Wat kost een staatslot?

Wat kost een staatslot?

Laatst bijgewerkt: 12 juni 2019

Iedere 10e van de maand heeft de staatsloterij een miljoenentrekking. Meedoen kan al vanaf €3,-. Naast de jackpot zijn er nog vele andere geldprijzen winnen. De kans dat je echt flink in de prijs valt is echter niet heel groot; de kans dat je bij je eerstvolgende fietsritje om het leven komt is nog groter. Ook je eigen inleg terugverdienen is lastig. De kans daarop is namelijk net iets meer dan 12%. Toch wagen er maandelijks ongeveer 4 miljoen mensen een gokje. Want ja, uiteindelijk wint er toch iemand!


Type staatslot Prijs
Heel staatslot € 15 Koop nu »
1/2e staatslot € 7,50 Koop nu »
1/5e staatslot € 3 Koop nu »
Straat staatsloten (10x een heel lot) € 150 Koop nu »
Straatje staatsloten (10x 1/5e lot) € 30 Koop nu »
Oudejaarslot € 30 Koop nu »
1/2e oudejaarslot € 15 Koop nu »
1/5e oudejaarslot € 6 Koop nu »

Staatsloterij


Kosten heel staatslot

Een standaard staatslot kost €15,-,. Hiermee maak je kans op de jackpot die meestal zo rond de 10 miljoen euro bedraagt. Daarnaast zijn er nog veel meer belastingvrije geldprijzen te winnen, zoals 1 miljoen, een ton en €10.000 euro. Klik hier om te kijken wat de andere bedragen zijn die je kunt winnen.


Kosten ⅕ staatslot

Wanneer je een heel staatslot te duur vindt, kun je ook kiezen om een ⅕ staatslot te kopen. Echter maak je dan ook maar kans op 1/5 van de prijs, (dus ook ⅕ van de hoofdprijs). Als je meespeelt met de nieuwe speloptie XL betaal je, afhangend van het lot dat je koopt, extra geld wat varieert van €0,50 cent tot €25,- euro. Hiermee maak je kans op extra geldprijzen die verloot worden onder alle XL-deelnemers.


Straat staatsloten

Een straat van 10 staatsloten kost €150,-. De eindcijfers zijn al bepaald, namelijk nummer 0 tot en met 9. Omdat je alle eindcijfers hebt, maak je extra veel kans op grote geldprijzen en win je volgens de staatsloterij minimaal €50,-. XL meespelen met een straat kost €25,- euro extra.


Straatje staatsloten

Een straatje staatsloten bevat net als een straat,10 loten. Echter wel ⅕ loten! Voor de rest werkt het precies hetzelfde als bij een straat loten; de eindcijfers 1 tot en met 9 zijn al bepaald, dus maak je extra veel kans op een grote prijs. XL meespelen met een straatje kost €5,- euro extra.


Oudejaarslot

Een oudejaarslot waarmee je kans maakt op tientallen miljoenen (afgelopen jaar 30 miljoen) kost €30,-. Het is ook mogelijk om halve loten en ⅕ loten te kopen bij de oudejaarstrekking. Bekijk hier ons artikel die speciaal gericht is op het kopen van een oudejaarslot.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Financieel

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Staatsloterij
Copyright Dik.nl 2020 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag