Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Wat verkoopt goed op marktplaats? 7 tips

Wat verkoopt goed op marktplaats? 7 tips

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Op Marktplaats kom je soms de bizarste dingen tegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stofzuiger zonder slang of een boterhamzakje met gebruikte haarelastiekjes? Maar wist je dat er ook complete huizen en tweedehands auto’s te koop staan op Marktplaats?

Je kunt dus eigenlijk alles wel verkopen via Marktplaats, maar de vraag is natuurlijk of het je ook nog wat oplevert. Als je jouw huis eens goed van boven naar beneden doorspit, zul je zien dat je nog heel wat spullen tegenkomt die je kunt verkopen. Waarom zou je je tweedehands spullen nog langer bewaren of weggooien terwijl je hartstikke goed kunt cashen met je spullen op Marktplaats? Hieronder vertellen we je precies voor welke spullen je het beste zo snel mogelijk een advertentie kunt aanmaken op Marktplaats.


blank

1. Snel geld verdienen met Thuisverdiener.nl

Voordat we verder ingaan op wat je het beste kan verkopen op marktplaats geven we andere gouden tip om geld te verdienen vanuit huis.  Via de website Thuisverdiener.nl verdien je geld met diverse werkzaamheden achter je laptop, tot wel €1900,- per maand!

Je kunt onder andere bijverdienen met het invullen van vragenlijsten, werken als chatoperator, product reviews schrijven, inpakwerk of het starten van je eigen blog.

Schrijf je gratis in op Thuisverdiener.nl »


2. Producten uit China

blank

Bekijk goedkope handelsproducten op AliExpress »

Één van de beste tips voor het verkopen van producten op marktplaats is: koop goedkope producten uit China. Via populaire websites zoals AliExpress kun je heel goedkoop producten inkopen om vervolgens aan te bieden op marktplaats. Je wacht dat een drie of viertal weken voordat je alles binnen hebt en dan kun je aan de slag.

Het verkopen van deze Chinese producten is een eenvoudige manier om winst te maken en geld te verdienen aan marktplaats. Veel Nederlanders zoeken deze producten op marktplaats vanwege een korte levertijd. Het is daarom niet uitzonderlijk dat je op sommige producten wel het dubbele kan vragen als dat je er voor hebt betaald. Populaire producten die worden gekocht op AliExpress zijn:

  1. Telefoon accessoires (hoesjes, beschermglas, kabeltjes & opladers) »
  2. Kettingen of andere sieraden »
  3. Draadloze bluetooth oordopjes »
  4. Nagel verzorgingsproducten »
  5. Goedkope vrouwen kleding »

Bekijk goedkope handelsproducten op AliExpress »


3. Meubels en huisinrichting

blank

Meubels en accessoires voor in huis verkopen altijd erg goed via Marktplaats. Denk hierbij aan kasten, banken, verlichting, retro meubels en huisdecoratie. Wist je dat ‘hoekbank’ zelfs een van de meeste gezochte woorden is op marktplaats? Eigenlijk kun je alle meubels die nog in een goede staat verkeren goed verkopen op Marktplaats.

Heb je meubels die niet meer in zo’n goede staat verkeren, maar die bijvoorbeeld wel echte klassiekers zijn of antiek zijn? Dan is er ook een breed publiek te vinden op Marktplaats dat deze opknappertjes graag wil hebben. Marktplaats is namelijk ook een populaire plek voor het vinden van meubels die veel mensen willen schuren, verven of ombouwen zodat deze meubels een tweede leven kunnen krijgen.

Zorg ervoor dat je bij meubels en bij spullen voor je huisinrichting altijd de afmetingen vermeldt. Zo kunnen potentiële kopers meteen opmeten of jouw bankje bijvoorbeeld wel in hun huiskamer past.


4. Spullen voor kinderen en baby’s

blank

De rubriek kinderen en baby’s bevat de meeste advertenties op Marktplaats. Baby- en kinderspullen zijn namelijk erg populair op Marktplaats en zijn makkelijk te verkopen. Bij spullen voor kinderen kun je allereerst denken aan speelgoed; poppen, lego, leesboekjes, barbies, speelgoedauto’s en ga zo maar door.

Behalve speelgoed zijn veel ouders ook op zoek naar kinder- of babyspullen voor zichzelf. Denk hierbij aan kinderwagens, commodes, autostoeltjes of fietszitjes. Kinderen en baby’s kunnen namelijk maar een paar maanden of een paar jaar doen met bepaalde spullen en zullen dan te groot zijn of erop uitgekeken zijn. Het aanbod van spullen in deze rubriek is daarom enorm groot.


5. Kleding en schoenen

blank

Marktplaats is nog altijd een goede plek voor kleding en schoenen. Het is namelijk niet zo’n grote stap om kleding of schoenen via Marktplaats te kopen, omdat de verkoopprijs meestal laag ligt. Als we kijken naar kleding dan is het met name de kinderkleding en de merkkleding die het snelste verkoopt.

Mensen kunnen namelijk heel wat geld besparen op het kopen van kleding via Marktplaats in plaats van het kopen van een nieuw outfit in de winkel. Schoenen doen het ook erg goed op Marktplaats. Met name sneakers en merkschoenen worden snel verkocht via dit platform. Verkopen via het internet levert je daarnaast een stuk meer op dan het doneren van je oude kleding.


Bekijk ook


6. Electronica

blank

Er zijn veel mensen die Marktplaats afsnuffelen op zoek naar goede elektronica deals. Misschien wil iemand wel een nieuwe magnetron voor op kamers, wil iemand een extra setje boxen voor in huis of is iemand op zoek naar een nieuwe telefoon.

De beste spullen om te verkopen via Marktplaats zijn Apple-apparaten zoals iPhones, iPads of Macbooks, fotoapparatuur en laptop(benodigdheden). Bij elektronica kan het soms gaan om dure spullen, dus het is verstandig om bijvoorbeeld een foto van je aankoopbonnetje erbij te plaatsen.

Daarnaast is het handig om jouw elektronica eerst uit te testen voordat je het te koop zet. De gebruiker wil immers wel weten of de spullen het nog doen. Wees tot slot eerlijk over de staat van jouw elektronica en lieg hier niet over in jouw beschrijving.

Bekijk hier enkele tips om je oude smarthphone te verkopen »


7. Vervoersmiddelen

blank

Tot slot zijn vervoersmiddelen ook erg populair om te verkopen via Marktplaats. Fietsen, brommers, scooters, scootmobielen en zelfs ook auto’s. Wil je een tweedehands auto verkopen dan is Marktplaats een erg geschikte manier om snel je auto kwijt te raken.

Het is verstandig om voor de foto jouw vervoersmiddel goed schoon te maken. Doe je auto door de wasstraat, maak je fiets schoon met een sopje en poets die velgen dus van je brommer. Vermeld daarnaast zoveel mogelijk details en laat eventueel het aankoopbonnetje zien op een foto.


Tips voor verkopen op Marktplaats

Nu je weet wat goed verkoopt op Marktplaats, komt natuurlijk de volgende stap ook op de hoek kijken. Je moet natuurlijk nog wel je producten via Marktplaats op een aantrekkelijke manier verkopen. Een goede advertentie zorgt er namelijk voor dat je spullen nog beter en sneller verkocht kunnen worden. Hieronder lees je daarom de belangrijkste tips voor het verkopen op Marktplaats.

Plaatsen in de juiste categorie

Allereerst is het belangrijk in welke rubriek en welke categorie je jouw advertentie plaatst. Sommige mensen zoeken namelijk in een bepaalde rubriek naar spullen, dus het zou zonde zijn als jouw product op de verkeerde plek staat. Weet je niet zo goed in welke categorie jouw product past? Ga dan even op onderzoek uit. Typ jouw product in de zoekresultaten bij Marktplaats en je ziet meteen in welke rubriek je de meeste resultaten krijgt. Dit is waarschijnlijk dan ook de beste rubriek of categorie waarin je jouw advertentie kunt plaatsen.

Goede titel

Een goede advertentie begint met een goede titel. Potentiële kopers zullen eerder klikken op een aantrekkelijke en duidelijke titel dan een nietszeggende titel. Probeer in de titel in elk geval het belangrijkste zoekwoord en de belangrijkste eigenschappen, zoals het merk, de staat, de kleur en de maat weer te geven. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om wat aantrekkelijk bijvoeglijke naamwoorden te gebruiken, zoals mooie, nette, moderne of prachtige. Voorkom dat je in je titel al onnodige details van het product gaat noemen, want deze details volgen wel in de omschrijving.

Het bedrag

Marktplaats blijft een plek waar je meestal goedkope deals kunt vinden. Het heeft dus meestal weinig zin om je producten voor een groot bedrag online te zetten. Kopers zouden namelijk ook voor iets meer geld het product helemaal nieuw in de winkel kunnen kopen. Wees in plaats daarvan blij dat je nog wat geld verdient aan je verkoop en kies daarom niet voor een al te hoog bedrag. Vind je het lastig om in te schatten hoeveel je product waard is? Kijk dan eerst even naar soortgelijke advertenties voordat je je eigen advertentie aanmaakt. Wil je liever dat mensen kunnen bieden op jouw spullen, dan kun je ook voor deze optie kiezen. Je kunt zelfs aangeven vanaf welk bedrag mensen kunnen bieden op jouw advertentie, zodat je in elk geval boven je minimum bedrag uitkomt.

Goede foto’s

Foto’s zijn op Marktplaats erg belangrijk. Een advertentie zonder een (goede) foto wordt namelijk veel minder aangeklikt dan advertenties met goede foto’s. Zorg er daarom voor dat je een foto maakt bij daglicht en niet met kunstmatig licht. Een andere tip is om de foto zo rustig mogelijk te houden en bij voorkeur te kiezen voor een witte achtergrond. Zo komt jouw product het beste tot zijn recht en is de advertentie veel aantrekkelijk om naar te kijken. Verkoop je kleding of schoenen? Vergeet dan niet om ook een foto te maken van het merk labeltje. Zo laat je zien dat je echt de waarheid spreekt in je advertentie.

Goede omschrijving

Tot slot is een goede omschrijving bij jouw advertentie erg belangrijk. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk details vermeldt in de tekst. Denk hierbij aan de kleur, afmetingen, de staat, het merk, de maat en alle andere details. Over het algemeen geldt, hoe duurder het product hoe meer informatie de koper wil hebben. Een tip is om even te googelen of de website te bezoeken waarop ze het product verkopen om meer productinformatie te weten te komen.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Financieel

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Thuisverdiener
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag