X

Wat is de beste kinderwagen?

Wat is de beste kinderwagen?

Ben je op zoek naar een mooie, handige, veilige en comfortabele kinderwagen voor je kindje? Dat kan nog best wel lastig zijn, want er zijn enorm veel merken en modellen om uit te kiezen. Om je alvast een stuk op weg te helpen hebben we in dit artikel daarom op een rijtje gezet waar een moderne kinderwagen allemaal aan moet voldoen. Zo maak je zelf de juist keuze voor je eigen kindje. Tot slot hebben we ook nog 5 verschillende compacte kinderwagens op een rijtje gezet van heel verschillende prijsklassen die allemaal veel waar bieden voor hun geld.


Wat voor kinderwagen kopen?

Voor je een kinderwagen uit gaat zoeken moet je natuurlijk voor jezelf vaststellen welk type je nodig hebt. Je hebt namelijk de keuze uit verschillende soorten kinderwagens:

  • Een buggy is makkelijk op te vouwen zodat je hem zonder problemen mee kunt nemen in de auto en met een speciale beugel ook op de fiets. Je kindje kan vanaf ongeveer 10 maanden rechtop zitten en kan dan dus ook in de buggy. Een buggy is een stuk voordeliger in aanschaf dan een combiwagen, maar hij is niet zo comfortabel en ook niet zo veelzijdig inzetbaar als een combiwagen.
  • Een combiwagen is ook geschikt voor pasgeboren kindjes omdat je de reiswieg er makkelijk in plaatst maar die ook net zo eenvoudig vervangt met een zitje. De veelzijdigheid van de combiwagens is daardoor echt een pluspunt. Ook omdat je het zitje vrijwel altijd ook als autozitje kunt gebruiken.
  • De wandelwagen is alleen bedoeld om mee te wandelen en ook hier kan je kindje alleen in zitten. Hij is vaak net zo solide gebouwd als een combiwagen maar heeft minder opties en gebruiksmogelijkheden.
  • Een duowagen gebruik je wanneer je meerdere kindjes tegelijk wilt kunnen vervoeren die qua leeftijd dicht bij elkaar zitten. Het oudere kindje kan dan zitten terwijl het jongste in de reiswieg ligt.

In de praktijk kopen vrijwel alle kersverse ouders tegenwoordig een combiwagen omdat deze zoveel voordelen biedt. Daarnaast schaffen sommige ouders ook nog een extra buggy aan. Sommige combiwagens zijn ook duowagen of kunnen daar naar uitgebreid worden.


Waar let je op bij de aanschaf van een kinderwagen?

Bij het aanschaffen van een kinderwagen zijn er heel wat factoren om op te letten. Het spreekt voor zich dat je voor je kindje optimaal comfort en de hoogste veiligheid verlangt, maar het is ook belangrijk om op het gebruiksgemak en nog veel meer belangrijke eigenschappen te letten.

Comfortabel voor je kindje

Wanneer je een kinderwagen koopt is het comfort voor je kindje natuurlijk een van de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden. Daarom is het goed om te kijken naar de dikte en de kwaliteit van de stof en gebruikte kussens, maar is het ook handig om alvast te bekijken hoe je jouw kindje bij slecht weer toch comfortabel kunt houden. Bijvoorbeeld met praktische regenschermen.

Soepel en veilig mee te rijden

Je moet soepel en veilig met een kinderwagen kunnen rijden. Daarvoor is het bijvoorbeeld belangrijk dat de wielen groot genoeg zijn om obstakels goed te kunnen nemen. Ook de vering is belangrijk want met een goede vering heb je veel meer controle.

Ook is het belangrijk dat de duwstang van de kinderwagen makkelijk en snel is te verstellen. Bij de meeste combi kinderwagens gebeurt dit met een drukknop die je alleen in hoeft te duwen waarna je de stang makkelijk naar de juiste hoogte kunt verplaatsen. Zo heb je meer kracht en controle tijdens het rijden.

De banden van een kinderwagen zijn gevuld met foam of lucht. Luchtbanden kunnen lek gaan maar bieden wel iets meer comfort dan foam. Maar als je veel over verharde ondergronden wandelt zul je toch weinig verschil merken.

Makkelijk mee te nemen

Wanneer je de combiwagen alleen rond je eigen woning wilt kunnen gebruiken is het niet zo belangrijk of hij compact is op te bergen of mee te nemen. Maar wanneer je er ook regelmatig met de auto op uit wilt moet hij daar natuurlijk wel in passen. Ook wanneer je regelmatig met het openbaar vervoer wilt reizen is makkelijk op kunnen vouwen en mee kunnen nemen heel belangrijk.

Een combiwagen kun je per definitie niet zo mooi opvouwen als een buggy, want die ontleent zijn hele ontwerp aan het zo compact mogelijk opvouwbaar zijn. Hoe makkelijk combi kinderwagens zijn mee te nemen verschilt sterk per fabrikant en model. Eenmaal opgevouwen neemt de een namelijk nog altijd flink meer ruimte in dan de ander. Het is dus zaak om goed op te letten of de kinderwagen die je op het oog hebt eenmaal opgevouwen wel in je auto past.

En ook nog…

Afhankelijk van je eigen situatie kunnen er ook nog wat aanvullende wensen, eisen en aandachtspunten zijn wanneer je een kinderwagen uitzoekt:

  • Zit er genoeg opbergruimte in? Als je regelmatig wandelend boodschappen wilt gaan doen is dat namelijk wel zo handig.
  • Is de bekleding van de kinderwagen makkelijk schoon te maken?
  • Worden voor jou belangrijke accessoires meteen meegeleverd of zijn die extra te bestellen tegen een schappelijke prijs? Denk aan voetenzakjes, parasols, bijpassende reistas, regenscherm, zonnekap, etc.

1. Koelstra Binque Daily

Prijs: € 412,-

Aantal wielen: 4

De Koelstra Binque Daily is een robuuste en voordelige kinderwagen met een licht maar heel sterk aluminium frame. Hij is vooral heel handig voor gebruik op verharde ondergronden, zoals bijvoorbeeld een wandeling door de stad. Je kunt ook eenvoudig een reiswieg zoals de Banana of een Maxi-Cosi (met een adapterset) aan het frame bevestigen. Zitting en kap worden standaard meegeleverd. De zitting kun je zelf in slaapstand zetten en je kunt ook zelf bepalen of je kindje voor- of achteruit kijkt. De Koelstra Binque Daily is heel handig in het dagelijks gebruik en heel compact in te vouwen.


2. Easywalker Harvey

Prijs: € 429,-

Aantal wielen: 4

De Easywalker Harvey is uitstekend geschikt voor allerlei verschillende ondergronden. Je kunt hem dus net zo makkelijk gebruiken in de stad als tijdens een boswandeling. Het is een stijlvolle kinderwagen die kan worden ingeklapt tot een compact formaat waarmee hij ook altijd mee kan met de auto of in de trein. Standaard wordt de Harvey met een zitje geleverd maar je kunt ook een reiswieg mee bestellen. De Harvey is op die manier ook in te zetten als duowagen. De twee zwenkwielen aan de voorkant en de vaste wielen aan de achterkant zijn gevuld met foam en zorgen altijd voor maximale controle en een soepele rit.


3. Joolz Day 2

Prijs: € 699,-

Aantal wielen: 4

De Joolz Day 2 nodigt ouders uit om er zoveel als ze willen op uit te gaan met hun kinderen. Het is een solide maar lichtgewicht kinderwagen die een erg fijne vering heeft zodat ook hobbelige ondergronden geen enkel probleem vormen. Heel handig zijn de gordels die vanzelf open blijven staan, zo kun je heel makkelijk je kindje weer in het zitje zetten zonder dat de gordels in de weg zitten. Onderaan zit een extra grote mand zodat je ook eenvoudig wat spullen mee kunt nemen of boodschappen kunt doen. De banden zijn heel licht en omdat ze gevuld zijn met schuim kunnen ze ook niet lek gaan.


4. Bugaboo Bee 5

Prijs: € 709,-

Aantal wielen: 4

De Bugaboo Bee 5 is een handige en heel compacte kinderwagen waarmee je heerlijk door de stad kunt wandelen. Het verstelbare zitje van de Bee kan zowel naar voren als naar achteren kijken. Die zitting heeft ook verstelbare riempjes zodat je kindje altijd comfortabel en veilig zit. Wanneer je ook de felgele reiswieg (babycocon genaamd) bestelt snap je meteen waar de Bee zijn naam vandaan haalt. Met de zwart met gele kinderwagen ben je dan namelijk een flitsende verschijning. Je hoeft alleen maar de normale zitting plat te leggen en de reiswieg er bovenop te plaatsen. Wanneer je de autostoeladapters erbij neemt kun je de Bugaboo Bee 5 ook gebruiken met een autozitje. Zo heb je dus jaren plezier van deze mooie kinderwagen.


5. Bugaboo Cameleon3

Prijs: € 939,-

Aantal wielen: 4

De Bugaboo Cameleon3 is een van de lichtste kinderwagens die je krijgen kunt. Hij weegt in totaal namelijk slechts 9,6 kg. Hij is ook op elk type terrein berekend, doordat je zelf bepaalt of de grote wielen voor of achter zitten door simpelweg de duwstang om te draaien. Je zorgt bovendien voor optimaal comfort doordat je de vering van de wielen zelf aan kunt passen. De stoel is makkelijk in hoogte verstelbaar en ook heel eenvoudig van zit- naar slaapstand te zetten. Het reiswiegje heeft een draaibare draagbeugel, zodat je heel makkelijk je kindje in het wiegje kunt leggen. Daarnaast kunnen zowel de reiswieg als het stoeltje onafhankelijk van elkaar los gebruikt worden. Tel daarbij op dat je ook nog een regenscherm, een bagagemand en een zonnekap bij de Cameleon 3 krijgt geleverd, dan snap je waarom deze kinderwagen bij veel ouders zo populair is.


 
Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Klik hier om je opmerking naar ons door te sturen.
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kinderen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? Vul het onderstaande formulier in:


Copyright Dik.nl 2019 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag