Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

12 Tips om simpel geld te verdienen

12 Tips om simpel geld te verdienen

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Wil je op een zo eenvoudig mogelijke manier wat geld bijverdienen, het liefst vanuit huis of in elk geval in je eigen omgeving? Bekijk dan deze 15 tips om simpel geld te verdienen. Simpel geld verdienen betekent vaak wel dat je niet zo heel veel verdient, want simpele klusjes betalen nu eenmaal niet zo goed als ingewikkelde werkzaamheden waar je lang voor hebt moeten leren of veel ervaring voor moet hebben. Maar toch zijn er best wel veel leuke en heel makkelijke manieren om in korte tijd wat geld mee bij te verdienen.


Pas op voor beloftes over gouden bergen

Je hebt ze vast al eens voorbij zien komen op internet, reclames met allerlei beweringen dat je door een paar simpele handelingen uit te voeren schatrijk zou kunnen worden. Dat alles via een uiterst geheime methode, waar je voor slechts een paar euro zelf ook deelgenoot van kan worden. Deze methodes kun je maar beter links laten liggen, want daar verlies je steevast alleen maar geld mee. Dat geldt ook voor veel thuiswerkcentrales waar je geld aan moet geven om in aanmerking te komen voor thuiswerk. Ook daar zul je na je betaling hoogstwaarschijnlijk nooit meer iets van horen.

Onthoud dus goed: moet je betalen om bepaalde werkzaamheden te kunnen of mogen doen? Dan is het waarschijnlijk oplichterij en kun je het beste gewoon een van de beproefde methodes uit deze lijst kiezen. Want met deze 12 tips om simpel geld te verdienen zul je weliswaar niet al over een paar weken kunnen beginnen met rentenieren, maar krijg je wel op een leuke en makkelijke manier een extra zakcentje binnen.


Tip 1: Spullen verkopen op Marktplaats

Een goede tip om op korte termijn wat extra geld binnen te krijgen is door je huis ondersteboven te halen en alle spullen die je tegenkomt eens kritisch te bekijken. Van je zolder en je schuur tot je kledingkast aan toe, de kans is groot dat je allerlei dingen vindt waar je al tijden niets mee hebt gedaan en waarschijnlijk ook nooit meer wat mee gaat doen. Deze spullen kun je dus net zo goed op Marktplaats zetten zodat je er wat geld mee kunt verdienen. Deze methode is natuurlijk geen onuitputtelijke bron van geld, want op een bepaald moment ben je wel door de verkoopbare spullen heen. Maar wie weet bevalt de oer-Hollandse handelsgeest je wel uitstekend en kun je een handeltje opzetten via Marktplaats door ook spullen goedkoop in te kopen en dan weer te verkopen. Bijvoorbeeld door hele partijen aan te kopen voor een klein bedrag en dan de artikelen per stuk tegen een hogere opbrengst te verkopen.


Tip 2: Op een vlooienmarkt staan

De fysieke variant van Marktplaats is natuurlijk de al net zo typisch Nederlandse vlooienmarkt (ook wel tweedehandsmarkt of rommelmarkt genoemd). Het nadeel daarvan is wel dat je alle spullen mee moet nemen die je hoopt te kunnen verkopen, waarvan ongetwijfeld ook een aanzienlijk deel weer mee naar huis gaat. Ook betaal je een (gelukkig niet al te groot) bedrag aan de kosten van je kraam. Daar staat tegenover dat een vlooienmarkt heel gezellig is en dat heel veel mensen op in korte tijd jouw spullen onder ogen krijgen. Zorg voor een mooie presentatie en een grote verscheidenheid aan artikelen om de echte koopjesjagers naar je kraam of tafel te lokken. De drukst bezochte markten worden vaak rond feestdagen zoals Kerst en Pasen gehouden, dus wil je het gewoon een keertje proberen dan is de kans op succes tijdens die vlooienmarkten het grootst.


Tip 3: Cashback programma’s

Cashback programma’s zijn websites waar je producten of diensten met korting kunt kopen. Dat is mogelijk doordat de websites zelf een korting krijgen wanneer mensen via hun platform iets aanschaffen. Een deel van deze korting komt ten goede aan jou. Dit is dus alleen interessant als je spullen koopt die je anders ook gekocht zou hebben. Ook is het natuurlijk niet echt een manier om geld te verdienen, maar geld besparen op je normale aankopen is natuurlijk ook goed voor je portemonnee. Check los van de cashbacksites ook altijd of er actiecodes online te vinden zijn bij een webshop waar je iets wilt gaan kopen. Dat is een mooie manier om geld te besparen op artikelen die je hoe dan ook nodig had.


Tip 4: Honden uitlaten

Wist je dat er in Nederland ongeveer 2,2 miljoen honden als huisdier worden gehouden? Niet al die honden hebben baasjes die ze elke dag meerdere keren uit kunnen laten, bijvoorbeeld omdat ze moeten werken. Honden uitlaten van mensen in je eigen buurt is daarom een prima manier om wat geld bij te verdienen. Hier kun je makkelijk per keer een paar euro voor vragen. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je dit klusje alleen moet gaan doen als je affiniteit hebt met honden. Ook is het altijd goed om te weten hoe een hond zich zal gedragen en wat die wel en niet prettig vindt, dus informeer daar goed naar! Zo heb je altijd een ontspannen wandeling, verdien je wat geld, krijg je zelf ook wat lichaamsbeweging en zijn zowel de hond als het baasje je dankbaar.


Tip 5: Klusjes doen

Naast het uitlaten van honden in je eigen buurt zijn er ook nog tal van andere klusjes die je kunt doen voor de mensen in je omgeving. Boodschappen doen, klusjes in het huishouden of in de tuin, een computer virusvrij maken, enz. Kijk waar je goed in bent en biedt je diensten aan met een briefje in de supermarkt of door zoveel mogelijk mensen te vertellen dat je tegen een kleine vergoeding simpele klusjes voor ze kunt doen. Een andere optie is het bezorgen van de ochtendkrant.


Tip 6: Online klusjes doen op Fiver

Simpele werkzaamheden zoals data-entry kan vrijwel iedereen doen. Je hoeft er alleen een computer en een redelijk snelle internetverbinding voor te hebben. Een goede plek om deze online klusjes te vinden is de website Fiver.com. Daar vind je de meest uiteenlopende opdrachten, variërend van heel gespecialiseerd tot heel simpel. De eenvoudigste werkzaamheden kunnen bijvoorbeeld bestaan uit het opzoeken van gegevens op internet en die in een database plaatsen, het toevoegen van plaatjes aan producten of het invoeren van artikelen in een nieuwe webshop. Dat is werk dat iedereen wel kan doen. Het fijne is dat je vaak per stuk betaalt krijgt, dus hoe sneller je werkt, hoe meer je verdient.


Tip 7: Verdien met je social media

Wanneer je een populair Facebook, Instagram, Twitter of YouTube kanaal hebt kun je daar ook wat geld mee verdienen, bijvoorbeeld door advertenties te tonen op je YouTube video’s of betaalde posts te plaatsen op je sociale media. Dat is niet zo relevant als je alleen maar je vrienden en familie hebt als volgers, maar mocht je een populair kanaal hebben of een origineel idee hebben om dat op te zetten dan ben je meteen heel interessant voor adverteerders. Let wel op dat je de vaste bezoekers niet wegjaagt door je hele kanaal meteen vol te spammen. Maak ook duidelijk welke posts jouw eigen gedachten weergeven en voor welke berichten je betaalt krijgt.


Tip 8: Bijles geven

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan leerlingen. Niet alleen op de hogeschool of universiteit maar ook op de middelbare school en zelfs de basisschool geven steeds vaker goede testscores de doorslag. Daarom kiezen ook steeds meer leerlingen (of hun ouders) voor bijles. Bijvoorbeeld in aanloop naar een bepaalde test of examen, of om een vak waar ze moeite mee hebben beter onder de knie te krijgen. Weet je zelf veel af van een bepaald vakgebied, dan kun je altijd bijles gaan geven aan kinderen in je omgeving (uiteraard tegen een vergoeding).


Tip 9: Online spaarprogramma’s

Online spaarprogramma’s waren razend populair in Nederland toen het internet net in opkomst was. Toen werd je zelfs nog betaald voor het lezen van e-mails, het bekijken van reclames of zelfs het bezoeken van bepaalde websites. Dat was allemaal omdat het wereldwijde web nog heel nieuw was voor bedrijven en die van alles probeerden om onder de aandacht te komen. Tegenwoordig werkt dat niet meer zo. Budgetten voor online marketing worden besteed aan zo gepersonaliseerd mogelijke reclame-uitingen, wat ook betekent dat de meeste online spaar- en verdienprogramma’s inmiddels een zachte dood zijn gestorven. Uitzondering is het al jarenlang bekende Euroclix, want daarmee kun je nog altijd makkelijk een kleinigheid mee verdienen. Niet meer alleen maar door op links in e-mails te klikken, maar door een grote verscheidenheid aan cashback- en kortingsacties, het invullen van reviews of enquêtes en nog veel meer.


Tip 10: Teksten vertalen

Wanneer je een bepaalde taal vloeiend spreekt of schrijft kun je prima aan de slag als parttime vertaler. Helemaal nu webshops steeds verder over de grens gaan kijken om zichzelf te onderscheiden van de vaak moordende concurrentie worden deze klussen steeds vaker aangeboden. Met je eigen vertaalbureautje kun je prima in die behoefte voorzien. De meeste klussen kun je krijgen wanneer je een moderne vreemde taal spreekt die niet al te ver van ons vandaan wordt gesproken, zoals het Engels, Duits of Frans. Maar pas echt interessant wordt het als je een taal spreekt die de meeste Nederlanders volledig vreemd is, zoals een Aziatische of Oost-Europese taal, of natuurlijk het Arabisch. Je zult dan minder snel opdrachten langs zien komen, maar daar kun je dan wel beter aan verdienen.


Tip 11: Kamer verhuren op AirBnB

Heb je een kamer in je huis waar je prima een paar dagen per maand (of zelfs per week) gasten in kunt onderbrengen? Dan kun je die kamer tegenwoordig enorm makkelijk verhuren via AirBnB. Helemaal wanneer je in een stad woont die populair is bij toeristen zul je dan prima zaken kunnen doen. Het is leuk en het kan ook prima verdienen met slechts een kleine inspanning. Het is uiteraard wel belangrijk om dit niet alleen voor het geld te doen, want je moet er ook wel echt zin in hebben om regelmatig vreemde mensen over de vloer te hebben. Als je gastvrij bent ingesteld zodat de bezoekers blij weer weggaan (en dus positieve reviews voor je achterlaten) kun je niet alleen heel makkelijk maar ook op een erg leuke manier geld bijverdienen.


Tip 12: Bellen voor bedrijven of goede doelen

Steeds meer bedrijven benaderen potentiële klanten op een persoonlijke manier, bijvoorbeeld door ze te bellen met een op maat gemaakt aanbod. Ook goede doelen maken hier graag gebruik van zodat ze hun missie heel direct over kunnen brengen op consumenten. Dit soort werk wordt steeds minder vaak vanuit luidruchtige callcenters gedaan maar uitbesteed aan freelancers of particulieren die op hun gemak vanuit huis kunnen bellen. Dit gaat vaak via internet zodat het je niets kost en je bent ook vrij om je eigen uren te bepalen. Als je een fijne telefoonstem en een rustige werkomgeving hebt kun je dit werk vrijwel altijd doen. Let er alleen wel op dat je voor sommige opdrachten eerst een paar dagen of weken een spoedcursus moet volgen zodat je alles weet over het goede doel of het product waarvoor je gaat bellen.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Financieel

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Thuisverdiener
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag