Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Hoe kun je geld verdienen met reclame op je auto?

Hoe kun je geld verdienen met reclame op je auto?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Ben je op zoek naar manieren om wat extra geld te verdienen? Als je creatief bent, zal je merken dat er heel veel mogelijkheden zijn. Een relatief onbekende manier van geld verdienen is met reclame op je auto. Dit wordt ook wel wrap advertising of reclame rijden genoemd. Jij plakt een reclamesticker van een adverteerder op je auto, en krijgt in ruil daarvoor een vergoeding. Maar hoe werkt het precies; hoe kun je geld verdienen met reclame op je auto? Bij welke bedrijven kun je je aanmelden voor wrap advertising? Wat verdien je ongeveer met deze bijzondere vorm van adverteren? Kan iedereen zich aanmelden om geld te verdienen met reclame op de auto? Allemaal vragen die wij voor jou gaan beantwoorden in dit dossier over reclame rijden.


Reclame rijden: wat is dat nou eigenlijk?

Reclame rijden betekent dat je jouw auto ter beschikking stelt om op te adverteren. Dat betekent dat jouw auto stickers krijgt van een advertentiebureau, en dat jij in ruil daarvoor een vergoeding krijgt. Hoeveel dat is, verschilt een klein beetje per situatie, maar je kunt uitgaan van een gemiddelde van €200 per maand. Hierover lees je later in dit artikel meer.

Komt iedereen in aanmerking voor reclame rijden?

Er zijn een paar voorwaarden om in aanmerking te komen voor reclame op je auto. Allereerst moet je beschikken over een eigen auto met autoverzekering (dus geen huurauto of geleende auto) en een rijbewijs (en 18+ zijn). Zowel het type als de staat van de auto worden beoordeeld. Hoe beter het oordeel is, hoe meer adverteerders interesse zullen hebben en hoe meer je in theorie kunt verdienen. Verder wordt je geacht om een goede rijder te zijn en geen asociaal rijgedrag te vertonen. Dat betekent tevens dat je geen justitiële problemen hebt gehad ten aanzien van jouw rijgedrag (zoals veel boetes). Aanvullende voorwaarden kunnen per aanbieder verschillen. Sommige adverteerders staan er bijvoorbeeld op dat je een GPS installeert, zodat zij kunnen nakijken of je inderdaad het afgesproken aantal kilometers rijdt.


Hoe kun je geld verdienen met reclame op je auto?

Als je voldoet aan de eerder genoemde voorwaarden, dan staat niets jou in de weg om geld te verdienen met reclame op je auto. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is je gratis aan te melden op een van de aanbieders voor wrap advertising. Vaak doorloop je de volgende stappen:

 1. Gratis aanmelden
 2. Gegevens auto opgeven
 3. Wachten op interesse van adverteerders
 4. Reclame plaatsen
 5. Rondrijden met de reclame op je auto
 6. Advertentie verwijderen
 7. Uitbetaling

Het is dus best eenvoudig om geld te verdienen met reclame op je auto. Het is met name belangrijk om een goed bedrijf te vinden die op jouw auto wil adverteren. In onderstaande alinea, ‘waar kun je je aanmelden voor wrap advertising op je auto?’, lees je daar meer over.


Waar kun je je aanmelden voor wrap advertising op je auto?

Er zijn verschillende bedrijven waar je je kunt aanmelden voor reclame rijden. Een van de bekendste en beste bedrijven voor reclame rijden is CashCar. Daarnaast geven we nog een  alternatief bedrijf dat óók goed is.

 • CashCar. Bij CashCar kan elke Nederlander zich gratis aanmelden om gemiddeld €200 per maand te verdienen aan de reclame op zijn/haar auto. Je mag zelf kiezen welk deel van je auto bestickerd wordt. Je hoeft zelf niet achter adverteerders te gaan, want de adverteerder kiest zelf een of meerdere auto’s uit.
 • Autoreactie. Bij Autoreactie kun je reclame rijden voor gemiddeld €120 per maand. Het is gratis om je aan te melden en de adverteerders komen zelf op je af. Je mag zelf beoordelen of je een bepaalde advertentie wel of niet aanneemt, dus je zit nooit vast aan een gênante of slecht betalende advertentie op je auto.

Kies een goed bedrijf

Bij het reclame rijden moet je je niet blindstaren op euro’s. Het is namelijk belangrijk dat je een betrouwbaar bedrijf uitkiest, die duidelijk communiceert, goede afspraken maakt, en een goed imago heeft. Daarnaast kunnen we ons voorstellen dat je niet zomaar elke reclame op je auto wil. Want wat moet je als mannelijke student van 24 jaar met een advertentie voor luiers op je bumper? Je mag best een beetje kritisch zijn. Het heeft geen zin om het imago van een bedrijf op te vijzelen, als je eigen imago hierdoor een grote deuk krijgt.

Pas op voor reclame-oplichters

Een serieus bedrijf zal eerst de nodige aandacht en tijd in jou stoppen voordat je begint met reclame. Wat is jouw rijverleden, welke auto heb je et cetera? Je zal akkoord moeten gaan met een aantal voorwaarden. Waarschijnlijk wordt je achteraf betaald. Als je vooraf al wordt betaald en als het bedrag niet overeenkomt met wat er is afgesproken, dan moeten de alarmbellen gaan rinkelen.

Maar… het kan ook anders gaan. Dat gebeurt vooral bij oplichters, die beweren dat je reclame gaat rijden, maar je vervolgens geld afhandig maken. Zo’n bedrijf stuurt jou bijvoorbeeld vooraf een cheque waarvan je een gedeelte terug moet betalen aan het wrapping bedrijf. Jij betaalt het gedeelte terug, maar de rest van de cheque blijkt nep te zijn. Je hebt dus wel geld betaald, maar nooit iets ontvangen… Als je iets niet vertrouwt dan raden wij je aan om er onmiddellijk mee te stoppen. Als je twijfelt, moet je eerst referenties lezen op verschillende sites over het desbetreffende bedrijf. Je kunt natuurlijk ook alle risico’s vermijden door in zee te gaan met een wrapping bedrijf dat in dit artikel genoemd is!


Hoeveel kun je verdienen met reclame op je auto?

Gemiddeld gezien verdien je met reclame rijden €200-€300 per maand (bruto). Deze inkomsten moet je zelf opgeven bij de belastingdienst, dus het kan zijn dat je nog een deel van dit bedrag af moet dragen. Daarnaast moet je soms ook nog geld betalen voor het huren van stickers. Dan kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je €170 overhoudt, omdat je €30 moet betalen aan de huur. Stel, je rijdt een jaar lang reclame en je verdient €200 per maand, dan verdien je €2400 per jaar. Dat is een mooi bedrag om van op vakantie te gaan!

Verschillende verdiensten voor wrap advertising

Het bedrag dat wij in de vorige alinea hebben genoemd, is een gemiddelde. Soms horen we veel lagere bedragen (€100), en soms veel hogere bedragen (€800). Dit bedrag komen we tegen bij de meeste aanbieders van reclame rijden. De exacte verdiensten hangen echter af van een aantal zaken:

 • Aantal kilometers per week: een adverteerder betaalt niet graag voor een auto die altijd in de garage staat. Dan is er helemaal geen bereik! Over het algemeen geldt, hoe meer kilometers je rijdt, hoe hoger je vergoeding is.
 • Formaat van de auto: een grote auto valt meer op. Dus hoe groter en opvallender je auto, hoe meer je betaalt krijgt. Bovendien passen er grotere advertenties op grotere auto’s, waardoor je ook weer meer betaald krijgt.
 • Kleur van de auto: sommige adverteerders hechten waarde aan een specifieke kleur auto, omdat dit goed past bij hun advertentie/ bedrijf of omdat het meer opvalt.
 • Staat / onderhoud van de auto: hoe beter de staat van de auto is, des te groter de kans is op hoge verdiensten met reclame rijden.
 • Aanbieder + type advertentie: tot slot heb je uiteraard te maken met de adverteerder in kwestie. Wat wil hij/zij laten adverteren en wat is hij/zij bereid ervoor te betalen? Hoe groter de advertentie en hoe langer deze getoond wordt, hoe meer geld je verdient.

Andere manieren om extra geld te verdienen

We hopen natuurlijk dat jij na het lezen van dit artikel geïnspireerd bent geraakt en precies weet wat je moet doen om geld te verdienen met reclame op je auto, oftewel reclame rijden. Maar het kan helaas ook zo zijn dat je erachter bent gekomen dat je niet in aanmerking komt voor wrap advertising. Of dat je het toch niet zo’n leuke manier van bijverdienen vindt. Gelukkig zijn er veel alternatieven voor jou. In onderstaande artikelen kun je je alvast oriënteren op andere opties. Zie de relevante suggesties hieronder.foto auteur Anne von Gleich
Dit artikel is geschreven door Anne von Gleich

Anne is freelance tekstschrijver en content marketeer bij Sans Plus. Met oog voor detail en hart voor de doelgroep brengt ze elk verhaal tot leven.

Website LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Werk Auto

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Thuisverdiener
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag