Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Hoe kun je extra geld verdienen naast een fulltime baan?

Hoe kun je extra geld verdienen naast een fulltime baan?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Een fulltime baan betekent nog niet per definitie dat je gemakkelijk rond kunt komen. Ondanks dat sommige mensen zich te pletter werken, lukt het ze maar niet om geld over te houden voor leuke dingen. Deze tips geven je inspiratie om naast je baan nog wat bij te verdienen en je leven leuker te maken.


Tweedehands spullen verkopen

Veel mensen hebben veel meer spullen in hun huis dan nodig. Denk hierbij aan oud meubilair, kleding, schoenen, boeken etc. Neem de tijd om deze spullen uit te zoeken en zet ze vervolgens op marktplaats of in een Facebook verkoopgroep bij jou in de buurt. Wat hierbij helpt is om duidelijke, scherpe foto’s te maken en er een goede omschrijving bij te zetten. Ook kun je eens op een rommelmarkt gaan staan.


Verdien eenvoudig geld als Thuisverdiener

blankWil jij geld verdienen vanuit huis, schrijf je dan in als thuisverdiener. Op Thuisverdiener.nl kun je tot wel €1900,- per maand verdienen als thuiswerker. Je kunt zelf kiezen wat je thuis wilt gaan doen. Zo kun je thuis geld verdienen met onder andere inpakwerk, het invullen van enquetes, het testen van producten, schrijven van reviews, werken als chatoperator en starten van je eigen blog.

Bekijk meer informatie op Thuisverdiener.nl »


Verdien geld met het invullen van Online Enquetes

blankBij Thuisverdiener.nl kun je naast je huidige baan geld verdienen met het invullen van online vragenlijsten. Vergoedingen lopen uiteen van 5€ tot 10€ per enquete. Thuisverdiener beloont je voor het geven van je mening over tientallen onderwerpen. In ruil voor je tijd spaar je punten die je kunt inwisselen tegen geld, cadeaubonnen, speciale kortingen en andere prijzen.

Ja, ik wil geld verdienen met het invullen van enquetês »


Ochtendkrant bezorgen

Als je er echt een vast inkomen bij wilt hebben kun je er ook voor kiezen om de ochtendkrant te gaan bezorgen. De landelijke kranten moeten voor 07:00 bezorgd worden. Afhankelijk van de grote van je wijk moet je dus soms al om 05:00 op. Dat opstaan is zwaar, vooral als je al een fulltime baan hebt waar je daarna heen moet! Ook de weersomstandigheden werken niet altijd mee. Maar het voordeel is dat je aardig wat bijverdient aangezien je op zulke ongebruikelijke tijden werkt. De verdiensten zijn ongeveer €100,- tot €350,- afhankelijk van de grote van je wijk.


Schoonmaken

De van oudsher bekendste manier om bij te verdienen is schoonmaken. Door de vaak flexibele werktijden is het in de meeste gevallen goed te combineren met een fulltime baan. Het is voor velen geen prettige bijbaan en het verdient vaak niet zo goed als bijvoorbeeld de ochtendkrant. Toch kan het erg lucratief zijn als je veel adresjes weet te strikken. Doe bijvoorbeeld een oproepje op sociale media, op het prikbord bij de supermarkt of vraag het gewoon direct aan vrienden, buren en familie. De kans is groot dat je tenminste één schoonmaakadres hebt en je dus wat bijverdient naast je fulltime baan.


Verhuur een kamer

Wanneer je een kamer over hebt in je huis kun je er voor kiezen om die, indien nodig, op te knappen en op Airbnb te zetten. Als je in een wat grotere stad woont is de kans groot dat die kamer vaak geserveerd wordt. Deze bijverdiensten kunnen behoorlijk oplopen. Het kost natuurlijk wel aardig wat tijd en aandacht om goed contact te houden met je gasten, je reserveringen bij te houden en de kamer schoon te houden. Zeer belangrijk is om goede reviews te krijgen van gasten. Dit vergroot de kans aanzienlijk om zo nog meer gasten te krijgen in de toekomst en dus meer bij te verdienen!

Je kunt jezelf ook aanbieden als tourguide die over de stad vertelt. Dus mocht je in een grote populaire stad als bijvoorbeeld Amsterdam of Utrecht wonen kun je ook via deze weg extra bijverdienen.


Verhuur je auto

Er zijn verschillende platformen waar je veilig je auto kunt verhuren zoals Snappcar en Mywheels. Als je dus zelf op de fiets naar je werk kunt of kunt carpoolen is het een ideale manier om bij te verdienen! Misschien haal je zelfs de volledige onkosten kosten van je auto eruit!


Verdien geld met hobbies

Het klinkt vrij idealistisch, maar het is in veel gevallen zeker mogelijk. Als je bijvoorbeeld een instrument speelt kun je les gaan geven aan beginners. Het is super makkelijk om via marktplaats een advertentie aan te maken. Denk niet te snel dat je iets niet kunt. Je hoeft immers geen professional te zijn om beginners een basis aan te leren!
Ook in de sport kun je bijverdienen, al vergt dit vaak wel een eenmalige inverstering, bijvoorbeeld om je trainersdiploma of scheidsrechterscursus te halen.

Als je vaak in het weekend naar de kroeg gaat kun je vragen om daar een aantal uren achter de bar te staan, of als je goed bent in ICT kun je mensen helpen met computerproblemen tegen een vergoeding. Wanneer je kunst maakt kun je dat aanbieden op tweedehands platformen. Zoals je ziet zijn er veel mogelijkheden om geld te verdienen binnen je hobbies! Denk creatief en er is meer mogelijk dan je denkt!


Geef bijles

Wanneer je een opleiding hebt gevolgd in een bepaalde branche kun je bijles gaan geven in vakken die hieraan gelinkt zijn. Als je bijvoorbeeld journalist bent kun je bijles Nederlands gaan geven of als je bedrijfsadministrateur bent kun je bijles rekenen geven enzovoorts. Je kunt je aanmelden bij verschillende instanties om bijlesdocent te worden, maar je kunt natuurlijk ook vertrouwen op je eigen netwerk en zelf aan bijlesklanten zien te komen. Maak hiervan gebruik van sociale media als Facebook, LinkedIn en Instagram. Hiermee bereik je een breed publiek!


Oppassen

Ook een authentieke manier om extra bij te verdienen is om op te passen. Een vereiste is uiteraard wel dat je goed met kinderen om kunt gaan. Daarnaast is een oppasadres vinden niet altijd gemakkelijk voor iedereen. Kijk goed om je heen, in de buurt waar je woont, je collega’s, familieleden, mensen op de sportclub etc. Schroom niet om het eens aan de kaak te stellen als je met mensen praat die jonge kinderen hebben! Niet geschoten is altijd mis.


Freelance tekstschrijver

Als je een vlotte pen hebt, foutloos Nederlands kunt typen én het leuk vindt om te schrijven kun je je aanmelden als online tekstschrijver op verschillende websites. Vaak wordt je per woord betaald en zullen je werkzaamheden uiteenlopen van pakkende reclameteksten tot blogs. Bedenk hierbij wel dat bij deze werkzaamheden aardig wat creativiteit vereist is. Een groot voordeel bij dit soort werk zijn de flexibele uren en het thuiswerken! Laat je creativiteit gaan, pak je pen en solliciteer!


Handelen

Heb jij een oogje voor hypes en populaire producten? Neem dan eens een kijkje op Chinese websites als Dealextreme en Aliexpress. Hier worden duizenden verschillende producten aangeboden voor spotprijzen. Als je markt ziet in bijvoorbeeld horloges of tassen kun je de gok wagen om tientallen producten in te kopen en vervolgens proberen te verkopen op de markt of op online op Marktplaats en Facebook.

Ook kun je handelen in producten waar je verstand van hebt in Nederland. Hou tweedehands platformen goed in de gaten en kijk of je een goede deal kunt maken, om het product vervolgens weer duurder te verkopen. Afhankelijk van hoe goed je hierin bent kun je aardig wat bijverdienen.


Bezorger

Restaurants hebben vaak vacatures voor bezorgers vrij. Vind jij het niet erg om in de avonduurtjes op een scooter door de stad te rijden? Ga dan eens wat restaurants af (vooral pizzeria’s) om te kijken/vragen of ze nog een bezorghulpje kunnen gebruiken.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Financieel Werk

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Thuisverdiener
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag