Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Hoe kun je miljonair worden?

Hoe kun je miljonair worden?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Wat wil je later worden als je groot bent? Miljonair natuurlijk! Een vraag die iedereen natuurlijk wel een keer heeft beantwoord. Miljonair worden lijkt misschien een fantasierijke kinderdroom, maar toch kun je het met de juiste drive en mindset ver schoppen. Miljonairs als Steve Jobs, Mark Zuckerberg of onze eigen Linda de Mol hebben namelijk meer overeenkomsten dan je misschien in eerste instantie zou denken. Ben jij benieuwd hoe je miljonair kunt worden? Dan geven we jou hieronder het beste miljonairsrecept.


Wanneer ben je miljonair?

De term miljonair brengt soms wat verwarring met zich mee, want wanneer mag je jezelf nou eigenlijk wel of geen miljonair noemen? Het eerste misverstand is, dat de term miljonair niet per se betekent dat je een miljoen euro op je bankrekening moet hebben staan. Je kunt jezelf namelijk miljonair noemen als de waarde van al je bezittingen (activa) bij elkaar een miljoen of meer waard zijn. Dit kunnen dus ook bezittingen zijn zoals je huis, de auto, de boot of de aandelen die je hebt. Om te spreken van een miljonair hoef je dus niet een miljoen euro vrij te besteden hebben. De meeste mensen die namelijk een miljoen euro klaar hebben staan op de bank zijn ook vaak multimiljonairs. Je spreekt officieel van een multimiljonair als je minstens twee miljoen bezit. Internationaal gerekend gaat men uit van een miljoen dollar aan bezittingen. In Europa hangt deze grens dus af van de koers van de euro ten opzichte van de dollar.


Miljonairs in Nederland

Volgens data van het CBS woonden er in 2015 in Nederland ongeveer 106000 miljonairs (1,4% van alle huishoudens). Interessante statistiek uit deze data is onder andere dat 80% van alle miljonairs in Nederland ondernemer is. Hieruit kun je afleiden dat je waarschijnlijk de meest succes hebt om miljonair te worden door te gaan ondernemen en je eigen bedrijf te starten. Andere kenmerken van miljonairs uit dit rapport:

  • Miljonairs drinken meer dan niet-miljonairs
  • Miljonairs roken minder dan niet-miljonairs
  • Miljonairs hebben minder overgewicht dan niet-miljonairs
  • Miljonairs sporten meer en leven gezonder dan niet-miljonairs
  • Miljonairs zijn minder vaak gescheiden dan niet-miljonairs
  • Golf is de meest beoefende sport door miljonairs
  • De meeste miljonairs wonen in Laren, Blaricum of Bloemendaal
  • 1 op de vijf werkende miljonairs is actief in de landbouw
  • 1 op de vijf ouder van miljonairs zijn zelf ook miljonair

Hoe kun je het beste miljonair worden?

Uiteraard is er geen handleiding beschikbaar die stap-voor-stap uitlegt hoe je miljonair kunt worden. Wanneer we dit precies zouden weten, zouden we immers allemaal miljonair kunnen worden. Toch hebben de meeste miljonair allemaal bepaalde eigenschappen die overeenkomen. Je kunt dus misschien wel spreken van een bepaalde ‘formule’ waarmee je meer kans hebt om miljonair te worden. Wil jij weten hoe je het beste miljonair kunt worden, dan vertellen we je hieronder alles wat je moet weten.

De juiste mindset

Alle miljonairs beschikken over een bepaalde mindset die doorslaggevend is om miljonair te worden. Een miljonair heeft namelijk een bepaald doel voor ogen en is bereid om hiervoor te knokken. Een miljonair denkt hierbij niet binnen de grenzen die er al bestaan, maar kijkt naar mogelijkheden om verder te groeien. Koppig en eigenwijs zijn daarom twee woorden die erg goed van toepassing zijn op een miljonair. Met deze mindset kan het dus vaak voorkomen dat je tegen meningen van anderen in moet gaan en overtuigd moet blijven van je eigen goede ideeën. Uiteraard gebeurt dit met vallen en opstaan, want elke miljonair heeft ook zijn of haar tegenslagen gehad. Het verschil is alleen dat ze falen zien als iets wat erbij hoort en iets waarvan je leert. Na een tegenvaller herpakken ze zich en gaan weer verder net zolang tot het wel lukt en ze uitkomen bij succes.


Creëer iets unieks

De meeste mensen die miljonair zijn, hebben dit bereikt omdat ze iets uniek hebben gecreëerd. Hier bedoelen we een uniek product of een unieke dienst mee. Maar wanneer spreek je nou precies van iets unieks? Het betekent vooral dat het een bepaalde waarde moet hebben voor mensen en dat het invloed moet hebben op de massa.

Miljonairs verdienen dus niet hun geld door alleen aan zichzelf te denken, maar omdat ze producten en diensten willen ontwikkelen die andere mensen helpen. Zo heeft een online sportwinkel waarbij iedereen spullen kan bestellen meer waarde dan een fysieke sportwinkel op de hoek van de straat. Een ander uitgangspunt is om te kijken welke producten of diensten op dit moment waarde hebben en waar het gat ligt in de markt. Is er een grote vraag naar studentenhuizen? Word dan een speler op de vastgoedmarkt. Is er vraag naar een beter softwareprogramma? Ontwikkel deze dan. Wees je er dus goed van bewust welke waarde jouw product of dienst heeft voor mensen en wat jou onderscheidt van de rest. Ten tweede is het belangrijk dat je invloed moet hebben op de massa. Wil je namelijk miljoenen verdienen dan moet je ook miljoenen mensen kunnen bedienen.


Miljonair worden via internet

De makkelijkste manier om miljoenen mensen aan te spreken is vandaag de dag via internet. Hier zijn de grenzen namelijk eindeloos en kun je iedereen aanspreken. Het internet heeft er voor gezorgd dat ondernemen voor iedereen met een computer en internetaansluiting toegankelijk is geworden. Daarnaast is het de ideale mogelijkheid om een schaalbare business op te zetten die gemakkelijk groeit.

Schaalbaarheid

Uiteindelijk worden maar weinig mensen miljonair door op basis van ‘uurtje-factuurtje’ te werken of door voor een baas te werken. Daarom is het belangrijk dat als je (via internet) gaat ondernemen je dit schaalbaar inricht en snel kunt groeien. Een techniek als de Lean Startup methode kan je helpen om je idee te valideren en te zorgen dat je snel kunt schalen. Wil je graag miljonair worden door het starten van een eigen bedrijf of startup? Dan kan het interessant zijn om investeerders achter je te krijgen. Deze kunnen door kapitaalinjecties de groei van je bedrijf stimuleren.


Neem risico

Wat miljonairs nog meer met elkaar in overeenstemming hebben, is dat ze er niet voor terugdeinzen om risico’s te nemen. Als je namelijk geen risico neemt in het leven dan maak je minder snel grote stappen vooruit. Miljonairs hechten dus niet al te veel waarde aan een vaste baan en een goed onderdak, maar hebben een onuitputtelijke drive om het nog beter voor elkaar te krijgen. Risico nemen kan ook betekenen dat je risico’s neemt om te investeren. Dit kan betekenen dat je risicovolle beleggingen doet, maar ook dat je veel geld investeert in je eigen bedrijf. De meeste miljonairs durven veel risico’s te nemen, omdat ze overtuigd zijn van hun eigen plan en de ballen hebben om een gok te nemen.


Start vroeg

Wil je miljonair worden dan kun je het beste al vroeg beginnen. Vroeg beginnen waarmee dan? Hier bedoelen we mee dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met leren, jezelf ontwikkelen en een eigen bedrijf opzetten. Veel mensen houden altijd een idee in hun achterhoofd om een eigen bedrijfje te beginnen, maar doen hier pas wat mee als ze dertig of veertig zijn. Dit is eigenlijk juist geen gunstige tijd, omdat er namelijk vaak meer op het spel staat. Rond deze leeftijd hebben mensen een huis, een auto en misschien wel kinderen. Dit betekent dat je dus minder snel risico’s zult nemen en minder snel zult investeren in je bedrijf, omdat je financiële zekerheid wilt hebben. Wil je dus miljonair worden dan kun je het beste vroeg beginnen met je eigen bedrijfje en de drang hebben om continu te willen ontwikkelen.


Besteed je vrije tijd wijs

Miljonairs zien tijd als iets erg kostbaars. Alle tijd die ze hebben willen ze graag zo efficiënt en effectief mogelijk indelen. Waar jij misschien in je vrije tijd naar de kroeg gaat, probeert een miljonair om meer te leren en zichzelf te ontwikkelen. Je zult een miljonair dus nooit verveelt zien want met de mindset van een miljonair wil je altijd bezig blijven. Website optimaliseren, cursussen volgen, mogelijkheden ontdekken om samen te werken, analyseren, sparren over nieuwe ideeën en ga zo maar door. Miljonairs zien altijd mogelijkheden om te groeien en meer te leren. Ze kunnen best trots zijn op waar ze nu staan en wat ze hebben bereikt, maar staan nooit stil en denken altijd drie stappen vooruit.


Start met besparen

Om groot te denken moet je klein beginnen. Dit geldt ook voor je financiën. Wil je een miljonair worden en een financieel onafhankelijk leven kunnen leiden, dan moet je leren hoe je met je geld omgaat. De meeste miljonairs zijn namelijk best zuinig als het om geld gaat. Ze hebben een niet al te materialistische instelling, maar besparen eerder op ‘nutteloze’ uitgaven. Al het geld dat je bespaart op je abonnementen, luxegoederen, boodschappen en rekeningen kun je namelijk weer investeren in andere dingen. Heb je een eigen bedrijf, gebruik dan je geld wijs en investeer in nieuwe technologieën, personeel of marketingconcepten. Om miljonair te worden is het dus verstandig om je geld te gebruiken voor innovatie en ontwikkeling van jezelf of van je bedrijf.


Geluksfactor

We kunnen er niet omheen draaien, want bij miljonair worden komt nou eenmaal ook een geluksfactor kijken. Veel miljonairs schrijven een boek en publiceren hierin hun visie om miljonair te worden. Vaak nemen ze hier de geluksfactor echter niet in mee. Je kunt je dan afvragen, als deze miljonair 100 keer zijn eigen techniek zou toepassen, hoe vaak hij hiermee miljonair zou kunnen worden.

Andere voorbeelden waar een geluksfactor bij komt kijken zijn alle talenten die elke dag hard trainen en die uiteindelijk ontdekt zijn. Denk hierbij aan profvoetballers, goede zangeressen en bekende atleten. Een ander voorbeeld dat we noemen als geluksfactor is dat je een rijke erfgenaam bent, waardoor er na een overlijden ineens een grote nalatenschap voor je achter wordt gelaten.

Het laatste voorbeeld dat we zeker niet mogen vergeten is het winnen van een groot geldbedrag. Sommige mensen winnen namelijk de loterij en worden in één klap miljonair. Toch is deze kans om de lotto te winnen erg klein en is het niet echt een goede strategie. Een nadeel aan het winnen van de loterij is tevens dat mensen vaak niet eens weten hoe ze met hun geld moeten omgaan. Ze hebben het geld zelf niet verdiend en spenderen het grootste gedeelte van hun geld al op korte termijn. Ook al zit het merendeel van Nederland tijdens de oudejaarstrekking met een staatslot in hun handen, je kunt dus toch maar beter niet zitten te wachten op deze gelukjes in het leven.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Financieel

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Thuisverdiener
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag