Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Hoe kom ik aan geld? 11 tips om aan geld te komen

Hoe kom ik aan geld? 11 tips om aan geld te komen

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Geld verdienen kan op een hoop verschillende manieren. Van je huis verhuren, tot een hondenuitlaatservice beginnen. Wanneer jij iets aanbiedt waar mensen naar op zoek zijn, zullen er ook altijd mensen bereid zijn om daarvoor te betalen. Het verdienen van geld is namelijk een soort ‘voort wat hoort wat’. Het lijkt zo simpel, maar soms weet je even niet hoe je dit moet aanpakken. In dit artikel vind je daarom 8 tips om aan geld te komen.


blank

1. Verdien geld met het invullen van Online Enquêtes

De eenvoudigste manier om tot wel 250€ per maand te verdienen is het invullen van online vragenlijsten. De website Thuisverdiener.nl betaald jouw voor het invullen je mening, tot wel €7,- per enquete. En je kunt het gewoon doen vanuit huis. Als je simpel geld wil verdienen is dit absoluut het proberen waard.

Schrijf je gratis om enquêtes in te vullen voor geld »


blank

2. Wordt thuisverdiener

Op de website Thuisverdiener kun je geld verdienen vanuit huis, tot wel €1900 per maand. Je kiest zelf welke werkzaamheden je wilt doen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het het schrijven van artikelen, invullen van enquetes, starten als chatoperator, opzetten van een eigen blog of inpakwerk vanuit huis. Bekijk alle mogelijkheden op de site!

Schrijf je gratis in bij Thuisverdiener.nl »


3. Ruim je huis op en verkoop spullen

Wanneer je aan geld wilt komen kun je een hoop verschillende dingen doen. Maar waarom zou je niet kijken naar wat je al hebt? Een hoop mensen hebben spullen in hun huis staan waar ze nooit meer iets mee doen. Of je bedenkt dat je ook met wat minder spullen kunt leven. Kijk eens kritisch naar jouw inboedel en bedenk wat je daarvan kunt gaan verkopen. Het kunnen grotere dingen zijn zoals banken, kasten, bed frames, tafels of stoelen. Maar ook de kleinere dingen zijn de moeite waard om te verkopen zoals boeken, kleding, oude schaatsen of een dvd-speler die je niet meer gebruikt. Afhankelijk van wat je wilt gaan verkopen zijn er verschillende sites waar je dit online kunt doen. Online je spullen verkopen werkt vaak het makkelijkst en snelst. Zorg er wel altijd voor dat je eerst het geld binnen hebt, voordat je je spullen aan de koper overhandigt. Zo weet je zeker dat je niet wordt opgelicht.


blank

4. Geld lenen

Snel een bedrag van €100 tot €1500 nodig? Op Saldodipje.nl kun je eenvoudig een lening aanvragen binnen 24u. Geef aan hoeveel je wilt lenen en met welke looptijd en je ziet direct hoeveel je maandelijks moet terugbetalen.

Ga naar Saldodipje.nl »


5. Zoek een baan(tje)

Alleen de zon komt voor niets op, de rest van het leven is helaas niet gratis. Daarom zul je hoe dan ook moeten werken. Heb je nog geen baantje maar heb je wel geld nodig? Dan is het wellicht tijd dat je op zoek gaat. Afhankelijk van je leeftijd en ervaring kun je op zoek gaan naar een baan(tje). Je kunt viavia vragen of iemand nog werk voor je heeft, maar je kunt je ook aanmelden bij een uitzendbureau. Daarnaast zijn er een hoop websites die vacatures online aanbieden. Zo kun je zelf kijken wat het beste bij je past. Belangrijk bij het vinden van een baantje is dat je een duidelijk cv hebt gemaakt. Een cv staat voor curriculum vitae, en bevat al jouw werkervaring en andere informatie die de werkgever nodig heeft.


6. Zoek uit waarop je kunt besparen

Aan geld komen kun je op twee manieren doen: meer geld binnen krijgen, of het geld dat je hebt minder snel uitgeven. Het laatste is niet alleen heel efficiënt, maar zorgt er ook voor dat je weer even stilstaat bij jouw uitgavenpatroon. Kijk in jouw bankrekening afschriften naar je uitgaves van de afgelopen maanden. Blijkt daaruit dat je bijvoorbeeld heel vaak naar de afhaalchinees gaat in plaats van zelf te koken? Dan weet je dat je hierop kunt besparen. Dit doe je door vaker zelf te koken, wat goedkoper is dan eten bestellen. Zodra je stopt met deze standaard ‘duurdere’ uitgaven, zul je direct merken dat je meer geld hebt.


7. Bedenk waar jij in uitblinkt en ga ondernemen

In plaats van in loondienst gaan bij een bedrijf, kun je ook zelf gaan ondernemen. Dit is ontzettend leuk en leerzaam, en wanneer je bedrijf goed loopt kun je veel geld verdienen. Het is niet voor niets zo dat de meeste miljonairs in Nederland ondernemer zijn. Het belangrijkste is dat je iets bedenkt waar jij in uitblinkt. Wat is jouw talent? Vind je het bijvoorbeeld leuk om creatief bezig te zijn en kettinkjes of armbandjes te maken? Dan kun je daar een bedrijfje in starten. Ga dus na bij jezelf wat jouw talent is of wat jij leuk vindt om te doen. Kan je daar een bedrijf in starten en wellicht met je passie je geld verdienen?


8. Verkoop een service

Wanneer je misschien niet direct zelf een bedrijf wilt opzetten maar wel iets wilt doen met ondernemen, kun je een service verkopen. Dit kan makkelijk kleinschalig om mee te beginnen. Zo kun je bijvoorbeeld in jouw buurt vragen of je mensen hun hond mag uitlaten tegen betaling. Of je vraagt of iemand nog een schoonmaakklusje heeft. Daarnaast kun je ook vragen aan oudere mensen of je boodschappen voor hen kunt doen tegen betaling. Op deze manier verkoop je een service en ben jij niet alleen blij, maar de mensen die jouw service ontvangen ook. Het lijkt een beetje op het ouderwetse ‘heitje voor karweitje’, waarbij jij je services kunt aanbieden tegen een bepaald bedrag.


9. Bedenk een goed creatief idee

Je geld verdienen door creatief na te denken. Dat klinkt toch perfect? Op de website www.battleofconcepts.nl heb je verschillende wedstrijden waaraan je kunt meedoen. Deze wedstrijden houden in dat je een creatief idee uitdenkt en dit concept inlevert. De prijzen kunnen oplopen tot wel €2000 wanneer je de wedstrijd wint. Natuurlijk ben je nooit verzekerd van de winst, maar het is wel ontzettend leuk om mee te doen en je creatieve brein te activeren. Wie weet brengt het je zelf op een goed idee voor jouw eigen bedrijf…


10. Maak gebruik van de deeleconomie

Tegenwoordig kun je ook geld verdienen door mee te doen aan de ‘deeleconomie’. Dit houdt in dat er websites en apps zijn die het delen van bepaalde producten of diensten mogelijk maken. Zo heb je bijvoorbeeld de website brenger.co, waar je tegen betaling spullen van mensen van A naar B kunt brengen. Zo kun je al reizend geld verdienen. Daarnaast heb je ook de website blablacar.com, waar men tegen betaling met jou kan meereizen wanneer jij in de auto zit. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar daar bespaar je zelf ook reiskosten mee. Een ander voorbeeld is de website snappcar.nl, waarop je jouw auto kan verhuren aan andere reizigers. Super handig want anders staat je auto toch maar stil. Zo zijn er nog een heleboel voorbeelden, neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij onderstaande diensten:

 • Peerby – Uitlenen van spullen
 • Airbnb – Verhuren van je huis/appartement of kamer
 • Brenger – Koeriersdienst
 • Snappcar – Je auto verhuren
 • Blablacar – Iemand met je laten meerijden
 • Thuisafgehaald – Je eigen gerechten verkopen
 • Werkspot – Klussen
 • Barqo – Je boot verhuren
 • Rewear – Je kleding verkopen/verhuren
 • KonnektID – Anderen helpen met jouw kennis
 • Helpling – Schoonmaken

11. Verhuur je woning of een kamer in je huis

In het kader van de deeleconomie, kun je ervoor kiezen om jouw woning of een kamer in je huis te verhuren. Hier zijn verschillende websites voor waarop je dit kunt doen. Een van de bekendste services hiervoor is Airbnb. Wanneer je je aanmeldt bij de website kun je jouw woning gaan verhuren door er foto’s van te maken, informatie over het huis te geven en de kosten in te stellen voor de verhuur. Wanneer jij zelf op vakantie bent, kun je dit geld dan terug verdienen door tegelijk je huis te verhuren. Of je hebt een lege kamer in je woning, waar iemand voor een bepaalde tijd tegen betaling in kan wonen. Zo kun je geld verdienen door jouw ruimte te verhuren.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Financieel

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Thuisverdiener
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag