Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Met welke apps kan je geld verdienen?

Met welke apps kan je geld verdienen?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Een beetje extra geld verdienen is altijd mooi meegenomen. Er zijn verschillende websites en apps waar je door bijvoorbeeld enquêtes in te vullen, wat geld kan verdienen. Bij sommige enquêtes kan je tot wel 5 euro verdienen door ze in te vullen. Ook zijn er websites waar je geld kan verdienen door mails te openen en te lezen. Nu verdien je met enquêtes echter het meeste, dus daar zullen we in dit artikel op in gaan. We bespreken verschillende websites en apps, hoe ze werken en wat je er ongeveer mee kan verdienen. Natuurlijk blijft dit altijd om vrij kleine bedragen gaan, maar als je dit slim aanpakt, hou je er per maand toch iets aan over. 


Wat zijn manieren om geld te verdienen met apps of websites?

Met apps kan je natuurlijk niet genoeg geld verdienen om te leven. Je verdient leuk een beetje bij, op een speelse of ontspannen manier. Hou er bij apps en websites die jou betalen altijd rekening mee dat je niks zomaar krijgt. In ruil voor wat geld verdienen door bijvoorbeeld enquêtes in te vullen of een leuke quiz te doen, laat je altijd gegevens achter of krijg je veel reclame te zien. Zo werkt het nu eenmaal. Stoor je je daar niet aan, dan kan geld verdienen met apps of websites een prima manier zijn om wat extra geld over te houden.
Wat zijn manieren om online geld te verdienen:

  • enquêtes invullen (kan zowel met apps als op je laptop of pc)
  • apps met een quiz waarbij je prijzengeld kan ontvangen bij een x aantal goed beantwoorde vragen.
  • geld verdienen door mails te lezen en op banners te klikken.

Wij zullen in dit artikel vooral bespreken wat prettige websites en leuke apps zijn om iets te verdienen. Geld verdienen door mails te lezen kan ook, maar dit brengt erg weinig op. Wél heb je hier altijd een ontzettend volle mailbox van. Daarom gaan we in deze blog in op eigentijdse, betrouwbare apps en websites waarmee je op een leukere manier wat bijverdient.
Daarbij hebben we ook gelet op hoe toegankelijk apps zijn. Met de app Sweatcoin bijvoorbeeld, kan je geld verdienen door te lopen. Dit zijn dan echter sweatcoins en die laten zich maar moeilijk uitbetalen als euro’s. De meeste mensen zullen hier weinig aan hebben.

Hou er rekening mee dat je bij het invullen van enquêtes wel binnen de doelgroep moet vallen die men op dat moment nodig heeft. Val je niet binnen de doelgroep, dan kan je niet deelnemen.


1. Geld verdienen met de app Lucky 13

Lucky 13 klinkt als gokken, maar is veel leuker. Met deze app kan je geld verdienen door 13 quizvragen goed te beantwoorden. Er wordt vervolgens een prijzenpot verdeeld over alle deelnemers die de vragen goed beantwoord hebben. Deze is niet geweldig groot, maar het is een leuk extra zakcentje. Lucky13 verdient geld door de reclames die ze toont.
Leuk om te weten is dat Lucky 13 ook op televisie wordt uitgezonden. Als je aandachtig naar de reclame kijkt en daarover vragen weet te beantwoorden, kan je extra levens (kansen) verdienen voor in de quiz.

Lucky 13 wordt als app ook ‘Gameroom’ genoemd en is volledig gratis. Het spel is geschikt voor apparaten met Android en iOs.


2. Geld verdienen met de Amerikaanse HQ quiz app

De Amerikaanse App HQ is vergelijkbaar met de app Gameroom (Lucky 13). In deze quiz app moet je 12 vragen goed beantwoorden, en deze worden in het Engels gesteld. De Engelse taal beheersen is dus een vereiste voor deze app. De prijzenpot die er verdeeld wordt na 12 correct beantwoordde vragen, is een stuk groter dan de prijzenpot van de Lucky 13 app. Je hebt het meeste plezier van deze app als je enige kennis hebt van Amerikaanse sport, geografie en politiek.

De app HQ is gratis, en verdient geld door het tonen van reclame in het spel (zowel opvallend als onopvallend).Het geld dat je wint, kan je meteen laten uitbetalen. De app HQ Trivia kan gespeeld worden op een iOs of Android apparaat.


3. Enquêtes invullen met de app Google Opinion Rewards

Met de app Google Opinion Rewards krijg je enquêtes aangeboden op basis van jouw zoekgedrag op internet. Zo ‘weet’ Google over jou in welke winkel je geweest bent en welke video’s je bekijkt op Youtube. Soms zijn de vragen specifiek, soms algemeen. Door vragen te beantwoorden ontvang je tegoeden voor de Play Store.
Frauderen door zomaar wat in te vullen of vragen onjuist te beantwoorden kan je beter niet doen, dit wordt opgemerkt en dan kan je geen vragen meer invullen.

De app is gratis, in die zin dat je gratis deel kan nemen aan vragen en de app gratis downloadt. Je betaalt bij deze app als het ware met de zeer specifieke gegevens die er van je verzameld worden.


4. Fotografeer je graag en goed? Dan kan je wat geld verdienen met Foap

De app Foap verbindt bedrijven die goedkope foto’s zoeken, met getalenteerde amateurfotografen. Voor deze app moet je wel daadwerkelijk aardig kunnen fotograferen.
De app Foap werkt als volgt:

  • Download Foap en open de app.
  • Upload je foto’s en geef ze een tag.
  • Wacht tot je foto wordt goedgekeurd.
  • Een goedgekeurde foto kan door elke geïnteresseerde worden gekocht.
  • Per verkochte foto verdien je 5 dollar.

Hou er met deze app wel rekening mee dat jouw rechten over de verkochte foto’s verdwijnen. Neem de voorwaarden goed door.
De app Foap is beschikbaar voor Android en iOs.


5. Geld verdienen met Smartspotter

Om wat te verdienen met de app Smartspotter moet je wat meer doen dan bij veel andere apps. Zodra je de app hebt geïnstalleerd kan je kleine opdrachtjes aannemen die te maken hebben met hoe bepaalde artikelen in winkels worden getoond. De fabrikanten willen dit graag weten. De app vraagt jou om bepaalde producten in de winkel op de foto te zetten (dit moeten nette, duidelijke foto’s zijn, maar je hoeft geen speciaal fotografietalent te hebben). Per opdracht zie je van tevoren precies hoeveel je verdient. Veel is dit niet, maar je kan er toch wat geld aan overhouden.

Smartspotter kan worden gedownload voor iOs en Android apparaten. De app verdient geld door de bedrijven die willen weten hoe hun producten gepresenteerd worden. Deze informatie is geld waard.


6. Een extraatje verdienen met Roamler

De app Roamler werkt ongeveer hetzelfde als de app Smartspotter: je krijgt opdrachten via de app om in winkels te fotograferen hoe bepaalde producten gepresenteerd worden. Daar verdien je wat geld mee. Het concept lijkt eigenlijk ook wel wat op mystery shopping, al heeft mystery shopping meer als doel om te onderzoeken hoe de service in bepaalde winkels is.
Als je wat extra geld wilt verdienen, kan je ervoor kiezen om zowel Smartspotter als Roamler op je tablet als telefoon te installeren. Hou wel in de gaten of er niet té veel tijd gaat zitten in het bezoeken van winkels. Anders schiet je je doel (wat bijverdienen) al gauw voorbij.


7. Enquêtes invullen op Mobrog

Met Mobrog kan je op je computer of via de app wat bijverdienen door allerlei enquêtes in te vullen. Je kan maximaal 3 euro per enquête verdienen. Dit is altijd mooi meegenomen. Het werkt heel eenvoudig: je registreert jezelf op de website en als dat is gelukt, ontvang je mails met een link naar de desbetreffende enquête. Er wordt altijd aangegeven hoe lang een enquête duurt en wat het onderwerp is, zodat je weet waar je aan begint. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je alles eerlijk invult.
Mobrog belooft discreet met je privégegevens om te gaan. Uitbetalen doen ze via Paypal, nadat het tegoed eerst op je Mobrog account wordt bijgeschreven


8. Enquêtes invullen op Panelclix

Panelclix staat bekend als het beste onderzoeksbureau van Nederland. Ze betalen goed voor het invullen van enquêtes. Het prettige aan Panelclix is dat de website netjes, modern en overzichtelijk is. Zo is er een handige pagina met veelgestelde vragen waar je precies kan lezen hoe Panelclix werkt.

Panelclix betaalt je met zogenoemde ‘Euroclix’. Elke keer nadat je een enquête hebt ingevuld, verdien je een aantal clix. Deze clix worden bijgeschreven op je account en zijn geld waard. Dit werkt als volgt:

  • 1000 clix: 10 euro
  • 2000 clix: 25 euro
  • 3000 clix: 37,50 euro
  • 4000 clix: 50 euro
  • enzovoorts.

Deelname is gratis. Als inschrijfbonus ontvang je 150 clix (1,95 euro).


9. Enquêtes invullen op de app Toluna

Met de app Toluna kan je enquêtes invullen voor de grotere (onderzoeks) bedrijven zoals Heineken, Sony, Kellog’s, L’Oréal en nog veel meer. Je wordt direct uitbetaald in punten, en die kun je vervolgens laten uitbetalen op een Paypal account. Het leuke aan de app is dat je ook zelf een onderwerp kan plaatsen waar mensen hun mening over kunnen geven. Dat is een leuke extra naast het invullen van de enquêtes. Het deelnemen aan de enquêtes en het downloaden van de app is volledig gratis.

Net als andere websites of apps, vraagt Toluna om wat persoonlijke gegevens. Deze zijn nodig om jou te matchen met enquêtes waarvan je in de doelgroep valt. Toluna belooft om jouw informatie nooit te delen met telemarketeer bureaus of reclamebureaus.


Bijverdienen met een app: iets voor jou?

Bijverdienen met apps en websites om bijvoorbeeld enquêtes in te vullen, levert geen spectaculaire bedragen op, maar is wel mooi meegenomen. Daarbij is het belangrijk dat je gebruik maakt van nette, betrouwbare apps en websites die ook echt iets opleveren. Is het bijvoorbeeld onduidelijk hoe je uitbetaald zult worden, of is de website in slecht Nederlands geschreven, dan raden we af om deze te gebruiken.

In dit artikel hebben we verschillende mogelijkheden genoemd zoals deelnemen aan een quiz met prijzenpot, productfoto’s maken, of enquêtes invullen.  Probeer altijd een balans te vinden tussen de tijd die je in zulke apps steekt, en het geld dat ze opleveren. Als dat lukt, verdien je op een ontspannen manier wat extra geld.

blank



foto auteur Merel Kruit
Dit artikel is geschreven door Merel Kruit

Schrijft veel over natuur, gezondheid en huidverzorging en verdiept zich helemaal in een onderwerp. Woont in Rotterdam en werkt als freelance copywriter. Liefhebber van natuur en tegelijkertijd de stad. Schrijft in haar vrije tijd fictie en gaat graag naar concerten.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Financieel Werk

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Thuisverdiener
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag