Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

7 betrouwbare enquête sites

7 betrouwbare enquête sites

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Wil jij graag online enquêtes invullen? Omdat je het leuk vindt om te doen, of omdat je er een leuk zakcentje of een korting mee kunt verdienen? Dan stuit je waarschijnlijk op een gigantisch aanbod enquete sites. Welke moet je uit kiezen? In ieder geval eentje die goed bekend staat en betrouwbaar is. Om jou alvast op weg te helpen, geven we in dit artikel een overzicht van 7 goede en betrouwbare enquete sites. Alvast veel plezier met het invullen van de enquetes! 


7 betrouwbare enquete sites

Er zijn een heleboel verschillende survey websites, overal ter wereld. In dit artikel beperken we ons vooral tot de webshops die veel worden gebruikt door Nederlanders en België. De top 7 (op willekeurige volgorde) is volgens ons:

  1. GFKPanel
  2. Globaltestmarket
  3. Pollland
  4. Opinieland
  5. Toluna
  6. Panelwizard
  7. Google Opinion Rewards

Hieronder zullen we elke enquete site kort omschrijven, zodat je weet wat je ongeveer te wachten staat.


1. GFKPanel

We beginnen dit artikel met GFKPanel, dat een van de bekendste en meest betrouwbare enquete site van Nederland is. De vragenlijsten zijn goed en betrouwbaar, evenals de uitbetalingen. Je kunt vragen beantwoorden over allerlei onderwerpen, bijvoorbeeld je mening over bepaalde reclames of hoe je denkt over nieuwe producten. Vervolgens krijg jij, als dank voor je inzet, een aantal digitale cadeaubonnen die je naar eigen inzicht kunt besteden.

Wat maakt GFKPanel zo betrouwbaar?

GFKPanel is al jarenlang een gewaardeerd onderzoeksbureau. Gewaardeerd door consumenten én bedrijven, waaronder Wehkamp, Ticketmaster, Bol.com, Playstation, Pathé, BoekenBon, Google Play, iOs Playstore en iTunes.


2. GlobalTestMarket

GlobalTestMarket is een website van het internationale marktonderzoeksbureau Lightspeed. Deze enquete site is al sinds 1999 actief, en voert inmiddels marktonderzoek uit in 60 verschillende landen. Maar liefst 1400 mensen maken gebruik van hun services. Bij GlobalTestMarket spaar je punten, die je aan het eind van de maand kunt laten uitkeren in geld. Dat is een groot voordeel ten opzichte van veel andere enquete websites, waar je de cadeaubonnen lang niet altijd om kunt wisselen voor geld.

Wat maakt GlobalTestMarket zo betrouwbaar?

De website van GlobalTestMarket is iets minder modern dan die van concurrenten, waardoor het niet altijd een betrouwbare uitstraling heeft. Gelukkig zegt de uitstraling van de website in dit geval niets over de betrouwbaarheid van de website! GlobalTestMarket is echt een goede enquetesite. Een van de hoofdredenen waarom we GlobalTestMarket betrouwbaar vinden, is doordat de verdiende punten en uitbetalingen heel netjes worden bijgehouden. Bovendien krijg je redelijk veel uitbetaald, en altijd precies zoveel als dat jou beloofd is. Ook werken de technische aspecten van de website goed (bijvoorbeeld de enquetes).


3. Pollland

Pollland is afgeleid van de twee woorden poll land. Oftewel, vragenlijstenland. Hier vul je in 3 simpele stappen een vragenlijst in.

  1. Meld je aan: maak op een eenvoudige en 100% gratis manier je eigen account aan.
  2. Vul enquetes in: kies een aantal leuke onderzoeken uit en deel je mening.
  3. Belonen: kies of je liever uitbetaald wordt in euro’s, of dat je je geld doneert aan een goed doel.

Het goede doel dat Pollland voor het grootste gedeelte steunt, is BeatBatten. Dat is een stichting die zich stort op therapie of een behandeling tegen de zeer ernstige stofwisselingsziekte NCL. Ook wel de Ziekte van Batten genoemd, vandaar de naam van de stichting. Door jouw polletjes (gespaard geld) in te wisselen, doneer je via Pollland geld aan het goede doel.

Wat maakt Pollland zo betrouwbaar?

Pollland is simpelweg een betrouwbare en prettige enquete site. Daarnaast vinden wij het heel sterk dat zij zo open zijn over hun algemene voorwaarden. In een zeer net document, staan alle regels, ditjes en datjes en relevante informatie opgeschreven. In duidelijk, correct Nederlands. Ook vinden wij het positief dat Pollland aangesloten is bij een goed doel. Dat geeft aan dat de organisatie achter de enquete site het hart op de goede plek heeft.


4. Opinieland (OpinionWorld)

Opinieland (internationale naam OpinionWorld) is onderdeel van het internationale onderzoeksbureau Survey Sampling International. Ze zijn in zo’n 32 landen actief, al meer dan 30 jaar. In Nederland is Opinieland een van de oudste en meest betrouwbare onderzoeksbureaus die er op de markt is. De enquetes die je invult op hun website, komen vooral in handen van grote en midden-kleinbedrijven en overheidsinstellingen. Als dank voor je moeite ontvang je spaartegoeden voor diverse (web)shops. Bovendien participeer je automatisch in de driemaandelijkse prijstrekking.

Wat maakt Opinieland zo betrouwbaar?

Ten eerste is Opinieland al heel lang actief in Nederland (en andere landen). Als het een slechte en onbetrouwbare website was geweest, hadden ze het nooit zo ver geschopt. Daarnaast is Opinieland partners van onder andere Paypal, Zalando, iTunes, Douglas, Bol.com een VVV Cadeaubon. Dat zijn niet de minste namen. Bovendien is het een prettig idee dat Opinieland onderdeel is van een grote, gerenommeerd concern.


5. Toluna

Net als Opinieland, is Toluna onderdeel van een groter bedrijf. In totaal nemen zo’n 10 miljoen mensen per wereld deel aan de diverse enquetes. De vragenlijsten zijn heel breed ingestoken en geschikt voor bijna alle mensen. Vragen gaan onder andere over lifestyle, maatschappij, media en politiek. Ook worden er vaak vragen gesteld over bepaalde producten. In tegenstelling tot sommige andere enquete sites, nemen de enquetes vrij lang in beslag (een kwartier gemiddeld). Daarentegen krijg je wel leuke beloningen, zoals punten die je in kunt willen voor Zalando, Bol.com en iTunes.

Wat maakt Toluna zo betrouwbaar ?

Ten eerste is de website heel duidelijk en mooi vormgegeven. Dat schept al vertrouwen, want dat betekent dat het bedrijf tijd, geld en energie steekt om de diensten te optimaliseren. Daarnaast is de informatie op de website heel duidelijk; er staan duidelijk gedefinieerde stappen weergegeven. Tot slot is Toluna partner van grote merken: Amazon, CBS, Sony Music, Kellogg’s, Heineken, Fiat, L’Oréal en Expedia.


6. PanelWizard

PanelWizards is een van de weinige Nederlandse onderzoeksbureaus die hun participanten in cash uitbetaalt. Daarnaast zijn de erg transparant over hun uitbetalingen: per vraag ontvang je een vaste vergoeding van €0.10 (op moment van schrijven). Dus met een paar enquetes kun je al gauw een tientje binnenharken. Tevens is PanelWizard een handige manier om te sparen; daar er maar twee keer per jaar geld wordt uitgekeerd. Je kunt het geld aan jezelf laten overmaken of schenken aan een goed doel.

Wat maakt PanelWizard zo betrouwbaar?

Het is een hele betrouwbare website. Ten eerste is het fijn om enquetes in te vullen bij een enquete site van Nederlandse bodem. Dan heb je in ieder geval geen problemen met slechte vertalingen. Bovendien is PanelWizard ISO Gecertificeerd en handelen ze volgens MOA (Expertise Center for Marketing Insights) richtlijnen.


7. Google Opinion Rewards

De laatste enquete site die we graag willen bespreken is Google Opinion Rewards. Eigenlijk is dit meer een app dan een website, maar desalniettemin is het een interessante opties voor mensen die graag enquetes invullen. Nadat je de app op je telefoon hebt geïnstalleerd, krijg je eens in de zoveel tijd een pushmelding dat er weer een nieuwe enquete voor je klaarstaat. De vragen zijn meestal ontzettend simpel. Bijvoorbeeld: “Welke van onderstaande winkels heeft u in de afgelopen maand bezocht?” met als antwoord 6 winkelnamen en een vakje ‘geen van bovenstaande’. Sommige enquetes bestaan uit 5 vragen, anderen hebben maar een vraag. Na afloop van het invullen van de vraag, zie je automatisch hoeveel je hebt verdiend. Dit geld wordt dan direct op je Google Play account gestort, waardoor je er op termijn leuke apps van kunt kopen.

Wat maakt Google Opinion Rewards zo betrouwbaar?

We kunnen hier heel lang bij stilstaan, maar liever geven we je het korte antwoord: het is een product van Google. Google is een heel betrouwbaar bedrijf dat goede producten en diensten aflevert. Daarnaast vinden wij het ontzettend positief dat het geld direct op het Google Play account wordt gestort. Geen administratieve rondslomp of veel gedoe om je beloning te krijgen.


Ook interessant: hoe kun je geld verdienen met enquetes?

Enquetes vul je over het algemeen niet voor je plezier in. Dagelijks krijg je mailtjes van allerlei bedrijven. “Hoe heb je onze service ervaren?” Allemaal leuk en aardig, maar je hebt al genoeg te doen. Dat wordt anders als je weet dat er iets tegenover staat, zoals een financiële vergoeding. Zoek jij nog naar een leuke bijverdienste? Dan hebben we goed nieuws voor jou: het is namelijk mogelijk om geld te verdienen met enquetes! We gaan er in dit artikel niet te diep op in, omdat we er in het verleden al heel veel over hebben geschreven. Wil jij graag weten hoe je op een betrouwbare manier geld kunt verdienen met enquetes? En hoe dat in z’n werk gaat? Lees dan vooral onderstaand artikel:

Hoe kun je geld verdienen met enquetes?foto auteur Anne von Gleich
Dit artikel is geschreven door Anne von Gleich

Anne is freelance tekstschrijver en content marketeer bij Sans Plus. Met oog voor detail en hart voor de doelgroep brengt ze elk verhaal tot leven.

Website LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Werk Financieel

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Thuisverdiener
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag