Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Hoe kun je geld verdienen met producten testen?

Hoe kun je geld verdienen met producten testen?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Vind jij het leuk om producten te testen en wil je graag wat extra geld verdienen? Dat is een gouden combinatie! Er zijn namelijk diverse bedrijven die betaalde tests uitzetten om erachter te halen wat de consument écht vindt van een product. Je wordt er niet rijk van, maar het is een leuke bezigheid waar je onder aan de streep echt voordeel mee behaalt. In dit artikel nemen we je mee in de verschillende mogelijkheden van het online producten testen, namelijk thuis testen of testen als mystery shopper. Voor geld, of in ruil voor gratis producten. 


Producten testen en geld verdienen als thuis tester

De meest populaire manier om geld te verdienen met producten testen, is door je aan te melden als thuis tester. Je krijgt de producten thuis toegestuurd, moet ze een bepaalde periode gebruiken en krijgt dan vervolgens een beloning. Soms in de vorm van geld, soms in de vorm van het gratis product dat je hebt ontvangen. Het is een leuke manier om in aanraking te komen met nieuwe producten en wat extra’s te verdienen.

Voordelen thuis testen

 • Je werkt in je eigen tijd en op je eigen tempo
 • Je krijgt leuke producten thuis gestuurd
 • Iedereen kan en mag thuis producten testen

Nadelen thuis testen

 • Er is veel concurrentie van andere thuis testers
 • Je krijgt relatief weinig cash

Producten testen en geld verdienen als mystery shopper

In bovenstaande alinea’s ging het voornamelijk om bedrijven die jou producten toesturen om te testen. Maar dat is niet de enige manier hoe je geld kunt verdienen met producten testen. Een populaire variant hierop, is het mystery shoppen. Dat betekent dat je in opdracht van het bedrijf een product aanschaft (bijvoorbeeld een pizza bestelt), of naar een café gaat om een biertje te drinken (bijvoorbeeld in opdracht van Heineken). Vervolgens moet je een aantal aspecten beoordelen. Wat je precies moet beoordelen, hangt af van de opdracht. Vaak moet je diverse aspecten beoordelen: over de medewerker (begroeting, behandeling van jouw vraag/bestelling, afhandeling et cetera), over het product (assortiment, kwaliteit, smaak of iets dergelijks) en over het overkoepelende bedrijf (associaties het met bedrijf die de test laat uitvoeren). Tijdens het bezoek mag je niet laten weten dat je een mysteryshopper bent. Je moet dus doen alsof je een normale consument bent. Thuis moet je een enquete invullen, waar je vaak ongeveer een kwartier mee bezig bent, afhankelijk van de omvang van de opdracht.

Voordelen mystery shoppen

 • Mogelijkheid om diensten te testen (zoals een kappersbezoek)
 • Hogere vergoeding dan als je producten thuis test
 • Leuk om je voor te doen als een ‘gewone’ consument terwijl je eigenlijk aan het werk bent

Nadelen mystery shoppen

 • Kost meer tijd om het product of de dienst te testen
 • Je moet goed onthouden welke vragen je moet stellen tijdens je bezoek aan de winkel of webshop

Wat zijn goede sites om geld te verdienen met producten testen?

Als je graag wat geld wil verdienen, als thuis tester of als mystery shopper, dan stuit je op tientallen websites. De ene website is echter een stuk beter en betrouwbaarder dan de andere! Kun jij door de bomen het bos niet zien? Geen paniek! Hieronder benoemen we 2 betrouwbare organisaties om thuis producten te testen en 2 betrouwbare organisaties om producten te testen als mystery shopper.

Waar kan ik thuis producten testen?

 • Toluna: Toluna is een populaire en betrouwbare website waar je onder andere geld kan verdienen door producten te testen en daarover vragenlijsten in te vullen. Het is een van de weinige bedrijven waarbij je ook echt geld kunt ontvangen, in plaats van alleen maar punten of iets dergelijks te ontvangen (op moment van schrijven). Het is echter niet zo dat je voor elke producttest geld ontvangt, dit hangt af van de voorwaarden per test. Zo kan het ook zijn dat je het product mag houden, dat uiteindelijk natuurlijk ook gewoon geld is. Om deel te nemen aan de producttesten van Toluna, moet je je aanmelden als tester. Vervolgens moet je wachten tot er producten vrijkomen om getest te worden. Per product zijn er ongeveer 250 testers nodig. Hoeveel aanmeldingen er zijn, verschilt per keer. De range producten die je bij Toluna kunt testen, is ontzettend groot Het varieert van cosmetica, tot toiletspullen et cetera.
 • Thuiswerk: bij de website Thuiswerk kun je de vragenlijst invullen. Je krijgt onder andere een vergoeding per vragenlijst, gratis testproducten en nog veel meer! Er zijn een heleboel verschillende producten die je kunt testen: dierenvoeding, was- en schoonmaakmiddelen, snacks, gadgets, bordspellen en cosmetica. Er zit vast wel een product bij dat jij graag wil uitproberen. Iedereen is welkom om zich aan te melen bij Thuiswerk. Je moet een aantal interesses opgeven, en aan de hand daarvan ontvang je uitnodigingen om mee te doen met een product test.

Waar kan ik producten testen als mystery shopper?

 • Multi-Value: een van de meest professionele bedrijven op het gebied van mystery shopping, is Multi-Value. Als mystery shoppers help je retailers om hun shopping ervaringen te verbeteren. Daarnaast is het best wel leuk om de onderzoeken te doen. Straks krijg je nog plezier in het doen van je dagelijkse boodschappen! Iedereen is welkom bij Multi-Value. Binnen 5 minuten ben je aangemeld. Met een beetje geluk, kun je deze week al het eerste product of de eerste dienst testen. Multi-Value werkt veel samen met retailers, zoals kledingwinkels of fastfoodketens.
 • Secret view: Secret View is een betrouwbare mystery shopper community. In 4 eenvoudige stappen meld je je aan. Eerst moet je je inschrijven en wachten op beoordeling. Daarna moet je een leuke opdracht vinden. Er is veel keus! Vervolgens moet je je voorbereiden op de opdracht, op pad gaan en een vragenlijst invullen. En ka-ching, je begint met geld verdienen! Hoe meer opdrachten je doet, hoe meer (financiële) voordelen je kunt ervaren. De opdrachtgevers van Secret View bestaan voor 15% uit entertainment, 35% uit beauty, 20% uit food en 30% uit fashion.

Wat kun je verdienen met het testen van producten?

Voor veel mensen is de vergoeding van het testen van producten een bijverdienste. Dit is niet iets waar zij hun dagelijkse boterham mee verdienen. Desalniettemin kan het een leuk zakcentje opleveren! Hoeveel je precies krijgt, hangt af van de organisatie die de test uitzet en de vergoeding die zij tegenover een enquête neerzetten. Bijvoorbeeld €5, €10, €20 of €30 per getest product. Soms krijg je geen cash, maar bijvoorbeeld tegoedbonnen, kortingscodes, coupons, gadgets, gratis producten, boeken, tijdschriften of iets anders.

Gratis producten zijn uiteindelijk ook geld

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er een heleboel verschillende bedrijven waarbij je producten kunt testen. Soms krijg je er geld voor, maar soms ook helemaal niet. Of slechts een beetje geld. Is dat erg? Aan de ene kant is dat natuurlijk jammer, maar aan de andere kant staat er soms veel tegenover. Neem bijvoorbeeld Philips. Stel, jij mag een scheerapparaat testen voor €100. Of je mag een koffiezetapparaat van €75 testen. Vervolgens mag je deze producten houden en heb je er misschien wel jaren plezier van! Of je moet een pizza van New York Pizza reviewen, die je gratis mag bestellen uit naam van het bedrijf. Dat scheelt je wel weer een keertje betalen voor je avondeten! Staar je dus niet blind op het geld dat je ontvangt, maar ook op de waarde die je uiteindelijk ontvangt. Dat kun je natuurlijk wel weer uitdrukken in geld. Je wordt als het ware betaald met producten, in plaats van met geld.


Interessante alternatieven om geld te verdienen

Ben je geïnteresseerd in hoe je producten kunt testen voor geld? Dan sta je wellicht ook open voor andere manieren om thuis een beetje bij te verdienen. Dus als je nog wat extra informatie wilt over dit onderwerp, dan raden we je aan om onderstaande artikelen te lezen.foto auteur Anne von Gleich
Dit artikel is geschreven door Anne von Gleich

Anne is freelance tekstschrijver en content marketeer bij Sans Plus. Met oog voor detail en hart voor de doelgroep brengt ze elk verhaal tot leven.

Website LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Werk

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Thuisverdiener
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag