Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

10 Tips als je snel geld nodig hebt

10 Tips als je snel geld nodig hebt

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Als je snel geld nodig hebt kun je op internet allemaal manieren vinden om bij te verdienen. Helaas zijn veel van die methodes niet heel betrouwbaar en soms kosten ze zelfs alleen maar geld. Daarom hebben we een lijst voor je opgesteld waarmee je volledig betrouwbaar in korte tijd geld kunt verdienen. We beloven je geen gouden bergen, want je zult er niet snel rijk mee worden, maar door bijvoorbeeld enkele van deze 10 tips met elkaar te combineren kun ook jij in korte tijd wat extra geld verdienen.


Tip 1: Verkoop je gebruikte spullen op Marktplaats

Wist je dat je gemiddeld 90 procent van je spullen maximaal eens per jaar gebruikt? En daarin ben je niet de enige, want heel veel mensen hebben op zolder, in hun kelder of in kasten allerlei spullen die ze amper meer gebruiken. Een goede tip is dus om daar ook zelf eens kritisch doorheen te lopen en alles wat je zelf niet meer nodig hebt op Marktplaats te zetten.

Ga systematisch te werk en zet alleen items op internet die je ook echt denkt te kunnen verkopen. Maak van elk van die producten een duidelijke foto en zet ze ook allemaal in een eigen advertentie. Bepaal dan voor elk artikel of mensen zelf mogen bieden, of dat je liever een vaste prijs instelt. Zorg natuurlijk ook dat mensen je makkelijk via e-mail, telefoon en/of Whatsapp kunnen bereiken om snel te reageren op geïnteresseerde kopers.


Tip 2: Vul enquêtes in tegen betaling

Met online enquêtes kun je telkens kleine geldbedragen verdienen. Voor elke vragenlijst krijg je een bescheiden vergoeding, die bij het invullen van veel vragenlijsten toch behoorlijk op kan lopen. Het invullen doe je heel eenvoudig achter je eigen computer en is vaak ook gewoon heel leuk om te doen. De vragen zijn namelijk heel divers, omdat ze zijn opgesteld voor allerlei verschillende bedrijven en organisaties zoals goede doelen.

De bekendste website voor het betaald invullen van enquêtes is Global Test Market. Deze internationale website is ook voor Nederlanders heel geschikt en biedt een grote hoeveelheid vragenlijsten met verschillende verdiensten. Hoe meer van deze lijsten je invult en hoe nauwkeuriger je dit doet bepaalt voor een groot deel hoe vaak je voor een nieuwe enquête wordt gevraagd. Het is dus zaak niet zomaar wat in te vullen maar er echt even serieus voor te gaan zitten.


Tip 3: Online opdrachten uitvoeren voor opdrachtgevers

Heb je een gemiddeld tot goede computervaardigheid en vind je het leuk om allerlei verschillende klusjes te doen? Dan kun je op de website Fiverr.com je diensten aanbieden aan opdrachtgevers. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er op Fiverr.com snel geld mee verdienen. De website is wel internationaal van aard, dus het is handig als je jezelf goed in het Engels uit kunt drukken.

Om op Fiverr.com actief te worden hoef je heus niet een bepaalde opleiding gehad te hebben, want je kunt er ook heel eenvoudige klusjes vinden. Activiteiten zoals  data entry, waarbij je bijvoorbeeld allerlei gegevens overneemt van websites en die in een ander programma invoert. Maar je kunt ook betaalde werkzaamheden vinden zoals kleine tekstjes schrijven, stukken tekst vertalen en websites testen als gebruiker.


Tip 4: Klusjes doen voor mensen uit je omgeving

Behalve online kun je natuurlijk ook klusjes doen voor mensen uit je omgeving. Zo kun je tegen betaling honden uitlaten, boodschappen doen voor andere mensen of kleine onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Ook tegen betaling helpen bij de grote schoonmaak, reparaties uitvoeren of bijvoorbeeld af en toe het gras maaien zijn leuke bezigheden om in korte tijd wat mee bij te verdienen. Veel mensen doen deze klussen vaak met tegenzin zelf, omdat ze het zo’n gedoe vinden om er iemand voor te zoeken. Bij iemand uit hun omgeving die ze vertrouwen is die drempel een stuk lager.

Hoe vind je dit soort klusjes? Een goede tactiek is om een leuk briefje te maken en die op te hangen in de supermarkt, maar je kunt dat briefje natuurlijk ook een paar honderd keer kopiëren en huis aan huis verspreiden. Zorg dat mensen je kunnen bellen als ze vragen hebben, of je meteen voor een klusje willen inhuren. Het mooie van deze manier van geld verdienen is dat het meestal kleine bedragen zijn die je cash in handen krijgt.


Tip 5: Een online spaarprogramma gebruiken

Met een online spaarprogramma kun je heel eenvoudig geld verdienen met het uitvoeren van allerlei verschillende online activiteiten. Er zijn verschillende websites waarbij je gratis lid kunt worden en meteen kunt beginnen met verdienen. Deze verdiensten worden in eerste instantie uitgekeerd in het puntensysteem van de website zelf, maar wanneer je eenmaal een bepaalde hoeveelheid punten bij elkaar hebt gespaard kun je dat bedrag als keiharde euro’s uit laten betalen.

Waar kun je zoals geld mee verdienen bij dit soort spaarprogramma’s? Bijvoorbeeld door posts op Facebook te liken of met het openen van e-mails en het klikken op links die daarin verzameld zijn. De website die je daarbij bezoekt mag je vrijwel altijd meteen weer weg klikken. Ook kun je regelmatig tegen betaling vragenlijsten invullen en voor een vaste vergoeding nieuwe leden aanbrengen. Daarnaast hebben de meeste van de online spaarprogramma’s ook een cashbacksysteem, waarbij je geld terugkrijgt bij bepaalde online aankopen. Bekende online spaarprogramma’s voor Nederlanders zijn Euroclix.nl en Qassa.nl.


Tip 6: Verkoop je gebruikte telefoons

Ben je iemand die bij elk nieuwe telefoonabonnement ook een nieuwe telefoon neemt? Dan is de kans groot dat je inmiddels een aantal telefoons ongebruikt in de kast hebt liggen. Ook al heb je er zelf weinig meer aan, toch zijn deze toestellen vaak nog best veel geld waard. De nieuwste telefoons kun je vaak nog voor een prima prijs op Marktplaats te koop aanbieden, maar ook oudere modellen kunnen nog geld waard zijn op websites zoals Zonzoo.nl en GsmLoket.nl.

Oude telefoons zoals smartphones behouden hun waarde door de hoogwaardige materialen (zoals goud) die erin zijn verwerkt. Die materialen kunnen heel eenvoudig gerecycled worden. Daardoor verliezen ook oudere toestellen op een gegeven moment weinig van hun waarde meer. Het is daardoor vrijwel altijd de moeite waard om ook die oude toestellen te koop aan te bieden aan bedrijven die oude telefoons opkopen.


Tip 7: Met reclame op je auto rijden

Een eenvoudig verdienmodel voor iedereen die een auto heeft is het rondrijden met reclamestickers. Hiermee kun je al snel enkele tientjes per maand verdienen zonder dat je daar veel moeite voor hoeft te doen. Natuurlijk word je er niet slapend rijk van, maar het kan wel helpen de kosten van je auto te verminderen als je toch al veel op de weg zit. Natuurlijk moet je het niet erg vinden om als rijdend reclamebord te fungeren.

Er zijn natuurlijk wel enkele voorwaarden, zo moet je per maand wel minimaal een bepaald aantal kilometers rijden zodat genoeg mensen de reclameboodschap zullen zien. En vaak willen adverteerders ook dat hun advertenties alleen op een nette auto wordt getoond. Er zijn in Nederland verschillende bedrijven die deze dienst aanbieden. Let daarbij wel op dat je niet een bedrijf treft waarbij je een inleg moet betalen, want dat kost je waarschijnlijk meer geld dan het ooit op zal leveren.


Tip 8: Bespaar op je kosten

Een van de makkelijkste manieren om meer financiële middelen tot je beschikking te hebben is om te besparen op je uitgaven. Elke euro die je weet te besparen hoef je namelijk niet extra bij te verdienen. Geld besparen doe je het beste door eens goed naar je uitgavenpatroon te kijken en de grootste bedragen te schrappen waar je de minste hinder van hebt. Wanneer je van jezelf weet dat je meer geld uitgeeft wanneer je pint, neem dan eens vaker contante bedragen op en betaal daarmee.

Ook is het natuurlijk altijd verstandig om regelmatig je huidige abonnementen voor energie, telefonie en internet onder de loep te nemen. Vaak kan het goedkoper door over te stappen, maar je kunt ook eens je huidige leveranciers bellen om te vragen wat er mogelijk is aan kortingen. Als je aangeeft dat je anders over gaat stappen kan er vaak wel wat geregeld worden.


Tip 9: Teksten schrijven en verkopen

Wanneer je goed bent in schrijven kun je al snel leuke teksten schrijven en die online verkopen. Dat kan bijvoorbeeld op de al eerder genoemde website Fiverr.com, maar ook op Nederlandse websites zoals Sitedeals.nl en Textbroker.nl. Dat kan op twee manieren: je kunt zelf al teksten schrijven over bepaalde (populaire) onderwerpen, maar je kunt ook eerst op de genoemde websites specifieke opdrachten zoeken.

Het is de kunst om vooral te schrijven over onderwerpen waar je verstand van hebt en waar je dus weinig informatie over hoeft op te zoeken. Daardoor kun je lekker vlot doorschrijven en verdien je het meeste geld in de kortste tijd. Ook is het belangrijk dat je een prettige werkplek hebt waar je makkelijk langere tijd kunt typen zonder dat je last van je lichaam krijgt. Voor teksten schrijven heb je gelukkig geen hele krachtige computer nodig, maar een goed toetsenbord is natuurlijk wel een vereiste.


Tip 10: Neem een bijbaantje

Bedrijven zitten soms op heel korte termijn om nieuwe arbeidskrachten verlegen. Stap dus eens binnen bij enkele uitzendbureaus in je buurt en vraag of ze nog een tijdelijk baantje voor je weten. Je kunt dan bijvoorbeeld voor een paar weken ingezet worden bij een bedrijf dat tijdelijk extra mankracht nodig heeft. Vakantiewerk, seizoenswerk en ander tijdelijk werk verdient meestal redelijk. En vaak kun je op wekelijkse basis worden uitbetaald, waardoor je snel over het geld kunt beschikken.

Bij dit soort werkzaamheden kun je denken aan post sorteren of bezorgen in je wijk tijdens drukke periodes of de vakantietijd, hand- en spandiensten voor een productiebedrijf waar men ineens een grote order heeft gekregen of als invalkracht op een school aan de slag gaan. Wanneer je bepaalde kwalificaties hebt komt dat natuurlijk altijd van pas, maar ook als je geen specifieke opleiding hebt gehad kun je vaak vrij makkelijk eenvoudig werk vinden voor een korte periode.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Financieel

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Thuisverdiener
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag