ook Toluna is een onderzoeksbureau dat al jaren meedraait en net als Opinieland zijn ze onderdeel van een grotere organisatie. Wereldwijd nemen zo’n 10 miljoen mensen deel aan de enquêtes waarbij vragen voorbij komen die te maken hebben met onder meer media, maatschappij, levensstijl, politiek en producten. Een breed scala aan onderwerpen dus en over het algemeen zijn de enquêtes van Toluna wat langer van aard. Gemiddeld gezien duurt het invullen van een enquête hier zo’n 15 à 20 minuten en is de vergoeding dus ook wat hoger dan op websites waar de enquêtes kort zijn. De opgespaarde punten zijn in te wisselen voor giftcards van onder meer de Kijkshop, Decathlon, Bol.com, Zalando en iTunes. Je hebt tegenwoordig tevens de mogelijkheid om je opgespaarde punten uit te laten keren via PayPal. Dit werkt hetzelfde als bij Opinieland. In de laatste plaats kun je je tegoed ook inwisselen voor een lot in de loterij. Je speelt dus niet – net zoals bij Opinieland – automatisch mee, maar zult echt je spaarpunten moeten inwisselen voor een kans op een (geld)prijs.

Inschrijven voor enquêtes »


blankIpsos i-Say

De laatste website is wederom weer een onderzoeksbureau dat flink naam heeft gemaakt in de afgelopen decennia. Ipsos i-Say behoort dan ook tot de grotere onderzoeksbureaus van Nederland en ook hier gaat het weer om een wereldwijde organisatie met miljoenen leden. Al sinds 1975 is het onderzoeksbureau actief en neemt jaarlijks meer dan 75 miljoen enquêtes af voor hun klanten. Aan enquêtes dus geen gebrek als je je besluit hier in te schrijven. Vergoedingen worden uitgekeerd in giftcards die je kunt inwisselen bij onder meer Ikea, Bol.com, Zalando, de Apple Appstore (iTunes giftcard), Decathlon, Douglas en de Bijenkorf. Tevens kun je ook hier weer je vergoeding uit laten keren via PayPal.

Een extra optie die we bij de overige onderzoeksbureaus niet hebben, is het uit laten keren van je vergoeding middels een prepaid creditcard. Ipsos i-Say werkt samen met Mastercard en zodoende kun je de spaarpunten om laten zetten in een prepaid creditcard van 5, 10, 25 of 50 euro. Naast dit alles speel je als panellid ook automatisch mee voor de loterijen. Als nieuw lid maak je kans op een prepaidwinkelkaart met een waarde van € 100,- en een Amazon-voucher ter waarde van 500 euro. Daarnaast is er iedere 4 maanden een loterij waarbij 10 leden blij worden gemaakt met 10.000 punten, die je uiteraard weer kunt omwisselen voor bovenstaande giftcards, prepaidcreditcards of een uitbetaling via PayPal.

Inschrijven voor enquêtes »


Is enquêtes invullen makkelijk werk?

Veel mensen zullen zeggen dat het invullen van enquêtes erg makkelijk is. Je kunt het namelijk op elke plek uitvoeren waar je een internetverbinding hebt. Het is echter wel belangrijk dat je oplet bij het invullen van vragenlijsten en deze naar waarheid invult. Als je tegenstrijdige informatie in gaat vullen, val je snel door de mand en zul je geen vergoeding krijgen. In dat geval is het dus belangrijk dat je de gehele vraag die gesteld wordt goed doorleest en op je in laat werken voordat je deze beantwoord. Mede hierom is het ook niet mogelijk om veel enquêtes in korte tijd in te vullen. Aan de andere kant is het ontzettend laagdrempelig werkt. Dit zorgt ervoor dat je het gemakkelijk eens kunt proberen om te zien of je het leuk vind. Je hebt immers niets te verliezen.


Hoeveel kun je verdienen met enquêtes invullen?

Hoeveel je kunt verdienen met het invullen van enquêtes is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is de opdrachtgever van het onderzoek belangrijk. Verzekeraars betalen bijvoorbeeld een stuk meer voor klanten informatie dan een leverancier van fietsen. Andere factoren die meespelen in de waardebepaling van een onderzoek zijn o.a. lengte van het onderzoek, voor onderzoeken waarbij je vragenlijsten moet invullen waar je langer dan een uur mee bezig bent worden natuurlijk beter betaald dan kortere vragenlijsten. Een andere afweging die meespeelt bij de waarde van een enquête is of je behoort tot een specifieke doelgroep (inkomen, gewichtsklasse, wat voor werk je doet). Een bepaalde groep ondervraagden die in de minderheid zijn, zijn meer nodig voor een bepaald onderzoek en zullen dus meer betaald krijgen.

De waarde voor het invullen van een enquête is dus afhankelijk van een boel factoren. Gemiddeld genomen ben je met een onderzoek tussen de 15-30 minuten kwijt en kun je per enquête zo’n 5 Euro verdienen.


Hoe kun je solliciteren voor een onderzoekspanel?

Vind je de vergoedingen van bovenstaande sites niet zo interessant? Dan kun je ook geld verdienen met je mening door je aan te sluiten bij een onderzoekspanel. Onderzoekspanels zijn vaak bedrijven waar bepaalde vraagstukken uitbreider worden onderzocht, deze bedrijven hebben vaak ook overlap of connecties met bedrijven die betalen voor enquêtes. Als je lid bent van een onderzoekspanel kun je ook gevraagd worden om naar een fysieke locatie te komen om hier nieuwe producten te testen van grote Nederlandse bedrijven. Als je dit wilt gaan doen kun je je aanmelden via de site van een specifiek onderzoekspanel, op deze manier kun je uitnodigingen ontvangen voor nieuwe onderzoeken.


Een leuk zakcentje, maar meer ook niet

Zoals we al eerder stelden in dit artikel moet je geld verdienen met enquêtes invullen echt zien als leuk zakcentje en niet als serieuze (bij)baan. Het is onmogelijk om een normaal salaris te vergaren met het invullen van enquêtes. In het meest gunstige geval verdien je een paar honderd euro op jaarbasis. Je zult dan wel bij alle websites ingeschreven moeten zijn en niet al teveel enquêtes aan je neus voorbij moeten laten gaan.

De meeste mensen beginnen met enquêtes invullen omdat ze dan bijvoorbeeld met de kerst of met sinterklaas eens iets leuks voor zichzelf kunnen kopen via Bol.com, Zalando of Wehkamp.nl. Een leuk extraatje waar ze normaal gesproken geen geld aan willen/kunnen uitgeven of ze gebruiken de giftcards om weg te geven als verjaardagscadeautje. Een andere motivatie kan zijn om je opbrengsten te doneren aan een goed doel. Zoals gezegd bieden een aantal van bovenstaande websites de mogelijkheid om direct via de website te doneren aan een door jouw gewenste stichting. Het is dan wellicht niet veel, maar elke euro telt in dat geval.

Zie deze vorm van online geld verdienen in ieder geval nooit als serieus inkomen. Er zijn wat dat betreft andere manieren om serieus geld te verdienen via het internet. Voor inspiratie daarbij verwijzen we graag naar de gerelateerde artikelen die je hieronder vindt.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Financieel Werk

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Thuisverdiener
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag